icon

Čo čakáme od mužov a oni od nás?

sny
10. júl 2010

Ahojte,zakladám túto diskusiu,aby som vedela,či len ja mám také vysoké požiadavky na svojho mužo.Čo čakám ja:
Máme dcéru skoro 2ročnú.Veľmi sa na ňu tešil.Po narodení som ju kojila,takže som k nej v noci vstávala ja.Občas ju zobral na prechádzku v kočíku.Nepracoval,času mal dosť.Po skončení kojenia som ho prosila,aby občas aj on ku nej vstal,vraj on potom nevie zaspať.Keď veľmi plakala išiel spať do druhej izby.Ráno vstáva skoro,ale malú nikdy nezobral z izby,aby som si trochu pospala.Teraz je neposedná,len behá.Nevie sa s ňou zahrať,len chvíľu,keď plače si ju mám utíšiť sama,keď pozeráme tv musím k nej ísť ja.Na zmrzlinu či do mesta s nami nikdy nejde,on len autom.Keď som potrebovala poztrážiť,musela som ju brať k mojej starkej,svokra býva oproti,ale je stále akože unavená,lebo nestíha za malou.On si kľudne ide na hríby,poľovačku,do posilovni,každé ráno so psom,ale na malú a mňa čas nemá.Teraz robí,ale času má dosť.Mali sme výročie chodenia,kúpila som mu značkové okuliare,on nič,ani večera.Keď bere malú,tak len k jeho starým rodičom,rodičom,ale ostatné je na mne.Ani kúpať sa nechodíme,máme auto,ja musím ísť busom.A je toho ešte oveľa viac... 🙂
Čo očakával on:aby mal stále čo jesť,jedlo mu neviem riadne zohriať,tričko od fľakov riadne vyprať-ako jeho mama,vyžehliť golier na košeli-ako jeho mama.Aby mal ticho,keď pozerá správy-zavre dvere keď malá plače.Aby som po únavnom dni s malou bola stále sexuálne aktívna-ešte aj pri varení obeda 🙂 Ked nemám chuť,som ako stará žena,čo jej to stačí raz za týždeň.Aby som s malou chodila každý deň k jeho starým rodičom,rodičom.Veľakrát mi nezje obed,keď neni podľa jeho predstáv,len šomre,hundre ako starý dedo.Na blbostiach sa háda každý deň,vždy si to zlíznem ja.Ak aj sme vonku s malou spolu,nech za ňou bežím,lebo spadne,nech dávam pozor,ide auto a on svoju riť nezdvihne.
Takže teraz mu nevarím,neperiem,nežehlím,spíme oddelene a podávame návrh na rozvod... 🙂

sny
autor
10. júl 2010

@brisilda Ani sama neviem,či mám ešte síl bojovať.Skúsim tomu dať neak čas,kým nebude zase vyskakovať,ale tentoraz už ja prvý krok nespravím.Budem samostatná,starať sa o malú a nevšímať si ho.Raz to dojde aj tomu najväčšiemu debilovi 🙂

pikino
10. júl 2010

sny u nas hadky nie su on sa vyreve a ja tresknem dverami a dovi. nie som totiz ten typ co sa vie hadat. akurat mu nakricim do egoistickych somarov. 😝 a spavame oddelene uz tri roky nie zeby sme sa nelubili ale priserne chrape a ja som byvala unavena, nevyspata a podrazdena. je pravda ze jemu to vadi ale nic pre to nerobi takze ma smolu.
my sme sa uz raz rozisli tak ze som sa od neho odstahovala ale to este pred svadbou ale nevedeli sme bez seba vydrzat. 🙂 ale povedala som ze nabuduce sa uz nevratim.

ked mam pravdu povedat vela ludi nechape preco s nim vlastne som. ja hovorim ze je to cista zavislost. 😝
on mi stale hovori ako ma lubi spravi co mi na ociach vidi, ale ked chyti amok dovi dopo. vsetko lieta

mamutka
11. júl 2010

no, necitam to cele, nechcem sa nastvat, myslim, ze slobodne matky su na tom lepsie ako ty, maju kopu starosti, ale aspon nemaju za zadkom tulpasa, ktory len napomina co este maju robit.....
tie smajliky mi k tomu prvemu prispevku vobec nepasovali...
no a mas mu byt vdacna za to ze nepije a to je cele, hej? a to ze nerobi nic pre svoje dieta a s dietatom? to ze posral vztah s tebou je jedna vec, ale nici aj vztah s dietatkom...
hentakemu dojde o co prisiel az ked to strati......

diddi
11. júl 2010

nemozes s malou odist sama na dovolenku?....kup si zajazd niekde k moru a vykasli sa na neho - chod si s dcerkou uzivat - zacni si zvykat,ze si ty a ona,kasli na neho - nerob mu sluzku,ked potrebuje navarit,oprat,nech ide k rodicom,alebo nech si zaplati v restike,pracovni - co si ty? neplatena sluzba?....nepros ho,ze chces malu postrazit,neziadaj ho o nic - vy dve ste samostatna jednotka!....zvladnes to,neboj...nebudes mat tolko roboty,pretoze navaris len pre malu a seba- a mozes to dat zmrazit,takze nemusis denne varit....vies soferovat?....chodievaj z domu...uprac len okolo seba,jeho bordel mu nahac do izby kde spava

sny
autor
11. júl 2010

Caute baby,takže u nás sa všetko zmenilo o 360stupňov.Ešte včera večer môj drahý manžel začal variť,myslela som,že len pre seba.Potom prišiel za mnou,vraj potrebuje neaký krém na zapareniny 😉 V jednej diskusii mi niektorá z vás poradila použiť ženské zbrane.Nebral som na vedomie,ale keď som išla do sprchy dostala som nutkanie,tak som len akože náhodou prebehla pri ňom holá do izby a naspäť.Hneď sa ujal,prišiel do kúpelni vraj či niečo nepotrebujem-natreť chrbát...Ja som mu povedala,že na sex môžem mať celý zástup,ale riadneho manžela tak ľahko nenájdem.S tým som ho odbila.Ráno malá plakala,nechcela spať,tak prišiel,zobral ju,aby som si pospala,dal jej aj raňajky.Potom sme išli do obchodu,on napodiv s nami.Malá sa chcela ísť voziť autom,tak aj to nás zobral len tak.A teraz keď malá spala a pila som kávu sa začala diskusia,dával mi najavo,že ho to mrzí,nechce sa hádať,ľúbi nás a je len na našej strane,lebo záleží len na nás troch a nie ostatných v rodine.Tak som teraz plná rozporuplných emócií,dokonca sa ideme aj kúpať 🙂 Neviem,či nato zase nedoplatím ženskou naivitou,záleží mi však na šťastí našej krásnej dcérky,preto uvidím,či mi zase zasadí ranu pod pás alebo či sa po rozhovore kto čo očakáva aj naozaj zmení.Veď ja vám napíšem,aká je naša šanca na záchranu.ale keby neurobil on ten krok,ja som ešte stále zaťatá.
Prajem Vám všetkým príjemný zvyšok víkendu,aby bol aspoň trošku plný radosti a milých prekvapení 🙂

laila22
11. júl 2010

sny - zelam ti aby ti to dobre dopadlo... ja som zazila nieco podobne, akurat s rozdielom, ze mne moj muz nic nevycital... proste ignoracia...len on a nic ine.. pripadne dat malu jemu, aby mohol ist k jeho matke, nech sa s nou potesi, samozrejem bezomna... potom sa na chvilu ,,zmenil,, tiez nas zobral 3x za leto na kupko, kde sa polamy so mnou ani nebavil a raz do zoo a to cele odmlcala a nazaver sme sa tam pohadali... ja som mala cely cas slzy v ociach, ked som tam videla tie spokojne rodinky, otcov co svoje deti nosia na rukach... ja kym som prebalovala malu a davala jej papat, tak on si dal kavicku, zapalil cigaretku a ked som ja skoncila okolo malej a chcela si vypit kavu v pokoji, bol koniec prestavky... 😀 nakoniec som do toho celeho praskala a rozviedla sa...stale mi obuchaval o hlavu, ze ved nas zobral kupat sa a aj do zoo 😀 🙄 a presne tie keci, ved ma nebije a nenadava mi, co by som chcela... a teraz sme uz rozvedeny.. komunikujeme v ramci moznosti hlavne o malej a teraz na mna vybalil, ze chce satavat doma ze nechce byt v nom sam a zacal ma objimat pri brane... 😨 😨 ked mal krasny novy dom, rodinku, vsetko - tak ho to nebavilo..nemal zaujem.. 😠 😠 😠

evulilik
11. júl 2010

@sny nuž som si to cele prečítala .. a verím že vám to dobre dopadne.... len riešte veci s chladnou hlavou... aj ked je to ťažké ale aby ste neurobili niečo čo budete neskôr ľutovať a nakoniec na to doplatí Vaša malá... Veľa sa rozprávajte.. je to ťažké ale ako sa hovorí ,,nememu decku ani vlastná matka nerozumie " musiš vedieť čo on cíti a on zase čo ty ... hovorte si o každom dni čo vas zaujalo prekvapilo.. potešilo zarmútilo... Môžeš mu rozprávať ako si bola s malou von, koho ste stretli kým on bol v robote, môžeš mu hovoriť že čo budeš variť atď ... možno niekedy ťa nebude ani poriadne počúvať to chlapi robia počúvajú bruchom a nie uchom... ale to nevadí dôležité je že sa rozprávate .. pítaj sa ho na jeho názor... tak ho donútiš komunikovať či už pri nejakom dôležitejšom rozhodnutí , alebo pri maličkostiach ako napr. Mam na obed spravyť čínu alebo si dáš halušky ??? Snaž sa predchádzať hádke , napr. v čase tv správ chod s malou na prechádzku alebo sa zatvorte do izby s nejakou zábavkou.. chlapi potrebujú kúsok času pre seba aj ked vedšinou ho maju až až... povedz mu čo ti prekáža ( ale nie krikom ! - v kľude pri kávičke alebo len tak večer v posteli pred spaním...nevičítaj ! ale upozorňuj... ) Snažte sa aby ste nikdy nešli spať rozhádaný... nech každý deň je nový.. neberte spor z jedného dňa do druhého. Lepšie sa bude zaspávať a lepšie vstávať. Spomínajte.. nie na zlé ale na tie krajšie veci .. ako ste sa spoznali ... ako ste boli na výlete....Ale hlavne komunikujte... Dnes sa veľa párou rozvádza aj kôli komunikácii...Mi ženy si častokrát myslíme že ten partner to predsa vie alebo že to musí vedieť čo cítim, že už nevládzem atď , je to veľký omyl ... mužom to treba nieže povedať... im to treba opakovať ... aby to pochopily... Držím palčeky

evulilik
11. júl 2010

jejo taká chyba...,,pítaj" 😅 pýtaj sa ho...

suzik77
11. júl 2010

@sny ty kokso............ nic v zlom, ale nepodviedol ta on niekedy teraz tak nahodou? vtedy zacnu muzi pocitovat vycitky svedomia a idu sa hoci aj pretrhnut od ochoty, hoci predtym boli absolutne lenivi a neschopni.... 😒
Nechcem ti nasadzovat chrobaka do hlavy, ale za par hodin takyto obrat???????????????????????????????????????

suzik77
11. júl 2010

@sny alebo si nechala schvalne zapnuty pc na tejto teme? 😀

onlika
11. júl 2010

@suzik77 vies, ze aj mna to napadlo, ze si to ten jej manzel precital 😀 😉

@evulilik toto su rady jak z manzelskej poradne, moc dobre popisane, ale obcas tazko realizovatelne 🙂

@sny drzim palce, nech to vsetko dobre dopadne. U nas je to tak napoly, obcas mm pomaha a robi vsetko a obcas je to total egoista a ked chcem, aby mi vecer pomohol poupratovat hracky, tak zahlasi, ze naco, ved rano ich Mato aj tak rozhadze 😠. Ale az take zle, ako to bolo u vas, to u nas nikdy nebolo, mne, keby chlap ofrflal jeddlo, tak uz odo mna nedostane nic, nech si vari sam, ked to vie lepsie, to iste so zehlenim a pranim, to by bol rychly koniec, ja som na taketo veci hakliva 😉

suzik77
11. júl 2010

@onlika ten moj chudacisko zje vsetko, co navarim a to som uboha kucharka 😀
aj malej sa venuje. plienky nemeni, nekupe, neprezlieka, nechysta na prechadzku, nic. Ale vie sa s nou zahrat a viem, ze ked je s nou, mozem sa spolahnut, ze sa jej nic nestane. Aj ju nakrmi (ked prichystam mliecko).
Ale co sa ostatneho spoluzitia tyka, nemozem sa stazovat, nakupy, pomoze (ked pritlacim na pilu haha)

to keby bola taky, ako uvadza "sny", tak uz davno sa s nim nepoznam 😀

evulilik
11. júl 2010

@onlika viem, že to nejde ľahko, ale za pokus to stojí...Sú to rady ktoré sme dostali na predmaželskej náuke , myslím že sú veľmi dobré...a aj pravdivé...chcela som jej tak trochu pomôcť ...dať zopár tipov ako stavať keď sa nedarí... 😉

brisilda
11. júl 2010

@evulilik dala si dobre rady my to takto praktizujeme ale obcas pouzijeme aj krik 😀 teda ja manzel iba tisko pocuva je zlaty spravi vsetko co mi na ociach vidi a ja? ja myslim iba na seba 😠 normalne sa hanbim, ze to sem pisem ale taka je prada podla mna v partnerstve musi byt jeden sikovny a druhy lenivy lebo protiklady sa pritahuju 😀 casto sa pytam sama seba ci si takeho muza zasluzim 😀 mna dokonca manzel pusta aj na diskoteky 😉
@sny moja drzim vam palce aby vam to klapalo asi si manzel uvedomil ako sa spravala a kedze si zatlacila na pilu tak to nim pohlo 😉 tesim sa spolu s tebou lebo zena podla mna nema len doma na zadku sediet s handrou a vareskou v ruke ale aj manzel by mal prilozit ruku k dielu uz ked nevari a neupratuje ale aspon s detmi by sa zahrat mal teda spon hodinku sa im povenovat 🙂 muziovi treba od zaciatku zdvyhnut sebavedomie a chvalit ho za vsetko aby mal chut to zopakovat 😉 ja svojho vychvalujem do nebies ked navari uprace alebo prebali maleho 😀 no jemu to nepoviem to hovorim mamine ked s nou telefonujem a on to pocuje aj kebyze nechce 😀

digysa
12. júl 2010

@brisilda Co si tu ty o sebe popisala....teba by som za manzelku nechcela 😀 Zda sa, ze manzel je "pod papucou" 😉

Ale zarty nabok...ine som chcela pisat...

sny: v jednom mas pravdu, si este mlada. Ja som sa este len v 25-ke vydavala, takze urcite by si si niekoho nasla... Ale tiez si myslim, ze dat mu jednu sancu nie je na zahodenie...mozno sa naozaj zmeni... 😅

brisilda
12. júl 2010

@digysa ale nie ja som aj dobra 😉 obcas navarim no upratujem stale cistota musi byt 🙂 a periem aj 3 krat denne 😠 😀

evulilik
12. júl 2010

@brisilda no každý občas vybuchne ...aj ked takto by to byť nemalo, aj mne ked prasknú nervy tak to môj už zalieza kde sa da bo vie že to zle nedobre... u nás je však dobré to že ešte na začiatku sme si stanovili čo sa môže a čo nie, napr. : ja mu môžem vynadať aj hrubšie , on mne nie ... maximalne že som krava... to je ai tak prípustné... ja mumožem aj facku on v žiadnom prípade...!!! nevera sa u nás trestá jednoznačne rozvodom.. A hlavné je že sme si povedali že hneď ako budeme začínať cítiť nejaké ochladenie ..- zmenu .. tak si to povieme. No verím že nám to pôjde aj ďalej takto... ale človek , teda aspoň u nás sa vadíme kôli takým blbostiam... no napr. včera že bol na obed karfiol... on ho nemusí... mohla som predísť hádke ked by som jemu urobila ine jedlo .. len ja som tež občas tak leniva...no a bolo ... ale to neže si budete myslieť že tak ostro sme sa pohádali... to ne , to len take naťahovačky...Tak mocno da vadime možno 1 za dva mesiace... asi tak ...ale teraz sa snažíme riešiť všetko tak ako som napísala sny ,,, je to faj aj ked sa snim povadiš ked si to večer vysvetlíte ,, len tak ležíš a ten druhý , alebo ty povie že : ,,mojko , mna to mrzí, on vedšinou dodá že neni to len jeho vina , ale ešte stále prizná že má na tom dosť podiel, a potom je to ovela lepsie ked nemusíš spať otocená chrptom a durdiť sa ale sa môzes pritúliť ... 😉

brisilda
12. júl 2010

@evulilik tak my sa zase nehadama nikdy ja kricim on akoze pocuva 😀 co sa tyka varenia tak on mi nevicita nikdy preco neni navarene radsej sa pojde najest do restiky no teraz varit musim maly ma prazdniny a teple jedivo musi mat 😉 tak sa dostavam do starych kolaji aj teraz naviem preco sedim tu za PC a nie za vysavacom 😀 😀 😀 no ja radsej uz idem poobede cchceme ist na slniecko tak az to vsetko postiham 🙂
kocky majte sa zatial pekne obcas k vam nakuknem az viem ze nesom sama ktora je leniva 😀 a ze neni dolezite mat doma vsetko tip top ale pohoda v rodine to je hadam najdolezitejsie samozrejme este stastie a laska a peniaze 😀 😀 😀

evulilik
12. júl 2010

@brisilda 🙂 to je pravda krasne napísané .. a veru veru je to pravda aj ja tu sedim a písmenkujem a ešte mám tóólko roboty ale ja stale tak ubezpečujem doma sama samučká ... manželík príde až o 19:30 tk to dovtedy všetko stihnem. Nejako počas príprav na svadbu som sa sem dostala teda na moja svadba , potom som sa prepúla na bývanie a teraz sa tu medzi nimi preklikávam , ťažké sa odtrhnúť .. ale tiež pôjdem a potom zase ked bude pauzička okolo obeda tak tu kuknem... 😀 caute

evulilik
12. júl 2010

všetky leňochodky dvýhať zadky a šup šup do robotky .... 😀 papa

sny
autor
12. júl 2010

@suzik77 No podviesť ma na 99%nepodviedol,bo cez deň je v robote,potom u starkých a rodičov a aj keď sme sa nebavili,stále som mala prehľad,kde je a čo robí,bývame totiž celá rodina na jednom sídlisku,pár metrov od seba,svokrovci oproti nám.Mohol to stihnúť akurát tak v robote,čert nikdy nespí 🙂 ale neak tomu neverím,takže nebudem pátrať.
@onlika Určite si to mm neprečítal,nenechala som zapnutú stránku,ani nevie,že sem píšem.
@evulilik Určite si každý zaslúži druhú šancu,ten môj však už x-tý raz,ale keď ako vidím,moja láska je stále väčšia ako nenávisť.Najprv sa riadne rozohním,idem podávať rozvod a nakoniec sa nechám uniesť.Keby som nemala malú je to úplne iné.Obidvaja sme dosť tvrdohlaví a to je zlé.Možno padnem zase na nos,ale čo už-láska hory prenáša.Som však rada,že sem môžem napísať či už problémi alebo svoje šťastie,vždy je s kým popísať.
Mám vás naozaj rada baby tu na fórume.Napísali ste naozaj veľa pekného,snažili sa poradiť a preto sa budem snažiť radiť aj ja vám.Je to virtuálny svet,ale ste mi ešte bližšie,než hocktoré kamošky.Ja sa modlím,aby nám to už s mužom klaplo,hádok a stresu mám plné zuby.Ale teraz už viem,že v takejto biednej situácii nie som sama a ďalšiu krízu už zvládnem hrdinsk ľavou zadnou 🙂 Želám vám pekný zvyšok teplučkého dopoludnia 😅

digysa
12. júl 2010

@brisilda tak aspon nieco...upratovanie, pranie...aj to je nieco. 😉 Ja sa priznam, ja si platim upratovacku, resp. manzel mi plati upratovacku. Nezvladla by som to sama.

Ale tie funkcie v domacnosti a starostlivost o deti by sa mala urcite podelit.....vacsina muzov nemoze travit rovnaky cas s detmi ako matka. V podstate je to nerealne, ak pracuje. Moj manzel tiez netravi viac casu s detmi ako hodinu-dve. Robi od 6rano do 5 vecer. Kedze ma vysoky krvny tlak, tak musi chodit jogging-ovat. Pride domov, ide na hodinu behat, naveceria sa, dalsiu hodinu venuje druhej praci a potom sa hra s detmi. Sprchovanie, prebalovanie, prezliekanie a pod...to su bezne prace pre oboch rodicov.
Cez vikend sa im venuje viac, zoberie ich do parku, na plaz...teraz zacal robit "panske jazdy" so synom. Ale v priemere stravi iba 35% casu, lebo vacsinou je v praci.
😒 S tym sa neda nic robit.

pikino
12. júl 2010

ahojteee

ja tak strasne neznasam upratovat ale strasne 😀 a najhorsie je ze odkedy mam kona ide to so mnou dolu vodou, cely den ho mam zapnuty a klabosim s kamoskami pretoze som tu nasla take baby s ktorymi som castejsie ako s mojimi starymi kamoskami. 😝

akoze moj muz raz za tyzden poumyva kupelnu a to je cele upratovanie co doma urobi, v lete pokosi travnik.
s malou sa hraje tak maximalne 10 minut denne. lebo ved on je unaveny z prace. 😒 a to mu mala este lezie na nervy ak nahodou pisti alebo place a on sa sce hrat na xboxe. 😒 no jo. v kazdej rodine je nieco. neexistuje idealne manzelstvo. 🙂

aero
12. júl 2010

@pikino - bud rada moja,že aspoň raz za týždeň ti poumýva kúpelňu 😎
ten môj 😒 ani ho nehne
takisto u nás funguje televízor, a ked pozerá tv - nerušiť - boss pozerá, chce mať pokoj 😠
ale čo už .....hm
nemaš chlopa-nemaš pravdy 😀

pikino
12. júl 2010

aero ale zas treba ich chapat, chlapi maju geneticky dane ze sa nevedia sustredit na dve veci naraz. takze ked pozera telku a ty ho vyrusujes tak ho vlastne tyras. 😀

aero
12. júl 2010

chúdatká týýýrané 😠
ešte že majú nás: šikovné,úžasné, milé, pekné, ukecané....atd 😀
aspoň vinikne tá lepšia polovica z celku 😉
juj,ale nás chválim 😀 😀 😀

sny
autor
12. júl 2010

Ach jaj,tý naši chlapi.Dala by sa o nich napísať kniha na pokračovanie,vždy nás niečím prekvapia.Jeden je taký,druhý onaký a my sme stále nespokojné.Ja som od môjho tiež nechcela,aby robil všetko okolo malej sám,ale aby sme si robili spoločné programy a vílety s malou.Ja sa o ňu dokážem postarať,len občas potrebujem aj trochu času pre seba,alebo sa už konečne po dvoch rokoch vyspat-to on je aj tak ráno hore zavčas.Snažím sa ho chápať,ale niekedy žasnem nad jeho detinským zmýšľaním 🙂 Často mám pocit,že je stále decko,inokedy,že starý dedo-keď frfle.Každá máme ale to,čo sme si vzali,i keď sme to videli na začiatku ružovo.život sa snami často nemazná a my sa musím preniesť cez rôzne situácie,čo často nie je vôbec ľahké 😒

suzik77
12. júl 2010

@aero 😀 😀 😀

brisilda
12. júl 2010

@digysa aj ja som si platila upratovacku ale to len ked smom prisla z nemocky no moj synator najmladsi bol tak vybabrany ze zaspaval len ked sa vysavac zapol takze ma donutil upratovat samu 😀 esteze ho mam inak by som nacisto zlenivela 🙂
@sny som rada ze sa m spamatal 😉 drzim place aby vam to klpalo bez hadok 🙂
@pikino pocuj ty si ako ja 😀 tiez tu travimmviac casu ako by bolo zdrave 😀
@aero mas pravdu sme sikulky 😉 a take len tak lahko nikde muzi nenajdu 😀 😀 😀

digysa
13. júl 2010

@aero to si dobre napisala 😎
Chvala bohu, moj manzel nepozera telku vobec...a ak si ma vybrat, tak urcite bude radsej s detmi, ako pri telke. Ale pocitac mu zabera vela casu- odpoveda z prace na vela odkazov a emailov a to mne lezie na nervy.
A este ma doslova vytaca, ze nevie zlozit kocik. Vraj on sa to nikdy nenauci....za takuto prkotinu sa rozvadzame kazdy tyzden 😀 😝