Čo potrebujete na založenie kapely s priateľmi?
Dobrý deň,
Vedeli by ste mi poradiť čo všetko potrebujem ak si chceme založiť s kamarátmi kapelu? (Myslím aké vybavenie)
Ďakujem za rady.
@viestta ďakujem veľmi pekne. Nie nechceme cimbalovku. Takú nejakú obyčajná hudba také zo života skôr.
@viestta nástroje už mám, čiže ta aparatúra ma prave zaujíma ☺️
a mikrofóny, možno reflektory, resp. osvetlenie. Podľa druhu muziky aj pripojenie na el. sieť.
@annabeatrix spoľahlivé reproduktory, mikrofóny, káble, niekoho kto ovláda techniku. Nemôže sa stať, že v strede pesničky niečo prestane fungovať. Ďalsie vybavenie závisí od nástrojov. Aké nástroje máte? Ďalej určite potrebuješ osvetlenie, pár úvodných akcií zaspievať zadarmo, urobiť si dobrú reklamu.
@patus_2 ďakujem veľmi pekne. Mame klavír, gitaru, husle, basu, hárku, flautu.
talent
@viestta Existuje tema,ku ktorej by si sa ty nevedela vyjadrit?Nechcem vyryvat,ale fakt?
@annabeatrix čo prosím je hárka? Gúgl nepomohol...
@annabeatrix tak máte tých nástrojov dosť. Určite potrebujete človeka, ktorý bude vedieť ozvučiť rôzne priestory a kvalitné reproduktory. Záleží aj od toho, kde chce hrať, či v exteriéri alebo interiéri, aké veľké to budú miestnosti.
V dnesnej dobe absolutne nepotrebujes investovat do aparatury. Postaci, ked si prenajmete skusobnu s viacerymi kapelami, tieto skusobne uz byvaju vybavene kompletnou aparaturou, mikrofonmi a mixom. Na zaciatok vam uplne postacia nastroje. Ak sa rozhodnete koncertovat, aj tam kluby/organizatori z 99,9% maju aparaturu zabezpecenu na mieste.
Zvukotesnu skusobnu.
@annabeatrix Na začiatok nepotrebuješ nejakú zásadnú aparatúru. Aparatúra muziku nerobí. Budeš ju potrebovať až ak budete robiť nejaké väčšie koncerty a stále sa dá aparatúra prenajať. Ak máte nástroje, tak sa dá začať aj unplugged s akustikou. Ten klavír si myslela nejakú samohrajku, alebo reálny akustický klavír? Lebo asi s klavírom na koncerty chodiť nebudete, či? Namiesto aparatúry si radšej povedzte, čo chcete hrať. Či chcete mať vlastnú tvorbu, alebo budete robiť len cover verzie a potom treba začať cvičiť a cvičiť. A až keď budete mať nacvičený nejaký repertoár, začnite uvažovať nad aparatúrou.
@pukina ďakujem za radu 😉
@10zabka pardon harfa som chcela napisat
@annabeatrix okrem nástrojov, na ktorých budete hrať vy, nepotrebujete nič. Ak budete nahrávať album/singel, to bude v štúdiu, tam majú všetku aparatúru. Ak budete mať koncert, viete si všetko prenajať od profesionálov, ktorí tomu rozumejú. A vlastne kým vy budete na podiu, niekto tu aparatúru musí ovládať (zvukár, osvetľovač,…). Ak si chcete hrať len pre seba niekde v garáži, na to nepotrebujete investovať do drahej aparatúry.
@annabeatrix no tak k tej Harfe a Klaviru potrebujes hadam zeleznicny vagon na prenos
@gab1sol ďakujem ☺️

Nastroje, aparaturu teda zosilovace, reproduktory, mix pult (mozno). Ale ak to bude cimbalovka stacia nastroje a kroje