Čo robíte doma, keď ste dobrovoľne nezamestnané?
Nájde sa tu nejaká z Vás ktorá je doma dobrovoľne nezamestnaná ? Ak áno prosim vás čo také robievate doma ? 😀 mne osobne už dochádzajú nápady
Ahoj, skúsim ti aj ja poradiť.
Veľa žien sa venuje instagramu, ak si pekná, rob selfie a zdieľaj, nech ťa obdivujú, možno to naplní tvoju potrebu. Prípadne môžeš fotiť všetko ostatné okrem seba, cestovať a písať o tom blogy. Môžeš aj investovať do seba, napr. škola, kurzy, jazyky, šport, plastiky, make up, účesy. Veľa čítaj, možno ťa niečo náhodne inšpiruje a ak už naozaj nevieš čo, tak čítaj témy tu na koníku, zapájaj sa, diskutuj, možno sa aj pohádaš s nejakou mamičkou. A ak ani to ťa nenaplní, môžeš skúsiť tú ekológiu. Zachrániť planétu. A ak nie,tak aspoň pomôž v okolí kde žiješ, vyzbierať smeti, zasadiť stromy, kvety, adoptuj zvieratko, dobrovoľníctvo. A nakoniec si možno založiš veľkú rodinu a deti ti vyplnia voľný čas.
A preco nie si na UP? Mohla si usetrit na odvodoch 🤦♀️
@alchemilkazltozelena myslim ze preto lebo ak je na úrade prace musí chodiť na kurzy a/alebo musí dokladovať ako si aktívne hľadá prácu... Úrad prace je pre toho kto neskôr chce pracovať a nie pre toho kto chce sedieť doma
@felicita027 tiez ma to potom napadlo...
@alchemilkazltozelena nechcela som byť až taká že zostanem doma a ešte sa hodím aj na UP, a tiež som počula o tom že keď si na UP a neprijmeš od nich ponuku práce tak ta vyhodia tak som to ani neskúšala..🙂
@rebekamarcusko jooj to si v tejto téme ani nemala písať že si doma, a máš manželovu kreditku 😀 no a čo že ste manželia, stráš sa o dom, deti a pod si príživníčka a nemáš na nič právo zostaneš na ulici lebo budeš vymenená za mladšiu 😀😀 ja to myslím samozrejme zo srandy a presne som videla tuna takú tému kde písali ženy ako sú doma s deťmi, alebo sa iba starajú o domácnosť lebo sa tak dohodli, len som ju už nenašla tak som myslela že ved skúsim možno sa nejaké ozvú a dajú rady, ale nečakala som že sa diskusia trošku inak otočí 😀
Ostatné žienky ktoré ste dávali nejake rady ĎAKUJEM, aj za rady aj za pochopenie.. plány boli iné ale prišla korona tak som zostala doma a po roku som sa už naozaj cítila vyhoretá od nápadov..začnem si študovať nejaké novinky ohľadom ekonimiky, účtovníctvo, podnikanie a pod aby som nezostala úplne mimo a oblbnutá keby sa rozhodnem vrátiť k práci 🙂 začala som sa učiť španielsky 😀 a asi sa skúsim znovu dokopať k cvičeniu lebo skušala som vydržala som 2 dni a pri prvej svalovici som prestala 😀 aj tú jógu, varenie pečenie to robím a kedže toho vždy zostane na viac dní tak potom mám takéto okná kedy mám viac voľného času.. ale ešte ďakujem za rady určite využijem aj iné veci čo ste radili, veľa zaujímavych nápadov tu padlo (a aj názorov 😁)
@rebekamarcusko ked ste ten byt kupovali po svadbe, tak ano. Ked ho nadobudol pred svadbou, tak nie.
@maximilie pocas mamzelstva 😉
@rebekamarcusko a ešte nám prosím povedz aký máš limit na tej kreditke? V čom podniká tvoj drahý? Kedy ste sa vzali? A prosím ťa nezabudni aj kúpnu zmluvu, výpis z účtu sem hodiť..😁
Lebo to je tak podstatné aby toto všetci vedeli..veď ty sama snáď dobre vieš ako to máte, čo si môžeš dovoliť a čo nie a čo sa stane ak by nastalo to najhoršie.. ale nie musíš to aj tu objasniť lebo inak sa tu obhájiť nedá 🤦♀️
Nechcela som tu vypisovať dôvody prečo som doma nezamestnaná, chcela som rady na vyplnenie času ale aby som sa nejak obhájila musela som tu napísať ako to je v skutočnosti... teda nemusela ale inak by som bola za chuderu
Ja uz som za chuderu. Nevadi podstatne je,ze nejsom za chuderu pred ludmi,ktorych poznam. 😂🙈🙈🙈
@rebekamarcusko nie pred všetkými 😊 ja ťa chápem a viem že aj keby nemám ten príjem tak by to bolo možno u nás rovnako u vás.. môjmu (zatiaľ iba) parterovi by tiež nevadilo keby som doma, staram sa tu o to, máme deti a on by ťahal finančnú stránku domácnoti a ak by sme sa na tomto dohodli nevadilo by mi byť iba doma, na to aby som bola prínos do domácnosti nemusím domov nosiť výplatu dá sa to nahradiť aj inak 🙂 ja som si skúsila pracovať ako väčšina ludí, skúšam teraz byť doma, ako to bude v rok o dva to netuším.. a presne ako píšeš nie je dôležité kto si čo o tebe myslí tu na MK pokiaľ ťa chápu osoby tebe blízke je všetko okej 🙂
ja kym som bola sama a nemala dom co robit, tak som sa pustila do koralkovania, prace s fimo hmotou a scrapbookingu. Chodila som na rozne kurzy po svete a robila som to vzdy len tak pre zabavu, nikdy som nic nepredavala 🤷♀️
Ked sa mi narodili deti, skusila som hackovat hracky, ciapky, satky... kedze tie ostatne aktivity sa pri malych detoch moc nedaju robit. Takze toto by som robila, keby som bola doma. Vzdy som sla jiekam na par dnovy kurz a potom tie veci skusala doma. A teda keby som momentalne bola slobodna a bezdetna, sla by som urcite pomahat do nemocnice...
@autorka @nellye9 ja by som sa k vám pridala s tou španielčinou 😍, tiež som s ňou začala počas korony, je to môj dávny sen. Ja mám deti a donedávna som mala aj prácu, tak mi to ide pomalšie, ale aj tým by sme mohli spoločne vyplniť čas (i keď ja ho mám skôr málo 😅) A ešte sa mi veľmi páčil plán od @estrella5 - s tým ako sa chce dopracovať v budúcnosti k tomu, aby nemusela robiť každý deň, ja nad tým neustále uvažujem, tiež by to mohlo byť inšpiratívne 🙂 a ešte aj to meno estrella- to je snáď osud 😀 Kľudne napíšte ak chcete sem-tam pokecať 😉
@maximilie ale ktl hovori preboha ze musi byt zena zavisla na muzovi. Co ak ma naslorene zdedila alebo podobne. Ja keby nemusim robit ostanem doma aj rok v pohode a rozvijala by som sa viac v tom co ma bavi nakolko popri praci nie je na to az tolko casu ani energie. Nechapem co riesis..fakt. niekedy je lepsie mlcat ako zbytocne rypat.
@maciatkolulu ,👏👏👏
Ahoj, tak ja som jedna z tých, ktoré boli v tej spomínanej diskusii. A podobne ako tu aj tam sa to zvrtlo.
Dve veci by som chcela spomenúť (všetko iné už bolo spomenuté a robím ich tiež), ale ktoré tu nikto nespomína tou prvou je sebaspoznanie cesta do vlastného vnútra (správnymi knihami) prípadne meditáciou (na netflix je k tomu séria) a tou druhou je skrášľovanie domova čiže vytvorenie pravého domova.
A ako to už niekto vyššie spomína, na zachovanie mentálneho zdravia do seniorského veku (aby mozog neodumieral) je NEVYHNUTNÝ pravidelný šport 2x týždenne 5km prechádzky a naučiť sa niečo nové (hra na klavíri 😀)
@mila19 ďakujem ďakujem konečne za niekoho kto teda má tú skúsenosť a berie to normalne 🙂
Nevedela som že aj tam sa zvrtlo 😀 ja som vtedy len tak nahliadla narýchlo, ale dalo sa to čakať 😀

@ladyvi ale ved jasne,kazdy nech si povie co si mysli,ale bez urazok. Ja som typ cloveka,ze ked nemam co poradit radsj budrm ticho. Moj nazor aj tak nic nezmeni a necham si ho pre seba. Pri najhorsom ho poviem ,ked sa osobne s niekym bavim,ale bez urazok