Čo na podlahu pre dieťatko? Parkety,koberec, plávajúcu, linoleum?

zivoth
4. aug 2009

Ahojte maminy,
mame 4,5 mesacne babatko a ideme si troska prerobit byvanie. No mame pred sebou riadnu dilemu:
nevieme cim potiahnut podlahu.... mala uz onedlho bude lozit a s manzelom sa nevieme dohodnut, co bude pre nu najlepsie...
Ja by som chcela potiahnut zateplenym linoleom... vzory su pekne a aj v obchode mi povedali ze to celkom drzi teplo...
mazel zas chce nechat koberec, resp potiahnut to plavajucou alebo korkom...
ja koberec nechcem, mame v dome psa, riadne pusta chlpy a neviem si predstavit, ked bude mala lozit a uz teraz vsetko tlaci do ust, ako bude mat potom plne usta samych psich chlpov;o(
poradte prosim ak mate skusenosti co sa vam pri miminkach osvedcilo... dakujem za rady.

roka96
4. aug 2009

ahoj my máme všade plávajúcu teda okrem chodby a kuchyni tam máme dlažbu. Synovi sme na plávajúcu kúpili koberec taký skoro na celú izbu, no on sa aj tak hrá vždy mimo neho.. a kolko bordlu v nom je.. Je to super vec ale vysávame ho strašne často a všetko na tom vidiet je s takým havkom bledý je perfektný len to vysávanie.. a ked máte psíka neviem či by som dala koberec.

zuzana030
4. aug 2009

no ja by som poriešila skôr toho psíka..☹, lebo to potom máš jedno, čo máš potiahnuté na zemi, my máme plávačku a v kuchyni mám linoleum, rozdiel v teplote veľmi nevidím, skôr niekedy by som povedala, že plávačka je teplejšia, keď prebehnem cez izby..🙂 korok už sa veľmi nedáva, vyšiel z mody
ja ti môžem doporučiť plávačku všade..takú, čo sa dá rozoberať, keby ste sa náhodou sťahovali, vieš ju vziať, prípadne ak sa stane nehoda, vieš vymeniť kus.

miskachrumka
4. aug 2009

no mi mame tiez skoro vsade plavajucu len v kuchyni mame gumu napodobeninu plavajucej a predtym sme mali koberec ale ten trebalo stale vsavat ale zas na plavjucej vydno vsetky chlpi mi mame zas macku a to je starsne musim zmyvat vkuse tak ani ato ani to nije bohvie co najlepsie bolo dakedy v nejakej jaskini 😀

katy1979
4. aug 2009

zivoth koberec asi ak len tak do detskej a hafanovi tam nejako obmedzit pristup.
teplo dobre drzia aj drevenné parkety ale to uz je financne narocnejsie. takisto aj korok je idealny teplý, prijemný aj vzorov sa uz v dnesnej dobe robi vela ale takisto je financne narocnejsie ako laminat.
asi sa budete musiet s drahým na niečom dohodnut. este je jedna moznosť marmoleum, ale veru netusim ci to niekto na slovensku robi. v cechách je to uz dost bezné.

manika77
4. aug 2009

ahoj my mame v kuchyni plavajucu ado polovice iba a na druhej je dlazba aj na chodbe..v obyvacke v spalni mame drevene parkety =super vec 😉 a v izbicke ma maly koberec 🙂

harmi
4. aug 2009

zivoth, my mame plavajucu a dlazbu. tiez mame psa. tak castejsie vysavam a umyvam. ked byvate v byte tak si myslim ze aj plavajuca bude s teplotou v pohode. nasi maju plavajucu v byte a maju ju prijemnu teplu. my byvame v dome a mame studenu zem ale sme to vyriesili tak ze sme malemu v obyvke /tam bol vzdy najviac/ spravili hraci kutik a cez velku plochu dali na zem penove puzzle. tie su teplucke . na nich sa vzdy hral a lozil. koberec by som dala max do detskej aj to nie na celu plochu. teraz ked vidim na plavajucej kolko bordelu ostane zapusteneho v koberci a vysavac to nevytiahne tak by som koberec nechcela. a hafana do detskej nepustite a hotovo.

inak mas neaktualny pas 😉 mas v nom ze este babatko cakate.

cuchre
4. aug 2009

my sme sa rozhodli pre lino do detskej. v sucastnosti ma pekny dizajn a lahsie sa utrie ako plavacka, lebo nam sa stane, ze nacikane podtecie 🙂

avuska19
4. aug 2009

Ahojte, máte aj tipy ako najlepšie udržiavať plávajúcu?

katy1979
4. aug 2009

avuska a co myslis? ja osobne najprv povysavam a ak je flakata tak poutieram potom vlhkou handrou a mame sice doma aj pripravok na laminatove parkety ale pouzili sme ho len raz 😅 moja svokra ma nejaký mop cím nasucho poutiera parkety ale podla mna je vysavac lepsi.

avuska19
4. aug 2009

ano, to som myslela, čo používate po vysávaní.

katy1979
4. aug 2009

doporucuje sa vlhkou handrou nie mokrou popr. tam supnut ten pripravok na laminat.
ale ak ma niekto nejaký lepsi typ tak sem s nim.

manika77
4. aug 2009

ja niekedy tam supnem prasok na pranie...krasne to prevonia byt 😉 sice sa to potom trosku viac smyka ale vonia to krasne 😉

briketa
4. aug 2009

Mame klasicke drevene parkety v celom dome a nikdy by som nemenila. Povysavas, zotries a cisto je naozaj cisto!.
Korkovu urcite nie, rychlo sa opotrebuje (opytaj sa niekoho kto ma korok uz dlhsie roky, nielen nanovo urobene). Na plavajucej ked Ti ostane priehlbina nic s tym nespravis. Parkety po rokoch zbrusis, nalakujes, nalestis a su nove.
Je to investicia, ale treba sa na to divat dlhodobo.

miskachrumka
5. aug 2009

ja tirez nikiedy vysavama alebo pozametam ale do zmyvania davam vzdy alex lestiaci prostriedok na drevo a parkety je s vcelim voskom a ta podlaha je nadherna leskla a pekne ...............tak sa vzdy vizivam ked pozmyvam!a aj na tu gumu to pouzivam v kuchyni a aj ta sa leskne!

gabak
5. aug 2009

Malej ideme robiť izbičku. Doteraz tam bol koberec ale dostal zabrať posledné 2 roky. Už bol ogrcaný, ocikaný ani neviem koľko krát, pokaždé to musím tepovať, lebo tam ostane škvrna a je už otrasný. Koberec tam už nedám ani za nič. Keď tak len taký malý na hranie ale určite nie do celej izby. Chceli sme dať drevenú plávajúcu podlahu, je teplejšia ako tá umelá ale výškovo sa nám tam nevojde. Tak dáme zateplené linoleum.

lucinocka
26. nov 2011

@gabak ahoj, uz to bolo davno, ale co je zateplene linoleum? a ste spokojni? my mame dlazbu k kuchyni, nemame izolaciu na zemi a strasne od zeme taha, aj cez papuce, psik ma uplne ladove labky, raz sa tam na zemi budu hrat deti.. rozmyslala som na tu dlazbu dat linoleum.. urobi mi to nejaku termo izolaciu odspodu?

ckicimac
27. nov 2011

my mame lino, ako pises ty, a kde som chcela, dala som na to aj koberec, ale len taky malicky. ked ide o babo, plavajucu by som nedala urcite, je to hlucne, tvrde a straaasne sa to smyka. by som sa bala, ze sa mi na tom decko prizabije. s linom som spokojna, aj ked deti su na chodbe, kde je koberec, ked zacali lozit a pod. tak som veru kazdu chvilu mala vysavac v ruke a tiez mame psa, velmi sice nepusta chlpy, ale ich ma ako drot, takze ked sa niekde zapichnu, tak nejdu von. a tomu po pravde nezabranis aby sa psi chlp nedostal do pusy, mozes robit co len chces.

mmmonika
14. mar 2023

@cuchre Prosím ťa, máš lino, alebo prírodné linoleum? Ja sa obzerám linoleum, rada by som počula skúsenosti.