Čo hovoríte na situáciu vo svete?
Co hovorite na situaciu vo svete? Uz aj vo Francuzsku sa k moci zjavne dostane krajne pravicova vlada. Je smutne, ked ludia nechcu migraciu, ktora je potrebna, roznorodost, zmenu, odstrihnutie sa od ropy.
@lenkakravcova no nie to sú riadne protesty v centre miest,muži ktorí kričia že chcú kalifát,kde je myslený ten kalifát? Čo to znamená, co chcu vlastne?
@jozko_z_lesa ty chces tvrdiť že celých 5 miliónov sa tešilo alebo pár stoviek blbcov? Že ženy a deti, ktoré zomierajú jasali na uliciach? Není ti blbo niečo také vôbec napísať?
Chápem, že radšej si anonym, lebo taký názor môže mať len človek, ktorý nemá ani kus empatie k ženám a deťom, ktoré tam za nič nemôžu.
A áno, ja ľutujem aj nevinne obete v Nemecku. Bez ohľadu na to, kto čo - nevinné obete sú nevinné obete. Nie som ignorant.
@jozko_z_lesa videl si päť miliónov? Na Slovensku boli pochody proti vláde. Znamená to, že všetci šli do ulíc?? Alebo že si videl len pár videí? Osobne si tam nebol, rodinu tam nemáš, priateľov tam nemáš, ale múdry si ako rádio. Ako väčšina tých, čo majú informácie z TV.
Zbytočne ti budem niečo písať. Ja NEsúhlasím so žiadnym! vraždením nevinných. Žiadnym a ani s útokom Hamasu na začiatku!
Ak ty súhlasíš s vraždením Palestíncov, žien a detí, tak tie fotky deti vyššie sú aj na tvojej hlave. Každý, kto podporuje vraždenie nevinných, má na vraždení podiel a je spolupáchateľ vraždy.
@lenkakravcova lenže Palestínčanom je asi prednejší kúsok zeme ako životy tých deti.To sú si rovnako vinní ako ty čo to majú n svedomí,tá kultúra je proste taká ísť no izreoska o nič im nejde len o ego a zem.
@ktochytavzite to máš odkiaľ? Mnoho ľudí sa chce odtiaľ dostať preč. Lenže prejsť cez zatvorené izraelské hranice sa dá len nelegálne. A to stojí na jednu osobu od 3.-10.000€
@lenkakravcova čo mám odkiaľ,ako mnohí?Proste im je to jedno,kebyže im to nie je keď o už je tak mier i keď by to znamenalo v neprospech Palestína,lebo Izrael je si silnejší.Ale im sú jedno životy ty j ľudí tam oni budú bojovať ,lenže sú v zlej situácii je Jane že nič nevyhrajú ale budú stále ohrozovať svoje obyvateľstvo.Im je jedno že tam umierajú nevinní,najviac vinní sú si sami Palestínčania.
@jozko_z_lesa to máš jedno radikalny Islam nie je len v Palestine,horšie to je podľa mňa v Afganistane,a už to začína aj v Európe.
zasa ak v sme boli spravodlivi tk Izrael nemal čo vzniknut,keby na územie Palestína neprišli zídi a nelegálne ju obsadili tak tento konflikt neexistuje.ja nemám rada moslimov ani Moslimské krajiny ale zasa čo urobili zidia je možno aj horšie no 2sv vojna.Tlze zidia sú hlavne na vine.
@jozko_z_lesa a kto?anapis mi to ty ako to teda je,tebe by sa páčilo kebyže nám Maďari vezmú zem s tým veď oni tu mali voľakedy územia???
@jozko_z_lesa pýtala som sa teba.Fakt je že to územie obývali Palestínčania a nie zidia ti sa tk len naťahovali,keďže otázku sionizmu im vŕtala v hlave už od 19str.Pred vojnou tm bývali len min percento židov.Ti sa tk postupne sťahovali skupovali pôdu ,niečo pred 2sv. dorazili tk po vojne v hufoch,ale s tebou škoda o tom písať zdá sa .
@jozko_z_lesa vratme teda nase uzemie Slovenska povodnym obyvatelom 🙃
Absolutne nemas predstavu ako Palestincania ziju na "ich" uzemi.
@jozko_z_lesa
@jozko_z_lesa le ty nerozumieš že t krajín zidom nepatril pr rokov po Kristovi,keď boli rozptýlení?A za 2000r neboli schopní kubziskt spať.Čiže bola to krajina toho,kto taˇ žil,žili tam Palestínčania a zidia nemali nárok sa tam nsackovat.A hlavne oni keď už dlhé roky sa zamýšľali že vlastne zidia nikam nepatrí a potrebujú nejakú zem,im to vpadli vhod toto sionizmi vznikla už v 19str.Ty tomu asi nepochopíš. Ildy naštuduj si to a potom môžme diskutovať.Zidom Izrael -nepatrí,patrí Paleatincanom!
@jozko_z_lesa dám ti iný príklad veď j zo Slovenska môžme urobiť Rómsky stať,veď rodičia tu žijú od nepamäti,aj skôr ako Slovania,teda nech tu prídu všetci,ublížení Rómovi zo sveta,vytlačí na. Nebude Slovensko ale rómsky stať.
@jozko_z_lesa odkial vies, ze su Palestincania ako nasi cigani?
Ked nevies, ako ziju, opytaj sa
@jozko_z_lesa s tebou sa nedá normálne diskutovať lebo nepoznáš histórii a hlavne ti unikajú udalosti.Fkt je že zidia stratili nárok na tu zem keď ich Rimania vyhnali.
@jozko_z_lesa boli vyhanani zo svojich domcekov, kde farmarcili. Prestahovavani ku tovarnam, aj chemickym tovarnam, do znecisteneho prostredia, kde sa nedalo pestovat, aj tak stracali obzivu. Na uliciach v Izraeli mali vyznacene ulice, kade sa mohli pohybovat. Znacky na autach inej farby. Boli povazovani za "nizsiu rasu". Preco Zidia robia Palestincanom to, co robili im?
Nemaju vlastny uznany stat. V sucasnosti sa stahuju z miesta na miesto a aj tak su bombardovane miesta, kde ich odporucali sa premiestnit. Nemaju vodu, nemaju co jest. Deti si na ruky, nohy pisali svoje mena, aby ked sa najdu nejake koncatiny, vedeli, komu patria. Z tel. - novin: znecisteny vzduch, voda, nemaju kam ist. Bieda, hlad. Nemaju kde byvat.
Vyhral v Gaze Hamas, lebo nik iny sa ich nezastal. Na Vychodnom brehu Hamas nevyhral, tiez su utlacani. Nemozu vycestovat, nic. To je dlhodoby problem s Palestinou. Nemaju ziadne prava, nemozu mat nove volby, nic. A predsa boli deti v skole stastne. Predsa fungovali nemocnice. Ano, vlievaju sa tam peniaze, ale ako by si sa ty vedel postavit na nohy, keby si nemohol nic? Utlacani sa vzdy casom burili. Aj u nas "Proletari vsetkych krajin spojte sa!" A ako to dopadlo? Myslis, ze su nadseni z Hamasu?
Pozri sa na Afganistan. Najpv prislo ZSSR zavadzat socializmus. Potom vznikali aj tam kadejake strany. Obyvatelia si mysleli, ze im pomoze strana, ktora sa za nich postavila. Ale aj ta bombardovala. Po Americanoch, vsetkom zvitazil Taliban. Kruty Taliban. Formoval sa dlho, najprv ho podporovali, potom vlastni odmietali. Este davno pred sucasnostou. Cim vacsi zmatok, utlak, branie prav, bezmocnost, tym viac sa daju oklamat, zmanipulovat, az vznikne tvrda diktatura. Neposluchnes, si odpisany. A vlastnymi. Pises o Rusku, tam to je tak isto. Das si zlte tenisky, zavru ta, lebo mas "ukrajinsku farbu". V radii este davno bolo spomenute - 15-rocny chlapec napisal slohovu pracu, v ktorej odmietol vojnu, cela rodina mala problemy, on, uz si nepamatam, ci neskoncil vo vazeni.
Kto je neustale ponizovany, utlacany, bud ho zlomia, alebo uveri zachrane, v pripadoch Hamasu, Talibanu a pod., falosnej zachrane. U nas sofistikovanemu utlaku, pretoze dlhodobo zijeme bez vojen. V Europe su cim dalej, tym viac preferovane extremisticke strany. Preco? Lebo nie sme spokojni a tiez podliehame iluziam. Nie si spokojny s Ficom. Jednoducho vyhral. Tak vyhral aj Hamas. Fico nemusi "bojovat" proti utlaku zvonka.
A este, kedy Palestina napadla Izrael a prehrala? Vies, ked ideme tak hlboko do minulosti, podme do obdobie pred velkym stahovanim narodov.... Vsak doba sa meni. Buducnost zacina od bodu teraz, od tejto sekundy.
Pocula som mienku, ze ak sa spoji cela Europa, Rusko by bolo potazene ako Nemecko za 2.sv.vojny. Ale ja vidim problem v tom, ze uz nie su "ludia", europski vojaci sa fyzicky nemozu do vojny zapliest. Co dalej? Putin vraj vyhlasil, ze by si zelal, aby byvaly postkomunisticky blok vystupil z NATO. To si musim overit.
V Syrii, Iraku, Irane a pod. zili normalne. Kym neprisli vojny. V Alziri - tam uz ani nikto nevedel, kto proti komu bojuje, totalny zmatok (oslobodzovanie sa spod francuzska + obcianska vojna)
Utlak, pohrdanie, vzdy vyvola nevolu. Ja som naivka, stale verim v dobro.
Vcera vo vlaku na Slovensku. Sedeli dvaja cernosi. Preplneny vlak. Nik si k nim nesadol oproti, radsej stali, alebo prechadzali dalej. Ako sa mohli ti cernosi citit? Az neviem kde isli "od chrbta" dvaja pani. Jeden videl prazdne miesta, ponahlal sa, otocil sa na spolusediacich a sklamane siel dalej. Dosiel druhy, ten ho zavolal spat, ze pod tu. Slovensky rasizmus? Mala som oproti v ulicke miestenku, uz krasny prehlad, menej krasny pohlad.
Mozes dalej pisat svoje domnienky. Ale nerobi to dobrotu, pretoze si iba rozculeny. A ako sa vyjadrujes smerom ku @ktochytavzite ? Si na seba hrdy?
@ktochytavzite podla Biblie, ak sa nemylim, bola Babylonska veza. Chceli ju postavit, aby boli vysoko ako Boh. Ich pycha bola prevelika, preto im p. Boh poplietol jazyky, nevedeli sa dorozumiet a rozprchli sa do celeho sveta. Ak sa Zidia opat skoncentruju na jedno miesto, budeme blizko ku koncu sveta. Ak ta veza bude dostavana. To neviem, ci uz nie je len legenda 🙂
A Arabi - ich narod bude tiez vecne putovat... (Este z cias potomka Sary)

@ktochytavzite Vieš čo, to záleží na tom, čo daná skupina pod tým myslí. Máš takých, čo si len radi pokričia, aby mali "vyžitie", máš takých čo sú za to platení (taká jedna kauza práve v Nemecku, keď strana ako u nás lsns zaplatila pár ľudí aby sa zahalili a šli kričať 😅 aby im ako protistrany vzrástli preferencie). A máš aj takých čo by chceli kalifát v zmysle - že si chcú zvoliť kalifa (tj niečo ako premiér), ktorý je zodpovedný za vládu nad určitým regiónom //napr veľkosťou ako sú okresy/kraje na Slovensku, lebo na väčšom území je to neudržateľné - čiže v podstate je to niečo ako župan pre určité okresy alebo kraj//. Podľa mňa je to dosť zbytočne, keďže tu sa to dá docieliť voľbami, len sa to inak volá (čo je nepodstatné).
Ti poslední väčšinou na také protesty ani nechodia. Len na voľbách si vyberajú islamské strany a snažia sa ich dostať do parlamentu.
Čiže no, záleží od toho čo sa pod tým myslí.