Čínsky horoskop - predpoveď počatia určitého pohlavia

mimusiacik
9. mar 2007

🙂 Ma prosim,niekto z Vas skusenosti s platnostou tychto predpovedi v cinskom horoskope?Nema niekto taky z r.2003(ci u nas to tak bolo?)Vrucne dakujem za inf.a ochotu.Krasny den a pohodovy vikend! 🙂 😀 😵

junior
9. mar 2007

ahoj, mozno kecam a nie som si ista,ale chod na www.mamaaja.sk a tam som nieco take videla. ale tam to bolo podla veku a mesiaca pocatia. skus 😉

magg
9. mar 2007

hej, je to na tej stranke a je to činsky kalendar, staci zadat do vyhladavaca

magg
9. mar 2007

ale nam to nevyslo, chvalabohu 😀

expertka8
9. mar 2007

..mimusiacik...mozno je to nahoda..aj ked osobne..ja na "nahody" neverim 😅 ..ale oba moje poklady sa narodili ako podla "sablony" z uvedeneho cinskeho kalendara 😅

...cinsky kalendar...dovolila som si pouzit zdroj od "alex"
https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...

mimi
9. mar 2007

expertka,aj nam to vychadza 🙂 dobreee! 😉

ikke
9. mar 2007

ak myslis toto
http://www.emimino.cz/pages/story/887
tak ja som "chlapec" 😝
(je to podla veku matky, nie podla kalendarneho roka 😉 )

expertka8
9. mar 2007

...a kde najdem kalendar na "dvojicky"??? 😀 😀 😀

certica
9. mar 2007

a nam to nevyslo 😉

zvedavamt
9. mar 2007

mne sa narodila mala v roku opice a je ina opica 🙂

zuzu13
9. mar 2007

ex dvojičky???? 😕 😲 😨 čo????

mimusiacik
autor
9. mar 2007

🙂 Ahojte bambulky! Tak mrkla som na zdroj od expertky - a nam to vyslo ,na nas to sedelo,pozerala som i deti kamosky,sesterky a vsetkym to sedi(to plati univerzalne pre vsetky roky 1978...2007...to je jedno?)
To je supeeer,nema nieco podobne dr.Jonas?
Ste skvele!Vrucna vdaka za info,velmi potesilo!Cauenko!
Zelam vesely vikend plny zabavy a relaxu! 🙂 😀 😵

deina
10. mar 2007

Fakt, s dvojickami v tom kalendari akosi nepocitaju. 🙂 Mozno existuje daky specialne pre dvojcata.

mimusiacik
autor
10. mar 2007

🙂 Dvojicky,
mozu mat bud rovnake pohlavie,alebo kazde ine - nemoze to byt tak,
ze boli pocate presne na rozhrani 2 mesiacov
(niekedy rozdiel 2-3 dni, ak su dvojvajecne s posunom,preto mozno i jedno mensie ako druhe...???)
Fakt len vymyslam...Mozno na to ma niekto odpoved... 🙂 😀 😵

wladka
10. mar 2007

mne to teda nevyslo.. emka mala byt chlapcek 😅

mimi109
10. mar 2007

jeeej aj mne to vyslo sranda 😀

tilly
10. mar 2007

ex, ty chceš ešte dvojičky??? 😲 😀

melory
10. mar 2007

mne hugo vysiel a teraz vraj tiez ale to som este na vlastne oci nevidela.

mimusiacik
autor
11. mar 2007

🙂 Potvrdzujem dalsie 2 deticky svojej sesternicky - suhlasi 🙂 😀 😵 ...

deina
11. mar 2007

A ja som podla toho chlapec a sestra tiez. 😀

veronika13
11. mar 2007

ahojte, keď som pozerala známych, súrodencov... tak drvivá väčšina vyšla, mne hovorí horoskop že čakáme dievča, ale ultrazvuk hovorí opak, tak neviem, isto budem vedieť až po pôrode 😉

adda
12. mar 2007

😖 tak mne to teda nevyšlo, ako som pozerala pri obidvoch to malo byť dievča /vždy som po dievčatku túžila/ a narodili sa chlapci /ale som šťastná, že ich mám aj keď sú to riadni lapaji/ 😀

aaa2
14. mar 2007

Dovolim si copy z jednej stranky
: "http://www.eva-test.sk/pohlavie.htm", nakoľko vidím, že sa tu hráme na verím.neverím čínskemu horoskopu (alebo inému). Fatamorgány bokom a poďme k faktom (radšej dlhšie čítanie ako tipovačka z tabuľky 😀 :

Predpovedanie (určenie) pohlavia dieťaťa ešte pred počatím.

Plánovanie výberu pohlavia počatého dieťaťa je založené na výbere správneho dňa, vzhľadom ku dňu ovulácie, v ktorom sa uskutoční pohlavný styk s cieľom počať dieťa želaného pohlavia. Americkí vedci Lendrum B.Schettles a David M.Rorvik z Harwardskej univerzity takmer pol storočia zasvätili rozpracovaniu metodiky výberu pohlavia budúceho dieťaťa podľa času uskutočnenia pohlavného styku vo vzťahu ku dňu ovulácie.

Zistili, že spermie, nesúce ženské gény s X- chromozómom sú viac životaschopné, žijú dlhšie ako tie, ktoré nesú mužské gény s Y- chromozómom, ktoré sú podstatné menšie ako gén s X- chromozómom, sú pohyblivejšie, ako nositelia ženských génov, aj keď dĺžka ich života spravidla neprevyšuje jeden deň.

Vedci s pomocou využitia tohto zisteného fenoménu určili, že priemerný ejakulát obsahuje viac spermií nesúcich Y- chromozóm, než X- chromozóm.

Táto výhoda sa zmenšuje, podľa výskumov Schettlesa, už od prvých minút potom, ako sa spermat počas aktu dostáva do pohlavných ciest ženy, kde je značná kyslosť vaginálnych výlučkov a X - spermatozoidy žili dlhšie ako Y- spermatozoidy.

No tak, ako sa približuje deň ovulácie, tak aj výlučky sa stávajú viacej zásadité, čo zvyšuje pravdepodobnosť oplodnenia s Y- spremazoidom. Na základe vyššie napísaného je jasné, že najdôležitejším momentom pri výbere pohlavia je to, v ktorý deň vo vzťahu ku dňu ovulácie sa uskutočňuje pohlavný styk. Ak sa styk uskutočňuje 2-3 dni pred začiatkom ovulácie, keď prostredie vo vagíne má viacej kyslejší charakter, tak v priaznivejších podmienkach sa nachádzajú odolnejšie X- spermazoidy a týchto hynie menej počas čakania na stretnutie s vajíčkom. Tu teraz nie je dôležitá rýchlosť, ale odolnosť. Ak sa ale styk uskutoční v čase bližšom k momentu ovulácie, tak je väčšia šanca na splodenie chlapca. No okrem týchto je ešte množstvo iných doplňujúcich podmienok, ktoré majú tak alebo inak vplyv na určenie pohlavia budúceho dieťaťa.

Jedna z nich je dosiahnutie u ženy orgazmu počas pohlavného aktu, hlavne ak nastal orgazmus u nej skôr, ako u muža. V ten okamih sa prostredie v pošve zmení na viac zásadité, čo napomáha k väčšej pravdepodobnosti počať chlapca. Dôležitý význam má aj zdržanlivosť pred pohlavným aktom, cielene namiereným na počatie chlapca, lebo počas tohoto času, čo je 4-7 dní sa koncentrácia Y-spermazoidov u muža zvyšuje a tým následne sa zvyšuje aj pravdepodobnosť počať chlapca. Zvýšená teplota nepriaznivo pôsobí hlavne na menšie, menej odolné Y- spermazoidy, ktoré vytvárajú chlapcov, preto spodné oblečenie muža má byť široké a nie tesné. Taktiež sa doporučuje vynechať počas prípravy na počatia chlapca prácu v horúcom prostredí, prácu šoféra a podobne. Vo svojich prácach B.Schettlz doporučuje pre počatie chlapca vybrať pri pohlavnom akte polohu odzadu, lebo pri nej sa sperma vylieva hneď vedľa krčku maternice. Pre počatie dievčaťa Schettlesa doporučuje manželom uskutočniť pohlavný akt omnoho skôr ako príde ovulácia, to znamená, 4 až 2 dni pred ovuláciou. V tomto prípade sa môžu dočkať vajíčka vo vajcovode viac životaschopné X- spermatozoidy, ktoré sa podieľajú na vytvorení dievčaťa.

Taktiež pre zväčšenie pravdepodobnosti počať dievča B.Schettlesa doporučuje začať uskutočňovať pohlavný styk hneď po ukončení menštruačného cyklu a to denne až do príchodu kritických dni, čo sú 4-2 dni pred okamihom ovulácie, za účelom zníženia množstva spermazoidov v sperme. Pri počatí sa doporučuje obyčajná poloha (tzv. misionárska), t j. tvárou k tvári, kde muž je zvrchu. V takejto polohe sa sperma vylieva ďalej od krčku maternice a nie priamo k jej ústiu a spermazoidy sú nútené dlhšie sa pohybovať vo vagíne, kde je pomerne kyslé prostredie, priaznivé pre X-spermatozoidy, ktoré sa podieľajú na plodení dievčat.Taktiež sa doporučuje žene vyhnúť sa orgazmu.

Ako tu môžeme vidieť z horeuvedených údajov, počatie dieťaťa a taktiež určenie jeho pohlavia s pravdepodobnosťou 80-85% vo veľkej miere záleží od určenia okamihu ovulácie v menštruačnom cykle ženy. Vo väčšine prípadov sa tento okamih udeje bez symptómov. Iba približne 10-15% žien cítia roztrhnutie folikula ako krátku bolesť uprostred spodnej časti bruška, ktorá môže byť ženou aj nespozorovaná.

Prístroj EVA-TEST môže presne určiť, v ktorej fáze sa prevádza testovanie, či je ešte pred okamihom ovulácie, keď sa vajíčko ešte neuvolnilo z folikula, alebo je po okamihu ovulácie, keď sa dozretá vaječná bunka už oslobodila z folikula.

Preto je pri testovaní potrebné sústrediť pozornosť na čas svietenia červenej svetelnej diódy pri indikovaní ovulácie. Ak červená svetelná dióda trvalo svieti 5 sekúnd, tak sa ovulácia ešte neuskutočnila a to je čas vhodný na počatie dievčatka, ak červená svetelná dióda bude trvalo svietiť 10 sekúnd, tak sa vajíčko už uvolnilo z folikula a to je čas vhodný na počatie chlapca. Jedinú podmienku, ktorú pri testovaní treba určite splniť, je ,že pri každom testovaní je možné zatlačiť na spínač iba raz. Preto sú tu kladené vysoké nároky na slinu (aby bola bez bubliniek, bez cudzích elementov a pod.) A tu sa práve hodí metóda odberu sliny vopred do sklenej alebo polyetylénovej nádobky, tak aby sme zabezpečili čistotu sliny a kde sa aj odstránia bublinky zo sliny, s následným jej nanesením na senzor prístroja EVA-TEST.

V iných prípadoch čas svietenia červenej svetelnej diódy nie je tak dôležitý a pri určovaní faktu príchodu ovulácie nemá nijakého významu.

blanocka
14. mar 2007

ak sa lekarka pri UZV nepomylila, tak na mna cinsky kalendar sedi

lucinkaaa
14. mar 2007

Ja mam lepsi link na cinsky kalendar. Pocita sa tam totiz s lunarnym vekom matky a nie s tym skutocnym. Ved aj tehotenstvo sa pocita na lunarne mesiace.

http://www.obfocus.com/calculators/gender.htm

Link je v anglictine ale nie je to nic tazke, treba len zadat skutocny vek matky v case ked pocala a mesiac kedy pocala. Ono si to prepocita.

Podla neho nam vychadza chlapcek tak som zvedava, ci to vyjde. Inak podla toho na tych ostatnych strankach, kde ide o skutocny vek matky mam mat dievcatko.

Vyskusajte.

mimi109
14. mar 2007

neviete niekto ake znamenie je panna v cinskom zverokruhu? nemozem to nikde vysnorit 😅

melory
14. mar 2007

mimi oni nemaju znamenie ako mesacne ale ako rocne.

ikke
14. mar 2007

lucinkaaa, aj podla toho linku som chlapec ☹ vrrrr...asi sa dam preoperovat 😝 😅
(inak, podla mna je to ten isty kalendar, kedze zase zadavas len mesiac v roku a vek matky. pri lunarnom kalendari by som ocakavala, ze sa budu pytat priamo na den narodenia matky a na cas pocatia...)

melory
14. mar 2007

baby urcite si to dobre pocitete, vase mami mohli mat v tom case zmenu veku - narodeniny a uz je to stlpec vadla.... 😉

mimi109
14. mar 2007

mel ja akurat vypisujem dennik babatka konecne som ho malej po pol roku kupila 😀 a ma sa tam napisat znamenie v ktorom sa narodila v cinskom zverokruhu

ikke
14. mar 2007

melory, no ved prave, mala zmenu veku, ale 100% som sa podarila az po narodeninach 😀
mimi, napis PES 😉