icon

Chutí vám pečivo z Yeme?

12. okt 2024

Nie len chleba ale aj slane a sladké (napríklad slimak) ?
Ja si nemôžem pomôcť ale strašne je to na mňa suché.
A teda cena strašná a chuť o dosť horšia ako tesco.
Ako to vnímate vy ? Ani neverím, ze to niekto reálne kúpi.

tetapetra
12. okt 2024

Sem-tam sa tam zastavím,ale tie ceny,des a hruza. Syn má rád focaccia, sladké mi nechutí, chlieb áno. Ale ten si pečiem aj doma.

mamina7070
12. okt 2024

@dobryden ja chodim do panorama city v ba a tam to priamo pecu

lucinddas
12. okt 2024

@lucik194 Nemáš pravdu, napr. Tesco PD má vlastnú pekáreň, nepredáva dopekané polotovary, ale všetku si pečú.

mimirka32
12. okt 2024

@lucinddas ano, aj tu v BA si vo velkych tescach pecu pecivo sami

lucinddas
12. okt 2024

@mimirka32 asi by tomu mali robiť väčšiu reklamu, lebo Tesco je asi jediný z veľkých supermarketov, čo majú vlastné pekárne.

lelelienka
12. okt 2024

Jejda, cibulovy chlebik je super, kedysi sme kupovali, ale naposledy mal uz extra premrstenu cenu, nasli sme si inu skvelu pekaren. Ale chutil nam velmi, aj sladke pecivo co sme ochutnali. To porovnanie s tescom je dost usmevne, ja by som povedala, ze clovek uz pomaly zabudol ako chuti poriadny klasicky chlebik 😉

deedol
12. okt 2024

chuti chuti, len ta cena 🙂 chlieb je super aj dlho vydrzi, rozky tiez dobre, sladke veci tiez fajn, ale tie kupujeme malokedy.

mimirka32
12. okt 2024

@lucinddas suhlasim, ludia o tom nevedia. Ja chodim do tesca hlavne kvoli tomu pecivu. A to presne do konkretneho jedneho tesca, lebo tam maju lepsie pecivo ako v inych tescach. Takze vidno, ze to nie je "seriova vyroba". Je ovela lepsie ako v inych obchodoch a za dobru cenu

megan6
Autor odpoveď zmazal
lucik194
12. okt 2024

autorka myslim, ze si prerazila dno, nemas ani tolko slusnosti, aby si vystupovala pod svojim menom, si ako anonym......
niekomu to pecivo chuti a inym nie..... chleba maju dobry, to treba uznat

tam kde chodim ja do Tesco, je dovezene odinakiaľ a dopecene

galixx
12. okt 2024

Ja milujem ich chleby, normalne by som pol chleba zjedla na posedenie aj s tymi ich natierkami. A potom este osie hniezda, tie su top, a vsetky tie plnene zaviny a tvarohove tasticky😋😋😋

beataxxx
12. okt 2024

Ceny sú katastrofálne, ale výrobky skvele…..pekaren kruh je drahá úplne šialene, ale všetko je tam výborne….pekaren lipot je o polovicu lacnejšia, ale ich výrobky sú suché….takze radšej občas, ale z Yeme alebo Kruhu

oriesocek
12. okt 2024

@beataxxx ešte chodíme do pochlieb, je to hore ako je Kollarko. Ceny lepšie ako v Yeme a kruhu, ale už aj oni zvyšovali teraz. Ja som začala piecť doma 1-2x do týždňa nejaké buchty, jablkový, tvarohový koláč. Keďže pri 5 člennej domácnosti je návšteva kruhu, Yeme, chez balzac a pod na kolace už hraničiaca so šialenstvom…

dkethe
12. okt 2024

Och, to su strasne ceny.
A ak vezmem do uvahy, ze kysnute cesto je najlacnejsie mozne cesto 😱 chleba je voda+muka, kolac maslo k tomu+obloha. Ak ti pridu kolace suche, mozno prave na tom masle a oblohe setria.
Ja robim brutalne pagace, cinnabon, moravske kolace a belese, focaccie... cize kupujem ozaj len rozok/chlieb...

beataxxx
12. okt 2024

@oriesocek to vyskúšam, bývame pomerne blízko🙂

lily246
13. okt 2024

@mimirka32 @lucinddas
Ste si isté, že v tých prevádzkach tesco ktoré spomínate, zarábajú zo surovín, miesta, nechávajú kysnúť cesto a potom ho upečú?
Ja si myslím, že si mýlite to, čo je ozajstná pekáreň v Yeme, kde navyše používajú iba kvalitné suroviny a žiadne éčka, s pekárňami v lacných reťazcoch (tesco, billa, lidl, kaufland,...), kde iba hodia do rúry mrazené éčkové polotovary a dajú potom do regálov.
Alebo sa mýlim?

dobryden
13. okt 2024

@lily246 Nedavno davali v tv dokument ako sa spracuje jacmen,by si sa cudovala ako ho striekajú a cim ,akym svinstvom.Bio urcite v Yeme nepoužívajú vlastnú múku vypestovanú z vlastneho javmena ktori nestriekaju.Bio. Mozes dnes zabudnúť.

kulumulu123
13. okt 2024

@dobryden áno priamo v obchode majú vlastné pekarne👍

bosorkabb
13. okt 2024

@lily246 ja som Tescu v pekárni pracovala a napíšem len toľko že s Yeme sa to porovnať nedá. Viac nemôžem.

tykat
13. okt 2024

Ja sa tu prilepim

Baby co tam nakupujete, maju aj nizkosacharidove pecivo? Potrebujem kvoli cukrovke. A chcem nejaku zmenu lebo zijem na balenom proteinovom toaste a vecernom chlebe.

zuzana76
13. okt 2024

kupujem len chlieb, nie som velmi na sladke pecivo, take nejedavam velmi a mne to chuti, chieb je skvely

mimirka32
13. okt 2024

@lily246 ano, mylis sa. V niektorych tescach si totiz vyrabaju aj vlastne cesto a z neho pecu. V malych tescach pecu polotovary, v niektorych velkych maju normalne pekarne. Tiez som na to prisla nahodou, ked som sa pytala v tescu v Petrzalke, preco ich bageta chuti inak ako na Lamaci, ked maju byt rovnake. Ze to pecu sami, takze mozu byt rozdielne, aj ked by mali pouzivat rovnaky recept. Mozes si inak o tom precitat aj na ich stranke

nikasmile
13. okt 2024

Máme radi pečivo odtiaľ a zo sladkého milujeme závin s bohatou plnkou. No najlepší chlebík, ktorý je u nás topka, je z The Midnight bakery (na Blumentálskej práve v rekonštrukcii), po novom Bloom bakery, a je to chlebík celozrnný zo 4 druhov múk. Momentálne predávajú v kiosku na Nivách. Drobné pečivko a sladké majú drahé, nie som ochotná dať toľko za to, ale chlebík cenovo ako v yeme.

mimirka32
13. okt 2024

@lily246 inak Yeme a inym pekarnam sa to chutovo podla mna aj tak nevyrovna, ale za tu cenu super

13uzivatelka11
13. okt 2024

@dobryden no s tým domáce som to asi prehnala, ale nemyslím si že je tam toľko umelým a chémie.. Keď som tam kúpila vianočku, tak chutila úplne ako keď som ja doma piekla 😊

lily246
13. okt 2024

@mimirka32 podľa mňa kvôli použitým surovinám 🤔
@dobryden nečudovala, taký prehľad mám (dokonca v tejto oblasti aj vzdelanie) a o bio som nikde nepísala. Máš tip, kde také pečú? Ďakujem.

alenka58
13. okt 2024

pečivo a chlieb kupujem buď v yeme , alebo v pekárni u floriánka v ZB

dobryden
13. okt 2024

@lily246 Tak potom az taky rozdiel v kvalite medzi Yeme a tescom nebude,lebo tie ecka mas uz v samotnej múke.Akurat v Tescu to je za normalnu cenu+ Yeme mne to pride tiez nie moc chutne pecivo,mali sme par krat žemle a nechutilo nam.Na mna suche a moc nadychane,take neico ako talianske pecivo co mne nepride chutne.

13uzivatelka11
13. okt 2024

@dobryden kde máš prosím v múke v zložení ecka? Nie je ecko ako ecko, ale najnebezpečnejšie sú väčšinou práve tie konzervanty, čo sa davaju do takýchto polotovarov, aby vydržali..

natalka13
13. okt 2024

@jasminet olz veci vzdy boli ako z umelej hmoty. Dobra slovenska vianocka je delikatesa oproti olz.