icon

Čo na biele plavky zafarbené namodro?

evulilik
27. júl 2010

Ahojky.. mam taky mali problémik na výlete do madarska na kupko som si zobrala predtým iba raz použité snehobiele plavky s gorálkovým viazaním okolo krku.. ibaže osušku som si zabudla doma (deravá hlava 😖 ) tak som si tam kúpila obycajný lacny uterak tmavo modrej farby... no a moje plavky z neho chytili modrý odtieť.. prala som ich už trikrát v prašku lanza biela ...na 30, 40 aj 60 stupňov... + 1x som použila odstraňovač škvrn.. ale nepomohlo.. Tie plavky sú v podstate nové.. a nechcem o nich prísť ... ☹ Nemá niektorá z Vás nejaký tip ako na bielu???? 😒

burina111
27. júl 2010

no tak ja som s vanischom vyprala pečiatkovú farbu, čo sa mi vyliala na bežovú bundu a bola celá modrá, bez stopy a potom by som ešte skúsila sodu.....

manika77
27. júl 2010

ja pouzivam vanish mydlo stoji necele dve eura 😉

marorlinko
27. júl 2010

skus vanish,ale ten gel,co nastriekas na skvrnu,nechas posobit,potom rucne trocha odstranis a vyber rucne,alebo v pracke,mne zislo rucne, maly mal blede nohavice na mnohich miestach od travy,nevypralo to vobec,dala som ten gel a zmizlo to krasne, tiez som raz vyprala bielu bundu v pracke a zabudla z nej vybrat cerveny uterak,samozrejme bunda ostal aruzova,nepomohlo ani ten vanish v prasku,gel pomohol viacej. skusala si bielidlo ? ja ne,lebo tuna v uk som ho est enevidela.

yanni
27. júl 2010

ja tiez ten vanish na streikanie pouzivam ked daco alebo skus aj sol na skvrny. Tu v DE je ta sol dost rozsirena, neviem ako na SK, ale tym tiez vyjde vselico. Da sa sa to spolu s praskom a peries. Dufam ze to vyperies. Drzim palce.

aero
27. júl 2010

@evulilik - skús jaso- tak sa volá prípravok na jemné bielenie, balený je v takom malom sáčku
nestojí veľa a možno ti pomôže 🙂

janocka
27. júl 2010

@evulilik ja mam velmi dobre skusenosti s odstranovacom skvrn Ecover - dokonca mam pocit, ze je lepsi ako vanish

dugyna
27. júl 2010

na skvrny pouzivam zlcove mydlo z DMky alebo klasicke jadrove mydlo,taky prasok na skrvny z DMky v zelenom laom kyblicku, sol na skrvny PUER-naozaj vynikajuce na skrvny rozneho charakteru.

romaroma
28. júl 2010

ja by som si kúpila odfarbovač textílií na omylom zafarbené prádlo, dostať to v dmku. kúp si viac tých sáčkov, niekedy to nezmizne celé naraz. nechať v horúcej vode aj celú noc, následne oprať. mohlo by to zmiznúť.

fem
28. júl 2010

@evulilik na bielu je dobry Clorox- obsahuje trosku chlor, neviem , ake velke skvrny mas, ale ja s vatovou tycinkou namocenou do cloroxu skrnu pretriem, ona hned zmizne, aby sa ostatna tkanina nezatazovala...a potom rychlo dat prat do pracky...clorox u nas predavaju v margaretke- siet drogerii, inak je to americky cistiaci prostriedok, velmi dobre...fakt neviem aku teplotu plavky znesu

krasnulka
28. júl 2010

ja som veeelmi spokojna s odstranovacom skvrn z dedry, s nim som vyprala cokoladu, cucoriedky, detsku stolicu s bielych latkovych plienok a aj synove rifle ktore mal od travy.

bzuco
28. júl 2010

krasnulka - tie všetky škvrny čo spomínaš mi v pohode vyperie ariel na 40tke, nemusím dávať ani žiadny další prípravok na škvrny

ale ak sa už nájde niečo odolnejšie, ja dávam odstraňovač škvrn ariel profesional - tekutý, veci mám krásne čisté a farby sú stále ako nové
ja na ariel nedám dopustiť

libka1
28. júl 2010

bzuco mne ariel na 40 take skvrny nevypral 😕 napr. tie cucoriedky urcite nie...

cica13
29. júl 2010

10 rokov pouzivam tento odskvrnovac

lucinka1230
29. júl 2010

urcite pouzi vanish alebo ariel ( ci uz normalny prasok alebo tie kapsulky)

tynushqa
29. júl 2010

suhlasim s dugynou jednoznacne PUER alebo tu sodu na pranie od Sonetu /je to to iste len iny vyrobca/. Ja to teraz pouzivam na vsetko, ale robim to tak ze si dam danu vec do saflika, dam horucu vodu a prisipem Puer a necham to chvilocku alebo niekedy aj cely den a zatial mi VSETKO vypral, dokonca aj zaprate skvrny od ovocia a dnes skvrny z hypermanganu. 🙂 neda sa to porovnat so ziadnym odstranovacom skvrn 😎

barbi717
18. jún 2012

prosim poradte mi ako dostanem škvrny z tých malých kamienkov čo su v mori väčšinou na brehu. Neviem či to je štrk alebo čo ale ostali mi na bielych plavkách také čierne bodky..:( suurne potrebujem pomoc.