icon

Čo hovorí kresťanstvo na anembryomolu?

6. sep 2024

Vznik životu sa považuje od oplodnenia. Ako to je v pripade anembryomoly, keď zostane gestačný vak prázdny bez plodu?

Strana
z3
zltalienka
7. sep 2024

@sara07 prepáč.... táto téma nie je o UPT....asi máš problém s čítaním s porozumením....

zltalienka
7. sep 2024

@sara07 "ja nedelim toto urobila už priroda tedá tá bez človeka a toto urobil človek" ale veda a súčasná medicína to delí.... pozri si štatistiku ohľadom porodnosti, kde sa píše aj koľko bolo spontannych potratov a koľko UPT. Aj v tehotenskej knižke sú rôzne kolónky na zápis spontánneho potratu a UPT. Len Ty si ideš svoju vlastnú teóriu. Použijem Tvoje slová "je mi jasné že si budete obhajovat svoju teoriu a na prax a na vedu dupat, len potom nechapem prečo vydobytky vedy použivate, to je také toto sa mi hodi toto nie"

sara07
8. sep 2024

@zltalienka ale ano je 😂 len je hovädsky dobre formulovaná ale úplne fantasticky

jaskolka
8. sep 2024

@sara07 téma nie je absolútne o umelom ukončení tehotenstva, teda zásahom inej osoby. píšeš síce správne, ze "žĺtkovy vacok vznikol odstiepenim od buniek embryoblastu". To je pravda, takto to funguje. Ale v určitej fáze vývoja to telo spontánne, bez iného zásahu inej osoby, pokračovanie vyvoja zarodku zastavilo, keďže tam boli nejaké príčiny bud v ťažkom poškodení zárodku alebo na strane tela ženy (vysoká zrážanlivost krvi napríklad). Nebolo to zlučiteľne s ďalším správnym vývojom. Takže vývoj nepokračoval, a zaniká aj výzvam a funkcia žĺtkoveho vačku.Takže zaniká spontánne aj samotný život.

zltalienka
8. sep 2024

@sara07 autorka dovysvetlila otázku takto. UPT nie je predmetom tejto témy.

zltalienka
8. sep 2024

@sara07 pozrela som si Tvoje predošlé komentáre a všimla Tvoje chytanie za slovíčka. Ak som to správne pochopila, považuješ človeka za prírodu a teda ak ukončí život ľudskej bytosti druhý človek, tak je to podľa Teba stále "prirodzené ukončenie života" lebo však človek je tiež príroda.... takto si to myslela?

morusha
8. sep 2024

@zltalienka No ak by to naozaj takto myslela, tak dovidenia zdravý rozum navždy ...to už by bola aká demagógia toto 🙈

zltalienka
8. sep 2024

@morusha skús sa zamerať na jej príspevky v tejto téme.... lebo mne z jej príspevkov vychádza toto...že to je jedno, či to "urobí" príroda alebo človek, lebo aj človek je príroda...... nádherné ospravedlnenie pre každého a pre všetko.... a úplne najlepšie všetko hodiť na boha....však on riadi prírodu, teda (podľa jej slov) aj človeka....
možno sa ešte vyjadrí ako to vlastne myslela...

morusha
8. sep 2024

@zltalienka Tak hádam sa vyjadrí a objasni ešte 🙂 takouto logikou by aj všetky ľudské výdobytky, technológie,pokrok a z toho vyplývajúce devastacne dôsledky pre zivot na zemi by boli len a len "dôsledok posobenia prírody" tá jediná si to tak zariadila,riadi a my sa tomu musíme len bezmocne prizerať ako nás veru tá príroda takto ovláda 😁

fineta
8. sep 2024

Doslo k oplodneniu buď nezdravého vajicka alebo zdraveho vajicka chorou spermiou. To nič nemení na veci, ze zivot vznikol a aj rychlo skoncil.

Strana
z3