Čo hovoríte na fungovanie sociálky a odoberanie detí?
Len čumim ako sú na Slovensku šikanované rodiny. Aké čudesné praktiky tu vládnu a čo všetko vedia narobiť zlé osoby ktoré chcú rodine a deťom uškodiť. Na Slovensku je skrátka všetko možné.
Na Slovensku odobrať dieťa rodičom nie je také jednoduché. Trvá to dlho a musia a sú na to dôvody.
Mala som susedov večne ožratý a ich deti chúďatka. Každý deň hladné a kopec iných vecí. Za trest dcéru držal za nohy a takto visela von balkónom. Celá ulica kričala, policajti prišli. A vieš čo? Deti odobrali až po 8 mesiacoch. Na hlavu. Krásne biele deti. Ak je už reč o etniku.
A máš veľmi skreslené informácie o adopcii a ani netušíš aké ťažké a zdĺhavé veľa krát nemožné je zbaviť rodičov rodičovských práv.
Chlapec išiel k svojmu otcovi.
Na Slovensku odobrať dieťa rodičom nie je také jednoduché. Trvá to dlho a musia a sú na to dôvody.
Mala som susedov večne ožratý a ich deti chúďatka. Každý deň hladné a kopec iných vecí. Za trest dcéru držal za nohy a takto visela von balkónom. Celá ulica kričala, policajti prišli. A vieš čo? Deti odobrali až po 8 mesiacoch. Na hlavu. Krásne biele deti. Ak je už reč o etniku.
A máš veľmi skreslené informácie o adopcii a ani netušíš aké ťažké a zdĺhavé veľa krát nemožné je zbaviť rodičov rodičovských práv.
Chlapec išiel k svojmu otcovi.
@bosorkabb áno tu ne vidno ako jednajú keď nie je poptávka. Stačia konexie na Slovensku, pár krivých obvinení a môžu všetko s vidíš z hodiny na hodinu bez upozornení prešetrovania.
@anonym_autor nekecaj prosim ta. Skus sa pozriet do anglicka pptom sa stazuj. U nas skor nechaju utyrat dieta v rodine, akoby ho vcas vzali, zial.
@jamidea súhlasím, nechajú ho utyrať v rodine ktorá je pre nich nezaujímavá. Akonáhle má niekto záujem urobiť rodine zle, ide to aj z hodiny na hodinu. Práve na tej extrémnej nejednotnosti postupov je to krásne vidno.
Autorka, však ty si tá matka a odobrali ti dieťa, pre Teba istý zdroj bezpracného príjmu a preto sa tu teraz rozčuľuješ? O to decko ti nejde, ale o tie peniaze, ktoré si naň ešte mohla zo štátu zobrať a teraz ich má otec. Však je to tak? Očividne tam niečo nebolo v poriadku v tvojej starostlivosti a ak je pravda, že to učiteľka nahlásila, tak super pre chlapca, že bola taká odvážna.
Autorka, však ty si tá matka a odobrali ti dieťa, pre Teba istý zdroj bezpracného príjmu a preto sa tu teraz rozčuľuješ? O to decko ti nejde, ale o tie peniaze, ktoré si naň ešte mohla zo štátu zobrať a teraz ich má otec. Však je to tak? Očividne tam niečo nebolo v poriadku v tvojej starostlivosti a ak je pravda, že to učiteľka nahlásila, tak super pre chlapca, že bola taká odvážna.
@anonym_d6732c nie som tä mama nie a tu mal viditeľne zálusk pán otecko, ktorý mal isto konexie keď šlo všetko rýchlo zrazu a zo dňa na deň. K tvojmu príspevku len toľko, že ti prajem také pani učiteľky nech si užiješ na vlastnej koži keď ti už empatia a rozum chýbajú.
@anonym_d6732c toto nie je tá matka určite, tá má maximálne 2ciferné iq a nie je schopná vyprodukovať jednu súvislú vetu. Žije so psychicky narušeným druhom, ktorý týra ju aj jej syna. Chvalabohu, že dietťa bolo odobraté, a určite to nebolo zo dňa na deň, ťahalo sa to dva roky.
Autor, jasné všetci sú blázni len ten psychouš je lietadlo, možno si to aj ty. Keď hentaké socky idú spochybňovať súdneho znalca, políciu, súdy, upsvar, pedagógov a psychológov, tak to už je na smiech.
@bosorkabb áno tu ne vidno ako jednajú keď nie je poptávka. Stačia konexie na Slovensku, pár krivých obvinení a môžu všetko s vidíš z hodiny na hodinu bez upozornení prešetrovania.
@anonym_autor tá tvoja poptavka je na bieleho novorodenca na ktorého páry čakajú roky v poradovniku. Ani nevieš čo píšeš a píšeš bludy.
Chlapec je u biologického rodiča, u otca. A nie nebolo to len tak. To trvá a rieši to súd.
@anonym_autor tá tvoja poptavka je na bieleho novorodenca na ktorého páry čakajú roky v poradovniku. Ani nevieš čo píšeš a píšeš bludy.
Chlapec je u biologického rodiča, u otca. A nie nebolo to len tak. To trvá a rieši to súd.
@bosorkabb veď píšem, stačí že niekto (napríklad otec) má konexie a potom aj dráma zo dňa na deň pred škôlkou/školou je v poriadku. Všetci tikajú ako hodinky ale kde je reálne ohrozené dieťa na ktoré sú naozaj vážne dôvody, tam sa nekoná.
@anonym_d6732c nie som tä mama nie a tu mal viditeľne zálusk pán otecko, ktorý mal isto konexie keď šlo všetko rýchlo zrazu a zo dňa na deň. K tvojmu príspevku len toľko, že ti prajem také pani učiteľky nech si užiješ na vlastnej koži keď ti už empatia a rozum chýbajú.
@anonym_autor prestať prosím ťa. Tvoje príspevky sú hlúpe, primitívne.
@bosorkabb veď píšem, stačí že niekto (napríklad otec) má konexie a potom aj dráma zo dňa na deň pred škôlkou/školou je v poriadku. Všetci tikajú ako hodinky ale kde je reálne ohrozené dieťa na ktoré sú naozaj vážne dôvody, tam sa nekoná.
@anonym_autor keby otec mal konekcie tak už dávno je chlapec u neho a nie až keď má 15 rokov.
@anonym_autor ale už prestaň, píšeš úplne hlúposti a čo je horšie, aj im veríš.. keby mal otec konexie a bolo to tak jednoduché, už by mal syna pred rokmi. Či kto iný by mal taký extrémny záujem o adopciu 15 ročného postihnutého chlapca, čo i takí idú na dračku? Si absolútne mimo realitu, nechápeš systému, ale hádžeš tu jednu hlúposť za druhou.. že šiel chlapec k otcovi je logické, na Slovensku je na prvom mieste biologická rodina. Čo je veľakrát i na škodu dieťaťa. Po matke prišiel na rad otec, keby nemal záujem, boli by na rade ďalší členovia rodiny.
@anonym_autor ale už prestaň, píšeš úplne hlúposti a čo je horšie, aj im veríš.. keby mal otec konexie a bolo to tak jednoduché, už by mal syna pred rokmi. Či kto iný by mal taký extrémny záujem o adopciu 15 ročného postihnutého chlapca, čo i takí idú na dračku? Si absolútne mimo realitu, nechápeš systému, ale hádžeš tu jednu hlúposť za druhou.. že šiel chlapec k otcovi je logické, na Slovensku je na prvom mieste biologická rodina. Čo je veľakrát i na škodu dieťaťa. Po matke prišiel na rad otec, keby nemal záujem, boli by na rade ďalší členovia rodiny.
@ekira1 aha takže z vašich odpovedi čítam, že systém je vraj nastavený spravodlivo, jedná sa vždy podľa postupov a žiadne krivé obvinenia nie sú brané do úvahy. V poriadku tak ja žijem ma inom Slovensku ako vy.
@ekira1 aha takže z vašich odpovedi čítam, že systém je vraj nastavený spravodlivo, jedná sa vždy podľa postupov a žiadne krivé obvinenia nie sú brané do úvahy. V poriadku tak ja žijem ma inom Slovensku ako vy.
@anonym_autor ty si extremne mimo teda. absolutne netusis co pises a ani ako veci funguju. ani len okolo nejdes. kasli na to upec decku kolac a chodte von. a nesir tu taketo bludy.
@anonym_autor a kde si to čítala? Problém s chápaním písaného textu, preto tu zrejme píšeš čo píšeš, nechápeš tomu čo čítaš.. žijeme na Slovensku a píšeme ti, že to tu nefunguje, že niekto ukáže prstom aha biele dieťa, to chcem a nabehne sociálka a odoberie dieťa. Už sa preber ty biele deti na dračku, deti zmiznuté z detských domovov a predané do zahraničia.. prečítaš si jeden článok, jednostranný pohľad, nezisťuješ ďalšie fakty a už je tu prehnitý systém, čo na objednávku odoberá deti z rodín. Pretože ty žiješ na Slovensku kde to funguje tak ako sa tebe zdá v hlave.. už to fakt preháňaš a zbytočne tu stratíš tých čo ti veria..
@anonym_autor ja neviem či ty máš vôbec nejaké povedomie o tom ako funguje sociálka respektíve nefunguje, v tomto štáte. Mi to príde ako keby si si prečítala jeden článok, potom ti algoritmus vyhodil ďalší čo potvrdil ten prvý a reťazovou reakciou si si vytvorila tuto pomýlenú predstavu sveta. Presne takto fungujú tie dezinformačne weby a ľudia čo to sledujú.
Myslíš, že na socialku nechodí xy krivych obvinení, ktoré tam ľudia podávajú len za cieľom uškodiť alebo získať dieťa? Veď to sa deje snáď denne. Z okolia poznám jeden prípad kedy tiež tetuška mala konexie, peniaze a chcela do starostlivosti dieťa lebo mama sa nedokáže postarať, fetuje a neviem čo. Hádaj čo sa stalo. Nič. Prišli, zistili, ze žijú skromne ale v podstate decku nechýba nič a aj odišli a ďalej sa to neriešilo. A mohla mať konexie aké chcela na zanedbanie starostlivosti nebol žiadny dolozitelny dôkaz.
Ono ten systém je nastavený tak, že sa skôr snažia nechať deti v rodine aj keď to nie je vôbec dobre. X tisíc spovedi existuje kde ľudia popisujú ako zle žili, ako sa k ním rodičia chovali, boli týrané zneužívané a sociálka nič. Urobilo sa na par dni divadielko a ďalej to nikto neriešil. A to sa nebavíme teraz o deťoch v osade ale o bielych deťoch.
A či z toho ma to dieťa traumu? Jasne ze z toho ma traumu. Môžu sa k nemu doma správať ako k poslednej smeti a aj tak ich to malé dieťa miluje najviac na svete a su pre neho stredom vesmíru a proste bude plakať, nebude chcieť odísť aj keby žijú v škatuli pod mostom.
Ono to malé si neuvedomuje, že sa deje niečo zle keď nič iné nepozná.
Ani jeden z nás nevieme z toho článku ako to reálne bolo. Odobrať rodičovské prava vôbec nie je take jednoduché. Že by došla učiteľka so sociálnou pracovníčkou a z ničoho nič by zobrali dieťa bez toho aby pred tým prebehla nejaká intervencia je úplne predstava odtrhnutá od reality
Dobre, žijem na inom Slovensku ako vy keď vidím a čítam iné veci ako vy. Asi preto sme tam kde sme, lebo každý zadubene čumí len pred svoj nos a myslíte si, že práve vám a vašim blízkym sa to v tejto krajine úrčite nestane.
Dobre, žijem na inom Slovensku ako vy keď vidím a čítam iné veci ako vy. Asi preto sme tam kde sme, lebo každý zadubene čumí len pred svoj nos a myslíte si, že práve vám a vašim blízkym sa to v tejto krajine úrčite nestane.
@anonym_autor ale tu ti x ludi dalo osobnu skusenost nie to co si kdesi precitali. a ty furt ani obraz ani zvuk.
pozri pred rokom sme sa snazili umiestnit bieleho chlapca zdraveho v decaku pretoze s rodicom skoncil dolsova na ulici. vies co sa stalo? nic. nebolo ho kam dat. proste nebolo miesto nie len v nasom meste ale ani nikde pobliz a nedalo sa to vyriesit asap. ani v nahradnych rodinach. doprosovali sme sa sirokej rodine susedom vsade aby ho na par dni prichylili. proste to nefunguje tak ze z hodiny na hodinu odoberu dieta. je to proces ktory ty nevidis a zda sa ti potom ze to je hned. nie nie je. tam ta intervencia prebieha urcity cas. to ze ty o tom vies prd makovy neznamena ze to tu je ako na divokom zapade.
@anonym_autor ale tu ti x ludi dalo osobnu skusenost nie to co si kdesi precitali. a ty furt ani obraz ani zvuk.
pozri pred rokom sme sa snazili umiestnit bieleho chlapca zdraveho v decaku pretoze s rodicom skoncil dolsova na ulici. vies co sa stalo? nic. nebolo ho kam dat. proste nebolo miesto nie len v nasom meste ale ani nikde pobliz a nedalo sa to vyriesit asap. ani v nahradnych rodinach. doprosovali sme sa sirokej rodine susedom vsade aby ho na par dni prichylili. proste to nefunguje tak ze z hodiny na hodinu odoberu dieta. je to proces ktory ty nevidis a zda sa ti potom ze to je hned. nie nie je. tam ta intervencia prebieha urcity cas. to ze ty o tom vies prd makovy neznamena ze to tu je ako na divokom zapade.
@pralinka25 áno, veď píšem, že keď je naozaj treba, vtedy sa nedá, no keď je tam vyšší záujem, potom to ide aj z hodiny na hodinu.
@pralinka25 áno, veď píšem, že keď je naozaj treba, vtedy sa nedá, no keď je tam vyšší záujem, potom to ide aj z hodiny na hodinu.
@anonym_autor nejde to z hodiny na hodinu ani keby chcel sam prezident. proste nejde nie su take mechanizmy. a otec nie je vyssi zaujem. je to jeho rodic rovnocenny s matkou. nie je to cudzi clovek uz to pochop. ma pravo na dieta rovnake ako matka. to nie je vyssi zaujem to je skratka normalne
Na základe toho, čo som zažila ja vo svojej rodine, ak nepaušalizujem, tak viem, že je možné, že zanedbávanie a týranie sa NErieši. Rieši sa dojem :Ddddddddd a to aj v spolupráci s odborníkmi. Odborníci to však nie sú na nič. Majú posudky podľa toho, ako sa prezentuje rodič, čo však aj s lekárskymi správami, zraneniami matky a výpoveďami rodiny voči tyranovi, zákaz priblíženia nevydajú. Lebo proste hoci sa aj na súde málo ovláda, ešte stále je to solídny pán. Takéto pochybné miš maš, ja proste verím, že je možné na Slovensku dieťa aj zle odobrať aj zle neodobrať.
@anonym_autor asi si tam žiješ úplne sama. X komentárov kde ti vysvetľujú ako to funguje/nefunguje a ty si stále točíš svoje a dupeš nožičkou, pretože si si prečítala článok..

Keď to čítam a pozriem na moje dve deti je mi to strašne ľúto, nedovolím sa k tomu vyjadrovať iba ze mi srdce trhá ❤️🩹