Čo na suché rozlietané a nepoddajné vlasy?

mili7
1. sep 2017

Ahojte dievčatá. Čo vám pomáha na "rozpírené", suché a rozlietané vlasy? Ako docieliť pekné hladké vlasy? Ja svoje vôbec nefénujem, nekulmujem, nežehlím, no vlasy mám príšerné.

majka35
1. sep 2017

tak to by j mňa zaujímalo ...moje vlasy hotová katastrofa, už som skúšala všetko možné, nič nepomáha...ale všimla som si, že ak pijem veľa vody, sú lepšie ...

sissy27
1. sep 2017

@mili7 vlasy potrebujú v prvom rade výživu zvnútra - teda kvalitnú stravu, pitný režim a dostatok vitamínov. Na vlasoch a nechtoch sa prejaví nedostatok vitamínov ako prvé - pretože telo automaticky investuje do dôležitejších vecí.
Treba byť zdravotne v poriadku - štítna žľaza, hormóny sú ok?
Nemalý podiel má genetika - aké vlasy majú rodičia, starí rodičia?
No a samozrejme čo najmenej chémie zvonka - žiadne zázračné vodičky, šampóniky, kúry plné parabénov, silikónov a kadečoho... Keď tak domáce zábaly z olivového oleja, žĺtka atď. - vygoogli si.

mili7
autor
1. sep 2017

@sissy27 Odkedy mam dcerku, zdrava strava je u mna na 1. mi No je pravda, ze u lekarky som uz nebola davnejsie (take cca 3 roky), kedy som mala preventivku a dokonca aj u endokrinologa som bola a vsetko OK. Tak neviem.
Mam dost stresujuce obdobie, tak si myslim, ze aj to moze byt dovod, kedze mi tie vlasy aj dost vypadavaju ☹

sissy27
1. sep 2017

@mili7 zdravá a správne vyvážená strava nemusí byť to isté. Neviem koľko si po pôrode a od ukončenia dojčenia, ale tam si prišla o veľa živín. Stres samozrejme tiež môže byť príčinou.

lubi40
2. sep 2017

skus hrst orechov denne, mne to dost zvysilo kvality vlasov. Ale treba to robit dlhodobo, vysledok bude mozno o 3 mesiace

mili7
autor
2. sep 2017

@lubi40 A je jedno, ake orechy?

lubi40
2. sep 2017

@mili7 v podstate ano. Nemali by to byt prazene solene (nie su bohvieako zdrave), ale inak akekolvek, mozes aj striedat. Myslim, ze u nas su najdostupnejsie klasicke vlasske, ja jedavam mandle, ale to preto, ze som na ostatne alergicka.
Myslim, ze "kuzlo" je v tych olejpch, ktore obsahuju.

mili7
autor
2. sep 2017

@lubi40 Ok, aj som myslela, ze urcite nie solene a prazene 😉 Ja som prave na vlasske alergicka, tak preto som sa pytala. Dakujem

mili7
autor
2. sep 2017

@sissy27 Tak ktovie, mozno mam niecoho malo. Len zistit, ze coho ☹ No od ukoncenia dojcenia je to uz dlha doba (cca 4 roky). A kedze v poslednom roku mam toho dost aj v praci a s dcerkou zdravotne, preto mi napadol ten stres.

zuzka897
31. jan 2018

@mili7 Ahoj 🙂 no čo sa týka celkovej starostlivosti je perfektný ľan, v rôznych podobách.. dávala som si ho do jogurtov alebo zopár lyžičiek oleju denne, alebo len chrúmala 🙂 a k tomu prírodné šampóny 🙂