Čo robiť pri podozrivom telefonáte od VŠZP?
Zdravím vás, má niekto skúsenosť s tým, že by mu niekto volal z pobočky vszp z iného mesta ako býva a žiadal od vás osobné údaje ako číslo občianskeho preukazu? uviesť po telefóne (neuviedli sme) aby spároval tieto vaše údaje s nejakou adresou (vraj korešpondenčnou, v inom meste než bývate) ?? Keď pritom trvalý pobyt aj korešpondenčnú adresu máte v mieste bydliska a žiadne zmeny ste osobne nikde nehlásili a už vôbec nie zmenu adresy v inom meste...
Čo si myslieť o takomto telefonáte? Ďakujem
@janka_23
@petronelag veď určite zajtra zájdeme osobne, tel.c z ktorého volala im viem uviesť, meno zamestnankyne nie, myslím, že sa nepredstavila...len že volá zo VšZP
ja by som nediskutovala s nimi, nie osobne udaje sa nediktuju cez telefon. Ja ked som v kontakte cez telefon s uradmi, nikdy taketo nieco sa nedikutje. Davala si si ty ziadost na parovanie nejakej korespondencnej adresy? Menila si ty nieco?A preco volali z inej, pod ktoru nepatris? Nic nehovor, chod tam osobne. Nemenila si nic, nemaju si co s tebou parovat.
Nam vsetko posielaju elektornicky, my vsetko posielame elektronicky, vobec ziadne citlive udaje, okrem napr ICO, DIC nediktujem cez telefon nikomu na vyzvanie. A DUPLOM ak nevolam ja na urad.
@simca06022011 veď to , nemenili sme adresu a ona nám tvrdí, že máme neznámu adresu tam uvedenú, kde sme nikdy neboli, nebývali. Ako stále len číslo občianskeho chcela nasilu... Zájdeme osobne, nedá sa jej vysvetliť, že tá adresa je nejaký nezmysel... ešte vraj osobne tam niekto menil tú adresu...kto, keď my nie.??
nic, povedala by osm jej, ze je to nezmysela a najblizsie dni pojdes na pobocku osobne a vybavene. Povedala by osm, ze ziadne udaje jej nebudem diktovat cez telefon z bezpecnostnych dovodov.
podľa mňa podvod.
Ked ta odhovara od navstevy pobočky, je to jasny podvod.
Silou mocou chce občiansky, nemaš navstivit pobocku - jasny podvod a este ti tu niekto radi volat na to cislo - rovno podvodnikovi do ruk 🙀
@janka_23 vyriešené osobne na pobočke hneď ráno, aj tá pani nám znovu volala, potvrdili sme jej, že sme boli na pobočke a údaje a adresy sú zaevidované aktuálne, pracovníčky boli milé aj osobne aj telefonicky.
v dnešnej dobe volat po ludoch čislo občianskeho velmi zly napad..my sme mali 2 telefonaty od podvodnikov 2 tyždne dozadu, včera mi pristal email od podvodnika, a raz ohladne prace chcel silou mocou moj občiansky, ale sidlo prace a osobne stretnutie odmietal.
Čiže maš to potvrdené, že to bolo od Všzp telefonát?
@karolinakr bolo to zo VšZP, jedno číslo trnavská pobočka a druhé číslo infolinka VšZP, ale osobné údaje sme neuviedli po telefóne, boli sme priamo na pobočke v našom meste, nech sú údaje správne. Len tá údajná osobná zmena adresy na nám neznámu adresu v systéme vszp bola zvláštna...niekto?? tam akože osobne bol nahlásiť v roku 2013 zmenu korešpondenčnej adresy...na iné mesto...
aha, lebo písala tu jedna kočka, že teraz obvolávajú klientov od pondelka
no riadny bordel maju.. a teraz riesia adresy po 11rokoch :DD
Tak som rada ze si to vyriešila k spokojnosti 🙂
@janka_23 tak prečo to teraz zisťovali?
@janka_23 ročné zúčtovania čoho sa týkajú? Rieši sa to aj v prípade dôchodca, nepracujúci len s príjmom dôchodok? Aj takým bude poisťovňa niečo zasielať? Ďakujem
https://www.vszp.sk/platitelia/rocne-zuctovanie...
Posielam ti link aby som ti nahodou nenapísala neúplné informácie.
Ale odpoved na tvoju otázku je nie. Pri ročnom zuctovani sa zisťuje ci vznikne nedoplatok alebo preplatok na zaklade zaplatených preddavkov
@janka_23 aha , tak to sa nás netýka, ale tie adresy teraz poisťovňa aktualizuje úplne u všetkých poistencov? Nielen u tých, čo majú zúčtovanie?
@janka_23 vďaka Bohu, už som sa zľakla, že čo nám idú posielať... snáď už bude všetko v poriadku. Ďakujem.💙
Za malo 🙂

Ja si myslím, že treba radšej ísť do VšZP a opýtať sa či to číslo je číslo ich pracovníka a nechať im tam adresu, nech pošľú list alebo nech vám povedia ku komu sa objednať vybaviť si to, ja som bola zopár krát osobne a vždy mi všetko vysvetlili.