icon

Čo používate na vodný kameň v práčke?

asire
3. okt 2015

Ahojte žienky,
prosím o radu, čo používate na vodný kameň v práčke? malý bude mať 10 mesiacov, tak neviem, či dať na nejakú chémiu z drogérie alebo nejaké osvedčené babské recepty? Ďakovala 🙂

bosoriak
•
3. okt 2015

@asire Periem s octom.

sardinka333
•
3. okt 2015

moja suseda naliala ocot do práčky potom ako to čítala v nejakom časopise,pri tom ju nikdy neodvápňovala....neviem ako dlho tú práčku mala,ale po naliatí octu ju vyhodili,lebo vodný kameň sa odlepil,upchal čo sa dalo a práčka sa pokazila,oprava bola nákladná,tak kúpili radšej novú.....
Ocot je agresivny a dotentí vam časom akurat tak tesnenia a bohvie čo je ešte vnutri pračky, predsa len dnes to nie su jednoduche tatramatky ale rozne senzoricky riadene prajdy.
Niekto dava tu kryštálovu sodu.

jajka68
•
3. okt 2015

my mame pred prívodom vody do pracky namontovaný filter na vodu s takymi krystalikmi, a vodny kamen tak nevznika. cca pred 3 mesiacmi ho chlap namontoval aj do kuchyne a odvtedy sa nam napr. netvori vodny kamen ani v kanvici. predtym som ju kazde 2 tyzdne prevarala octom, teraz tam vobec nic nie je na spodu. takze asi to pomaha

asire
autor
•
3. okt 2015

@jajka68 ahoj, môžeš mi poslať do IP ale sem napísať ten filter značku a tak? ˇˇDakujem

jajka68
•
3. okt 2015

@asire opytam sa muza a napisem ti

jajka68
•
3. okt 2015