Čivava mini - skúsenosti s chovom

beate1
21. dec 2017

Ahojte.. rada by som sa informovala o skúsenostiach s chovom mini čivavky.. veľmi po nej túžim,len o jej chove nič neviem..teda mala som kedysi jazvečíka v bytovke,teraz bývame v dome..tak dovnútra by som ju chcela samozrejme.. ďakujem za rady a skúsenosti..

ammellia
21. dec 2017

V prvom rade, žiadna čivava mini neexistuje, toto plemeno má len jednu štandardnú veľkosť a rôzne mini mikro nano prívlastky dávajú len rôzni mnozitelia.
Ale v podstate je to pes ako každý iný, potrebuje pravidelnú kvalitnú stravu, pohyb, zamestnať trošku hlavičku a najmä správať sa k nemu ako k psovi a nie rozmaznanemu dieťaťu. Netolerovat mu žiadne výstrelky len preto, že je maličký, lebo potom z neho bude malý ukricany otravný pes. Ale pri správnom vedení to bude isto skvelý parťák.
Nastuduj si stránky poctivých chovateľov s preukazom pôvodu (Pp), pozistuj si, aké choroby toto plemeno trápia, kontaktuj chovateľov, veľa sa pýtaj. Daj si čas na výber, bude s tebou 15 rokov.

lula313
21. dec 2017

Super, že si chceš zistiť niečo o plemene, než si ho kúpiš. V prvom rade mini civava neexistuje, to je názov vymyslený množiteľmi a ľudmi amatérmi, ktorí sa do chovu civav vôbec nerozumejú.
Ak chceš civavku, buď si zakup civavu s pp, alebo adoptuj nejakú z utulku, tu je možnosť nejakú civavku si zobrať do dočasnej opatery a keď si budete vyhovovat, tak si ju necháš natrvalo..
Každé plemeno má typické povahové črty, civavu bude treba dobre socializovat, aby bol z nej vyrovnaný a neustekany pes.

lula313
21. dec 2017

Tu si prečítaj nejaké články, aby si sa neobabrala už pri kúpe https://zveromil.sk/clanok/inzercia-psov-pozor-...
https://www.cas.sk/clanok/526223/citatelka-si-k...

timssa
21. dec 2017

Súhlasím, že mini žiadna neexistuje ..

stella14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beate1
autor
22. dec 2017

@stella14 ďakujem krásne..a máte s papierami čivavku?aká je veľká?asi máte dlhosrstú, keď píšete, že plzne..

stella14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stella14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matejko0
22. dec 2017

Mamina chová čivavy na chov a hovorila mi ako jej kamarátky predávajú mini čivavy🤔. Predávajúci klame o veku čivavy. Povie menej týždňov a matku odrha skôr od šteniatka a ak sú tak sú náchylnejšie na choroby.Kupovala by dom cez znamich .

stella03
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stella03
Autor odpoveď zmazal
Zobraz