icon

Chorý psík

5. júl 2023

Ahojte, prosím má niekto skúsenosť?
Máme 13r psíka väčšieho plemena. Pred cca 2 mesiacmi mal infekciu stredného ucha, dostal ATB a dal sa do poriadku.
No momentálne už tretí deň len leží, jeden deň mu padlo viečko oka a od vtedy sa to s nim zhoršuje. Zvracal, mal hnačku, ostal malátny, padá , točí sa v kruhu, nežerie, nepije vodu. Boli sme u veterinára, dal nám nejaké tabletky, ATB nám tento krát nedal. Psík nechce zjesť ani svoju obľúbenú piškótu takže do neho tabletky nedostaneme. Len leží. Chceli sme ho dať na infuziu k vet. Ale povedal že to nieje treba. Mŕtvicu vylúčil. Čo to môže byť a ako psíkovi pomôcť? Bolí ma ho takto vidieť, milujeme toho psíka je to plnohodnotný člen rodiny 😔 Beháme hore dole k vet a nazad domov keďže psík je už tak slabý že ho nevieme naložiť ani do auta, príde mi že veterinár nerobí dosť a berie to tak že "starý pes" ale my mu pomôcť veľmi chceme 😔 Prísť k nám vet nepríde, povedal že z popisované situácie je to stav v ktorom osobne neurobí nič a tréba mu podávať len vitamíny ktoré nám dal.

Strana
z2
betulinka1
5. júl 2023

Nam takto odisli vsetky stare psi. Proste zo dna na den sa nedvíhali. Mali 13 a 14 rokov.

autor
6. júl 2023

@colsami ja som to tu aj celkom zle popísala. Hnačkoval 1 deň, zvracal len raz. To len pre upresnenie.
Včera sa nám psíka podarilo naložiť spomínaným trikom s plachtou (ďakujem za radu ❤️) a odviezť ho k vet. Vestibularny syndróm znie diagnóza a prognóza je celkom priaznivá. Všetky vitálne funkcie sú ako u mládenca.

marsmykkok
6. júl 2023

No super autorka. Máš vyriešené do budúcna. Ono veterinára domov zbytočne volať, nemá vešteckú guľu a pes mu nepovie čo mu je. Maximálne dá antibiotiká, niečo od bolesti. V ambulancii skôr majú pristroje a vedia pomôcť.

Strana
z2