icon

Čo pre nás znamená odstavenie od ropy a plynu z Ruska?

1. apr 2022

Čo pre nás znamená odstavenie od ropy a plynu z Ruska?

simca06022011
1. apr 2022

Pre mna zvysovanie cien, vsade. Zvysovali by sa aj tak, ale teraz uz len z tej paniky, to vyvola rast cien vsade. Bohuzial PHM, plyn.. vyuziva takmer kazde odvetvie, kazdy podnikatel.

katulienkax
1. apr 2022

@viestta a si myslis ze ludia nesetria uz teraz? Moja svokra kuri v jednej izbe celu zimu, svieti len co musi, auto nema a aj tak s dochodkom 360 eur nevyzije, vy si co myslite ze vsetci doteraz zili rozsafne a v blahobyte ako povedal niektory z nasich uzasnych politikov? Moji rodicia vypinali kurenie aj doteraz aby usetrili z dochodkov.. A teraz co ako ze nemaju kurit uz vobec? ste normalni? Sak to ake respiracne ochorenia budeme mat buducu zimu, dalsiu verziu korony z podvyzivy a chladu ktora necha pomriet aj ten zvysok dochodcov a oslabenych chorych ludi? A ked vyhlasia ze v nemocnici nemaju cim kurit, liecte sa sami? A skoly co zase bude celu zimu distacne lebo nebude cim kurit? A ja sa budem musiet vysrat na robotu, lebo sa neda dlhodobo pracovat pri 2 malych detoch na distancnom? a co ludia co robia vo fabrikach zavislych na plyne? To tu budu hordy nezamestnanych?

viestta
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
1. apr 2022

@adriannasvk ja som sa slusne opytala citujem"ktora eu krajina ma vacsie zasoby plynu ako RU?" Vysvetlis mi, co z toho je ustipacne????

katulienkax
1. apr 2022

@adriannasvk z akych zdrojov, z tych nespolahlivych arabskych krajin, kde ked pride iny diktator, tak zase budeme v inej prdeli? A americania maju akurad pre seba, tiez hodne dovazali, sa spamatajte nikde nie je tolko zdroja ako v Rusku a bude trvat par rockov kym tu postavime dost vrtuliek, slnecnych panelov a tepelnych cerpadiel kym nebudeme zavisli

ciarraa
1. apr 2022

Cista tema na hadku, povedzme si tak, vojna nam nic dobreho neprinesia a nie len nam ale celemu svetu. Hold zbytocne sa tiu budete vadit, neurobite s tym nic, no treba sa mat na pozore a mozno trocha viac zacat setrit. Inak sa nic ineho robit neda

katulienkax
1. apr 2022

@viestta lebo si napisala ako ze vsetci kuria na 24 a prevazaju sa autickami

liljana
1. apr 2022

@katulienkax Hovoris, ze do arabskych krajin mozno pride nejaky diktator? Do tej ruskej uz prisiel, hrozi vsetkym jadrovymi zbranami a teraz sa to riesi. Ved daj radu, ako by si sa branila v roku 1938 pred Hitlerom. Ustupovanim? Pomohlo to vtedy?
A ako sa chces branit pred Putinom, ktory dostal dobyvacne chutky? pravda.ru uverejnila clanok, ze by im vyhovovalo, ze zaberu vychodnu Ukrajinu a zapadnu posunu do EU tak, ze by im dali polku Slovenska(od Liptova na vychod). Este stale ti to vyhovuje, ze tretia krajina rozdeli polku Slovenska Ukrajine, tretinu Madarsku a okypteny zvysok sa v nudzi pripoji k CR? Uz teraz nas delia ako pri Mnichovskom diktate?

sono2
1. apr 2022

@heln presne. Som aj ja povedala.
My v Rakúsku ani nepoznám kto ma plyn asi len staré domy každý preferuje teplotne pumpy a elektriku

judar
1. apr 2022

Haluz ked si vacsina mysli ze Rusko je len o plyne, rope, uhli, psenici....nielen EU bude v prdeli ale cely svet lebo to najhorsie este len pride

panda6
1. apr 2022

@judar a co je to, to najhorsie. Ropa plyn psenica uhlie je ti malo? Ved na to nadvazuje vsetko ostatne...

simca06022011
1. apr 2022

@liljana a ako by asi zabrala ukrajina SR a HU a co ja veim coho :D zase trosku treba tieto spravy aj triedit... :D ja si mozem naplanovat aj to, ze SR bude az po stredozemne more, aby sme mali pristup k moru a co? Ved nech snivaju sudruhovia o com chcu :D co by im vyhovovalo je ich "sen". Ak by aj dobili nebodaj ukrajinu, nevidim dovod delit 3tie staty kvoli tomu :D rovnako ako ten sen, ze od USa chcu aljasku :D

liljana
1. apr 2022

@simca06022011 Clanok uverejneny na pravda.ru, putinovom statnom oficialnom mediu. Mame cakat, kym to naozaj zrealizuju? Uz len to, ze o tom oficialne pisu, je zvratene.
https://english.pravda.ru/opinion/150821-easter...
https://english-pravda-ru.translate.goog/opinio...

liljana
1. apr 2022

@simca06022011
Aspon mame moznost vidiet, co si Rusi (a Srbi) o nas myslia. Kym sa im Fico, Zillinka a Kotleba tlacia do zadneho otvoru.
Keďže takéto karpatské premiešanie už zahŕňa výrazný pohyb hraníc, oplatilo by sa venovať pozornosť otázke Slovenska a tomu, či by veľká časť bola vhodná na pripojenie k Veľkej Halychii. Ak si Slovenskú republiku nezamieňajú so Slovinskom, je stereotypne považovaná za možno najpriemernejšiu krajinu Európy – nie práve lichotivú, ale ani príliš urážlivú. Obyvateľstvo krajiny je dosť polarizované, pričom hlavné mesto ďalekého západu má len málo spoločného s tými, ktorí žijú na východe. Medzi tými, ktorí žijú vo východných ríšach, je aj nezlomná menšina Rusínov, pre ktorých by ich Veľká Halychia konečne zjednotila v jednej krajine. Južné Slovensko sa chce zjednotiť s Maďarskom, zatiaľ čo západní Slováci sú nostalgickí po zjednotení s Českom. Riešenie je zrejmé.
See more at https://english.pravda.ru/opinion/150821-easter...

dada0902
1. apr 2022

Plyn pôjde nehorázne hore hlavne na domoch a co maju vlastný kotol to nebudú mať ako platiť ale to štát trápiť nebude ze chudáci zaplatia aj 300-400€ aj viac

simca06022011
1. apr 2022

@liljana ja necakam a nebudem cakat, on moze vo svojom statnom pamflete co len chce zverejnit. Aj to, ze si pripoji celu europu k rusku.. Je to proste jeho propaganda a takto nabudi aspon v casti naroda stav, ze "su za vojnu na Ukrajine". Je to LEN JEHO/resp. ich, lebo keby tam polka tych papalasov nebola slahnuta, tak daju putina dole a bolo by po vojne aj problemoch/ fantazia, s ktorou by muselo veeeela krajin suhlasit, co nebudu suhlasit. A ako nahle by ten muz prekrocil hranice ukrajiny smerom do EU, tak zacne 3.svetovu.

liljana
1. apr 2022

@simca06022011 On tu tretiu svetovu riskoval uz teraz utokom na Ukrajinu. Co viac riskuje, keby siel dalej na zapad? Iba to iste. Vacsina rusov podporuje viziu stare mocne rusko s jeho satelitmi v strednej Europe.

simca06022011
1. apr 2022

@dada0902 vies ako si niektory ludia tukali na hlavu, ked som davala kompletne elektrinu vsade? pred par rokmi... prepocitavali nam to oproti plynu atd, ze aka zla lokalita, nemame tu plyn :D ... pritom teda k nejakemu rozdielu na zaklade faktur sme neprisli. Tak teraz som stastna ako blcha. Kotol viem napojit rovno na
PLyn na firme amme zazmluvnene ceny, zatial neslo hore nic tak ze by som robila dramu. Ked pojde, budeme riesit.

simca06022011
1. apr 2022

@liljana vobec nie to iste :D je jedna vec zautocit na ukrajinu, ina na nato... a vacsina Rusov? vazne? ktorych tych co ledva maju na chleba to figu trapi... tych zazobanych = tym je to jedno, riesia si svoje majetky + je tam nemalo ludi proti tomu co sa deje.

liljana
1. apr 2022

@simca06022011 Zial. Pozri sa, kolko ludi je u nas zmagorenych, ze veri ruskej propagande. A to maju volny pristup k informaciam cez internet, k objektivnej tv a sk novinam.
Teraz si zober Rusko, rusov, bez slobodneho pristupu k informaciam, kde prenasleduju opoziciu, kde vsetky noviny pisu to iste a este starsich ludi, co neovladaju technologie a do slova veria tomu, co povedia v tv. Boli reportaze, kde rodicia v Rusku vyhodili svoje deti z bytu, lebo neverili Putinovi a jeho vojne a boli demonstrovat proti vojne.

ailiba
1. apr 2022

Skuste si vypocut nieco od prof. Staneka na youtube. On ma fakt prehlad.

simca06022011
1. apr 2022

@liljana ano, ja chapem, len ide o tom, ze to su len ich pribehy, ICH sny, ICH pozadavky... nikdy za hranicami Ruska ich nemusi brat do uvahy a ani nebude. NIk im nebude ziadne uzemia EU delit, davat a posuvat a uz vobec nie v klude a dobrovolne...

ailiba
1. apr 2022

@adriannasvk podla mna to nebude take jednoduche. Skus si vypocut prof. Staneka na youtube, vsetko vysvetluje a je to clovek, co ma fakt prehľad a vyzna sa.

adriannasvk
1. apr 2022

@ailiba nic nie je jednoduche...ani pre nas ani pre Rusko

liljana
1. apr 2022

Zachytili ste, ako Putin vystupoval na futbalovom stadione v Moskve ako rockova hviezda? To musel odkukat od Meciara a jeho Pasienkov. 🙂 Resp. vsetci diktatori pouzivaju rovnake sposoby, ako zmanipulovat volicov.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
katren
1. apr 2022

@martul psenica sa predsa seje na jesen, to co pises, ze sa tam nic nezasialo 🙈

ailiba
1. apr 2022

@adriannasvk iste, ale my sme ovela mensia krajina... Nemozeme si divolit to, co Rusi a ani nemame ich zdroje. Zdrazovanie urcite este bude a probpem s plynom tiez. Napr. Uz zeraz ma probkem automobilovy priemysel, dovazame od nich nejaky dolezity prvok (nepamatam si ako sa vola), ale bez toho auta nepojdu. Plus 90% pšenice. Navyse je tu kopa spekulantov, ktori vyuzivaju situaciu a navysuju ceny. Vzdy to tak bolo... No, neviem, ako toto vsetko pre nas dopadne... Podla mna zas pride diba, kedy si budeme musiet jedlo vazit a nebudeme si moct vsetko dovolit, tak ako teraz.

liljana
1. apr 2022

Najlepsie je to, ze Rusko chce ukradnut Ukrajine oblasti bohate na uhlie, nerastne suroviny (Donbas), psenicu,..., aby za ne nemusela platit.. Otazka je, kedy na rovnaku myslienku asi pride vyspelejsia a ludnatejsia Cina, ze miesto toho, aby platila za ropu a plyn, si ju moze od Ruska tiez ukradnut. 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená