Čo je tento chrobák neznámeho pôvodu?
Čo by to mohlo byt?
@dominik5144 na tej strednej foto vyzerá, že Ti bude v noci cvrlikat 😃 aj u nás bol tento lietajúci muzikant a tiež som vtedy googlila
Na tvojom mieste by som čo najskôr začal s dezinsekciou. Ak je to šváb, tak tam určite nebude iba jeden...
Tiež som tieto šváby našla, ale iba v jeden večer a jedno ráno. Najskôr test, že som jedného chytila a postriekala savom, či prežije. Hneď bol dead... Tak davaj, všetko odsúvala, umývala striekala savom. Minula som 5 fliaš. Celý víkend sme neboli doma. Nikde nebol ďalší. Celá zmorená, urevaná, že máme švábov som to spomenula pred pár našimi známimi a oni hneď, že aj oni ich majú doma, aj rodičia. Tak mi to bolo divné. Jedno poobedie som sedela pred domom a pila kávu, dívam sa a normálne týchto smradov som videla za bieleho dňa liezť po fasáde domu. Kks hneď som ich zabila. Podľa mňa ich je tento rok len moc. Lebo je tomu 3 týždne a doma som nenašla ani jedného a to som v noci chodila s baterkou asi 7 dni po sebe a hľadala, odsúvala. Keďže to je nočný tvor.. sem tam ich vidím na okne, akoby chceli ísť dnu a vždy pred búrkou.
Bohužiaľ je to dôsledok globálneho otepľovania. Hmyzu sa bude u nás dariť. Už teraz tu máme podnebie ako mali v Taliansku či Grécku pred 40-timi rokmi. Ja sledujem ako divoké olivovníky pookriali a začali normálne rodiť. Je jún a gaštany a orechy už majú plody. Sú to pritom jesenné plody. Všetko sa zmenilo... 🤔
@dominik5144 pozri foto na nete svab a svabik.ja som nasla 2 skoro ma porazilo nakoniec to bol len svabik ktory proste priletek oknom kym som to zistila 3dni som od rana do vecera čistila dezinfikovala nakupila pasce,200€ v prciciach a dosiel ujo z derat.firmy ze to je len svabik ten je neskodny.ked tak napis dakej firme derat.nech sa ti vyjadria.

vyzerá ako šváb