Čo hovorí kresťanstvo na anembryomolu?
Vznik životu sa považuje od oplodnenia. Ako to je v pripade anembryomoly, keď zostane gestačný vak prázdny bez plodu?
@sara07 "ja nedelim toto urobila už priroda tedá tá bez človeka a toto urobil človek" ale veda a súčasná medicína to delí.... pozri si štatistiku ohľadom porodnosti, kde sa píše aj koľko bolo spontannych potratov a koľko UPT. Aj v tehotenskej knižke sú rôzne kolónky na zápis spontánneho potratu a UPT. Len Ty si ideš svoju vlastnú teóriu. Použijem Tvoje slová "je mi jasné že si budete obhajovat svoju teoriu a na prax a na vedu dupat, len potom nechapem prečo vydobytky vedy použivate, to je také toto sa mi hodi toto nie"
@zltalienka ale ano je 😂 len je hovädsky dobre formulovaná ale úplne fantasticky
@sara07 téma nie je absolútne o umelom ukončení tehotenstva, teda zásahom inej osoby. píšeš síce správne, ze "žĺtkovy vacok vznikol odstiepenim od buniek embryoblastu". To je pravda, takto to funguje. Ale v určitej fáze vývoja to telo spontánne, bez iného zásahu inej osoby, pokračovanie vyvoja zarodku zastavilo, keďže tam boli nejaké príčiny bud v ťažkom poškodení zárodku alebo na strane tela ženy (vysoká zrážanlivost krvi napríklad). Nebolo to zlučiteľne s ďalším správnym vývojom. Takže vývoj nepokračoval, a zaniká aj výzvam a funkcia žĺtkoveho vačku.Takže zaniká spontánne aj samotný život.
@sara07 autorka dovysvetlila otázku takto. UPT nie je predmetom tejto témy.
@sara07 pozrela som si Tvoje predošlé komentáre a všimla Tvoje chytanie za slovíčka. Ak som to správne pochopila, považuješ človeka za prírodu a teda ak ukončí život ľudskej bytosti druhý človek, tak je to podľa Teba stále "prirodzené ukončenie života" lebo však človek je tiež príroda.... takto si to myslela?
@zltalienka No ak by to naozaj takto myslela, tak dovidenia zdravý rozum navždy ...to už by bola aká demagógia toto 🙈
@morusha skús sa zamerať na jej príspevky v tejto téme.... lebo mne z jej príspevkov vychádza toto...že to je jedno, či to "urobí" príroda alebo človek, lebo aj človek je príroda...... nádherné ospravedlnenie pre každého a pre všetko.... a úplne najlepšie všetko hodiť na boha....však on riadi prírodu, teda (podľa jej slov) aj človeka....
možno sa ešte vyjadrí ako to vlastne myslela...
@zltalienka Tak hádam sa vyjadrí a objasni ešte 🙂 takouto logikou by aj všetky ľudské výdobytky, technológie,pokrok a z toho vyplývajúce devastacne dôsledky pre zivot na zemi by boli len a len "dôsledok posobenia prírody" tá jediná si to tak zariadila,riadi a my sa tomu musíme len bezmocne prizerať ako nás veru tá príroda takto ovláda 😁
Doslo k oplodneniu buď nezdravého vajicka alebo zdraveho vajicka chorou spermiou. To nič nemení na veci, ze zivot vznikol a aj rychlo skoncil.

@sara07 prepáč.... táto téma nie je o UPT....asi máš problém s čítaním s porozumením....