Čo bude po druhom celoplošnom testovaní?
Tento vikend je posledne kolo dobrovolneho (povinneho) testovania.Čo vymyslia po druhom tyzdni pre ľudi,ktorí sa ho nezúčastnia a musia chodit do prace alebo vodiť dieťa do školky?To sa bude musiet uz navzdy človek preukazovat zdrapom papiera zvanym"certifikat" aby mohol slobodne žiť🤔
@viestta zobud sa ty v prvom rade, casu mas vidim na rozdavanie ked ze si v kazdej diskusii a statuse.. ale ja na to cas nemam a aj keby som mala, ma to nezaujima, ja zijem na Slovensku tak ma zaujima co je tu a nie v Australii.. neviem co si myslela tym nakupovanim, ja som narazala na celu tuto maskaradu ze to ma daleko od slobodneho sveta, a nie ze obchody su zatvorene. Lebo napisat ze zijeme slobodny zivot v tejto situacii je totalne OD VECI
@patka06 no a prečo to píšeš mne.... ja nehundrem, spravím čo mám , idem na testovanie, dodržiam pravidlá ktoré nariadia....tak potom načo mne vypisuješ svoje premúdrelé myšlienky. Nemala by si ich adresovať niekde inde, na vyššie miesta?
@alchemilkazltozelena Mna by naozaj uprimne zaujimalo v com sa konkretne ty a tvoja rodina necitite slobodni?
Co mate vsetci s tou slobodou? Ja si pripadam stale slobodna a ani ten zdrap papiera odomna este nikde neziadali. Jedine sa citim byt zodpovedna.
@nini1010 hadam nemyslis vazne tuto otazku.. verim ze je to vtip, preto je zbytocne odpovedat
@marca12 už je urobené opatrenie že očkovanie bude sice v dobrovolnej kateorizácii, ale v pripade pandemie bude môct byt nariadená povinne,niečo ako pri osypkach ked bolo, jednoducho si dostala prikazom
ved sa to riešilo už ono bude dobrovolne ak nebude pandemia ,chápeš tu slovnu hračku ?
@sara07 jezisi kriste. Ocjovanie nebude povinne. Moze ho vsak vyzadovat tvoj zamestnavatel. Ale to jie je nariadenie statu, ale rozhodnutie zamestnavatela. Ked sa ti nebude pacit, daj vypoved, a mozes sa slobodne zamestnat kdekolvek inde, ked najdes nejakeho dilina, ktory si neda zamestnancov zaockovat.
@alchemilkazltozelena A preco si myslis?Hovoris ze sa necitis slobodne.Doslova ze nezijes slobodny zivot.Tak pokial nie si ovca a len neverklikujes co mas dookola napocuvane od inych tak hadam vies vysvetlit v com sa ty a tvoja ridina necitite slobodne.Podla mna je to uplne normalna otazka.
@queen_mary povieme si potom ved aj testovanie uplne absolutne dobrovolné teraz, tak dobrovolné až to bolí
pod pojmom dobrovolné myslím že má byt niečo iné
načo by som sa mala dat zaočkovat ked som covid prešla so slabými priebehom ? a ked som chorá sedím doma nebeham s teplotou do job ,
a môžem si potom povedat tu dobrovolnost s xy zákazmi ,chápem to v dds alebo zdravotnictve ale inak nie , nie som proti očkovaniu, u nás bolo aj morča zaočkované nerobili nám to problém lebo ano malo to vyznam
@nini1010 napr. nosenie rusok.. v beznom slobodnom zivote nosis rusko? Neviem teraz si hadam nepriletela z marsu ze si si nevsimla aky je zivot na slovensku posledne mesiace, ze ja ti tu mam vypisovat o aku slobodu sme prisli
@victoria210 suhlasim nikto lepsie to nenapisal ako chmelar ...pekne pomenoval tychc co si myslia ze tym ze isli v hlave dobrovolne na testovanie su nejaki lepsi , su to len ovce a ja sa nebojim vlady ale toho ze ludia fakt sa daju velmi lahko zmanipulovat a idu so stadom , ti co su proti su akoze vyvhreli, ktorym nezalezi na druhych a podobne!! OMYL!!!! OVCE NAM DRUHYM ZALEZI NA TOM ABY NASE DETI SA MOHLI SMIAT BEZ HANDRY NA HUBE!!§ ABY SA MOHLI STRETAVAT A LIEZT SLOBODNE PO STROMOCH, ABY MOHLI SLOBODNE IST KAM CHCU!!!!! ABY MOHLI UKAZOVAT ICH NADHERN USMEV A DOKELU ABY KONECNE MOHLI POCUVAT A POZERAT ROHZPRAVKY AKE SME MY POZERAVALI !!! ANO MY CHCEME PRAVEZE TO KRAJSIE PRE NASE DETI A PRESTANTE S TYMI BLBOSTAMI ZE STE SLOBODNI!! NO NENI ST SLOBODNI CO STE UZ TOTALNE OHLUPLI?? ALEBO PREPACTE VY STE BOLI HLUPI AJ PREDTYM...LEN TERAZ SA TO UKAZALO ...
@alchemilkazltozelena NEROZCULUJ SA TOTO UZ NEPOCHPIS..AZ TERAZ SI ZISTILA KOLKO LUDI NA SR JE PRIMITIVNYCH..A SU RADI OVLADANI..LEBO ASI ANI V ZIVOTE NEVEDIA CO CHCU PRETO SA IM TO DOKONCA PACI ZE IM NIEKTO POVIE CO MA ROBIT A MA NAD ICH ZIVOTOM KONTROLU
@alchemilkazltozelena A toto je zmyslom toho ci sa citis slobodna hej?RUSKO??Ty musis mat teda v tom pripade naozaj smutny pohlad na zivot.Vedela by som ti oponovat doslovnym vykladom toho co je sloboda,a ze clovek ma vzdy v kazdej situacii moznost slobodnej volby ale ked citam aky ste "neslobodni"kvoli rusku tak viem do ako zmyslajucej kategorie ludi patris a viem ze to nema vyznam.
@nini1010 pocuvaj prestan ma urazat a daj si to rusko na kazdu cast tela ak si taka z toho happy a daj mi prosim ta pokoj... ADIOS
@nini1010 TO ZE nie je sloboda je proste teraz FAKT! , ja neivme akoze prestante s literernymi vyrazmi v podobe slobodnych myslienok v mysli a podobne blbosti..proste to ze si nemozme robit co chceme je FAKT!! ci hadam asi druha polka SR co si uvedomuje fakty je mimo? a len vy mate pravdu?no sa mylis!! ak mas deti a si myslis ze tovje decko je s handrou na hube slobodne tak taku mater by som nechcela!
"Pokaziť si to podľa neho môžeme vtedy, keď si začneme užívať slobodu ako počas leta. „Tvrdý lockdown nie je vylúčený vtedy, ak by sme sa začali správať nezodpovedne, čo si ale nemyslím,“ skonštatoval Matovič v sobotu (7. 11.) v priestoroch Slovenského rozhlasu s odvolaním sa na fakt, že počas predošlého víkendu sa na celoplošnom testovaní zúčastnilo 3,6 milióna občanov krajiny." - CO K TOMU DODAT????? slova premiera predsa...aj ten hovori ze nie sme slobodni neviem uz zidte prosim z mesiaca
@angelinja tento virus je tu na to, aby nam zobral slobodu uz navzdy. Nemam nic proti celoplosnemu testovaniu ako takemu, ale podla mna prave toto bol model ukazky ako to bude v buducnosti vyzerat celosvetovo. len nastroje sa zmenia. A mozte si nadalej vsetci verit v "netopiera" kolko chcete.
čo bude? tu je odpoved
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/celoplos...
@marca12 nečitam konšpiračné noviny ani náhodou čitala som návrh vyhlašky čo chcel vydat mikas
Novela zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia nemá zaviesť povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ale došpecifikovať v zákone termín profylaxia. V reakcii na situáciu v Národnej rade (NR) SR, ktorá rokuje o novele v skrátenom legislatívnom konaní, to uviedol hlavný hygienik Ján Mikas.
Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR deklarovalo, že v prípade potreby znenie novely upraví, aby sa vyhlo nesprávnej interpretácii pri povinnom očkovaní.
"Nejde o zavedenie povinného očkovania proti COVID-19, ale došpecifikovanie termínu 'profylaxia'. Ten znamená aj očkovanie v prípade lokálnych epidémií, ako boli napríklad osýpky na východe Slovenska v rokoch 2018 a 2019," skonštatoval. Vysvetlil, že príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) vtedy nariadili očkovanie v niektorých lokalitách, aby dostali pod kontrolu ohniská nákazy. Dodal, že rovnaké opatrenia sa uplatňujú napríklad aj pri epidémiách vírusovej hepatitídy A.
tak ako daju mi to prikazom alebo nie v rámci profylacii ano
@angelinja Ale ved si nedaj handru na hubu. Odstahuj sa na samotu, tam behaj bez ruska, tam nikoho nenakazis a nikoho tam nezaujimas, ci si infekcna, alebo nie. A ked sa nakazis, tak nelez do nemocnice ohrozovat pacientov, co su tam s inymi problemami, uvar si kamilkovy caj, zalez do postele a umri si v pokoji bez handry na hube spokojna, ako si so vsetkymi vybabrala. Vyhras potom Darwinovu cenu tohto roka. :D
Pre vysvetlenie wiki hovori
Darwinova cena (Darwin Award) je ironické ocenění pro lidi, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se z něj sami odstranili hloupým způsobem“. Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie.
Darwinove ceny 2018 a 2019
https://www.idnes.cz/xman/sex/darwinovy-ceny-20...
https://www.idnes.cz/xman/styl/darwinovy-ceny-s...
Cenu za tento roky by mali dostat vsetci, co sa sli zabavat na coronavidovu party a potom zomreli na covid
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/asi-j...
Třicetiletý Texasan podlehl zdravotním komplikacím v souvislosti s onemocněním covid-19 poté, co se nakazil koronavirem, když se účastnil „covidové party”. Před smrtí sestře přiznal, že se dopustil chyby, když si myslel, že koronavirus je jen fáma.
@janinah skvely nazor. Suhlasim s tebou
@sara07 ano,ale tym mysleli dss a podobne. V dss sa uz roky ockuje proti chripke. Nie som za ockovanie,ale ohrozene skupiny ziju vdaka ockovaniu. A dakujme bohu,ze zijeme v krajine,kde sa nehazarduje so zdravym a pristupuju zodpovedne k vyberu vakcin. Je rozdiel vo vakcinach a nasa krajina zodpovedne vybera vakciny.

@modlivka Porusovanie zakonov? Tu je nieco o tom, ako sa robi biznis z porusovania zakonov vo velkom a na vysokej urovni.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/568075-o...