icon

Čo je na manželstve dobré?

9. júl 2022

Co je podla vas dobre na manzelstve? Preco ma clovek do toho ist?

Strana
z3
tomas115
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
9. júl 2022

Pre ženu je manželstvo finančná poistka, že keby vzťah krachol,neostane s holou riťou. Pretože žiaľ ťahajú obyčajne za kratší koniec, stačí, že sa narodí jedno dieťa a už to u ženy ide s finančnou sebestačnosťou dolu vodou. (Samozrejme, sú aj výnimky).

zmrzlinka2021
9. júl 2022

@tomas115
Prečo si myslis, ze "dlhodobo" a co to pre teba znamena?
Pytam sa preto, lebo ten charakter clovek vnima podla mna od zaciatku vztahu, pokial pravdaze nie je v euforii, a ja ako racionalna zena som sa nikdy nedostala do "slepoty".
Skor obrovska chyba je ocakavat, ze po svadbe sa dotycny zmeni, ci narodenim dietata ci ja ho zmenim.

mikadooo
9. júl 2022

@zoro9836 Milý zoro. Ženy začali pracovať počas socializmu, keď nepracovanie bol pomaly trestný čin. A tieto múdre pravidlá neuzákonili feministky... Odvtedy sa to so ženami ťahá - žena má stíhať aj pracovať aj starať sa o domácnosť a komfort mužíka. Lebo to druhé tu bolo stáročia zakorenené a to prvé máme ako jedno z tých krásnych dedičstiev socializmu. (Áno, boli aj ženy, ktoré chceli pracovať a tie pokojne mohli pracovať aj pred socializmom. Štandardne ale vydajom a pôrodom detí žena prestala pracovať a starala sa o domácnosť).

tomas115
9. júl 2022

@zmrzlinka2021 Prepac zmazal som to. Dlhodobo je minimalne tie 3-4 roky by mali ludia spolu chodit a riesit napriklad spolocne byvanie kym sa vezmu a maju deti. Za tych par rokov sa prejavi vela vlastnosti a krizovych situacii ktore vo vztahu nastanu. Podla toho vies ci s tymto clovekom chces zit alebo nie. Lebo ak mate dieta po 1roku napriklad , nedajboze este skor, nemas sancu vediet ci ten druhy nie je manipulator, sebec, tak trosku psychopat, nesamostatny mamin/tatov cecok atd. Na kratku dobu sa dokaze pretvarovat kazdy. Ak sa takto s partnerom otukate obaja tak svadba nie je riziko. Ak sa napriklad niekto k niekomu nastahuje, neriesi sa spolocna domacnost, dieta pride prilis skoro tak je svadba a dieta obrovske riziko a taketo vztahy vacsinou dobre nekoncia. Moj nazor

777januska777
9. júl 2022

@tomas115 no dieta je práveže oveľa väčšia skúška ako spoločne bývanie. Dnes býva spolu vacsina párov a po deťoch vzťahy často končia. Nie spoločne bývanie nie je žiadna záruka vzťahu, nič nie je záruka šťastného vzťahu. Co človeku vo vztahu a pred manželstvom môže, ale pomôcť je sledovať partnera v rôznych situáciách a porovnávať si to s tým co rozpráva. A ďalšia vec co pomôže je poznať sam seba a byť k sebe a aj svojim vlastnostiam úprimný a vidieť svoje chyby.

zmrzlinka2021
9. júl 2022

@tomas115
Za seba: my sme s manzelom chodili spolu 1 rok, ked ma poziadal o ruku, o dalsi rok sme sa vzali. Vobec sme spolu nebyvali, aj napriek tomu som ho vtedy dost silne vnimala ako vyrovnaneho a dobreho muza. Uz sme 13 rokov manzelia, presli sme si naozaj aj tazkymi obdobiami a vzdy sme jeden druheo podrzali. Proste stale je to ten skvely, milujuci partner, otec.
Nechcem sa tu hrat na detektor chlapov ale ja napr. fakt viem dost skoro vycitit co je to za cloveka, a ci by som si s takym clovekom vedela predstavit zivot. Napr. tunajsi Zoro, a jeho nazory, ako ma malo benefitov a vela prace na vztahu. No kebyze od priatela pocujem takyto typ nazorov, ani v najhorsom sne ma nenapadne si ho vziat. Jednoducho, to ako to ma clovek nastavene v hlave, to si neustrazi, to sa prejavuje v takmer vsetkom.

Ale vies kde je problem? POdla mna nie v tom, ze niekto dokaze zakryvat, ze je psychopat a manipulator. Mnohe zeny vidia, ze nieco nie je ok, ale maju strach zo samoty, strach z toho, ze ostanu "na ocot", strach z toho ze budu bez vlastnej rodiny, a preto nechcu byt "priebrcive" a zakryvaju si oci pred mnohymi vecami.

h2
9. júl 2022

Mám 18 ročný vzťah s jedným čoskoro 11 ročným dieťaťom a vydatá nie som. A nie preto, že by ma ten môj nechcel a nepožiadal o ruku. Ale preto, že v tom nevidím žiadny zmysel. Jediná výhoda, ktorú by to pre mňa v budúcnosti predstavovalo, je vdovský dôchodok v prípade smrti manžela. Mám sa vydávať, aby som mala prospech z manželovej smrti? Nie, ďakujem. Ináč je pre mňa manželstvo vyjadrením toho, že dvaja ľudia chcú začať spoločný život, odísť od rodičov, začať spolu bývať a založiť si rodinu. To všetko sme už urobili, tak načo na staré kolená svadba?

daniela2202
9. júl 2022

Na manželstve je dobré to , že si môžeš zasexovať, aj ked sa ti nechce.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
denithestrange1993
9. júl 2022

Podla mna manzelstvom vznika rodina. Slubite si navzajom,ze budete kracat cestou zivota. Tie sluby co sa davaju v kostole,alebo na uradoch teda maju nieco do seba 😂. V zdravi aj chorobe,v bohatstve aj chudobe az do smrti. Jasne tento lifestyle sa da praktizovat aj bez svadby a rovnako svadba nie je zarukou,ze sluby budu dodrzane. Ale je to pre mna urcity typ zmluvy kde sa zavazujem,ze sa ten druhy moze na mna spolahnut. A takisto ostatne pravne aspekty su velke plus. Aspon pre mna.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nelka93
11. júl 2022

@saxana000 v prvom rade dedia deti a až potom manželka/manžel. Pokiaľ nie je závet spisany inak

saxana000
11. júl 2022

@nelka93 pokial maju bsm tak majetok prechadza rovnym dielom na manzela/manzelku a deti.teda ta polovica zosnuleho sa deli medzi partnera a potomkov..ako manzelka po smrti manzela mas narok na svoju polovicu domu plus polovicu manzelovej polovice.a 3 deti dajme tomu kazdy po tretine zostavajucej polovice.ale da sa to osetrit samozrejme aj inak..teda kym zijes si vacsinovym vlastnikom vasho spolocne nadobudnuteho majetku..

midka
11. júl 2022

@nelka93 toto urcite nie je spravna informacia

h2
11. júl 2022

@nelka93 To je hlúposť. Ale toto, čo píše @saxana000 tiež nie je správne. Ak majú manželia dom v BSM a majú 3 deti, tak po smrti jedného z nich sa dedí polovica domu (druhá zostáva žijúcemu, lebo je jeho, nededí sa). A dedí sa rovným dielom medzi žijúceho manželského partnera a každé z detí. Čiže nie tak, že dostane polovicu z polovice a až zvyšok sa delí medzi deti.

saxana000
11. júl 2022

@h2 aha ano tak vlastne dakujem za opravu nie polovica ale rovny diel s potomstvom..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mimi3008
11. júl 2022

@stanka562 velmi pekne a vystizne napisane☺️

zu2za3na
12. júl 2022

Manzelstvo je loteria,po rokoch zistis,ci sa k sebe hodíte alebo nie.ja som sa vydavala z lasky,po 10 rokoch sa rozvadzame, nuž boli pekné chvíle ale stratila som idealy.klobuk dolu ak vidim pary,ktore spolu zostarnu,daju si ranajky na zahradke a stale sa maju o com porozpravat.do dalsieho manzelstva by som už nešla a ked vidim,ze su ludia,ktory sa rozvadzaju aj viackrát v živote,nedokazem to teda pochopit.mam znamu,co sa ide vydavat po 30rokoch spoluzitia a nechybal im papier,aby to spolu vydrzali,proste,co má prísť to príde

nelka93
14. júl 2022

@h2 áno pokiaľ majú deti, pokiaľ deti nemajú tak je to inak

gertrudaosem
17. júl 2022

@tomas115 staráte sa všetci navzájom o seba. Nie iba o deti. To je od veci iba o deti.

gertrudaosem
17. júl 2022

@zoro9836 práca ženy = feminizacia a chamtivost?? Kde na to chodis?? 🤦🏼‍♀️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3