Ako často môže mať zadaný muž kontakt s kamarátkou?
Ako často je ok, aby bol zadaný jedinec v kontakte s kamaratmi opačného pohlavia? Teda muž s kamaratkou/ami, žena s kamaratom/mi. Ak ide o dlhodobé kamarátstvo čiže samozrejme žiadna nová známosť a novovzniknutá kamarátka/ kamarat. Ja to tolerujem, keďže sú to osoby, ktoré tu boli predo mnou a majú dobrý vzťah. Vadí mi ale, ak by boli v kontakte naozaj denne a mali by si potrebu o všetkom písať a vedieť denne kto kde je, čo robí a podobne. Je to vhodne u dospelej zadanej osoby? Veď už nie sme tínedžeri. Nechcem byt žiarlivá, ale nepríde mi to uplne vhodne. za mna je ok, napísať si občasne a v norme, popýtať sa jeden na druhého pripadne si niečo naplanovat po dlhšom čase ale denne nie. Je v tom pre vás rozdiel podľa toho ako často to je?
To, čo popisujete, nie je ani tak o „frekvencii kontaktu“, ale o hraniciach a pocite bezpečia vo vzťahu. Váš vnútorný konflikt je medzi dôverou a potrebou mať istotu, že máte vo vzťahu svoje miesto. Keď partner zdieľa každodenné drobnosti s niekým iným, môže to vo vás spúšťať pocit, že intimita (ktorá by mala patriť do vzťahu) sa rozlieva mimo neho. A to je úplne legitímne vnímanie, nie „zbytočná žiarlivosť“. Nejde o to nastaviť univerzálne pravidlo typu „koľkokrát je to ok“. Skôr si potrebujete ujasniť, čo pre vás znamená partnerská blízkosť a kde už začínate cítiť, že sa niečo dôležité vytráca. Potom to pomenovať bez obviňovania, nie „toto je nevhodné“, ale „v tomto sa necítim dobre, lebo mám pocit, že strácame niečo medzi nami“. V dospelom vzťahu je nebezpečné, ak sa partner stáva „druhým v poradí“, ktorému sa referujú zážitky dňa. Ak tento denný kontakt odčerpáva pozornosť, ktorú by mal partner venovať budovaniu vášho spoločného priestoru, nie je to prejav vašej „nezrelej žiarlivosti“, ale reakcia na narušenie výhradnosti vášho vzťahu. Čoho konkrétne sa bojíte, že sa stane, ak ten kontakt bude pokračovať tak, ako je a čo to hovorí o vašej dôvere vo vzťah, nie o ňom? Možno sa nesnažíte kontrolovať jeho správanie, ale regulovať vlastný nepokoj cez jeho správanie. Hľadáte v spoločnosti neexistujúci manuál na „vhodné správanie dospelých“. Pravdou však je, že v partnerstve neexistuje žiadne „normálne“, existuje len to, na čom sa vy dvaja dohodnete a čo dokážete uniesť.
@anonym_autor Moj muz ma jednu kamaratku, s ktorou si pise, pravdu povediac ani neviem, ako casto, nesledujem to. Obcas mi o nej referuje, vtedy niekedy viem, ze aj viac dni po sebe si pisu, inokedy mi zase povie, ze sa uz dlhsie neozvala. Neriesim to, absolutne na nu neziarlim. Ja mam viacero blizsich kamaratov, ale denne si s nimi urcite nepisem, blizsi su skor v tom, ze nemam problem sa im s hocicim zdoverit, ked uz si piseme alebo volame, ale zase nie je to nejako velmi casto.
To, čo popisujete, nie je ani tak o „frekvencii kontaktu“, ale o hraniciach a pocite bezpečia vo vzťahu. Váš vnútorný konflikt je medzi dôverou a potrebou mať istotu, že máte vo vzťahu svoje miesto. Keď partner zdieľa každodenné drobnosti s niekým iným, môže to vo vás spúšťať pocit, že intimita (ktorá by mala patriť do vzťahu) sa rozlieva mimo neho. A to je úplne legitímne vnímanie, nie „zbytočná žiarlivosť“. Nejde o to nastaviť univerzálne pravidlo typu „koľkokrát je to ok“. Skôr si potrebujete ujasniť, čo pre vás znamená partnerská blízkosť a kde už začínate cítiť, že sa niečo dôležité vytráca. Potom to pomenovať bez obviňovania, nie „toto je nevhodné“, ale „v tomto sa necítim dobre, lebo mám pocit, že strácame niečo medzi nami“. V dospelom vzťahu je nebezpečné, ak sa partner stáva „druhým v poradí“, ktorému sa referujú zážitky dňa. Ak tento denný kontakt odčerpáva pozornosť, ktorú by mal partner venovať budovaniu vášho spoločného priestoru, nie je to prejav vašej „nezrelej žiarlivosti“, ale reakcia na narušenie výhradnosti vášho vzťahu. Čoho konkrétne sa bojíte, že sa stane, ak ten kontakt bude pokračovať tak, ako je a čo to hovorí o vašej dôvere vo vzťah, nie o ňom? Možno sa nesnažíte kontrolovať jeho správanie, ale regulovať vlastný nepokoj cez jeho správanie. Hľadáte v spoločnosti neexistujúci manuál na „vhodné správanie dospelých“. Pravdou však je, že v partnerstve neexistuje žiadne „normálne“, existuje len to, na čom sa vy dvaja dohodnete a čo dokážete uniesť.
@bjnr ty veľmi rada používaš AI, že? nebolo by jednoduchšie napísať svoj osobný názor, či skúsenosť ako zlátaniny nejakého robota? toto nie je prvá diskusia, kde máš taký príspevok 🤦🏻♀️
@anonymny_autor daj túto otázku svojej polovičke. Ako by sa mu pozdávalo, keby si bola v dennom kontakte s kamošom?
@bjnr ty veľmi rada používaš AI, že? nebolo by jednoduchšie napísať svoj osobný názor, či skúsenosť ako zlátaniny nejakého robota? toto nie je prvá diskusia, kde máš taký príspevok 🤦🏻♀️
@anonymny_autor daj túto otázku svojej polovičke. Ako by sa mu pozdávalo, keby si bola v dennom kontakte s kamošom?
@anonym_38ecd7 ja taketo dlhe litanie ani necitam
@anonym_38ecd7 vcera som ju hucala za to 🙂 a ide si svoje ako stale 🙂
@anonym_38ad49
Nielen táto ale ešte aj Moonlight vypisuje traktaty, ktoré preskakujem
@anonym_e7aebd
Jedine ju nahlásiť, viackrát že si robí reklamu na jej koučing
@anonym_autor raz za rok na narodeniny staci. Absolutne by som to netolerovala.
@anonym_38ad49
Nielen táto ale ešte aj Moonlight vypisuje traktaty, ktoré preskakujem
@anonym_b53c47 Nahodou Moonlight je ok, a ta to podla mna pise svojimi slovami.
@anonym_38ad49
Aj ja píšem často litánie 😂 ale túto slečnu preskakuje. Prečítam prvú vetu a končím. Príde mi to strašné neosobné a to som ani nevedela, že používa AI.
@anonym_e7aebd Nie je to robot? 🤭😂
@anonym_autor Moj priatel na viacej kamaratiek, jedna z nich je asi blizsia nez ostatne, pisu si parkrat do tyzdna urcite. Mozno aj kazdy den, neviem, nezaujima ma to. Ked sme zili v jednom meste tak sa aj pravidelne stretavali pri spolocnom hobby. Niekedy som sa pridala tiez. Dokopy tak mozno 5x za mesiac sa stretli. Ked sme sa odstahovali do zahranicia, tak je to skor prilezitostne.
@anonym_38ecd7 keď vidím tu masku na ksichte, automaticky rolujem ďalej. Trapne že pani nevie použiť svoje vety.
@bjnr ty vole. Ty si tomu teda dala. Toľko sraciek (s prepáčením) v jednom texte …… kde žiješ vo Virgin River? Sa zobuď do reality a rozprávaj/píš ako človek nie ako wikipedia.
Autorka,nie, nie je to ok. Mám veľa dlhoročných kamarátov aj spoločných s manželom. Niekedy si píšeme/volame denne ale to je viac menej len vtedy keď niečo ,,riešime” naposledy u mna oprava laptopu ja diaľku ale sú obdobia kedy si nevoláme 2-3 týždne. Nemám potrebu sa denne zverovať, na to mám muža .
@anonym_autor denne určite nie. Zdoverovat sa ma tebe, nie nejakej "kamaratke". Práve preto, že už nie ste tinedzeri
@anonym_autor veľa takých kamarátov už skončilo v posteli 🫤 ale trápil by ma aj fakt, že veci, ktoré by mal zdieľať so mnou ako s partnerkou zdieľa s iným
@bjnr uplny suhlas
@anonym_autor Mne zas pride divne, ze je zvyknuty nejak komunikovat s kamosmi, a potom pride partner, ktoremu to vadi. To by som zss netolerovala ja.
Ty si nemala take kamosky, ktore ked sa zadali, zrazu nemali na teba cas, ani na kavu, ani si pokecat - neprislo ti to divne? Mne vzdy ano.
Tu mas taku istu siatuaciu, len opacne. Co je zle na tom, aby su chlap pisal so znamymi co ich pozna roky. Ci vekom uz nema narok na priatelstva?
Potom to konci tak, ze ked sa skonci manzelstvo, ludia nemaju okolo seba nikoho, lebo manzel/ka im boli celym socialbym zivotom. Alebo ked maju problem, nemaju za kym ist o pomoc.
@anonym_autor ja som v kontakte so svojím ex dennodenne. Nevidím na Tom nič zle, je to môj najlepší kamarát, môžem sa na neho vo všetkom spoľahnúť. Píšeme si, voláme každý deň, niekedy aj viac krát za deň, raz za týždeň sa aj stretneme. Mne to nepríde divné, jeho novú priateľku akceptujem, s ňou sa nestretávam, ale viem o nej, svojho ex naspäť nechcem, máme len kamarátsky vzťah. 10 rokov som s ním bola vo vzťahu a 10 rokov sme už od seba a máme kamarátsky vzťah.
@anonym_autor ja som v kontakte so svojím ex dennodenne. Nevidím na Tom nič zle, je to môj najlepší kamarát, môžem sa na neho vo všetkom spoľahnúť. Píšeme si, voláme každý deň, niekedy aj viac krát za deň, raz za týždeň sa aj stretneme. Mne to nepríde divné, jeho novú priateľku akceptujem, s ňou sa nestretávam, ale viem o nej, svojho ex naspäť nechcem, máme len kamarátsky vzťah. 10 rokov som s ním bola vo vzťahu a 10 rokov sme už od seba a máme kamarátsky vzťah.
@anonym_44f059 a tej priateľke to nevadí?

@anonym_autor Denne si nepisem ani s rodinnymi prislusnikmi.