icon

Cítite sa v niečom lepšie ako iné ženy?

1. nov 2025

Cim si myslite ze ste lepsie ako ostatne? Alebo tu na koniku, alebo celkovo zeny okolo vas. Je nieco take, co na sebe pozorujete, Co si myslite ze ste dokazali a ine nie, Je nieco take co podla vas vsetky robia zle, iba vy spravne? . Je nieco, co si myslite, ze na vasom pomyselnom rebricku, vas dava na prve miesta?. Kludne mozete tu aj nezmysly pisat niektore, tym nam ukazete ze aj spodne priecky rebricek musi mat.

Dakujem krasne dobre ranko.

Strana
z2
anonym_c764a0
1. nov 2025

Takže za mňa, podľa mna som iná v tom a lepšia 😋
Že som sa postarala o svojich rodičov na staré kolená v chorobe a bez vyhovoriek a sťažnosti
to je moj naj úspech a keď pozorujem ako ženám také hovadiny robia problém,
v tomto sa citim, že som dokázala niečo úžasné a správne
Ale nezahrnujem, že všetky majú nesprávny postoj lebo je ich viac🙂 a dokonca sú ženy čo ešte viac pomáhaju a nielen rodine ale takých je málinko

anonym_ed8fcd
1. nov 2025
@anonym_c764a0

Takže za mňa, podľa mna som iná v tom a lepšia 😋
Že som sa postarala o svojich rodičov na staré kolená v chorobe a bez vyhovoriek a sťažnosti
to je moj naj úspech a keď pozorujem ako ženám také hovadiny robia problém,
v tomto sa citim, že som dokázala niečo úžasné a správne
Ale nezahrnujem, že všetky majú nesprávny postoj lebo je ich viac🙂 a dokonca sú ženy čo ešte viac pomáhaju a nielen rodine ale takých je málinko

@anonym_c764a0 tak takúto odpoveď som tu teda nečakala. Urobila som to tiež a ani náhodou to nepovažujem za hovadinu, ale za jedno z najťažších období môjho života a vôbec si o sebe nemyslím, že som tým lepšia, ako iné. Bez mučenia priznávam, že keby to trvalo dlhšie, tak to nedám ani po fyzickej ani po psychickej stránke. Postaranie sa o rodičov môže mať totiž viacero rovín. Nakúpiť, navariť, poumývať obloky a zaviezť rodičov k lekárovi je malina. Kúpať, prebaľovať, kŕmiť, spať v noci tri hodiny, týždne, mesiace, roky, je už o inom. Ja osobne som to zvádla len preto, že som mala pomoc muža a dospelého dieťaťa. Sama by som to dala veľmi ťažko. Samoživiteľka, ktorá má školopovinné deti, by to nezvládla vôbec. Nemohla by si dovoliť ostať doma z práce, lebo by nemali z čoho žiť a ja sa vôbec nepovažujem za lepšiu ženu, ako ona, vlastne ani ako žiadna.

dorizzz
1. nov 2025

Každý máme svoje boje, ktoré vyhrávame alebo prehrávame, nikto nie je lepší ani horší ako druhý, všetci sme si rovní.

anonym_6abbe6
1. nov 2025

@anonym_autor od SŠ si uvedomujem že patrím medzi najpríťažlivejšie 🤭 kým sa ostatné kamošky trápili samotou a zháňaním chlapov ja som ich musela odháňať…na VŠ po každej prednáške pozvanie na rande od iného. Baby ma neznášali 😅

anonym_c764a0
1. nov 2025
@anonym_ed8fcd

@anonym_c764a0 tak takúto odpoveď som tu teda nečakala. Urobila som to tiež a ani náhodou to nepovažujem za hovadinu, ale za jedno z najťažších období môjho života a vôbec si o sebe nemyslím, že som tým lepšia, ako iné. Bez mučenia priznávam, že keby to trvalo dlhšie, tak to nedám ani po fyzickej ani po psychickej stránke. Postaranie sa o rodičov môže mať totiž viacero rovín. Nakúpiť, navariť, poumývať obloky a zaviezť rodičov k lekárovi je malina. Kúpať, prebaľovať, kŕmiť, spať v noci tri hodiny, týždne, mesiace, roky, je už o inom. Ja osobne som to zvádla len preto, že som mala pomoc muža a dospelého dieťaťa. Sama by som to dala veľmi ťažko. Samoživiteľka, ktorá má školopovinné deti, by to nezvládla vôbec. Nemohla by si dovoliť ostať doma z práce, lebo by nemali z čoho žiť a ja sa vôbec nepovažujem za lepšiu ženu, ako ona, vlastne ani ako žiadna.

@anonym_ed8fcd hej vždy sa dá porovnávať okolnosti,keby som to rozšírila, nebolo to ružové aže vôbec ale to nieje k téme,iba to, že za mňa to je MOJE to naj

ovaaa
1. nov 2025

Mať gule, ísť sama do Anglicka busom, s 3 lekciami angličtiny a v čase vízovej povinnosti v r. 2000. Makať na sebe a kúpiť si behom roku byt na SK, cestovať a splniť si sny. Byť samostatná, indenpendentná proste vysoká škola života, kde som spoznala svoje limity.

anonym_c764a0
1. nov 2025
@anonym_ed8fcd

@anonym_ed8fcd a nemyslela som,ze hovadina je starať sa ale že nechce sa pomaly žiadnej variť prať o niečo,,na viac,, sa starať alebo hocijaka hovadina okrem toho čo ich bavi

anonym_d2d561
1. nov 2025

v čom som iná ako žienky na mk.
starám sa o postihnuté dieťa ktoré potrebuje neustále moju pozornosť. chodíme spolu spať, ráno spolu vstávame. Neviem čo je to volný čas. nechodím do práce. všetkých nás živí manžel. nepoznáme dovolenky - však začo by sme aj išli že.
závidím všetkým čo tu riešia kde ísť na výlet, dovolenku, čo robiť cez víkend. S manželom snívame roky o tom že raz pôjdeme sami dvaja na výlet do Viedne.
ak si niekto myslí že pomoc štátu je taká ako prezentuje v mediach tak sa hlboko mýli.

anonym_ed8fcd
1. nov 2025
@dorizzz

Každý máme svoje boje, ktoré vyhrávame alebo prehrávame, nikto nie je lepší ani horší ako druhý, všetci sme si rovní.

@dorizzz krásne napísané 👍

anonym_303ae4
1. nov 2025

Nikdy pre mňa neexistovalo niečo ako “nedá sa” (trauma z detstva, ísť na výkon). Napriek tomu, že som mala 2 deti veľmi skoro (prvé v 18 druhé 21), tak som si šla cieľavedomo za svojím a mám aj skvelú kariéru, napriek tisíc predsudkom, s ktorými som sa v živote stretla. Nikomu o tom nerozprávam ale cítim, že aj vlastná mama závidí, čo mi je ľúto, lebo som čakala vetu “som na teba hrdá”, miesto toho dostávam arogantné znevažovanie každého môjho kroku aj úspechu. Údajne som mala len šťastie, pritom nik nevedel 4 roky driny, frustrácie a snahy dostať sa tam, kde som. Viem, že nás je takých viac.

anonym_ed8fcd
1. nov 2025
@anonym_c764a0

@anonym_ed8fcd a nemyslela som,ze hovadina je starať sa ale že nechce sa pomaly žiadnej variť prať o niečo,,na viac,, sa starať alebo hocijaka hovadina okrem toho čo ich bavi

@anonym_c764a0 neviem, nemám takú skúsenosť v mojej rodine a okolí, mji rodičia sa postarali aj o jedných aj druhých rodičov, my sme sa postarali aj o mužových, moja teta doopatrovala svokru aj svokra, kolegyňa sa stará o mamu, možno máš v okolí samí negatívne príklady. Teba môže hriať na srdci, že si svojím najbližším spríjemnila a uľahčila posledné roky života

anonym_ed8fcd
1. nov 2025

@anonym_d2d561 veľmi si vážim ľudí, ako si ty, ty si skutočne žena, ktorá je nad ostanými, verím, že sa do tej Viedne raz pozriete

anonym_301936
1. nov 2025

Jediný s kým sa porovnávam som ja sama a samozrejme, že existujú v mojom živote úspechy, na ktoré som úprimne hrdá, vlastnosti, ktoré mám na sebe rada a podobne, ale pokiaľ človek nedrží svetový rekord, asi ťažko si môže myslieť, že je v niečom najlepší na zemeguli…a ak si niekto myslí, že niečo robí správne iba on jediný, tak vieš ako sa vraví, všetci sú drbnutí, iba ja lietadlo… zbytočne agresívne položená otázka, dalo sa spýtať úplne inak a každá by mohla vyzdvihnúť seba, bez zhadzovania iných…

anonym_ed8fcd
1. nov 2025
@anonym_301936

Jediný s kým sa porovnávam som ja sama a samozrejme, že existujú v mojom živote úspechy, na ktoré som úprimne hrdá, vlastnosti, ktoré mám na sebe rada a podobne, ale pokiaľ človek nedrží svetový rekord, asi ťažko si môže myslieť, že je v niečom najlepší na zemeguli…a ak si niekto myslí, že niečo robí správne iba on jediný, tak vieš ako sa vraví, všetci sú drbnutí, iba ja lietadlo… zbytočne agresívne položená otázka, dalo sa spýtať úplne inak a každá by mohla vyzdvihnúť seba, bez zhadzovania iných…

@anonym_301936 👍

anonym_bdf0cd
1. nov 2025

Som si silna a vela vydrzim - to nehovorim ja sama o sebe. Zomrel mi tragicky partner, zabili ho, mna zranili. Prisla som o nase dieta. Trvalo mi niekolko rokov sa s tym zmierit. Nasledne mi zomrei v priebehu roka obaja rodicia, o ktorych som sa starala, zostala som sama, sestra ma nechce ani vidiet. Teraz mi zomrel kamarat. Snazim sa najst v sebe kazdy den silu… okrem ineho mam ID, po tej udalosti, su dni, ked meliem z posledneho. Napriek tomu pracujem, karierne som disiahla vela, nemam hypo ani leasing a staram sa o seba. Minule mi znana povedala, ze moj zivot je na tri knihy… ale kto by to cital 😉.

anonym_c764a0
1. nov 2025
@anonym_ed8fcd

@anonym_c764a0 neviem, nemám takú skúsenosť v mojej rodine a okolí, mji rodičia sa postarali aj o jedných aj druhých rodičov, my sme sa postarali aj o mužových, moja teta doopatrovala svokru aj svokra, kolegyňa sa stará o mamu, možno máš v okolí samí negatívne príklady. Teba môže hriať na srdci, že si svojím najbližším spríjemnila a uľahčila posledné roky života

Ale podľa mňa nieje otázka,že ci ste najlepšia ale cim ste lepšia
A co ľudia všetci robia zle a vy správne
Vyskrknut to všetci
(Lebo veď všetkých ľudí nepozname na svete)
No tá otázka je podľa mna fajn lebo podľa mňa nieje ze sa pýta ci si myslíme, že máme väčšiu hodnotu ako iný človek ale na vlastnost, ktorú pokladame za správnu

anonym_6b7c9a
1. nov 2025

Ja som mala 2 kamosky, chodili sme do kina, na zabavy a mali sme prezyvku Carodejky z Estwicku, typovo podla tych 3. V 1988 som silne myslela na to, kde budeme o 20, 40 rokov. O sebe som si prognozovala, ze dopadnem najhorsie. A je to tu, taky maly odpocet, 35 rokov vydata, deti, vnuci, majetok, auta, vsetkeho vela🤣tie 2 nebudem opisovat, strasne nieco. Ale vobec sa nad nimi nevyvysujem, karty mali 2*lepsie ako ja, ale holt niekto nie je dobry hrac. Alebo som len veci robila lepsie, ako oni.

anonym_ca849e
1. nov 2025

Nenazvala by som to, ze je to nieco, skrz co by som mala narok si mysliet, ze som lepsia. Presne ako tu uz zaznelo, porovnavat sa treba len sama so sebou.

Za co som na seba hrda je, ze aj napriek tomu, ze som to doma mala od malicka tazsie, som z viacdetnej rodiny, skromnych pomerov, otec si vzdy rad vypil a my sme nikdy nemali taky vzor, motivaciu prirodzene z domu od rodicov, skor sme boli odkazani na seba a pohodeni do zivota… tak ze aj napriek tomu som dokazala vystudovat, najst si velmi dobru pracu a zabezpecit si dobry zivot. Pretoze ked vidim byvale spoluziacky zo zakladky, ktore boli z obdobnych pomerov, tak tie nenabrali tolko sil, aby nieco dosiahli - nemyslim teraz vzdelanie, karieru, ale vseobecne nespackat si zivot nespravnymi rozhodnutiami… v mladom veku mali deti s chlapmi, kt chlastali, bili ich, teraz sa pretlkaju zivotom, maju to tazke. Je mi ich luto. Niekedy si hovorim, ze ked clovek doma nevidi tu normalnost, harmoniu, bud ho to zceli a bude presny opak a makac v zivote, alebo zial, nenaberie taku vnutornu silu a hnaci motor a pojde po vzore rodicov. Ja som teda rada, ze som ta prva skupina…

…takze nie som najlepsia/najuspesnejsia, ale ked sa porovnam s mojim minulym ja, s podmienkami, ake som mala doma, proste s tou startovaciou poziciou do zivota, tak aktualne som urcite lepsou verziou samej seba. A to len vdaka sebe.

danielahamar
1. nov 2025
@anonym_c764a0

@anonym_c764a0 to nie je o tom, že sa nechce, ale o vzťahoch v rodinach to je a zoberme si, že máte 2-4deti, treba chodiť do práce /lebo žijete na doraz/ a z niečoho žiť musíte, ostali by ste ženy doma, lebo sa treba postarať? Myslím, že nie.

andrejka1974
1. nov 2025

@anonym_autor v čom som lepšia ako iný Adi v tom , že nič ma nepoložilo ale proste ma posunulo ďalej zvládla som postihnutie najstaršieho syna jeho rehabilitácie a postavenie sa na nohy , zvládla som úmrtie svojej dcérky keď mala 4 mesiace , ťažký úraz prostrednejo syna , ktorého som rok dostávala opäť na nohy teraz chodí pracuje a na koniec vžiť sa s tím , že najmladšia iná je autistka , že sa celý život musím jej prispôsobovať a pritom fungovať v našej súperiek todine , nikdy SIM si nepovedala nedá sa , ale musela som ísť dakej s išla som vďaka deťom a manželovi

anonym_c764a0
1. nov 2025
@danielahamar

@anonym_c764a0 to nie je o tom, že sa nechce, ale o vzťahoch v rodinach to je a zoberme si, že máte 2-4deti, treba chodiť do práce /lebo žijete na doraz/ a z niečoho žiť musíte, ostali by ste ženy doma, lebo sa treba postarať? Myslím, že nie.

@danielahamar chápem,no nepisala som, že nechodiť do práce
Lepsia je vlastnosť(ktorou disponujem), že clovek sa stará o blízkych ako v dnešnej dobe je trend starať sa o to len co človeku ,,sa chce,, alebo ho,, baví,,
A to je len MÔJ názor a to co JA pokladam za správnejšie a nie univerzálna pravda pre všetkých🫣
To neznamená ,že som najlepší človek alebo že nemám milión negatívnych vlastností 🫣

biba_18
1. nov 2025

nerobím si z vecí ťažkú hlavu. neanalyzujem všetko donekočna a ešte ďalej. ale necítim sa preto lepšia než iné ženy.
byť dobrý je pre mňa iná kvalita človeka…

majlo1234
1. nov 2025

Nezvyknem sa porovnavat, respektive vzhliadsm k ludom, ktory su neporovnatelne uspesnejsi, silnejsi, vzdelanejsi…takze v ich rebricku by som neuspela🤣
Ale cenim si na sebe samostatnost, zvladnem vsetko, co chcem

sense
1. nov 2025
@ovaaa

Mať gule, ísť sama do Anglicka busom, s 3 lekciami angličtiny a v čase vízovej povinnosti v r. 2000. Makať na sebe a kúpiť si behom roku byt na SK, cestovať a splniť si sny. Byť samostatná, indenpendentná proste vysoká škola života, kde som spoznala svoje limity.

@ovaaa nápodobne len iná krajina

anonym_96976d
1. nov 2025

Vzhľad

tetapetra
1. nov 2025

@anonym_autor nemyslím si,že som horšia alebo lepšia ako iné. Každá z nás je osobnosť. Každá z nás má už niečo za sebou,niečo pred sebou.

danielahamar
1. nov 2025
@anonym_c764a0

@danielahamar chápem,no nepisala som, že nechodiť do práce
Lepsia je vlastnosť(ktorou disponujem), že clovek sa stará o blízkych ako v dnešnej dobe je trend starať sa o to len co človeku ,,sa chce,, alebo ho,, baví,,
A to je len MÔJ názor a to co JA pokladam za správnejšie a nie univerzálna pravda pre všetkých🫣
To neznamená ,že som najlepší človek alebo že nemám milión negatívnych vlastností 🫣

@anonym_c764a0 tiež som napísala len môj pohladld na vec😉, nič zle za tým nehladaj

tilly
1. nov 2025
@anonym_6abbe6

@anonym_autor od SŠ si uvedomujem že patrím medzi najpríťažlivejšie 🤭 kým sa ostatné kamošky trápili samotou a zháňaním chlapov ja som ich musela odháňať…na VŠ po každej prednáške pozvanie na rande od iného. Baby ma neznášali 😅

@anonym_6abbe6 škoda, že si to napísala ako anonym bez fotky 😅

anonym_f5f329
1. nov 2025

@anonym_autor Každa z nás je jedinečná...nepotrebujem sa porovnávať a viem oceniť aj tú druhú. Keď má človek zdravé sebavedomie a váži si sám seba, si nepotrebuje nič dokazovať.

scila
1. nov 2025

@anonym_autor najlepšie zo všetkých v okolí triedim odpad 😁 Aj obaly zo salóniek rozoberám, aby som ich mohla dať zvlášť do papiera a do kovov. Jedinou silnou konkurenciou je môj syn, ktorý triedi rovnako zanietene ako ja 🙂

Strana
z2