Chutí vám pečivo z Yeme?
Nie len chleba ale aj slane a sladké (napríklad slimak) ?
Ja si nemôžem pomôcť ale strašne je to na mňa suché.
A teda cena strašná a chuť o dosť horšia ako tesco.
Ako to vnímate vy ? Ani neverím, ze to niekto reálne kúpi.
@jasminet @natalka13
Ölz Vianočka nemá chybu, ale pozerám, že je rozdiel medzi tou rakúskou a tou čo sa vozí na Slovensko.
Zloženie rakúska Ölz Vianočka (maslová s medom)
PŠENIČNÁ MÚKA, voda, cukor, MASLO 6%, CELÉ VAJCIA 3,5%, med 3%, droždie, SLADKÁ SRVÁTKA V PRÁŠKU, soľ, emulgátory (mono- a diglyceridy mastných kyselín, stearoyl-2-laktylát sodný), regulátor kyslosti: diacetát sodný, korenie, MLIEČNA BIELKOVINA.
Múka z EÚ. Celé vajcia z EÚ. Med z EÚ.
- s jemným alpským maslom z Rakúska
- bez konzervačných látok (na konzerváciu je použitý regulátor kyslosti octan sodný)
Zloženie Ölz Vianočka určená na vývoz (maslová s medom)
PŠENIČNÁ MÚKA, voda, cukor, MASLO 6%, CELÉ VAJCIA 3,5%, med 3%, droždie, SLADKÁ SRVÁTKA V PRÁŠKU, soľ, emulgátory (mono- a diglyceridy mastných kyselín, stearoyl-2-laktylát sodný), konzervačná látka: kyselina sorbová, korenie, MLIEČNA BIELKOVINA.
Múka z krajín EÚ. Celé vajcia z krajín EÚ. Med z krajín EÚ.
- už sa nepíše o pôvode použitého masla, ale že je na výrobu použité jemné alpské mlieko z Rakúska (tak neviem či ide len o nesprávny preklad alebo je použité lacnejšie maslo)
- už je použitý konzervant kyselina sorbová
@fido69 diacetat sodný ale je konzervant https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E262
Ale teda co sa týka tých Ecok, nie je to až taká katastrofa, ale proste cítiť to na chuti, ze už to nie je domáce a sú tam použité aj iné látky
@13uzivatelka11 tiež si myslím, že @dobryden nerozumie tomu rozdielu
Pečivo z tesca a yeme je neporovnateľné
osie hniezdo 2.75 a nechutilo mi vôbec
Nikdy som nejedla pečivo z Yeme a pri tých cenách čo tam majú by som si ho ani nekúpila. Bežne robievam osie hniezda, záviny jablkovomakové , tvarohové , buchty , cesnakový posúch , nie je to nič zložité , časovo náročné , viem čo do toho dám a finančne to vyjde omnoho omnoho lepšie. Chlieb si teraz nerobím , kupujem domáci chlieb z miestnej pekárne a veľmi dobrý .
potom.ten makovnik, orechovnik za 8 asi tiež nebude nič moc
@13uzivatelka11 pozri s acim sa jacmen postrekuje,tiez sa pouziva chémia
@dobryden aha takže tvoj argument je, že kľudne môžeme jest potraviny plné dokázateľne nebezpečných Ecok, namiesto tých menej ecovyk, keď máme na vyber, lebo aj pšenica sa strieka?
@13uzivatelka11 Slováci nadobudli dojem , že čím viac zaplatia , tým majú niečo kvalitnejšie . Ale bohužiaľ to tak nie je . Ceny v Yeme nie sú pre každého , pre priemerne zarábajúceho človeka určite nie . Chlieb je voda , muka , droždie alebo kvások , soľ , troška oleja , kmín, energia na upečenie a energia na spracovanie ( tvoja alebo robota ) , ak chceš zemiakový , tak zemiak . To je chlieb s minimum ečiek . Jeho cena je zlomková oproti Yeme.
Áno chuti a cena je o niečo drahšia, ale stále lepšia ako tie mrazené a dopekane hluposti v tescu.
@13uzivatelka11 ?Kde o tom pisem,ukaz mi prosim Ta.Len len tvrdím ze ani pecivo z Yěme nie je tak uplne bio,kedze sa tu niekto iny odvoláva na kvalitu z tesca.
najlepsi chleba v ba. Fake tema?

@natalka13 praveze nie, volakedy sme ju kupoval v rakusku, snad 20 rokov dozadu, to bola pani Vianocka... teraz mi nechuti ani rakuska ani slovenska. proste umelina. u nas pod domom je mala predajna, vozia im kazde rano tovar. z casu na cas tam kupim vianocku, makucka, cerstva, vonava, ziadne extra prisady podla zlozenia. len neviem vyrobcu.