Čo robíte počas spánku vášho dieťatka?
Maminy, čo robíte počas chvíle, ktorú máte len pre seba (samozrejme, ak nemáte viacej detí iného veku🙂 počas spánku vášho dieťatka? Vyložíte nohy, otvoríte čokoládu, uvaríte kávičku a relaxujete? Alebo upratujete, periete? Či nebodaj cvičíte? Čím najlepšie zrelaxujete a dobijete baterky?
A co citate?
najskor sa snazim dorobit vsetko, co sa neda, kym je hore, popratat, co porozhadzoval a podobne a ak mi ostane cas, tak si rada citam, pripadne vecer, ked uz spi, tak idem na net, tv uz velmi nepozeram a do nejakych vacsich veci mi vacsinou nechce 😀 ale vies, ze akosi uz ani neviem relaxovat? ked maleho muz vezme k babke, tak vsetko mozne si najdem, stale si poviem, ze toto musim spravit, lebo ked bude raketa doma, tak to nestihnem, vobec si neviem cez den sadnut a nic nerobit, to az vecer 😀
@mezu ked bol starsi vo veku, ze spaval - tak som spala aj ja. ked sa narodil mladsi, tak uz starsi nespaval, takze som nespavala. co som robila uz neviem 😉
a teraz - ked vecer zaspia - tak bud pozehlim ci poskladam pradlo pri telke, pripadne si porobim nejake veci na pc pre spolok, pozrieme s muzom film alebo pokecame. citame. upratujem len ked boli a su deti hore - jednak aby si od malicka zvykali na zivot v domacnosti a aby videli, ze veci sa doma nestanu "zrazu", ale preto, ze ich musi niekto urobit. okrem toho uz su vo veku, ze niektore veci prenechavam im (ako vykladat nakup, nakladat umyvacku, ci vyniest smeti a pod.). 😉
@zabina27 veď toto, že sa nevieme zastaviť a stále máme potrebu niečo riešiť.... My samotné ideme bokom.... ale je to ok? Ja sa teda už v maximálnej miere snažím využiť ten čas, čo malá spí, len pre seba a svoje činnosti, na ktoré potrebuje kľud a pohodu. Samozrejme, že sa stane, že potrebujem zriešiť veci v domácnosti, ale na druhej strane sa snažím si "ukradnúť" ten čas pre seba......
Spim 🙂
@mezu ja mam praveze niekedy pocit, ze ked sa len tak zastavim, ze si lahnem k citaniu, tak potom, ked maly vstane, tak sa mi vobec nic nechce, ze vybehnem z tempa 😀 musim sa udrziavat v cinnosti, potom nie som taka unavena, ako ked sa zastavim 😀 ale hej, rada si vypijem kavu horucu pri casopise, alebo robim z povinnosti len to, co sa mi prave chce
@bubelko to je velmi dobry napad, na maly sice este vsetko sabotuje, umyvacku by velmi rad riesil, ale asi by som musela kupovat stale nove riady, ale urcite budem k tomu, aby videl upratovanie, smerovat, diky 🙂
ked bol syn maly (tak do 3r) tak som pocas jeho spanku vacsinou upratovala, zehlila, varila...prisivala, zasivala, malovala, skladala...vsetko co sa nedalo pri nom...lebo ked bol hore, vyzadoval si non stop pozornost...nastastie ale spaval dobre 🙂 Samozrejme niektore aktivity som robila pri pozerani filmu, kecani s manzelom....a chodila som skor spat...teraz ked uz ma 5r, chodi do skolky a uz je to uplne o inom, tak pocas denneho spanku cez vikend uz oddychujem...upratujem uz vacsinou bud pocas jeho pritomnosti v sobotu doobeda, alebo pocas tyzdna...zehlit som prestala pred 2 rokmi...varim podla potreby tiez normalne pocas jeho pritomnosti, nie ked spi....ked potom ide spat, tak vylozim nohy, sadnem k PC, alebo citam ...vecer ked ho ulozime tak tiez...nerobim nic..relaxujem..obcas idem von s kamoskou, venujem sa manzelovi, postudujem MK ci pohladam ine veci na PC, pozriem nieco v telke atd...uz je to uplne ine..ale takto mam pocit, ze som totalne zlenivela...uz mi je zatazko aj upratat v kuchyni po veceri, radsej tam zavriem dvere a upracem si az rano... 😎 to sa mi nemohlo stat ked bol syn mensi..vtedy som si nevedela sadnut a nevedela som relaxovat...zvyknuta vecne za nim behat, vonku, na ihriskach, v obchode...doma som ho nemohla pustit z oci, tak som si nevedela ani sadnut ked sme napriklad sli niekam na navstevu...oci na stopkach, vrtula v zadku...teraz uz kvasim pozehnane..
no niekedy sa stane,ze si so svojim 2rocnym syncekom lahne a inokedy poumyvam zem,ked nestihnem pred tym. a ked doumyvam si sadnem na gauc a kuknem telku,niekedy zas uvarim,u mna je to kazdy den ine.:D zalezi od toho ci mam navarene,upratene 🙂 ale moj otec sa smeje,ze ked budem poobede spavat so synom,si na to moc zvyknem a nebudem vladat ked porodim druhe :D tak sa ten poobedny spanok snazim obmedzit na minimum :Dale niekedy to tak dobre padne :D:D
Citala som kym bol maly v kociku a musela som byt v pohybe. Teraz: sadim, okopavam atd v zahrade. Malujem plot, schody, okenice .... atd. Renovujem nabytok po starych rodicoch. Sijem dekoracie. Malujem. Idem na bajk, v zime na lyze (ak ma kto postrazit dieta) a okrem toho vsetky tie bezne veci okolo domacnosti 🙂 Inak vsetko robime spolu 🙂 A ked nahodou pri malom zaspim, tak dobijem aj tie baterky 🙂 🙂 🙂
@mezu ja mam dve deti, ale naucila som ich spavat spolu na obedny spanok, takze kazdy den mam pre seba hodinu a pol.. vacsinou sa v klude najem, precitam si kusok knizky, prejdem internet, potom upracem, vyvesiam pradlo.. alebo som posledne dni skraslovala nasu zahradu /mame kameru, takze deti v posteli vidim stale/.. ale su dni, ked nevenujem domacnosti ani sekundu a uzivam si volno, najcastejsie s knihou..
fuuha cez deň upratujem čo som nestihla kým bola hore, väčšinou práce, pri ktorých sa musím vzdialiť, lebo je v období keď otvorím skriňu a ona si myslí, že idem preč, v noci neviem spať takže požehlím a idem na net alebo pozerám tv no lenže už idú len horory, som normálny film nevidela ani nepamätám .. takže idem po chvílke spať so strachom či na mňa niečo nevyskočí 😀
spominam si, ze ked mi dietatko spalo, velmi casto som si lahla k nemu a spala spolu s nim 🙂 . Alebo som si citala, len tak oddychovala. Malokedy som cas vyuzivala na robotu. Myslim si, ze aj mama si potrebuje oddychnut, podriemkat.
@romana19 pre mna to vyznam ma... Chcem zistit,akym
podielom sa zeny pocas "volnej chvile" venuju samy sebe... A vacsina zien upratuje,dohana domacnost miesto venovania sa sebe samej. Je to tak ok? Sme otrokom systemu? Nemame pravo si riesit svoje veci? Pravo mame,ale ziadna z nas to nevyuziva. Len uvazujem,ci je to tak spravne a k tomu mam urcity plan v buducnosti,cize pre mna to vyznam ma...
@mezu Trošku Ťa opravím v názore, veľa žien má záujem sa venovať aj sebe a svojím záľubám, lenže niektoré ženy, nechcem sa nikoho dotnúť, ale je to tak , pretože nachádza sa to tu aj v niektorých témach, majú problém ráno vstať, postarať sa o jedno dieťa, navariť a dať si do pucu domácnosť, no a Niektoré ženy, majú viac detí a keď ich stretneme tak by sme si mysleli, že ani deti nemajú, pretože sú upravené a naladené.
Takže to nie je o tom čo využívame a nevyužívame, ale o tom, že stíhame a nestíhame. 🙂
@mezu ak uz teda spali,tak som sa snazila sinto rozdelit..cast casu na relax a cast casu na domacnost. Ale nie vzdy to vyslo,lebo maly bol nevyspytatelny spac a do skolky sa dostal ako 4,5r.,takze hoc aj dcerka spavala,on uz nie,od 3.roku spaval tak raz za dva-tri tyzdne... A ona zas prestala spavat,resp.len vynimocne spala poobede po 2m.od jeho nastupu do skolky.
Takze nieco take,ze kazdodenny volny cas nepoznam..
Dobra otazka, na zamyslenie... Stale sa hnevam ako malo casu mam, ale zistujem kolko kvalitneho casu iba prebrazdim na internete. Este pred dvoma mesiacmi mi mala nespavala, takze som sa snazila dohnat domacnost...teraz sa to obratilo len ja som uz akosi bez energie. Volakedy som velmi vela citala, studovala...takze chodim sice do skoly a pracujem jeden den v tyzdni, sportujeme vsetci spolocne s manzelom, ale aj tak mi este chYba to moje samovzdelavanie, v jazykoch atd... Inak sa venujem aj sama sebe, obcas a vynimocne, ked malu necham mm, idem do divadla, do spominanej skoly....🙂
@mezu Moj mladší syn spával od narodenia viackrát za den tak po 10-15 minút, ako 6mes. spával 2krát za den po 20 minút, od roka nespával cez den vobec, do 2 rokov vstával ráno o 4:00hod. Za tých pár minút, čo spal som toho veľa nestihla, bud som sa išla bleskovo osprchovať, najesť alebo vypiť kávu. 😀 Závidela som kamoškám, ktoré mali spavé deti, čo poobede spali aj 3 hodiny, to u nás teda nehrozilo.
Hlavne nerobim nic...ked bola mensia, tak som ,,dohanala,, domacnost a kym sa zobudila, uz som bola total grogy a nechcelo sa mi ist s nou von a akokolvek sa jej venovat.
Tak ked spi, oddychujem. Citam, pc, tv, nejake to šitičko...proste v polohe sed, ľah...
no vacsinou pracujem.
varí, upratujem, pozriem si nejakú reláciu cez internet
pracujem, keďže robím z domu...
Pracovala som. Och ako závidím mamičkám, ktoré mohli čítať 🙂

Citam a citala som aj pocas dojcenia, boli to suoer casy 🙂