icon

Bola som oklamaná pri kúpe kožucha? Čo robiť?

30. okt 2024

Ahojte,
Som strasne nasr*ata, nechala som sa pravdepodobne oklamať. 😃 pred dvomi rokmi som si kúpila od mojej nechtarky známej kožuch. Mal by byt pravý, z pravej polárnej líšky. Tak som si myslela, že veď je to tak. Poznáme sa a pozná ju. Predava och normálne. ALE dnes som zistila takú správu, že to je vyslovene z AliExpress … úplne do bodky ten istý a aj vnútro to iste.. a tam stojí 180€ max. Ona si za neho vypýtala o niekoľko € visc.
No neporazilo by vás? Čo môžem urobiť? Mojka som mať kľudne dva za tu cenu už keď 😭🤣

tiezjedna
31. okt 2024

@autorka za blbosť sa platí... Alebo si si naozaj myslela, že kožuch z pravej polárnej líšky sa dá kúpiť v radoch stovák €?? 🙄

eva8
31. okt 2024

Ked sa hovorilo o farmach na norky - pestovali ich pre kozusinku.
Pri psoch, brala by som to ako pri napr. kravach = uzitkove zviera a koza sa potom spracuje. Cize psikov v Cine spapat a kozu spracovat. Ale to, co sa tu napisalo, je hrozne. Podla mojich info uz je konzum psikov v Cine zakany.
K tvojmu kozuchu - vyzlost sa, ak chces, podnikni nieco z rad, ktore tu boli spomenute, pouc sa a zabudni. Skoda si zivot nicit zlostenim

majorek
31. okt 2024

No akoze kupit kozuch za 200€ a myslit si ze je naozaj z lisky tak to je uz vela za tie peniaze by ti nevysiel ani jeden rukav😀.A ked by si ho aj kupila z aliexpresu tak fakt myslis ze je ,,pravy,,?

mantilka
31. okt 2024

Raz som bola s koženým kabátom v jednej cistiarni a tam mi povedali, že kožené kabáty nečistotia ale ten môj nie je pravá koža. Skoro ma vykotilo.
Poriadne som si ho prezreli a nezdalo sa mi. Potom som išla do inej čistiarní a tam mi potvrdili, že je to práva koža a vyčistia mi ho.
Choď do kozusnictva keď niekde ešte je a opýtaj sa odborníka.
Určite by som ju nekonfromtovala bez potvrdenia odborníka.
Ak ti potvrdia nepravosť kožucha, povedala by som jej to.

autor
31. okt 2024

@majorek ja som ho nekúpila za 200

majorek
31. okt 2024

Tak neviem za kolko ale rozoznat umelinu od zivocisneho sa da jednoducho

autor
31. okt 2024

@majorek píšem že vyzerá ako prave

lenkakravcova
31. okt 2024

Nemá žiaden štítok?
Ak nemá, tak je jasné že je to fake. Reálna kožušina tak ako pravá koža je označená minimálne "leather" nasivkami vnútri.

autor
31. okt 2024

@lenkakravcova práveže má

majorek
31. okt 2024

Pre teba najjednoduchsie je ist do predajne kde robia z kozenymi veciami tam sa ich opytat co to je ked ti tam potvrdia ze je to umelina tak by som jej ho vratil,lebo ty si jej platila za pravu kozusinu-tak ti to povedala a nie za umelinu a je jedno kolko si jej dala,tak by som to spravil ale to je len moj nazor🤔

loliki
31. okt 2024

Teraz robíš reklamu na líščí kožuch z Aliexpresu za 180€? Lebo zatial si nenapísala, koľko si zaplatila tej známej tvojej nechtárky. A načo sa rozčuluješ, keď vyzerá byť ako pravý? Veď si ho nos a cíť sa v ňom dobre, hlavne neprechladni. Zima ani nebýva. Neviem, kedy ho budeš nosiť.

tiezjedna
31. okt 2024

@majorek je to blbý názor. Neviem prečo by sa mal seriózny obchodník vôbec zaoberať "dámou", ktorá o kvalite nemá ani poňatia a myslí si, že za 200 € kúpi pravý kožuch🙄 Len by si tým uškodil, pretože ona by všade rozhlásila, že "on" jej to potvrdil. To by musel byť ozaj blbec, aby do toho šiel.

eva8
1. nov 2024

Jaaaaj, ty si nekupila kozuch od tvojej nechtarky, ktora je tvoja znama, ale od zeny, ktoru tvoja nechtarka pozna. Tak nepis nic na jej vebovu stranku, ani nemozes pytat sluzbu zadarmo.
Aj kozuch z tvojej kamaratky, ten z Aliexpresu, ma nasite stitky "leather", kedze su a zvnutra, aj zvonku uplne rovnake?

majorek
1. nov 2024

@tiezjedna vtedy by to mala potvrdene na 100% aj ked viem ze za tu cenu to je umelina a ked si to chce zistit sama staci jej zapalovac to je najrychlejsia skuska😀

tiezjedna
1. nov 2024

@majorek to platí na kožené bundy, nie kožuchy😉

mufka1
1. nov 2024

Napíšem ti to takto .Nekúpila by som si kožuch vôbec ale to je môj názor 😉co sa tyka ten pani jasne by som.jej povedal ako ta okradli nech vie ,ze nie si blbec a vieš, ze ta oklamali aj keď už je neskoro plakať nad rozliatym mliekom.Bohuzial už si si kúpila a je to dlhá doba už nemáš šancu prísť k peniazom .Druhý krát bud viac ostražita a preveruj si co kupuješ 🙂predychaj to aj keď ta to bude zozierat si dlho ale bohužiaľ už fakt nič nespravíš 😉😊

dadis
1. nov 2024

Inak, co ste si mysleli, ze ta pani predaváa tie kozuchy bez zisku? No nahodila si viac. Ale tento prieskum cien ste si mali spravit predtym, ako ste to kupili. V dobe internetu to nemoze byt problem

majorek
1. nov 2024

@tiezjedna akoze srst sa neda zapalit?a podla teho prijemneho smradu zistis hned

tiezjedna
1. nov 2024

@majorek no ak ho chceš zničiť, tak áno. Predpokladám, že to autorka nemá v úmysle. Preto som písala o kožených bundách, u ktorých sa takto overovala pravosť, keď sa sem v 90tkách začali húfne voziť turecké fejky

majorek
2. nov 2024

@tiezjedna pre boha ked sneho vytrhne 5 chlpov tak ho urcite znici na nepoznanie🤣🤣🤣

lasona
2. nov 2024

Mam kožuch z pravej líšky. Pes u nasich ho stále chodil ovoniavat. Skus to tak otestovať.

tiezjedna
2. nov 2024

@majorek vytrhať päť chlpov a zapáliť je trochu rozdiel, nemyslíš? S tým si prišiel ty

eva8
2. nov 2024

@lasona 😃

majorek
2. nov 2024

@tiezjedna no sa o tom vravim ze ho neznici a bude vediet,co som jej ho kazal zapalit cely?boze moj ja uz nemam slov

tiezjedna
2. nov 2024

@majorek tvl, ty pletieš dve na tri. Skús na kožuchu zapáliť len dva - tri chlpy🙄 Na to, že si chlap, tak ti to moc nemyslí. Nemala sa ulakomiť na zajvný fake. To je celá veda. Pravý kožuch z polárnej líšky by stál 200 éčiek jedine v prípade, že by ho predávajúca ukradla.

eva8
2. nov 2024

@majorek
@tiezjedna
A co skusit to so psikom. Mozno by kozuch roztrhal a problem vyrieseny 😉

U nas, na chemii: To, ci je sveter z umeliny, alebo z vlny, rozozname tak, ze ho zapalime. Ak bude smrdiet po rohovine, bude ... 🙂 S humorom je vsetko lahsie ❤️

tiezjedna
2. nov 2024

@eva8 humor je všeliék👍😉 ja som sa po pravde usmiala už pri čítaní úvodného príspevku😉

majorek
3. nov 2024

@tiezjedna no tebe to teda mysli na to ze si zena🤣🤣🤣 napisem ti to este raz aby si to pochopila-odstrihnem par chlpov na mieste kde to neni vidno(aj keby ich odstrihla na chrbte 10 tak by to vidno nebude-to pisem pre teba aby si to pochopela) a zapalim ich-hotovo,este mas nejaky blby dotaz???Boze moj malo kedy tu napisem ale tak nechapavych ludi ako tu veru neni nikde.

majorek
3. nov 2024

A uz som tu pisal ak si niekto mysli ze kupi pravu kožu alebo kozusinu za par stoviek tak tam sa neni o com bavit,a neviem alebo radsej nechcem si ani predstavit kolko ludi si mysli ze ma ,,pravy,,kozuch zaveseny doma.....

tiezjedna
3. nov 2024

@majorek keď odstrihneš 10 chlpov na kožuchu z polárnej líšky, tak to vidieť bude. Kdekoľvek.