Chudnutie po sekcii

kmysiakova
7. nov 2018

ahojte, baby prosim vas nejake tipy a triky ako schudnut po sekcii ? Pocas tehotenstva som pribrala strasne vela 27kg dala som dole cca 13kg ale uz sa to dalej nehybe 😔 ako nato ? Mozes nejake cviky? Beh? Porazi ma z toho 😀

yanni
7. nov 2018

@kmysiakova Chudnutie po porode je u niekoho easy u niekoho vydreta drina. So sposobom porodu to nema nic spolocne. Tiez kazde telo je ine. Kolko si po porode? Prve kila, u niekoho vsetky tehotenske,, u niekoho len par, idu dole same. Potom zalezi od samotneho organizmu. Niekto nemusi robit nic a ide to, niekto musi civici, zmenit stravovanie, vela stresu tiez moze u niekoho byt pozitivum u niekoho negativum.
Ja som dceru tiez rodila cisarskym, ale nemala som problem. Do pol roka od porodu som mala menej ako bola povodna vaha pred tehu. A to som zo zaciatku tehu do ca. 14.tt brala velmi vela hormonov. Vyhodou ale bolo, ze ja som "aktivne" sportovala do 25.tt (viac krat do tyzdna beh), do terminu som plavala. Nikdy som ale nepribrala tak vela. Najviac do 15 kg.A to uz bolo fakt uz maxikum. Aktivnejsie cvicit (behat) som zacala 2 mesiace po porode (dr. mi to odklepol), 4 mesiace po porode som uz trenovala na prve Sutaze (hobby sportovec)-maratony a triatlony. Cize aktivnym pohybom isli dalsie kila dole. Stravu som nejak menit nemusela, stravujeme sa relative zdravo uz koli sportu. Dceru som kolila do 1,5 roka, odstavila sa sama. Chalani v roku. U mna je ale kojenie skor kontraproduktiven. Kojenim som neschudla ani gram.
Radu specialnu nemam. Strava a pohyb. Veeeela pohybu. Okrem cieleneho pohybu (beh a plavanie) som bola da sa povedat stale von. Niekolkohodinove prechadzky s kocikom doobeda, 2-3 hodinky (podla pocasia a aktivit rodiny) poobede. Viekedny vzdy niekde mimo. Tiez sme velmi scestovana rodina, cize aj to asi pomohlo. Vzdy niekde inde fakticky od prvych dni babätiek.

kjanka86
7. nov 2018

Ja som schudla tak ze som si zaposovala a ratala kalorie.. cize som si stiahla appku kaloricke tabulky a vsetko som si tam nastavila a vyratalo mi kolko kcal mozem za den zjest.. samozrejme jedla som zdrave veci iba.. ziadny cukor, biely chlieb nic..za cca 2mes 12kil dole..

dzulli1980
7. nov 2018

@kmysiakova Ahoj, ja som pribrala počas tehotenstva 30 kg ... po pôrode som obmedzila pečivo, sladkosti, jedla som veľa zeleniny a jabĺk a hodiny som sa prechádzala s kočiarom ... po cca 1,5 roku som bola na svojej pôvodnej dievčenskej váhe.

lorela
7. nov 2018

@kmysiakova Až 70% úspechu pri chudnutí tkvie v úprave stravy. Ak tú nezmeníš, môžeš sa ubehať, a aj tak veľa neschudneš...
Skús si stanoviť stravovací plán, ktorý ti bude po chuti, čiže zložený z potravín, ktoré máš rada, samozrejme, z nízkokalorických a zdravých s prevahou zeleniny, chudého mäsa, rýb a ostatných bielkovín, celozrnných potravín, zo zdravých tukov a menej sladkého ovocia. Veľmi dôležité je zmenšiť porcie, akurát tej zeleniny môžeš neobmedzené množstvo. Čo sa týka spôsobu prípravy jedla - najmä dusením, varením, na pare, na lyžičke kvalitného oleja. Polievky nezahustené múkou a tukom, ale ovsenými vločkami, nastrúhaným zemiakom, rozmixovaním samotnej zeleniny a pod.
Pohyb je veľmi prospešný pri chudnutí - najmä čo sa týka zlepšenia kondície, sily, výdrže, spevnenia tela (= výsledky po niekoľkých mesiacovh pravidelného cvičenia), no aj spálením nejakých tých kalórií 🙂, a v neposlednom rade psychickej pohody - endorfíny.