Čo robiť s nepotrebnými vecami v domácnosti?
Ahojte mam taku otazku. Tento rok som mala v plane ze pretriedim celu domácnosť. Mame viac veci nez potrebujeme. Mam pocit ze to mnozstvo uz prerastlo cez hlavu. A tak som chcela veci predať, darovať... Ale poštovné ide zas hore. Myslite ze ma vyznam tráviť čas fotením, nahodenim do bazara, ci skupin? Vela veci je pekných malo nosenych, ale obavam sa ze nik nebude mat zaujem pri novom poštovnom.
Kontaktuj nejaký útulok či by nemali záujem
O com viem ze sa hodi niekomu z mojho okolia, davam rovno konkretnym ludom. Nieco predavam cez zelenu apku a nieco cez oranzovy web. Ked sa neda predat, tak oblecenie do humana kontajnerov, zvysok vyseparovany do ola.
rozstriham, suchnem linku, okna.. vyhodim
Predavam tu na MK cez iny profil.
odkiaľ si
@alickapusinka orava
Darujem. Nemám nervy nič predávať.
Drahsie pofotim a predam cez net. Veci zo zary a pod sa celkom lahko predaju tak este tie, ale take bezne ja to vyhadzujem nelutostne. Mne sa nechce cakat kym ak vobec si niekto kupi daco za 5€ a musim to skladovat aj tak doma. Kedysi som to do humany este odniesla.
Na FB funguju darovacie skupiny - Nevyhadzujte, darujte. Ja tiez nemam nervy predavat a niektore veci by som aj tak inak, ako zadarmo, nedala. Uz som sa takto zbavila naozaj mnozstva veci, co je pre mna uz zbytocnost, niekoho potesi. A teda, par veci som si aj ja bola vziat od niekoho.
Som jediná komu prídu handry nepredajné? Ja mám rada online bazar, už som popredávala fakt všetko možne a oplatilo sa to, ale oblečenie.... to tam skratka stojí.... a ani sa nečudujem, keď si ľudia môžu kúpiť v sinsay nové tričko za 1,50€ a hlavne si to môžu aj skúsiť. Kupovať oblečenie na verím boha... tiež by som to bez skúsenia nechcela :/
Ja to selektujem na tri časti. Na predaj, na darovanie a na vyhodenie.
Vyslovene pokazene/deravé veci idú do koša.
Veci na ktorých vidno používanie idú na darovanie.
Veci ktoré sú v tip top stave predávam. A nejedná sa len o oblečenie ale aj o iné veci.
Deky, uteráky atď darujem do utulkov, hračky do detských domovov ci nemocnic...
No fasa, tak už ani vypípaný názov predajnej onej nemôžem spomenúť. 😂
Pouzitelne veci nosim do charity alebo do charitnych kontajnerov. Ostatne nosim na zberny dvor. Niekedy zvolam kamosky na rozdavaci den, co si vezmu, to si vezmu, ostatne konci ttak ako som napisala v prvej vete. Skladovat to nemam kde, na predavanie nemam sily a uz vobec cas.
Darujem v Nevyhadzujte, darujte na FB v konkretnom meste alebo aj tu je skupina mesta na MK. Predavame len take vacsie/drahsie veci, autosedacku, kocik, rifle Lindex viac ks v 1 velkosti... Golfac som darovala kolegyni. V Petrzalke/BA je to lahsie, vela ludi. Tiez potrebujem pretriedit veci po starsom, potom nosi mladsi a potom posuniem, v tomto veku to uz tak neznicia, v skolkarskych casoch som vsetky teplaky v 1 velkosti musela vyhodit. Davala som aj do kontajnerov charity, ale u nas na 95 % detske veci, radsej posuniem trebars vsetko od zinmej bundy po kratasky v 1 velkosti.
Drahé kúsky (napr zimnú kombinézu v top stave s PC 49€) predám cez web, všetko ostatné darujem kamoškám alebo cez darovaciu FB skupinu.
Co je pekne a dobre posuvam v darovacich skupinach co je nemoderne viac obnosene ide do humany a znicene derave flakate rovno vyhadzujem. Hodnotne veci kocik ohradka lehatka kolisku monitor dychu bicykle kolobezky vsetko z coho vyrastli predavam za tretinovu cenu a vacsinou sa podari predat.. takyto spotrebny tovar ale vacsinou nakupujem na bazari takze tretina mojej kupnej ceny bicykla alebo kocika je povedzme 20e ak som ho sama kupila za 60. A takto sa mi doma neskladuje zbytocny bordel veci sa realne vyuziju a potom zase sluzia u niekoho dalej.. co som sama dostala zasadne iba posuvam nepredavam.po babetku nosim do azylaku tam sa potesia vsetkemu lebo mamicky sa im tam casto striedaju a deti je tam vela. A dalsia vec ze som masivne zredukovala satniky detom aj sebe zaspinene za dva dni operiem vysusim a zas idu v cistom.. veci sa teda stihnu realne aj vynosit sprat a znicit kym z nich vyrastu..uz na mna nepada kopa pradla zo skrine babo ma 7 bodycok a 7 legin 3 pancuchy 3 capice 2 svetre a dva overaly.starsia tiez po 7-8 kuskov navzajom kombinovatelnych..jedna zimna bunda a je to uplna parada.
drahšie veci sa snažím predať ale väčšinu darujem známym a kolegom, čo majú deti tak, že tie veci využijú. Hračky nepredávam. Tie sú doma na padláši.
ešte som nič nepredávala...
niečo zoberie švagriná, ostatné všetko do kat. charity... inú charitu v meste nemáme...
Oblečenie selektujem, tie pekné niektoré aj nenosené dávam kamoške, je samoživiteľka s dvojičkami,(vysoké štíhle deti), ďalšie jednej vdove od nás z ulice , zvyšok nepoužiteľné do zberu textilu, hračky do mš škd, darovala som už aj nábytok a použitelnú plávačku.
Ja som hrozne vďačná za obchod bez peňazí, ktory je v našej obci.. vždy vyšlem deti tam niečo odniesť, spolu s nejakým finančným príspevkom nech to len ďalej funguje a deti si na oplátku niečo čo sa im páči vyberu.. majú pocit ako dobre nakúpili, dcéra si už celkom pestuje vlastný štýl 😄
Veľké veci ako bike, autosedcka a pod.darujem.vzdy cez FB našej obce a niekto sa nájde čo to možno aj speňaži, to mi je jedno. Som rada že sa veci zbavím..
Inak posúvam sestre čo má mladšieho syna ako ja najmladšieho a čo mu je už malé posúva zase našej neteri čo má este mladšieho syna..
Oblecenie triedim 2x do roka, davam ho ku kosom. Chodia tam bezdomovci, tak dufam, ze si nieco odtial zoberu. Ine veci vacsinou vyhadzujem