Cítim sa hrozne kvôli kamarátke
Ahojte žienky,minulé som tu čítala výlev jednej ženy na kamarátku.Vela veci z toho sedelo na tú moju kamarátku,aj som sa jej spýtala či to nepísala ona.Vraj nie,že ona nemá čas chodiť na mk.Ktovie.No po prečítaní som mala hrozný pocit, všetko to sedelo na mna.Este nikto mi nepovedal takto priamo čo si o mne myslí.Viem,mala by som ubrať zo seba,no keď ja beriem kamarátstvo tak že riešime si všetky veci,poradíme,vypočujeme tu druhu,poradíme si čo variť,okolo deti všetko atď atď.Z vašich komentárov som došla aj na to že tá moja kamarátka ma tak trochu využíva.Ozve sa len keď niečo potrebuje.Ked nemáme rovnaký názor na niečo tak sa urazí.Alebo sa mi vysmieva.Priklad ona si míňa kopa peňazí a smeje sa mi že ja šetrím.Ona si kupuje deťom x darčekov a ja len 2-3 kusov.Alebo ona sa nechá rozvážať na aute,ja mám svoje auto a platím doň benzín.Ona doma nevarí a ja áno.A podobné veci.Viem že to není fér,no vždy sú ľudia čo sa majú lepšie a sú ľudia čo sú obyčajný.A preto je tam to nedorozumenie a rozdielnosť povahy.Reagujem na tú diskusiu,nie každý je len dobrý alebo len zlý.Kazdy človek je aj aj.Aj ja mám svoj podiel viny že často píšem alebo prosím o radu.Aj ona má svoj podiel viny že nikdy nemá na mňa čas lebo si chce oddýchnuť a mať pokoj od každého.Mozno dobre kamarátstvo naveky ani neexistuje,neviem.
@doriiis Len ja okrem nej nemám žiadnu dobrú kamarátku.Ako mám kamarátky,no napíšeme len na sviatky.Nemaju čas sa stretnúť a riešiť x veci.Kazdy čo má už rodinu stráca čas na kamarátky.
Ono je to v istom veku normálne,že príde rodina a kamarátky idú bokom.
Život je príliš krátky, aby sme pili zlu kávu,prijali zle správy,a strácali čas s takými ľudmi pre ktorých nič neznamename.
Ale veď keď je to taká využívacna trúbka,čo sa cíti viac ako ty....buď rada,keď takyto ľudia odídu z tvojho zivota
Povedz si čo je horšie, nemať v živote nikoho alebo tam mať zlého človeka len preto aby si nebola sama. Žena ktorá sa ti vysmieva nie je kamarátka. Po istom veku je už ťažšie vytvoriť kamarátsky vzťah ako na strednej keď sme obrazne povedané zdieľali každé kychnutie. Ale aj dobrý známy s ktorými sa stretneš raz za čas a máte sa o čom porozprávať patria k životu. Netreba sa fixovat na jedného človeka zvlášť ak ťa využíva a psychicky ti ubližuje.
Ja tiež nemám absolútne žiadnu kamošku. Ľudia sú zlí závidia. Vyhýbam sa lebo keď som sa zdôverila už to vedel každý. Neprichádzaš o nič. Venuj sa sebe a rodine 🙂. Naozaj mi je dobre samej mám čas na seba a dcéru.
@shelby88 to si ty. No su ludia,ktori potrebuju k zivotu niekoho a nezit len v bubline muz a deti. Ani ja nemam kamosku,ktorej by som sa vyzalovala,ale nie som typ,ktory si vylieva srdce,takze taka kamoska mi nechyba. Mam kamosky,s ktorymi rada zajdem niekam. Takze rada,ktoru si jej dala,ze byt sama je super, je fajn pre zenu samotarku a nie pre nu,ktora tuzi po kamoske.
Nemusela vobec pisat o tebe. A to,ze ste financne vzdialene nie je vobec prekazkou. Rozumni ludia sa k sebe spravaju rozumne,s uctou a respektom a nestaraju sa,kto kde dava svoje peniaze ako zije ako hospodari. Vy dve sa k sebe vobec nehodite nie pre financnu priepast,ale pre to,ze jedna druhu nechapete. Naco takyto vztah udrziavat,ktori ti nerobi radost. Zo zatahu s kamoskiu mas ist vyskerena a usmievat sa este aspon pol dna. A nie ist so stiahnutym zaludkom a analyzovat kazdu vasu vetu a kazde konanie. Necitis sa s niu dobre. Je nacase najst si rozumivo blizsiu osobu. Ja mam roznorode kamosky,kazda sme ina a aj financne sme kazda inde. Ale jedno mame spolocne,vieme sa zasmiat,zabavit,neriesime jedna druhu,berieme sa take,ake sme aj s chybami. Kazda jedna mame chyby,ale tie chyby nie su tak zavazne,aby nam branili najst nieco spolocne. Neviem,ci ma chaoes. Proste ziadna kamoska nikdy nebude zmyslanim rovnaka ako ty,no v istom bode sa musite stretnut.
@marca12 zabudla som dodať. Mám kamošku, ale býva ďaleko. A nemyslela som byť sám navždy. Chvíľu si to užiť a kamarátov, vzťah a pod. treba byť aj pripravený a pustiť si len tých správnych ludi. Lebo ľudia sú zlí. Ja som pozitívny človek a ani by som neverila, že mám aj neprajníkov pritom mi nemajú čo závidieť 🙂😇. Staré auto, malý plat, moje samozivitelstvo?? Nie 😇a nemám núdzu ani o chlapov, ale jednoducho pustím si k telu človeka, ľudí keď budem pripravená nie keď osamelá 🙂. Ide o kvalitu nie kvantitu
Ste z úplne iných prostredí, svetov a je krásne vidieť ako to jednoducho nefunguje. Sú samozrejme výnimky že bohatší si rozumejú s menej majetnejšími ale to len v prípadoch že im na tom všetkom čo majú nezáleží až tak ako na priateľstve. To neplatí u tvojej ,,kamarátky ". S takým človekom by som asi neudržiavala kontakt lebo by ma to vnútorne vyčerpávalo, nespĺňalo by to podstatu priateľstva-vždy je tu jedna pre druhú, aspoň pre mňa je to tak. Vôbec nenesieš vinu na tom, že si od nej pýtaš radu alebo pomoc, ak by to bola skutočná kamoška, napíše ti aj o druhej v noci čo sa deje. Presne inak také niečo som zažila minulý rok keď som spoznala takú podobnú osôbku a chvíľu mi trvalo uvedomiť si, že to nestojí za to tráviť s ňou čas. Či existuje niečo ako navždy? Ten pocit doposiaľ nepoznám, možno raz... Snažím sa neupínať príliš na ľudí, pokiaľ cítim že to asi nefunguje. Je mi ľúto, že nemáš kamarátku ktorej by si sa mohla zdôveriť, ale byť s niekým ako je ona nie je výhra ani riešenie. Radšej si treba vážiť stretnutia hoci nie také časté ale možno o to vzácnejšie

Však keď je taká ako píšeš...tak s ňou prerus kontakt a hotovo.Vseobecne sa nevypláca držať si blízko tela niekoho.