icon

Čo je s týmto štátom zle?

natalia_32
9. nov 2020

Dobrý večer chcela by som sa vyjadriť ku momentálnej situácii v našej krajine. Trhá mi to srdce ako sa náš národ rozdeľuje na skupiny kvôli našej vláde...Chudáci tu pracujeme čo nám sily stačia a oligarchovia si plnia vrecká z našich vysokých daní.😠

Strana
z2
squirrels
10. nov 2020

Len na odľahčenie - pápež už jeden štát riadi ;)

moonlight1210
10. nov 2020

@natalia_32 no mam dojem, ze po veceroch niektore matky bezne tahaju snuru a aspon jedna flasa vina je pre ne must-have.
Lebo uz druha kysucanka tu pred polnocou zacala bluznit.
Mozes si pokecat s tou, co ma dilemu ako znicit mesto. Padnete si isto do oka. Aj tak ste najskor ta ista troll-osoba. 🙂

mirage
10. nov 2020

@moonlight1210 je to ta ista osoba..a je to iba trolling.

aniele
10. nov 2020

@natalia_32 No, bola som zvedavá, aké zmeny máš na mysli. Francúzska revolúcia? Utopila sa v krvi, to chceš? Jakobínsky teror, napoleonské vojny naprieč Európou, A nakoniec sa aj tak len tí, ktorí boli pri koryte, nabalili a bolo ako predtým. Kráľovstvo, republika, cisárstvo, kráľovstvo, republika, cisárstvo, republika... Husiti v 15. st. detto. O menších povstaniach (1831 - cholerové) ani nehovorím. Tam to udusili a šlo sa ďalej. A keby nepovedali, ktorú nahrávku s rečami o demokracii a slobode a jasaním davu urobili na Václaváku r. 1948 a ktorú v r. 1989, ťažko by si to rozoznala (akurát Gottwald nemal rečovú vadu ako Havel).

choco6
10. nov 2020

Skôr mam pocit ze sa viac a viac polarizuje spoločnosť kvoli internetu a médiám. Kazdy sa ku vsetkemu vyjadruje ludia su neskutocne prehlteni informaciami a konšpiráciami napriec celym internetom a jeden uz nevie kde je sever. Obcas to vsetko treba vypnúť, ist radsej niekam do prirody uzit si pekny den s rodinou napríklad 🤷🏼‍♀️

ovaaa
10. nov 2020

Pomohli by platove podmienky ako maju bezny obcania napr. platove triedy.... T.j nizsia mzda, dochadzkoce bonusy za dochadxku, nadcasy, premie len ak si splnia plan, hmotnu a trestnu zodpovednost a vyhadzov ak veci poseru. Uvidime kto tam zostane !

anita1978
Odpoveď bola odstránená
eva112014
10. nov 2020

@natalia_32 Ja ti to napíšem z pohľadu Slovenky žijúcej vo Švajčiarsku. Vieš ako to tam funguje? Môžeš u nich žiť aj 40 rokov, občanom tam aj tak nebudeš. Občanom bude možno tvoja pravnučka. Občianstvo sa vzťahuje na generácie narodené a odžité vo Švajčiarsku.
Ak o Pracovné miesto sa uchádza Švajčiarka a cudzinec. Prednosť dostáva Švajčiarka, aj keď cudzinec môže mať vyššiu kvalifikáciu. Tomu sa hovorí súdržnosť Švajčiarov. 😉
Ľudia nevolia si jedného človeka, ktorému odovzdávajú právo rozhodovať o všetkom, bez súhlasu ľudí. Rozhodujú ľudia. Oni majú voľby veľakrát. Čiže postavíme továreň v tejto dedine? Dedinčania z tej danej dediny, idú voliť. Idú rozhodovať o tom samy!
Nie sú múdrejší ako Slováci a ani chytrejší. Sú viac súdrźný a čestný. Čestný aj k svojmu okoliu. Švajčiara budeš vidieť na poli ako zbiera ho*no po svojom psovi a dáva do sáčku. ABY druhý človek do toho náhodou nevstúpil! Slovák? Vysvetlí ti aj to, ako veľmi užitočný biologický materiál je to ho*no na chodníku. Vstúpila si do toho? Tak nabudúce dávaj pozor. (zmýšľanie niektorých).

syslik81
10. nov 2020

cirkev kradne este viac ako poliici... zla doba nieje len na slovensku ale v celom svete... problem je ten,ze slovaci stale hadzu vinu na jedneho a nevidia okolie... ver mi,ze na slovensku to az tak zle nieje .. su staty kde je nielen covid situacia ale aj politika daleko horsia... je to v ludoch su chamtivy stale viac a viac, zlo potlaca dobro,hadky intrigy,zavist a nenavist .... miesto sustredenia sa na zachranu krajiny kde zijeme a ktora nas naval nevdaky uz dlho neudrzi vidime vsade len peniaze ... smutna doba a bude horsie

panorek
10. nov 2020

No ja si myslím že v prvom rade by sme potrebovali byť súdržný ako národ čo Slovenska mentalita momentálne nedokaze. Viď sama tie útoky uz len v diskusii. Sme národ ktorý si neuvedomuje že iba jednotne niečo zmozeme. Ale verím že nová generácia bude mať toľko chochmesu a uvedomí si to.

zuzinapipina
10. nov 2020

@natalia_32 problém nie je ani tak veľký s naším štátom, respektívne s jeho vedením, ako s celým národom. Žila som aj v zahraničí a poviem ti, ze Slováci co tam žili vôbec neudržal spolu, súdili sa, osocovali, išli proti sebe...aa tak to je aj na sk...nedržíme spolu, za odlišný názor sme schopní druhému priať smrť a podobne veci. Nedokážeme prijať druhý názor, vidíme len svoju pravdu a nedokážeme počúvať. Sme večne nespokojní..... celý národ. Stále je niečo zle, očakávame od štátu hory doly, miesto toho aby sme opustili svoju komfortnú zónu a spravili niečo sami naviac. To sa nikomu nechce, lebo vraj v ostatných štátoch padajú pečene holuby do každej domácnosti. Áno, v niektorých štátoch funguje niečo omnoho lepšie, no v niektorých štátoch by boli radi, keby to tam u nich fungovalo tak ako u nás. Každá minca ma dve strany. Takže ak chces zmenu, začať treba od seba, potom možno zmeníš svoje okolie, potom sa zmeni možno cela dedina, mesto a možno nakoniec aj celý štát 🙂 a pritom stačí iba pokora, porozumenie, súdržnosť, a laska. Ako hovorí moja babička, len milota a dobrota spasi tento svet. Nie druhe vedenie vlády.

tncka
10. nov 2020

@natalia_32 toto je uz aka diskusia, Zas to nikam nepovedie ako vsetky ostatne tohto typu. Aby som zas nekvakala mimo,tak odpoved..uuplne vsetko. Hranice su otvorene,nech sa paci...

mogaa
10. nov 2020

@natalia_32 veď nechoď do práce a začni to meniť😀 vláda je legitímne zvolená.....Slováci majú vládu akú si právoplatne zvolili.....ak si volila inú stranu, hold smola, dostali menej %(resp.ich volilo málo voličov).......

viestta
Odpoveď bola odstránená
fokuska
10. nov 2020

@natalia_32 Tie dlhy a manzela/priatela si uz vyriesila?

mpg
10. nov 2020

@natalia_32 Toto je veľmi naivný pohľad na politiku, pápež nie je politik, on má úplne iné poslanie. Možno je v tomto štáte zlé to, že každý rieši politiku (bez ohľadu na to, aké má informácie), každý si myslí, že zmena (aj nepremyslená) je najlepšie riešenie a nerieši si svoje záležitosti.

deti95060810
10. nov 2020

@natalia_32 Jéžiš to si ty, čo si včera písala že Bratislava je na Kysuciach.... Ach jaj....

javorinska
10. nov 2020

ako neviem, preco sa nad tym niekto este rozculuje, vzdy to tak bolo a aj bude, podla mna sa v tomto ludia nikdy nezhodnu

kristinkakvetinka
10. nov 2020

Táto vláda je celá prehnita komplet vsetky strany.Je to riadené z vonku ako aj celá EU a je jedno kto tu vládne vzdy budu riadený niekým iným mocnejsim.Idú nám nastoliť nove pravidla ktoré vedú k poslušnosti na celom svete vola sa to NWO a riadi to par najmocnejších ľudí na svete.Nevyzerá to dobre

jankalukasova
10. nov 2020

@eva112014 to nie su volby ale referendum... ked idu obcania rozhodnut ano/nie za postavenie tovarne...

viestta
Odpoveď bola odstránená
eva112014
10. nov 2020

@jankalukasova Áno, je to referendum. To je pravda. A tie sa konajú u nich veľmi často. Moc majú ľudia a nie poslanci ako na a Slovensku.

natalia_32
autor
10. nov 2020

@mirage čo je trolling? k tomu článku istej pani som sa vyjadrovala a musím povedať že si s ňou rozumiem aspoň v niečom

natalia_32
autor
10. nov 2020

@deti95060810 netvrdím že je Bratislava na Kysuciach len som písala že to nemám rada 🙂

Strana
z2