icon

Čierne bodky na roštoch. Sú to ploštice?

27. jún 2020

Dobry den, potrebovala by som radu. Netusim, ci mam doma plostice alebo nie. Pretoze nie som ani dostipana. Pri upratovani postele, ked som nadvihla matrac na rostoch som objavila cierne bodky. Deratizer mi to bol pozriet, no nevedel zhodnotit ci sa jedna o trus plostic. Dnes ked som to pozrela je toho viac, byt mi pride striekat zajtra rano. Mne sa to tak hnusi, ze uvazujem ze kupim nove rosty. Len neviem, ci je dobre kupovat aj nove matrace. Pan tvrdi, ze do toho to nejde ani do oblecenia. Ale na druhej strane mi povedal, ze vajicka sa mozu preniest aj na obleceni. Este ma trapi jedna vec, ze hocikde nachadzam male cierne bodky na podlahe, dokonca dnes som vybrala pradlo z pracky, prate na 60 stupnov a jeden uterak su tam same hnede spinky gulicky. Som uz z tohto totalne zufala. Kazdi kto u mna bol, by povedal aky cistotny byt. Som z tohto zrela na psychiatriu, kedze neviem ako po deratizacii dokazem fungovat a zabudnut na to.

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
28. jún 2020

To niesu plostice. Plostice su chrobaciky a su rozpoznatelne volnym okom. Velkost o trosku vacsie ako tie cierne chrobaciky co behaju niekedy po kuchyni. To co si poslala na 100% plostice niesu.

vtakopysk
1. júl 2020

Ja by som tiež potrebovala poradiť na túto tému. Mám podozrenie, že mám doma ploštice lebo som doštípaná a komár to určite nie je keďže to by som počula. Pratala som si celú posteľ, dala vyprať vankúše, obliečky, plyšákov a dezonfikovala som celý rám postele aj madrac, záclony, nočný stolík, stoličku a pod posteľou priestor na uskladnenie vecí. Samozrejme som aj vysávala všetko. Od vtedy nemám žiadne štípance dokonca ani trus som nenašla nič. Tak neviem či si volať nejakú firmu alebo nie

autor
1. júl 2020

@vtakopysk neviem ti poradit. Pretoze ja sama neviem co to je. Len som z toho na prasky. Ja nemam ziadne stipance. Kazdu noc pozeram pod matrace ci neuvidim nejaky pohyb no nic. Prala som 4 dni. Mam toho plne zuby, uz som to vzdala. Mne to vystriekala firma. Moja rodina, ked to bola pozriet mi povedala, ze zbytocne som vyhodila peniaze, ze to nemoze byt trus po plosticiach. Tak ja uz fakt neviem. No hrozny pocit to je, doslova ma to nici, co to moze byt

77daniela77
1. júl 2020

Uz si to nevsimaj....urobila si vsetky opatrenia,tak to bude urcite uz dobre.

bodkabodkabodka
2. nov 2020

chcem sa spýtať Autora ako sa jej podarilo zbaviť sa bodiek. Ja mam podobný problém a vraj sú to blchy.

autor
2. nov 2020

@bodkabodkabodka nepodarilo sa mi zbavit, blchy ani plostice to nakoniec neboli. Pripisujem to teraz tomu, ze tam bola vyssia vlhkost a drevo pracovalo

anickav
11. nov 2020

chcem sa opýtať autora či už sa zistilo čo má za čierne bodky. prosím o odpoveď. Dakjem

anickav
11. nov 2020

Vie mi niekto poradiť poctivého odborníka na dezinsekciu bytu, ktorý používa pravý prípravok a nie vodu. len aby si zarobil? Mala som už u seba Full profil za 120 €, fy. Holmar - p. Holeš už 2x za 550 , z Martina fy. akosabaviťploštíc za 300,00 € a druhýkrát nezobral už ani cent, povedal, že o nevie na čo má striekať. Zobrala som vzorky na SAV, na PVF a podobne na Univerzitu na Sasinkovej vraj odborníci a nič nezistili. Hlavne, že celá rodina sme doštípaní a nikto nevie poradiť a pomôcť. Vyhodili sme všetko spravili sme novú podlahu, stierky , nové matrace paplony a .... perem na 90-ke, žehlím a stále sú tu čierne bodky a všade nie len v posteli, na pokožke , vo vlasoch, aj v kancelárii a rozmnožuje sa ako šváby a majú veľkosť 0,01 mm. Nalepi sa aj na tvár a štípe to. Vidím to cez zväčšovacie zrkadlo. Rolkujeme s lepiacim válčekom, kde je vidieť čierne a aj krémové mini guličky, ktoré po stlačení praskajú. Vidieť ich aj cez deň, a na plachte výraznejšie v noci. Nehýbu sa, ako by čierna špinka a odrzu je preč. Nevadí im ani kúpeľňa , vlhkosť. Horeudené firmy nedoporučujem nikomu, nakoľko majú jeden prípravok na všetko. Im nezáleží na spokojnosti zákazníka, len ako rýchlo si zarobiť. Hlavne že majú Jeepy Mercedes každý jeden z nich. Ak mi vie niekto poradiť prosím napíšte mi. Dakujem.

autor
11. nov 2020

@anickav uplne Ti rozumiem, co prezivas. Tiez som bola na prasky. Ked mi to prisli pozriet z rodiny, povedali, ze to nemoze byt ono. Ze pravdepodobne bola vlhkost a drevo zacalo pracovat. Ze zbytocne som vyhodila peniaze za dezinsekciu. Nenasla som nic, ani blchu, plosticu. Dostipana som nebola. Ale pre istotu som kupila lapace. Rozmiestnila v spalni. A nic sa nenalepilo. Bohuzial neviem Ti poradit

micusa2222
5. sep 2022

to čo bolo za "odborníka ", keď to bol pozrieť a nevedel , čo to je ? Profík na to len mrkne a vie...

hlubik
5. sep 2022

nemoze to byt pleseň?

Strana
z2