icon

Brnenie pier spôsobené stresom: je to bežný problém?

18. júl 2026

Posledne dni mam zvlastny pocit okolo pier.

Nie stale, skor ked som v strese alebo sa rozbehnem v robote a zrazu si uvedomim, ze mam akoby mravcenie okolo ust. Potom sa zlaknem este viac a samozrejme to sledujem kazdu minutu.

Neviem, ci to moze byt zo stresu, dychania, nervov... alebo to radsej riesit s lekarom.

Mali ste nieco podobne?

anonym_0f9b07
18. júl 2026

Nemala, skus béčka a magnezium plus lekar.

anonym_11347c
18. júl 2026

@anonym_autor Mala som to pri extrémnom odvodneni Lekár mi vysvetlil,ze deje sa to preto,lebo periférne nervy nemajú dostatok živín.Pravda,prv vylúčili iné diagnózy,lebo za trpnutim pier môžu byť rôzne dôvody.Moze to byť nedostatok vitamínov,neurologicky problém,ale aj prejav alergie

zuzana76
18. júl 2026

Ano, mavam to, resp uz davnejsie nie, je to tetania, davaj si magnezium a vitamin B, alebo Magne B6 mozes skusit, mozes si nasadit aj preventivne an nejaky cas. Je to z vycerpania, najma psychickeho. Ja som to zvykla mavat, ked som ucila na konci skolskeho roka.

zuzana76
18. júl 2026

A tiez ako pisu vyssie, treba viac pit, ak by to pretrvavalo, tak by ta mal vysetrit obvodny a neurolog

anonym_f337d7
18. júl 2026

Psychika. Voda ti na to nepomoze. Skor to magnezko a relax.

anonym_6a8d25
18. júl 2026

@anonym_autor brnenie pier, tváre, migrény...často spôsobuje stuhnutá krčná chrbtica, z nedostatku minerálov, okrem spomenutého magnézia a úpravy stravy.. pomôžu jemné masáže s mätovým, alebo levanduľovým olejom...
Pri chronickom strese, nadmernej konzumácii cukru, kofeínu... telo stráca veľa minerálov... skús dopĺňať elektrolyty, popíjaj minerálne vody...

anonym_12fddc
18. júl 2026

@anonym_autor nedostatok mg a b vitamínov hlavne v lete, keď sa veľa potime