Cítim sa nepekná a bolí ma z toho duša
Ahojte.. som obyčajné dievča - matka. Mám 25. Mám troch synov. Momentálne som pribratejšia, nič hrozné, proste popôrodné kilá ale v pohode uložené.. ide o to, že viem že nie som pekná.. mám krivý dlhší nos a vystuplu bradu, z profilu vyzerám fakt zle..k tomu malé pery, strašne ma to trápi, a hoci viem že veľa neurobím, jedine plastika.. celkom sa tym trápim.. som ten typ ženy, ktorá chvali iné ženy, či už moje kamošky, sestru, mamu ale aj cudzie ženy, keď vidím že majú niečo krásne alebo len tak vyzeraju super... A keď si uvedomím že ja vlastne takéto "obyčajné" komplimenty vôbec nedostavam.. nie som si istá či to niektorá žena pochopí ako to myslím.. nejde mi o komplimenty a ja ich budem rozdávať stále.. len mi je z toho nejak tak smutno, že niektoré ženy sa narodia také pekné a niektoré to šťastie nemajú.. viem že to neni to najdôležitejšie v živote.. ale každý chce byť pekný.. ešte k tomu dodám, že sa vôbec nemalujem , mám pleť bez vyrážok, príde mi zbytočne sa to už v tomto veku učiť a skúšať, keď v podstate nemám ani čas sa namaľovať a všetci ma poznajú takto.. mama mi vždy hovorila že som krásna aka som a nepotrebujem sa maľovať... Ach.. ani neviem čo sa vlastne pýtam..
Ja by som s tým líčením na tvojom mieste začala. Ono málokto vyzerá ako modelka bez make-upu. Nemusíš mať na tvári omietku, ale riasenka a pekne upravené obočie ešte nikomu z krásy neubrali.
Dodám že sa o seba starám, aj sa holim, aj si trham obočie do pekného tvaru, aj masku si dávam.. len ma nebaví sa odmalovavat, dávať si dole makeup aj riasenku, párkrát som skúšala, taktiež som bola namalovana na svojej svadbe.. ale robiť to fakt často by ma piclo
Pozri na adelu vinczeovu,mnohi ju hania za vyzor a podla mna je to prekrasna zena. Takze krasa je subjektivny pocit. To,ze nedostavas komplimenty nebude tym,ze nie si pekna,ale tym,ze ich ludia okolo teba nevedia povedat. Ja sa povazujem za peknu a tiez mi nikto nesklada ody na krasu a nechvalia ma. Asi citia,ze nemam rada pochvaly takehoto druhu. Rozhliadni sa okolo seba kolko roznych ttpov ludi je okolo nas a kazdy je iny a kazdy je krasny. Este som nestretla skaredeho cloveka. Pestuj si vnutornu krasu a inteligenciu a nezameriavaj sa na take zbytocnosti ako je zovnajsok. To su tak prizemne myslienky necitit sa peknou. Ak mas bohaty vnutorny zivot,neexistuje,aby si bola skareda.
Každému sa páči niečo iné. Mne sa napríklad tento typ tváre páči. Hlavne zakrivený nos dodola ako zobák. Moj bývalý mal taký a zbožňovala som to. Poznám aj dievča s takou tvárou. Nemá ešte deti ale ona vyzerá, že je so sebou spokojna. Žiari na cele okolie. Chlapci sa síce po nej nevrhaju až tak ako po najkrajsich, ale priateľa má a ten ju ľúbi. A podla mna aj pár nápadníkov by našla určite. Podľa mna z nej ide uplne skvela energia. To je to čo ľudí pritahuje. To ako vyzarujes. Niekto moze mat super vzhlad a je mrzuta oduta a nema iskru. Alebo niekto nevyzera uplne tiptop, ale má skvelú dušu, žiari a rozjasní miestnosť, keď do nej vstúpi. Ktoré z toho by si bola radšej? 😄 Niekedy su tieto nedokonalosti sexy podla mna.
nemusis byt bpekna pre ine ..staci ze si pekna pre muza a svoje deti .. tie krasne stihle vysoke a neviem ake su mozno daleko nestastnejsie ako ty ... kazda mame daco co sa nam nepaci .. a kada s niecim nespokojna .. maj s rada taka ak asi a aj okolie sa na teba bude inak pozerat .. vela tych krasavic nenajde ozajstnu lasku alebo len tazko=pretoze na nich chlapy nepozeraju ake su vnutry ale ako bvyzeraju ..
Krása je relatívna, každému sa páči niečo iné ... predpokladám, že deti Ti nedoniesol bocian a že Tvoj muž si Ťa pre niečo vybral, či? Začni sa mať rada taká aká si, to je základ ... za mňa fyzicky nepekné ženy napr. Adela Vincze alebo Meryl Streep ... no napriek tomu z nich ide niečo, čo ich robí krásne, úžasné, neopakovateľné ...
Nic ti nebrani cvicit, aby si mala peknu postavu.
A ak sa ti nechce malovat a odlicovat, tak je to len o tvojej lenivosti 😉
Make-up, handry, účes vedia urobiť zázrak. Ak tak velmi chceš zažiť lichotky musíš tomu ten čas obetovať, aspoň to vyskúšať a keď zistíš že aj ty možeš byť krásna buď ti bude stačiť to vedomie a budeš naďalej svoja alebo sa ti to zapáči natolko že sa budeš krášliť stále. Rečami sa nič nezmení.
ak s anemaluj tak ani nezacinaj.. ano makeup ta zmeni-ale uz to nebudes ty .. je az smutne ako tu radia maluj sa- nie bud ina bud sama sebou nepatlaj to na seba ak nemusis .. ja sama sa malujem uz od puberty a obdivujem zeny co sa nemaluju a su sosebou spokojne .. staci im maskara a idu ... kiezby ja mam taku odvahu
Normalne sa maluj. Preco su modelky asi pekne? Ked sa rano zobudia, tak niektorym mobil ani nerozpozna tvar na odomknutie, kym sa nenamaluju. 🙂
Každý je krásny, výnimočný niečim iným- preto sa od seba odlišujeme. Kamoška vraví, že si zvýrazní to, čo má pekné... Ona si maľuje oči...stačí čierna ceruzka a tiene jemnej farby
ked mas peknu plet, tak makeup ti vobec netreba. Staci riasenka, ruz a prifarbit lica a budes vyzerat lepsie, sviezejsie a automaticky budes so sebou spokojnejsia 🙂 A komplimenty? Ja napriklad nepoznam ziadnu zenu v okoli, ktora by ich hovorila druhej zene v zmysle, ze aka si krasna. Obcas pochvalim saty alebo novy uces (a tiez dostanem obcas kompliment tohto druhu), ale ostatne zalezitosti by mi bolo cudne chvalit.
Ďakujem pekne za komenty/postrehy. Určite si z nich niečo vezmem. K tej postave, áno, pracujem na sebe, snažím sa ale naozaj gro nie je postava a ako som napísala, som pri sebe, ale mam to dobre uložené, nosím veľkosť M, a to zasa nie je až také hrozné, po dvojičkách.. verím však že raz to bude lepšie... K tomu maľovaniu, možno som lenivá na maľovanie, hlavne keď som momentálne len doma s deťmi, neprišla som na chuť maľovaniu, som spokojná s pleťou,aj obočím,aj mihalnicami... O čo mi ide, je ten profil, nevyzerá to dobre, ani na fotkách a to ma strašne mrzí, lebo z troch surodencov som to zdedila ja najhoršie.. od malička som si to dosť vypočuvala, aky som orol, proste viem že človeku to priputa pozornosť keď má žena Veľký dlhý nos.. a k tomu tá brada... Asi som sa chcela len vyrozprávať z tejto bolesti, ktorú mám už xy rokov...
@dianaana tvoj koment absolútne ignorujem, viem čo si napisala ako prvé a popravde... S takymto pristupom k inemu človeku si to dieťa ani nezaslúžiš
Autorka , už len to že máš tri detičky znamená že si pre svojho muža krásna 🙂)) naozaj krása je dnes subjektívny pojem . Pre mna si krásna už len tým že máš pekne vyjadrovanie ovládaš gramatiku a si mamina troch deti v tak mladom veku . Ja som staršia od teba čakám prve a teda cítim sa že dieťa bude mat dieťa . A ty už tri . Krása nie je len o výzore . Želám ti všetko len to dobre 😘
Mne sa páči ako si napísala, že si spokojná so svojím obočím, mihalnicami, pleťou .. na toto sa sústreď, to na sebe vyzdvihuj 🙂 každý máme na sebe niečo, s čím nie sme spokojní, ale sama hovoríš, že keď vidíš ženu, ktorá má niečo pekné, tak si to všimneš a pochváliš...aj teba takto vnímajú ostatní a niekto s nosom ako gombička, ale problematickou pleťou si pravdepodobne povie, že by chcel mať pleť ako ty, zatiaľ čo ty si na tej druhej osobe všimneš práve ten nos ...väčšinou iba na sebe si všímame ako prvé to "najhoršie"... v tomto nám hrá do karát, že ľudia sú zahľadení do seba... a fotkami sa netráp, na momentkách každý pozerá len seba, nikto okrem teba sa nezameriava na tvoju tvár, tú poznajú 😂 a na stylovaných fotkách treba nájsť svoj dobrý uhol, každý nejaký máme 🙂
ani nevieš, ako ťa chápem...mám to úplne rovnako,celý život, pokiaľ mi pamäť siaha, sa s týmito pocitmi potýkam..nie, že nie som dosť pekná.. ale ze som vyslovene škaredá,resp. nepekná...zažila som za život XY nepekných situácii,ktoré ma v tom len utvrdili a ešte viac podkopli moje sebavedomie.. kto to nezažil, nepochopí to.
na psychiku mi pomáha pohyb/cvičenie, proste ten pocit,že môžem vylepšiť aspoň to, čo vylepšiť ako tak ide. a zároveň pomyslenie na ľudí s ťažkým osudom, s naozaj vážnymi problémami a starosťami, vtedy mi príde toto moje trápenie ako totálna malichernost..niekomu to vyznie možno hlúpo,ale často si tieto ťažké osudy prehrávam v hlave a učím sa tak prijímať samú seba s tým, že existujú ľudia, ktorí by dali čokoľvek za iba takúto "starosť"
jo a to maľovanie, daj tomu šancu,to fakt robí zázraky! 😁 citim sa o 100% lepšie, keď si dám aspoň jemný makeup a špirálu
Ak to mas takto tak si zacni pomaly odkladat na plastiku. Ja sama mam blefaroplastiku spodnych viecok spravenu v 24 rokoch a pojdem znova na korekciu po rokoch teraz po 30. Nikto ma neprehovori, to su proste veci kde ani makeup nepomoze. A robi to clovek pre seba. Ano aj mne manzel povie ze sa mu pacim bla bla bla…ale ja viem najlepsie s cim som/niesom spokojna. Nie je to hanba riesit v dnesnej dobe taketo svoje nedostatky ked sa s tym da tolko spravit a usetrit si tolko trapenia na dusi. Ja si pritom pridem ako pekna zena, len tato oblast mojej tvare ma doslova serie a tak som sa zatla a hotovo. Drz sa
@baluinka baby co blaaaaznite… jasne ze ste skarede!!! ak sa tak same vidite, vidia vas tak vsetci…ja tiez zapadam do medialneho “skareda”… Takto som sa hanbila asi do 35-tky.. utiahnuta, zakomplexovana krava… koli comu? koli inym? ako ma vidia/ budu vidiet? 🤣 Teraz mi je jedno kto ma ako vidi… smejem sa, zabavam, uzivam, a odvtedy mi to ani nikto nepovedal.. skor naopak…Ste krasne ake ste.. len na to musite prist vy same.. ❤️
Moja... zevraj... "naco sa mam v tomto veku ucit a skusat malovat." To akoby si mala 45 a ty mas pritom krasnych 25. Minimalne nasledujucich 10 rokov budes krasniet.
Tak ako sa ty prezentujes, tak ta vidia aj vsetci naokolo. Ak by si sem dala teraz svoju fotku, vsetci by sa pozreli na tvoje pery a 99% ludi by si pomyslelo ze su skutocne priuzke.
Ak by si sem dala fotku a miesto toho napisala ze si myslis ze mas pekne pery, velmi malo ludi by ich oznacilo za priuzke.
Nikdy nehovor o svojom vyzore v negativach... prave naopak, maj rada svoje telo a tvar. Ak uz nie skutocne, aspon to tak prezentuj a ludia ti zacnu vraviet komplimenty. Toto mam oskusane na vlastnej kozi.
Ak chceš mať peknú pleť aj do buducna (vrasky, pigmentové škvrny) tak sa musíš starať o pleť už teraz, napriek tomu, že sa nemalujes tak pleť si musíš čistiť každý deň, do toho nejaký peeling, séra, krémy. Zadarmo to nebude, stojí to čas. Mne je jedno či sa namalujem alebo nie no dvojfazovo čistim pleť každý deň. Make-up použivam, bez neho sa necítim upravene.
No podla mna jed mas dve deti,tak to s tebou nebude tak zle.Kebyze si stara dievka a nik o teba nezakopne ok ale ved s tym si problem nemala.Coze si myslim ze vyzeraz ako bezna zena,prirodzene.Ja mam tiez kamaratku s vatsim nosom,predkusom,chuda,vysoka ,riedke vlasy a nema z toho komplexy,mozno v piberte ale uz je mamou 3 deti,ma dobreho manzela a vyzir neriesi,pretoze tiez vyzera prirodzene aj s vatsim nosom.
Neries to hlavne,vyzir a tak.lebo budes z totho nestastna a to nema vyznam.
@83lenka83 nie je to vzdy pravda. Ja som uz seniorka a vidim to napr. Na susedke, ktora od 35ky pouzivala kvalitne kremy, bola lady nemenovanej znacky a vidim, aku prisernu vraskavu a pigmentovu ma plet.
Ja som vseho vsudy pouzivala make up 2-3 roky po 50ke a dlho som pouzivalla na tvar len Niveu. S pribudajucimi rokmi aj kvalitnejsie kremy, ale len rano. Dnes sme po 65ke a ja mam lepsiu plet ako ona. Vascina uspechu je v genoch, nie v kozmetike.
Netráp sa si krásna taká aká si.
No tak to je čudné že sa necítiš pekná a vôbec sa nemalujes, vždy som si myslela že ženám čo sa nemaluju je jedno ako vyzerajú. Každá žena je pekná len sa musí vedieť upraviť, myslíš že tie pekné ženy čo stretávaš že sú také pekné lebo ich tak boh stvoril? Väčšina pre to musí niečo urobiť. Ja keby som sa nenamalovala tak vyzerám ako sfetovana lebo kým sa nenamalujem mám divné oči, úzke pery atď. Vlasy mám jemné a musím ich umyvať niekedy aj každý deň aby som nebola jak zmoknuta kura, myslíš že sa mi chce? A postava? Krátke nohy a širšie boky a viem sa obliecť aby to vôbec nebolo vidno, skryjem čo treba skryť a ukážem čo treba ukázať. Plakať a sťažovať sa že nie som pekná mi nepomôže musím preto niečo robiť

Si rovnaká ako miliony iných žien ktoré nie sú ako modelky. Ani tie modelky nie sú vždy krásne, všimla si si?