Čo najhoršie sa stalo v roku 2024?
Co najhorsie sa vam stalo v tomto roku 2024? Ja som si este nedavno vravela, aky krasny bol rok 2024. A zrazu mi zomrel clen rodiny. Strasne ako sa cloveku z nicoho nic zmeni zivot. Taka bolest na srdci.
@petamich Ale porovnavat trapenie zo smrti, so spotrebicmi? Ja som pisala o porovnavani co je horsie, kedze sa spominalo ako tu v inej teme tiez niekomu niekto zomrel.
@liusa82 Ano, chapem. Tiez som donedavna mala krasny zivot. A riesila max spotrebice. Uz nemam krasny zivot ale velmi smutny.
Autorka, ale aj keď sa pokazí nejaký spotrebič, tak je to dosť blbé a je to problém, pretože co ak nemajú peniaze nazvyš, aby si kúpili nový, hoc aj ten najlacnejší, aby slúžil aspoň tie 2 roky. Áno, úmrtie v rodine je niečo iné, ale aj tak ...
Ty si sa pytala co zle sa komu stalo v roku 2024 a dostala si odpoved, napisala ti co zle sa jej stalo nic neporovnavala, to ty si tvrdila, ze porovnavat nejdes a nezalozila si tuto temu s tym cielom ale evidentne zalozila 🤷♀️ neviem sice, ako ti to aktualne pomoze ale ak potrebujes virtualne podporit v tom, ze sa mas zle alebo ze ludia sa maju este horsie, v poriadku ale na co je to dobre nerozumiem, zaroven aj ten spotrebic moze byt pre niekoho velky problem a nevies cely kontext
Uprimne ma mrzi, ze ti odisiel blizky clovek, len asi jednoducho nechapem tuto temu (ospravedlnujem sa)
@bessie12 tak tak a ešte ak niekomu takému ich odíde viac za sebou tak poberu kdejaké pôžičky,splátky a len plátajú a platajú.A žijú z huby do ruky.Ani to nie je bohviečo.Nie každý prehadzuje peniaze na lopatách.Ja mám našťastie vždy rezervy na účte na takéto veci.Ale lutujem aj viacdetné alebo chudobné rodiny ak sa im niečo takéto stane
@klotildabazarik Ja som si raz prečítala, že Tvoj bežný deň, z ktorého máš depresie a si nešťastná, je zaručene dňom snov niekoho na svete. Také deti, kde padajú bomby, sú špinavé a hladné a vystrašené, to je podľa mňa úplne dno. A je to aj fakt, že v našej "civilizovanej "spoločnosti sa máme lepšie ako takých 70-80% ľudí na svete. Ja nechcem moralizovať, aj ja mám ťažšie dní, ale vtedy si na toto spomeniem. Čo by dal niekto iný za môj plat, byť, to kde žijem, že nehladujem, že ma tu neznásilní ruský vojak, že si na nete na 3 kliky vyberiem dovolenku kdekoľvek na svete. Slnko vždy výjde, len je niekedy na chvíľu schované-to som sa naučila za môj doterajší život.
Uprimnu sustrast! Dufam ze cas ti pomoze zahojit rany a novy rok budes mat stastnejsi.
Súcitím s každým kto si práve prežíva ťažkým obdobím.. Ale tiež príliš nerozumiem tejto diskusii. Chcela si sa vyrozprávať zo svojho žiaľu? - úplne v poriadku. A naozaj úprimne vyslovujem úprimnú sústrasť. Len si myslím, že diskusia bola nesprávne pomenovaná. Resp. že je vcelku nevhodné pýtať sa kto čo zažil najhoršie. Lebo zatiaľ čo jeden mohol prežiť obrovské tragédie, druhý mohol v tomto roku riešiť len problémy typu oškrela som si koleno. A potom sa ten druhý označí za neempatického alebo "mať tak tvoje problémy". Podľa mňa je táto diskusia tenký ľad....
V utorok sme pochovali babku, ktorá má vychovala, bola viac ako moja mama...neviem sa s tým vyrovnať...
Velmi sa mi zhorsil psychicky stav.
A ja viem su aj horsie veci, ale velmi ma zabolelo ze sa moji najlepsi kamarati rozviedli.. ja som si veľmi zelala aby sa vzali.. vydrzalo im to 10 rokov .
Triedna môjho syna🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️.
vela zdravotnych problemov a bolesti a jedno tazke rozhodnutie, tento rok bol pre mna velmi narocny
Prišla som o prácu.Ale to nie je vôbec nič strašné a oproti iným mám fakt veľké šťastie.
Všetci žijeme,sme zdraví,máme kde bývať,čo jesť a každý deň dôvod na úsmev.
Všetkým vám prajem veľa síl,aby ste zvládli všetko,čo sa vám prihodilo.❤️
Zomrel mi svokor ,bol mi ako otec
Ja si stále na konci roka robím "rekapituláciu", toho dobrého aj zlého. Často si to zapíšem už počas roka, nech na to nezabudnem, preskrollujem fotky alebo chat s kamoškou, s ktorou riešime naozaj všetko čo sa nám deje. A reálne si to všetko spíšem, nie len že nad tým premýšľať alebo si to povedať.
Lebo veľakrát sa stane, že v návale emócií, smútku, depresie zabúdaš na to pekné.
A napr mala som rok, kedy som mala pocit, že riešim pohreb za pohrebom (v práci mi vtedy povedali, že už mi ani nemôžu dávať voľno na pohreb, toľko toho bolo a všetko to bola blízka rodina), kedy som stratila najbližších priateľov kvôli iným ľuďom, kedy má zradili najbližší a mojou psychikou to riadne otriaslo, kedy som mala zdravotné problémy ako ešte nikdy v živote, kedy som zažila traumy, ktoré sa so mnou ťahajú doteraz a budú ešte dlho... A vieš čo ? Spísala som si aj tie pozitívne veci a ani len netušíš ako veľa ich bolo. A keby som sa nad tým naozaj nezamýšľala, nepísala si to, tak na ne zabudnem, lebo by som videla len to zlé, čo bolo.
Lebo my ľudia máme takú tendenciu. Môžeš mať najlepší deň v živote, všetko je perfektné, ale len na hodinu alebo dokonca len na polhodinu sa niečo doserie, niekto ti ublíži, niečo sa stane, a ty povieš, že celý ten deň je na nič. A pritom 23 hodín bolo úžasne, len tá 1 hodina to celé zahmlila.
Snažím sa neporovnávať s inými. Lebo v niektorých veciach sa jeden človek mojím trápeniam nevyrovná, lebo si nikdy ničím takým neprešiel a snáď neprejde. Ale môže byť človek, čo si zažil ešte horšie a viem, že to nepochopím zase nikdy ja. Takže len sa snažiť byť oporou, vypočuť a snažiť sa pomôcť tomu človeku hľadať svetielko v tme.
zomrel mi 38 roční brat
@veklipo prepac ako ano je to hrozne co sa stalo, ale preco by mala autorka mazat preto diskusiu? Ze sa niekomu stane nieco hrozne, tak ideme mazat aj pozitivne myslene diskisie ako sa ludom dari? To jej ako pomoze? Kazdy mame nejake trapenie a kazdy to svoje preziva najviac..uplne odveci komentar
@alickapusinka tragicky? 🥀🥀
A preco to najhorsie ? Preco nemysliet pozitivne a nepytat sa na to čo najlepsie sa stalo? Ci rada citas nestastie druhych ludi ?
Opustilo nas par zvieratiek, este aj cudzie macky si k nam dosli umriet 🤷🏻♀️.
zomrel mi brat :( po nechutnom tazkom boji umrel pred ocami moj brat :(
@veklipo viacerym nam umreli tesne pred Vianocami :( je jedno kto to ci brat dieta sestra bolest je neskutocna :( ked ich milujeme
@alickapusinka och :( mlady co sa mu stalo :(
Vsetkym tazko skusanym prajem, aby ten dalsi rok bol lepsi.
@balerina2025 čakal na transplantáciu pečeňe a nedočkal sa

Autorka par sekund dozadu si napisala, ze tato tema nie je o tom porovnat sa, kto to ma tazsie a hla tvoj posledny komentar - takze? Tiez sa pytam, na co je toto dobre (a to bez snahy rypat)