icon

Čo mám ísť študovať, keď vynikám v jazykoch?

simonka174
15. jan 2015

Ahojte.. Som si vedomá že to sem nepatrí ale ja vazne neviem co robit ..
Ide o to ze mi nejde Matika a fyzika a preto sa tym smerom ako farmacia a technické smery nechcem uberať kebo vsade je Matika ..
Ide o to ze vynikám v predmetoch ako jazyky , slovenčina .. Nosku(občiansku)
Neviem akým smerom sa uberať proste ja som uz z toho zúfalá :/ neviete mi poradiť ?
Chcela by som stale byt v kontakte s ludmi , mat mobil v ruke , používať jazyky , hodiť kade tade , najlepsie do zahraničia, nieco v com by som sa aj v zahraničí uplatnila, viete viem ze to k tomu nepatri ale iba opisem aby ste si to vedeli predstavit , chodit tak elegantne oblečená.. Vybavovať, organizovať podujatia , meetingy a tak dalej.
Ja som chcela ist na zurnalistiku , ale ide o to zr ja by som chcela pisat, to áno, ale asi nie robit v médiách a reportéra .. Iba pisat ..
Ale skor by som taku pracu ako som opísala ..
Prosim neviete niekto poradiť? :(
Ja som rozmyslala najskor nad zdravotnou a byt zdravitna sestrička .. Pomáhať ľudom.. Ale moj sen je to co som opísala .. A mozno by ma zdravitna bavila ale stratila by som sen ...

Strana
z2
simonka174
autor
17. jan 2015

Zaujalo ma veľmi štúdium na ekonomickej v Ba- fakulte aplikovaných jazykov , pretoze tam su aj základy ( len tá otázka ci by to stačilo, ale urcite by mi to pomohlo) z manažmentu , marketingu , ekonómie ;)

zuzana76
17. jan 2015

@maciatkolulu omyl, dnes sa odbor zdravotna sestra studuje na VS, fakulta zdravotnictva, na strednej sa da vystudovat jedine odbor zdravotnicky asistent

sharlotta
17. jan 2015

@simonka174 mas este malo skusenosti 😉 skola je jedna vec, prax druha. Mozes vystudovat jedno a robit nieco uplne ine. Ak vystudujes jazyky, mozes robit takmer cokolvek. Ak vystudujes k tomu este nieco z ekonomiky, mas dvere otvorene. Marketing je velmi dobry odbor. Ja mam medzinarodne vztahy a ucila som anglictinu 😉 Potom som este vystudovala anglicky jazyk a literatura a zrejme aj tak budem robit nieco uplne ine. Taky je zivot. Vystuduj to, od coho bude najlahsie sa odpichnut.

sharlotta
17. jan 2015

@simonka174 fakulta aplikovanych jazykov je super.

zuzana76
17. jan 2015

diplomacia, prekladatelstvo-tlmocnictvo, manazment

simonka174
autor
17. jan 2015

@sharlotta nepoznáš nahodou niekoho kto tam študuje ? 🙂 chcela by som sa popýtať a tak 🙂

sharlotta
17. jan 2015

@simonka174 nepoznam, poznala som niekoho, kto tam ucil. 🙂

simonka174
autor
17. jan 2015

@sharlotta ou ...
Dobre dakujem krásne 🙂

lucik194
17. jan 2015

prekladatelstvo urcite nie, nechcem nikomu brat iluzie, ale ovladat jazyk na urovni C1/C2 za par rokov uz bude standard a nie nic extra, ja som skoncila gympel a z nasej triedy isli 8 studovat jazyky, po 15 rokoch ..... robi prekladatelstvo 1 osoba, ostatni narovinu povedali, nieeee trh je maximalne preplneny, anglina ta neuzivi ani nemcina (myslim robit prekladatela), tak sa dat na nejaku cinstinu, nejaku exotiku, vediet anglinu a este jeden jazyk nie je nadstandard,
vystuduj nejaky manazment, marketing, propagacia je fajn, a potom sa aj tak zamestnas uplne inde....
a tu osetrovatelsku by som nesla, skola max o nicom len aby dostali titul, to uz radsej medina - nejaka fyzioterapeutka s titulom mudr..... je lepsia

simonka174
autor
19. jan 2015

@lucik194 aj nad marketingom som rozmyslala .. O čom to vlastne je ? Ja viem vsetko len myslim tak laicky povedané ci by si nemohla 🙂
Aj tak si dám viac prihlášok a pojdem si za tym svojim .. Len to svoje musim najskor najst

simonka174
autor
20. jan 2015

@sharlotta marketing ? 🙂 ja som našla len marketingovú komunikáciu, nevieš mi tak laicky povedat co z toho? Lebo ja som počula ze to je ako teleshoping ze stale niekomu tlačiť nejaky výrobok.. A to ja nechcem
Mna strasne lákajú jazyky ale nie samotné, skor s niečim...

simonka174
autor
22. jan 2015

Prosim 🙂)

simonka174
autor
26. jan 2015

A o manažmente všeobecne si čo myslite ? 🙂 nemohla by som sa v tomto vidiet ?

mamainprogress
26. jan 2015

@simonka174 chod studovat na nejaku filozoficku fakultu 2 jazyky, prve 3 roky su vseobecne, na mgr sa specializujes bud na literaturu, lingvistiku alebo preklad. Specializuj sa na preklad a potom mozes jst do bruselu ako tlmocnik, alebo inde, podla jazykov. Kombinacie napr nj-esp, nj-rus, nj-fr, alebo nejaky speci jazyk ako cinstina. Vyber si skolu ktora je dobra, ma aj realne kontakty a moznosti stazi v eu. Napriklad Karlovka v prg alebo masarykova uni v brne.

cammille
26. jan 2015

Podla mna je idealne studovat nieco odborne - povedzme medzinarodne vztahy ( alebo manazment, pravo, atd ), a z jazykov si spravit prekladatelsku statnicu...studovat len jazyky 5 rokov je podla mna zbytocna strata casu 🙂 pokial nechces byt vyslovene len prekladatelka, vacsinou vsade pozaduju najlepsie ekonomicke vzdelanie...ja som studovala manazment a plus som si urobila prekladatelsku statnicu z jazyka, a aj som tlmocila, aj prekladala, aj cestovala aj organizovala 🙂 bolo to fajn....teraz som uz dlho na materskej, ale stale robim preklady...a raz, ked budu deti vacsie, by som opat chcela robit to co predtym 🙂

simonka174
autor
26. jan 2015

@cammille ahoj, mala by som pár otazok , ked sa celkom trraz zaujímam o ten manazment , tak ked si to ty študovala mala by som par otazok no .. 🙂 mohla by si mi dat tvoj mail? Chcela by som sa len nieco popýtať , :/

cammille
27. jan 2015

@simonka174 poslala som Ti ip 🙂

mandrewa
27. jan 2015

ahoj ak ti môžem poradiť nešpecializuj sa na VŠ iba na jazyky, ja mám prekladateľstvo a učiteľstvo NJ a čo sa týka uplatnenia nič moc... robila som si popri tom právo a medzinárodný obchod a to už je lepše. Napr. na Masarykovej univerzite v Brne je veľa zaujímavých odborov ako Bezpečnostné a strategické štúdiá, Hospodárska politika a správa, Medzinárodné vzťahy, atď. Niektoré máš aj v anglickom jazyku a dajú sa študovať aj tri jazyky(kľudne napr. ruština, arabčina - sú to kurzy tak hodinu a pol týždenne), štúdiá sa dajú všeliako kombinovať, napr. aj tie Medzinárodné vzťahy môžeš mať s jazykom ako dvojodborové štúdium.

simonka174
autor
27. jan 2015

@mandrewa chcela by som nieco iné ako samotné jazyky 🙂 nieco akčné, komunikatívne , nie moc politiku a takto, v tom sa nevidím, skor som našla nieco ako PR manazer ( pre styk s verejnosťou ) a zaujalo ma to, avšak
Nepocula som ako hovoríš ze sa to dá kombinovať 🙂 fuha to je mega!
Nevieš este nejake take nezvyčajne odbory v Brne kde by som mohla ak jazyk, aj komunikovať pisat a tak?

Strana
z2