icon

Chutí vám pečivo z Yeme?

12. okt 2024

Nie len chleba ale aj slane a sladké (napríklad slimak) ?
Ja si nemôžem pomôcť ale strašne je to na mňa suché.
A teda cena strašná a chuť o dosť horšia ako tesco.
Ako to vnímate vy ? Ani neverím, ze to niekto reálne kúpi.

Strana
z3
jasminet
13. okt 2024

@natalka13 praveze nie, volakedy sme ju kupoval v rakusku, snad 20 rokov dozadu, to bola pani Vianocka... teraz mi nechuti ani rakuska ani slovenska. proste umelina. u nas pod domom je mala predajna, vozia im kazde rano tovar. z casu na cas tam kupim vianocku, makucka, cerstva, vonava, ziadne extra prisady podla zlozenia. len neviem vyrobcu.

fido69
13. okt 2024

@jasminet @natalka13
Ölz Vianočka nemá chybu, ale pozerám, že je rozdiel medzi tou rakúskou a tou čo sa vozí na Slovensko.

Zloženie rakúska Ölz Vianočka (maslová s medom)
PŠENIČNÁ MÚKA, voda, cukor, MASLO 6%, CELÉ VAJCIA 3,5%, med 3%, droždie, SLADKÁ SRVÁTKA V PRÁŠKU, soľ, emulgátory (mono- a diglyceridy mastných kyselín, stearoyl-2-laktylát sodný), regulátor kyslosti: diacetát sodný, korenie, MLIEČNA BIELKOVINA.
Múka z EÚ. Celé vajcia z EÚ. Med z EÚ.
- s jemným alpským maslom z Rakúska
- bez konzervačných látok (na konzerváciu je použitý regulátor kyslosti octan sodný)

Zloženie Ölz Vianočka určená na vývoz (maslová s medom)
PŠENIČNÁ MÚKA, voda, cukor, MASLO 6%, CELÉ VAJCIA 3,5%, med 3%, droždie, SLADKÁ SRVÁTKA V PRÁŠKU, soľ, emulgátory (mono- a diglyceridy mastných kyselín, stearoyl-2-laktylát sodný), konzervačná látka: kyselina sorbová, korenie, MLIEČNA BIELKOVINA.
Múka z krajín EÚ. Celé vajcia z krajín EÚ. Med z krajín EÚ.
- už sa nepíše o pôvode použitého masla, ale že je na výrobu použité jemné alpské mlieko z Rakúska (tak neviem či ide len o nesprávny preklad alebo je použité lacnejšie maslo)
- už je použitý konzervant kyselina sorbová

13uzivatelka11
13. okt 2024

@fido69 diacetat sodný ale je konzervant https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E262
Ale teda co sa týka tých Ecok, nie je to až taká katastrofa, ale proste cítiť to na chuti, ze už to nie je domáce a sú tam použité aj iné látky

lily246
13. okt 2024

@13uzivatelka11 tiež si myslím, že @dobryden nerozumie tomu rozdielu
Pečivo z tesca a yeme je neporovnateľné

karolinakr
13. okt 2024

osie hniezdo 2.75 a nechutilo mi vôbec

subartic
14. okt 2024

Nikdy som nejedla pečivo z Yeme a pri tých cenách čo tam majú by som si ho ani nekúpila. Bežne robievam osie hniezda, záviny jablkovomakové , tvarohové , buchty , cesnakový posúch , nie je to nič zložité , časovo náročné , viem čo do toho dám a finančne to vyjde omnoho omnoho lepšie. Chlieb si teraz nerobím , kupujem domáci chlieb z miestnej pekárne a veľmi dobrý .

karolinakr
14. okt 2024

potom.ten makovnik, orechovnik za 8 asi tiež nebude nič moc

dobryden
14. okt 2024

@13uzivatelka11 pozri s acim sa jacmen postrekuje,tiez sa pouziva chémia

13uzivatelka11
14. okt 2024

@dobryden aha takže tvoj argument je, že kľudne môžeme jest potraviny plné dokázateľne nebezpečných Ecok, namiesto tých menej ecovyk, keď máme na vyber, lebo aj pšenica sa strieka?

subartic
14. okt 2024

@13uzivatelka11 Slováci nadobudli dojem , že čím viac zaplatia , tým majú niečo kvalitnejšie . Ale bohužiaľ to tak nie je . Ceny v Yeme nie sú pre každého , pre priemerne zarábajúceho človeka určite nie . Chlieb je voda , muka , droždie alebo kvások , soľ , troška oleja , kmín, energia na upečenie a energia na spracovanie ( tvoja alebo robota ) , ak chceš zemiakový , tak zemiak . To je chlieb s minimum ečiek . Jeho cena je zlomková oproti Yeme.

nelka93
14. okt 2024

Áno chuti a cena je o niečo drahšia, ale stále lepšia ako tie mrazené a dopekane hluposti v tescu.

dobryden
14. okt 2024

@13uzivatelka11 ?Kde o tom pisem,ukaz mi prosim Ta.Len len tvrdím ze ani pecivo z Yěme nie je tak uplne bio,kedze sa tu niekto iny odvoláva na kvalitu z tesca.

princezna_bosorka
18. máj 2025

najlepsi chleba v ba. Fake tema?

Strana
z3