icon

Cítite sa sama v meste plnom ľudí?

elis013
18. dec 2015

Ahojte baby mamicky...uz niekolko dni sa chystam napisat...neviem ako to skratiti mam hlavu plnu otazok myslienok mam 2,5r syna byvam s priatelom.a tym to hasne...mamina sa odstahovala mimo Ba surodenci akoby ani neboli...kamarati sa zrazu rozprchli ... a zrazu...si uvedomim ze nemam komu zavolat napisat ... ci len tak sa ist prejst atd...neviem opisat ten pocit co citim...priatel ma v robote kolegou a neviem asi ma nechape...vravi ved mas mna ale aj mne by dobre padlo pokeckat so zenou riesit co chlapi neriesia...mat niekoho koho zaujima moja osoba a nie len ja sa dpprosujem pisem volam ale aj opacne...chyba mi to...co mam robit...neviem ...

Strana
z2
stella33
18. dec 2015

@elis013 moj ide dnes tiez na kapustnicu 🙂 co ti poviem... kludne mi napis IP a vysyp to zo seba 😉 ja znesiem vela

natuska87
18. dec 2015

@elis013 tak, tak, vydrzat!
Dufajme, ze pochopi, ze ked Vy ste tolerantna, mal by byt aj on...Ono sa to v zivote "sakra" oplati, pridu aj ine "ofuky"...Tak, drzim palce... 😉

alaguema
18. dec 2015

@stella33 ďakujem, môj život je úplne normálny. To, čo som napísala, vyplýva z mojej osobnej skúsenosti. Tiež som pre rokmi mala taký zúfalý pocit izolácie, navyše v cudzej krajine, úplne sama a bez rodiny.

jana_eyre
18. dec 2015

Kedze ja dokazem byt celkom samotarska, tento problem som nejako moc nepocitovala.. Ale tiez som mala obdobie, ked mojim jedinym priatelom bol moj muz, surodenci nemali cas, kamaratka byva daleko.. (Zazila som aj obdobie ked som nemala absolutne nikoho, muza, deti, surodenci vlastne starosti s malymi detmi, mama zomrela.. To bolo pre mna dost hrozne) Bolo to v obdobi ked bol prvy syn malicky.. Ale kedze som chodievala na prechadzky v rovnakom case, stretavala som stale rovnake mamicky..

Najprv sme sa len zdravili, casom sme sa dali do reci, deti rastli viac sa vnimali.. Teraz tu v okoli mam strasne vela mamiciek, deti kamaratov, ja uz niektore pokladam aj za kamaratky, ktore sa ozvu aj same od seba.. Spoznali sa aj nasi manzelia a obcas sa navstevujeme.. Nikdy som nemala tolko znamych co mam teraz.. Z minulosti mi ostala vlastne iba jedna kamaratka, vidavame sa tak raz mesacne.. Ale udrzujeme kontakty aj so surodencami a ich deti k nam chodia hrat sa s mojimi..

Takze moja rada je, chodit vela von, nasadit jemny usmev, pozdravit mamicky, nadviazat aktivne kontakt (pri detoch velmi jednoduche podla mna) a pockat ako vztahy budu pokracovat.. Urcite aspon jednu novu kamaratku si najdes.. A co sa tyka surodencov, skus sa ozvat ty im, obcas sa stretnite, porozpravajte a urobte z toho ritual..

Nie nadarmo sa vravi, ze stastiu treba pomoct.. ;) pekny den

deltaa
18. dec 2015

a kde to zijes ked nemozes napisat ci zavolat rodine ci kamaratom? Ved teraz su volania a surfovania lacne

elis013
autor
18. dec 2015

Nekomunikujeme spolu

alaguema
18. dec 2015

@elis013 prečo vlastne nekomunikuješ s rodinou, ani s kamarátkami, ktoré si mala predtým?

deltaa
18. dec 2015

@elis013 tak v prvom rade by si mala komunikovat s rodinou alebo so svokrovcami. Hoci ja dieta nemam ale u mna su rodicia na prvom mieste a najviac sa stykam so svokrocami kedze byvaju blizsie a s rodinou si volam aspon raz za tyzden. Oni sa nazaujimaju o svoje vnuca?

elis013
autor
18. dec 2015

@deltaa mam len maminu ocino mi zomrel odstahovala sa z ba a surodenci to je tazke skusala som sa ozyvat ale ked niekto nechce nema zaujem uz sa par rokou nebavime a ako by sme ani neboli surodenci

jana_eyre
18. dec 2015

@elis013 a to sa ani u mamy nestretavate a nebavite? To musi byt tazke, ja si neviem predstavit ze by som sa so surodencami nestretavala, hoci sme rozdielni snazime sa spolu drzat pravidelny kontakt.. A s dvoma dokonca byvame nedaleko od seba, sice ich vidavam menej kvoli tomu, ze su zamestnani..

slnecnica174
18. dec 2015

@elis013 Ak sa naozaj chces s niekym zoznamit musis byt ty ta prva kto niekoho oslovi. Ci uz sa z toho vyvinie priatelstvo, alebo to bude na figu, ukaze cas. Ak naozaj chces mozno z desiatich bab, s ktorymi sa zoznamis jednu, dve dobre kamosky najdes😉 Ja som sa stahovala cely zivot, keby som nebola iniciativna tak by som bola stale sama. Dobre kamosky mozem spocitat na jednej ruke a blbe je, ze su daleko, ale v blizkom okoli som si nasla par bab, s ktorymi pokecam, aj ked nemozem povedat, ze by som medzi nimi momentalne mala ozaj spriaznenu dusu. Navstevujeme sa, deti sa pohraju. V posledom case citam pribehy zien na MK a nazory niektorych bab na rozne temy sa mi pacia. Viem si predstavit, ze by sme boli celkom fajn kamosky, skoda, ze sa realne nikdy nestretneme 🙂

sashulla
13. apr 2016

Chcela by som upozornit, ze autorka pribehu, ma osobne klamala a zavadzala! Poslala som jej nejake peniaze, kedze bola v nudzi (že vraj), donekonecna mi slubovala, ze ich poslala naspat a ze mi posle doklad, ze mi ich poslala. Samozrejme len klamala a prokrastinovala termin poslania dokladu. Najprv, ze chce na poslanie dokladu email. Potom, ze to nejde poslat, potom, ze to posle vecer, potom, ze to posle zajtra, potom, ze to uz posle, ale, ze nech jej znovu poslem email. TU NEJDE O PENIAZE, ale nenavidim klamstvo a zavadzanie. Keby mi povedala, ze ma problem s vratenim, ze nema, ze ich jednoducho neposlala tak samozrejme niesom taka bestia a nechcela by som od nej peniaze naspat, tu ide o princip! A to nehovorim kolko smsiek som poslala v jej mene, kedze nemala kredit. Verila som, ze je v nudzi a ze jej pomaham. Ale asi naivne, stalo sa mi to prvykrat. Ale neakceptujem klamstvo! Davajte si na nu pozor.

Strana
z2