icon

Čo hovoríte na extravagantnú módu?

lusinda3
7. máj 2015

30 a viac , nosievate jeansy roztrhaneho vzhladu? Alebo haremky? Aj do prace?
prosim blbe a hasterive poznamky vynechat

natalym
7. máj 2015

Ja som onehdá čítala, že chlapi neznášajú na ženách háremky. Takže je to omyl, ak si ženy myslia,že je to in.

mawka
7. máj 2015

@eeffka
@leonie77
coraz viac takych beha po ulici a za bieleho dna.. otras. mne sa pri tom jezia chlpy bueeee.. a la judyniova 😅 😀

vevesh
7. máj 2015

@zeriempizzu okrem ineho zakladny znak vychodoeuropanov v zahranici - adidasy a Nike po vonku, ruksak a najnovsie 2 cisla mensie gate u bab... 🙄

cerez
7. máj 2015

@eeffka Po troch dňoch si mi vyčarila prvý úsmev. Ďakujem. 😀

natalym
7. máj 2015

@mawka No pozri, lenže jej za to platia a stále je na obraze a keby nebola žiadaná, tak by tam už dávno nebola. Tzn. že ju ľudia chcú a preto tam je. Ja osobne obdivujem prácu vizážistiek, že s takej obyčajnej ženskej, urobia takúto parádu. Tzn. že parádne môžeme byť všetky. 😀

mawka
7. máj 2015

@vevesh lebo k nam este nedorazilo, ze tie 3/4 ruzove leginy nosit treba do telocvicne a nie ako najnovsiu modu 😀 😀 a tak dalej 😀

mawka
7. máj 2015

@natalym vies co, ona je krajsia, ked neni zmachlena jak matrioska, to ti mozem garantovat.

natalym
7. máj 2015

A u nás baby robia ešte jednu chybu, dá si to jedna a začnú to nosiť všetky do radu, bez ohľadu na vek, postavu, vzhľad. Nám chýba ten socík. V socíku sme sa sťažovali, že nemáme oblečenie s fantáziou a dnes chodíme všetci rovnako oblečení a dokonca aj byty si rovnako zariaďujeme. Chýbajú nám tie zelené, modré a biele obkladačky. 😀

natalym
7. máj 2015

@mawka A do telky musí.

mawka
7. máj 2015

@natalym a kazda zena je krasna, ktora o seba dba. na to nemusi byt zmachlena a odsata a vyplastikovana a napichana a vyzerat ako ku*va. denne okrem strasidiel stretnem vonku tolko krasnych zien, ktore by tie nase celebriťky strcili do vacku..
a zena, ktora s o seba nestara, tak potom obdivuje. nie je co obdivovat.

mimla
7. máj 2015

Kvôli tejto "extravagantnej" móde nakupujem pre seba zásadne v Textil House, kde sa dajú kúpiť aj normálne veci. V obchode sú len veci typu háremky a spol a potom dlho dlho nič a potom šup na neforemné tuniky a tesiláky pre babky. Pre moju vekovú kategóriu - po 30tke a ešte nie šedá myš, nie je v obchodoch veľa.

Ja mám rada šaty, ktoré podtrhujú peknú postavu, nie poukazujú na jej nedostatky. Prípadne poukazujú dokonca na neexistujúce nedostatky, ako spomínané háremky. Ale háremky sú voľne zameniteľné, je to typický kúsok jednej doby, ktorý síce nikomu nesvedčí, ale všetci to nosia. Ja som z generácie, ktorá zažila mrkváče, ale s voľnými stehnami, to bol tiež kus obevu, ktorý deformoval. Ľudia to boli zadky!! Zažila som aj balónové sukne, v ktorých by mala hnusné nohy aj modelka. Neónovú módu som stihla dokonca dvakrát. Veľmi praktická móda, ak ste šofér, ale na seba to nenavlečiem, akokoľvek krásne to zvýrazňuje opálenie.

Ale v ktorom obchode si má človek kúpiť normálne oblečenie? Ak mám rada rúrkové nohavice, BEZ berdového strihu? Kde si kúpim áčkové sukne po kolená s pevným pásom? (Áno viem, už som vytiahla šijací stroj. Dávno) Takže som verným zákazníkom Textil House a som rada, že aspoň toto tu je.

Možno ja chodím extravagantne oblečená pre iných. Už desaťročia ignorujem trendy a držím sa jednoduchých vecí bez obrázkov, podľa možností bez flitrov (aj keď moja mama sa snaží a zásobuje ma tričkami práve s obrázkami, flitrami a besnými farbami, ktoré sa po troch opraniach zbehnú a môžem ich vyhodiť, pretože kvôli tým aplikáciám a flitrom sa s tým ani okná nedajú umyť). Jediná moja extravagancia sú farebné pačuchy. Tie milujem. A je mi fuk, že mám po 30tke, kľudne si ich na seba navlečiem. Budem ich nosiť, kým budem mať na to nohy 🙂

katche
7. máj 2015

@zeriempizzu myslela sim skor takych skostnatenych jedincov, moja spoluziacka od maturity chodila na prednasky na vyske zasadne v kostyme s diplomatkou v ruke...wtf??? Ale ani vo volnom case som ju nevidela oblecenu neformalne... 😀 ale ta babka nema chybu, vzdy mi zlepsi naladu, ked ju vidim😀

ichbinich
7. máj 2015

@vevesh
Ano, suhlasim. Najma "juhoslovanky" poznat na tri mile proti vetru: adidas alebo nike teplakova suprava, ale zmalovana jak na bal transvestitov 😀
Ruksy su podobne, ale tam treba este rozlisovat jednoduchych rusov: ti su modne este stale v rokoch 80-tych, a potom nahrabanych rusov, ti su ovesani znackami, ale tymi najnevkusnejsimi kuskami drahych znaciek. A 4 zlate retiazky, zlaty prsten na kazdom prste, 10cm opatky, ci v nich vie chodit alebo nie...

V principe nech si nosi kazdy, co sa mu paci. Ale nech to prosim pasuje k postave a k prilezitosti. A pohlad do zrkadla by mnohym tiez neuskodil, pred tym, ako vyjdu do ulic 😉 😀

peneloppe
7. máj 2015

@natalym
To si vystihla ale to je take slovenske, ozaj je vsetko ako cez kopirak. 😀

meluela
7. máj 2015

@lusinda3 koncept mody je celkovo chory. Teda skutocnost, ze veci ktore si obliekame podliehaju rychlo sa meniacemu suboru pravidiel, ktore nas nutia vyhodit inak funkcnu vec a nahradit ju inou. Je to neudrzatelne aj ekologicky a aj na to doplacaju ludia v tretom svete ... dopyt po lacnom obleceni zvysuje tlak na cenu, ktorej sa samozrejme nevzdaju korporacie ale presunu ho na dodavatelov ... vysledok je nekvalita daneho tovaru (vydrzi kratsie, je zdravotne skodlivy) a neludske a nedostojne podmienky zivota ludi ktori ten tovar vyrabaju: choroby z chemickej zataze - naviac bez naroku na zdravotnu starostlivost, nizka bezpecnost prace, nedodrziavanie predpisov - poziarne, statika, nepredstavitelne dlzky pracovneho casu, detska praca, nedostojne mzdy ... Kvoli tym vasim roztrhanym riflam dostal niekto rakovinu pluc a kvoli novej supervyhodnej bluzocke ktoru o mesiac poslete het niekto sedi za strojom od 13 rokov 20 hodin denne, cika do nocnika a dufa ze v budove nebude poziar, lebo unikove vychody su zablokovane a hasicske pristroje nikdo nevymenil, takze sa tam spolu s dalsimi 1000 zenami moze ugrilovat ako sa uz par krat stalo.
http://denikreferendum.cz/clanek/19651-kterak-n...
http://www.aftenposten.no/webtv/#!/video/21032/...

moni244
7. máj 2015

@meluela takze nechodit od obchodov a recyklovat stare oblecenie na nove? Alebo ako to mam chapat? To je jedno, ci roztrhane rifle, haremky, ale aj obycjane tricka, bluzky, oblecenie pre deti sa robi v takychto podmienkach, to neovplyvnime

mawka
7. máj 2015

@jhalena vdakaa 🙂 ano, nextacke nohavice, rifle, no problem. aj na moje brucho aj zadok aj nohy bez muffin efektu 🙂

vevesh
7. máj 2015

@mimla konecne niekto, ktore ma rovnaky problem ako ja... 😅 az na to , ze zijem v krajine, kde v obchodoch okrem toho "in " nenajde clovek nic... 🙄 🙄 dokonca aj babky maju svoju "in" modu.. 😕 teraz som zacala nakupovat cez ebay stare "nadcasove" nenosene alebo minimale nosene veci (niekedy aj 20 rocne) hodiace sa na moju postavu a styl - a zrazu vsetci naokolo, ze kde som kupila take super veci...hm, c&, next a co.to urcite nie... 😎

vevesh
7. máj 2015

@ichbinich len k tomu "noch si nosi kazdy co chce " by som dodala "AJ V SPRAVNEJ KONFEKCNEJ VELKOSTI "- nie chcenej, vytuzenej alebo lebo vsetci taku maju , alebo len taku v obchode mali,ked som nakupovala ...

meluela
7. máj 2015

@moni244 v prvom rade sa nad tym aspon zamysliet a nepodielat sa nereflektovane na modnom sialenstve. A potom su riesina viac ci menej alternativne. Pre bezny zivot ked tomu clovek nemoze podriadit cely zivot a potrebuje byt zacleneny do spolocnosti sa da satnik prisposobit tak, aby obsahoval nadcasovejsie veci, ktore nebudu vyzerat divne uz na dalsiu jar, priplatit si trosku za kvalitu ak sa da, aby to vydrzalo dlhsie, kde sa da preferovat slovensky tovar (napr. pri detskom obleceni), pripadne na slovensku rozsirena forma kupit zo sekaca/z bazaru. V zahranici je uz rozsirenejsie ethical buying .. cize spotrebitelia sa coraz castejsie rozhoduju podla toho, za akych podmienok je tovar vyrobeny (zial modne firmy v tomto vedia vela zahmlievat), ale aspon vznika ako-taky tlak na producentov. z trosku mimo mainstreamu ide tebou spominana recyklacia (v minulosti velmi bezna), v cechach su aj modni naavvrhari ktori navrhuju super modely z recyklovaneho oblecenia, potom nechat si usit na mieru (dost draha moznost) ci sama a vselijake alternativne oblecenia z pevnych dlhotrvacnych materialov ... ale to uz smerujeme k chodeniu vo vreci 😉 Zaklad je vsak byt si vedomy situacie a urobit aspon to co je v mojich silach ... ako napokon pri vssetkych problemoch tohto sveta ... ani ekologicke problemy neporiesim, ale mozem aspon nezasvinit les, triedit odpad a podpisovat peticie proti vyrobom ... hoci by bolo lepsie ist zit niekam do chalupky v divocine, co-to mozem urobit a naucit svoje deti aj pri mainstream zivote.

moni244
7. máj 2015

@meluela len otazka pri slovenskych vyrobkoch je, odkial maju latky, pretoze ak sa to prezentuje ako nieco vau, co je vyrobene na slovensku, ale pritom latka je z rozvojovych krajin, tak je to v podstato to iste, ako nakupovat v modnych retazcoch. Ja napr. modnym trendom nepodlieham, kupujem to, co mi pasuje a to co vynosim, mam aj roztrhane rifle, teda kratasy a tie mam uz 5 rokov, mam aj haremkove gate, v lete na ihrisko super pohodlne, aj 3/4 nohavice mam volneho pudloveho strihu, v kombinacii s obtiahnutym tielkom je to tiez vau, veci si naseba kupujem malo, lebo neznasam behanie po obchodoch a dcere kupujem veci na burzach, v sekacoch, nie kvoli ekologickemu citeniu ale ekonomickemu, kedze nove su predrazene

meluela
7. máj 2015

@moni244 s latkami je teda fakt problem .. teda hlavne ak clovek riesi aj zdravotnu nezavadnost ... na slovensku sa tkaju viac-menej iba technicke latky, takze bavlna ma povod presne ako pises ... co sa tyka pracovnych podmienok, tam rozdiel je ... sice latka bola tkana v podmienkach tretieho sveta, ale ked to usila teta z malej slovenskej nezahranicnej firmy, da sa dufat ze za lepsich podmienok nez v tej kambodzi.
to co pises tak nie si ziadna modna maniacka, takze teba sa moj komentar moc netykal 🙂 islo mi skor o tie zeny ktore maju vianoce posunute na zaciatok vypredajov v nexte :D

mimla
7. máj 2015

@vevesh Hej, poznám. Presne takto som dopadla. Ja som vybrakovala aj babkinu skriňu, tá sa teda vedela obliecť. A zrazu som stráááášne extravabantná v mojich čiernych košeľových šatách s áčkovou sukňou tesne nad kolená. Alebo v babkiných zelených šatách, čo dávno šila ešte krajčírka. Alebo v padavej modrej kruhovej sukni ktorú som si spichla. Strihy staré niekoľko desaťročí. Takže ja recyklujem. Ale je to z núdze cnosť. Dokonca som počula, že som "vintage", ale nehodím sa ani do tejto kategórie. Už len čakám, kedy ma niekto obviní z hipsterstva v mojom veku. ale to sa im nepodarí, pretože bicykel mám moderný a nie po babke 😉

prasiatko30
7. máj 2015

inaksie pozrite si toto - stoji to naozaj za to - ak by ste potrebovali nejake napady na svadbu 😀
http://www.antena3.com/programas/mi-gran-boda-g...

mimla
7. máj 2015
crystal333
7. máj 2015

ja osobne mam extravagantnu modu rada,aj nosim taketo vecicky, len treba vediet kedy a kde sa to hodi...

jasminet
7. máj 2015

@prasiatko30 dostala som chut na cukrovu vatu a snehove pusinky 😀

prasiatko30
7. máj 2015

@jasminet ale ked ich vidis ako to na seba vsetko natiahnu a ony sa citia nadherne - no co uz aj to je vkus 😀

jasminet
7. máj 2015

@prasiatko30 a od malicka mala... ani nepipnu ze ich nieco tlaci, boli... otazka vkusu a tradicie....