Čo robíte doma, keď ste dobrovoľne nezamestnané?
Nájde sa tu nejaká z Vás ktorá je doma dobrovoľne nezamestnaná ? Ak áno prosim vás čo také robievate doma ? 😀 mne osobne už dochádzajú nápady
Inak aj toto je zaujímavá cesta ako svoj čas užitočné minúť..
https://tvojbuddy.sk/
Ja by som sa na tvojom mieste zamerala úplne mega na Eko. Kde to len ide. Ono to zaberie aj dosť času kým si to na študuješ co je najlepšie - napr Eko pracie prostriedky na pranie, do umývačky... 🙂 proste keď máš čas aj peniaze, tak niečo urobiť čo môže pomôcť životnému prostrediu.
Ja sa veľmi v hobby nevyzivam. 😀
Jedine niečo také alebo sestra si zdravo vari, snaží sa teda zdravo variť. Tiež to dosť času zaberie.
Bola som takto podobne doma 5 mesiacov. Zo začiatku Super žiť bez povinnosti, vypnúť od reality, mat svoj svet... bola som zvyknutá chodiť do práce, čiže po čase sa mi dni neuveriteľne zlievali, bolo to doslova mrhanie časom. Voľný čas som si vyplnala zalubami, to áno, ale ten denný režim a robiť niečo,, potrebné " v práci mi chýbalo, normálne som cítila, že osprostievam 😅 Mam vo svojom okolí tiež jednu, mladú. Od strednej školy 6 rokov nerobí, je doma. Príjem má. Ale teda tak osprostela. Žiadna prax, hlava vygumovana. Ak sa jej raz zmení situácia, neviem kde a ako sa zamestná s takou výbavou. Takže podľa mňa je na jednej strane super byt dobrovoľne nezamestnaná, na druhej strane, ak nemáš na to relevantný dôvod (že sa o niekoho staráš a pod.), len doma stracas čas nič nerobenim.
@maximilie ja som si hneď hovorila ze za tými urazlivymi komentármi niekto bude.. manzelova bývalá 🤭
Nerozumiem niektorým útočným komentárom. Mat peniaze stale k dispozícii a povahu a na to nechodit do roboty tiez by som bola doma. Čítala by som knihy, lustila krížovky, skladala puzzle, opalovala sa na tetrase, babrala v záhrade, stale nieco renovovala v dome.
Ale ja na to povahu nemám, ja som uz aj prve mesiace na Materskej mala pocit ze hlupnem a potrebujem sa zaradiť do pracovného procesu. Nepride mi ale nic divne na tom ak chce niekto ostat doma (ak si to môže dovoliť a nevyciciava štát na všakovakých dávkach). A co bude o 30-50 rokov na dôchodku, zeny ruku na srdce, a vy si myslíte ze my co pracujeme budeme mat realne dôchodok? 🙂 A za druhé, kto ma peniaze na nic nerobenie teraz, predpokladam ze bude mat úspory aj na potom 🙂
@maximilie napisala si,ze je v podstate chuderka. Snazila si sa ju zhodit a urazit.
@maximilie ja som napriklad zamestnana u manzela,ale do prace nechodim. Plati mi zdravotku a sociallu,ale v podstate som nezamestnana,ale este ani raz som od neho nepytala na vlozky 🤦♀️ mam kreditnu kartu,tak idem do obchodu a kupim. Peniaze tam su vzdy 🤦♀️
No to závisí od toho koľko Vám zostane navyše. Ja by som asi chodila do posilky, učila sa jazyk pripadne začala ďalšiu VŠ. Investovala do seba a svojho rozvoja. Prípadne si urobila nejaké kurzy, rozšírila obzory. Proste dala sa na niečo, čomu sa pravidelne je potrebné venovať
Ale ja ti inak uprimne zavidim. Pre aktivnych ludi toto moze byt sen🤣 ja kebyze som na tom financne tak, ze nemusim robit (cize ratam, ze ozaj dost), tak si kupim chalupu kdesi v doline nejakej.
To by som mala ako vikendovku.
Potom by som si zaplatila sukromnych ucitelov na jogu, lyzovanie, a tancovanie. Dala by som sa na kurz nejakeho remesla (nieco s drevom). Sla by som k nejakemu bylinkarovi, aby ma naucil zbierat bylinky. Odisla by som na nejaky mesiac, dva zit do Florencie, a okolia. Potom niekam na sever, asi Island. A este mozno by som sla vlakom tu transibirsku magistralu. To by som si nejako uz rozlozila casovo pocas roka, dvoch. Vzala by som niekam rodicov, a dakam by sme sa vykotili k ocenu v Portugalsku. A potom, ked uz by som bola vyzmykana z penazi, ale stale by som este nemusela robit🤣, sla by som robit do nejakej cool kaviarne /restiky casnicku, a zarobok by som rozdavala 🤣 Ved to je nekonecny zoznam ty vole 🤣 ja by som nevedela, co skor. A citala by som stale a furt, ked by sa dalo 🤣
Ano, uz len s laskou spominam na tie casy 🙂 momentalne od rana do vecera prebalujem, upratujem, periem etc. Kvoli pandemi nemozem mat ani opatrovatelku ani upratovacku.. ma ten predosly zivotny styl dobehol ale som vdacna, za dve krasne zdrave deti.
Len u mna to bola zivotna zmena obrovska.
@maximilie sme manzelia,takze patri aj mne. Ked ma sviatok,tak predtym mu idem upratat byt,ktory prerabal. Mame spolu 2 deti,3.cakame a zacala som s nim uplne od nuly. Nemal nic a vsetko vybudoval pri mne a detoch. Chces mi povedat,ze nemam na nejake jeho peniaze pravo? Nam to tak vyhovuje. Talze sa staraj o seba a ex svojho muza. Nemusis urazat druhe zeny
Ja som chvíľku doma, dorábam si školu, plus si robím ďalší kurz, zabezpečujem si, aby som mala lepší výber v budúcom, dúfam, že v čo najkratšom čase... Okrem toho šijem pre deti a nestresujem sa, keď zavrú školu alebo mo niektorí z chlapcov ochorie, že kam ich dám alebo, že musím z práce zostať doma... Popritom si zacvičím... 🙂
@maximilie ale autorka diskusie sa tu na to vôbec nepýtala, neriešila, tak prečo si tu riešite komplexy z manželovej bývalej.. Na čo ste tu s tým vôbec začali, keď to nikoho nezaujímalo.
@maximilie no alebo ma možno zarobené a odložené vlastnou šikovnosťou, skúsenosťami a praxou na sto životov dopredu co my vieme?
ahoj, ja by som si to spestrila dobrovolnickou cinnostou: utulok, domov dochodcov, teraz v nemockach budes vitana
Ja som bola dobrovolne nezamestnana. Ked som bola evidovana na urade prace ma vyradili, lebo som mala jednu brigadu, a tato zmluva urad neakceptovala, tak ma vyradili, po skonceni tejto brigady som sa tam uz neevidovala, ostala som dobrovolne nezamestnana, ale neostala som bez prijmu, chodila som na brigady, privyrabala si z domu, a kedze som mala nasetrenu istu sumu penazi, starala sa o starkych. Ludia na mna zacali ukazovat prstom, ohovarat ma ze nepracujem (pritom som pracovala aj ked nie pravidelne každý den), ale toto neriesim co si myslia ini, co ja mam z tych ludi, ktory v podstatne vobec nepoznaju moju situaciu. No ale k otazke. Tiez poznam dni nudne, no ked som mala alebo mam vela volneho casu tak varim, peciem, citam knihy, sem tam pozriem nejaky serial, film, zacala som cvicit jogu, ked je pekne na bicykel, vonku do prirody, a teraz rozyslam nad malovanim podla cisel. Tak neviem ci som pomohla, obcas mam tiez niekedy dni ked neviem co si zacat 🙂
@maximilie ja neviem ale ja ako manzelka mam narok na polku bytu. Takze neviem noo... kazdy to ma podla toho ako si zariadi 😉
@maximilie a ze už nebudete reagovať 🙈 a aj tak vám to nedalo a musela ste napísať ďalší dlhý príspevok mimo témy 🤷🏻♀️
ten kto je DOBROVOLNE nezamestnany by mal vediet co robit a ked sa nudi tak treba si najst pracu 🤣 ale je toho vela co sa da robit doma sportovat, starat o zahradu, venovat sa umeniu (malovanie, hudba...) urobit si rozne online kurzy, venovat sa peceniu, starostlivost o domacnost, vylety do prirody atd.
@rebekamarcusko to je sice pravda, ale vysporiadanie majetkov po rozvode, nie je zalezitost tyzdnov. Skor mesiacov, niekedy roky. A tak nastanu aj situacie,kedy muz povie, ze neodide, zena nema kam odist, nevedia sa dohodnut, su tam city, emocie, racio bokom, a nakoniec skonci zena v podnajme alebo u rodicov s 3 detmi, zverincom, a na ucte velke nic. Prijem ziaden.
Ale ja stale vravim, sikovna zena sa nauci obracat, sikovna zena zvlada aj domacnost,nejaku pracu, niektore aj karieru, aj deti, aj sa vyvstrabit z takej situacie ako je podnajom a suche rozky. Lenze nie kazda to ustane psychicky a nie kazda sa vie vzchopit.
Ja koment @maximilie chapem. Presne viem, na ktore typy zien narazala. Podla mna je byt zenou v domacnosti dlhodobo, tenky lad. (Nehovorim o obdobi materskej).
Mimochodom, ja som sa s mojim chlapom pohadala, ked raz vramci nejakej debaty povedal, ze on nevidi nejaky problem, keby som uz navzdy ostala doma a riesila domacnost. Povedala som mu, nech toto uz v zivote predomnou nehovori.
Pre mna stale plati, ze praca slachti. Akakolvek. Chodenie na jogu, a ucenie jazykov mi pod to nespada.
Ved píše, že má byť, má príjem z prenájmu, keby bolo treba vie predať alebo tam ísť bývať nie je socka závislá od muža. A na dôchodok by som sa nespoliehala, naša generácia pôjde na dôchodok možno pár mesiacov pred smrťou, stále sa vek predlžuje, ved nedávno išli na dôchodok ľudia vo veku 50-55 a teraz je to už 62-64. A výška dôchodku podobne, stále je nižšia, dnes ani žena pokým nezarábala nadpriemerne ak ovdovie alebo sa rozvedie z dôchodku nevyžije a musí brigádovať ak vládze alebo byť závislá na deťoch ak je chorá, lebo z tej almužny si nezaplatí ani bývanie.
@ladyvi ja pisem,ze kazdy ako mu to vyhovuje. Ja neplanujem rozvod,ak je nejaky problem da sa riesit,radsej sme isli do manzelskej poradne.ini by sa uz rozvadzali. Ja som sa nevydavala pre srandu a aby som sa rozvadzala. Kazdy nech si robi ako mu ti vyhovuje. Niekto chodi do roboty niekto nie. Ale nejdem urazat ludi za to,ze ja to mam inak ako ostatni...
Presne toto som včera riešila s manželom,lebo dcéra bude mať o mesiac 3 roky. Čiže rodicak konci a do škôlky pôjde až v septembri. A ja som žena, bojaschopná🤣ísť do práce,no nemám kde "dať " dcéru a tiež sa cítim nevyužitá.... Čiže budem musieť byť zatial dobrovoľne nezamestnaná...ale mňa bude zatiaľ zamestnavat aspoň dcerka
@rebekamarcusko sak ano, kazdy ako mu vyhovuje, vsetci chceme byt tolerantni a mili voci ostatnym, ale mame aj nejake svoje nazory, ktore nie su vzdy liberalne voci vsetkym stranam. Dnes je v mode, brat ohlad na vsetkych, byt spravodlivy voci vsetkym, ale niekedy treba aj z mosta do prosta, a ono to aj zaboli, ked sa to bytostne niekoho tyka. 🤣 Mne tu minule zeny nalozili, lebo nie som s partnerom zobrata. Ze nemam narok volat starych rodicov svokrovci, ze moj partner nie je pravy muz, v zivote by si takym nezili. No nedobre sa to citalo, ale beriem, aj to je nazor.
Možno to nie je úplne náplň na doma, no ak máš nejaké odbory, ktoré ťa zaujímajú , tak skús v tých oblastiach pohľadať neziskovky a ponúkni im spoluprácu. Hoci len nejaké organizačné veci, niečo na Pc, atď. Budeš v kontakte s ľuďmi, odbornikmi, zaoberať sa niečím zaujímavým a ktovie, čo sa z toho vykľuje , mozno ďalší investičný zámer 👍

Aha sory už som si prečítala dôvod...😁