icon

Čo s agresívnym psíkom?

5. máj 2023

myslite, že sa dá pes utratiť len preto že je agresívny? psickarky nemusíte mi písať, ani pre mňa to nie je ľahké. No dnes pokusal manžela a bojim sa aby nepokúsal aj deti.. viackrat už vrcal po nás ale teda dnes manžela pokusal normálne do krvi.. ďakujem za odpoveď

Strana
z2
autor
6. máj 2023

@elmivelmi ako píšem oni psa majú cez 2 roky a začal to robil až teraz, do vtedy bolo všetko s ním ok.. nič závazne sa nestalo aby zmenil takto chovanie

nelca84
6. máj 2023

@elmivelmi Aj zo psa s minulostou moze byt si spravnym pristupom milujuce zlaticko, poznam vela takych. Casto tuto zmenu vedia dosiahnut uz v utulkoch. Skor je to o to, ze vela majitelov si mysli, ze staci si psa kupit a nechat ho doslova "pohodeneho" na dvore. Ja sa nejdem s tebou hadat, zjavne si psa nikdy nevychovavala. Len ta prosim, ani si ziadneho nikdy neobstaraj.

rebrambora
6. máj 2023

Hovoris, ze je to clen rodiny. Budem hadat bol len na dvore, vo voliere, na retazi?
Cely zivot mam psikov, tazko zvladnutelne plemena, momentalne Doberman a Rotvajler, jeden je z ulice bez uska.
Mat psika je jeho celozivotna vychova, pripominanie, kazdy jeden den, byt konzistentny. Ak to zaslo az tak daleko, psika nikto z vas nevychovaval, nikto ho nepozna. Pozriem sa na svojho psa a viem presne co chce urobit. Ak manzela pohryzol, toto muselo byt uz posledne, po mnohych a mnohych varovaniach.
Takze sklopit usi, zobrat ho do utulku, povedat co sa stalo a NIKDY, ale NIKDY si uz ziadneho psa nezaobstarat.
Ludia by mali robit psychotesty pred tym, nez si zoberu zvieratko...

autor
6. máj 2023

@rebrambora to som písala o svojom psovi že je člen našej rodiny, my mame staforda ktorý spáva s mali v posteli 😀 o tomto probléme to je sestrin pes, ten je na dvore voľne pustený. Nemá ani voliéru ani reťaz

nelca84
6. máj 2023

@autorka podstata je rovnaka, psika nech vratia do utulku, najdu mu lepsieho majitela. A sestra nech si vezme radsej macku, tu netreba vychovavat. Hlavne uz ziadneho psa, lebo to dopadne rovnako.

autor
6. máj 2023

@nelca84 to nie je ich prvý pes.. so žiadnym predtým nemali problém. Každý predtým u nich dožil. Oni byvaju aj s našimi.. V semptembri 2020 im zomrel psík, ktorý mal 13 rokov.. tak si chceli zadovazit nového, vždy mali psa..

taty
6. máj 2023

Pes je síce na voľno a deti sa a ním hrajú ale to nestačí . Je smutné že veľa ľudí si myslí že psom stačí záhrada . Viac starostlivosti a vencenia majú psi ktorý žijú v byte . Mám kolegu ktorý má čivavu . Ja som vždy hovorila že čivava je najväčší nervak , čivava je nervózna aj sama zo seba. No ale spoznala som kolegovu uchanu a teda tá má poslušnosť ako rotvajler. To že je čivava je to asi najväčší srdciar pre agility a chodia aj na caniscorss,síce beží a neťahá ale baví ju to tak že šlape ako hodinky , nesteka ako besna po všetkých okolo a tiež ešte po nikom nechnapla . Môžeš jej aj zradlo zobrať s papule. Ja mám dve husky vedela som že poslušnosť u nich nedosiahneme a tiež to bude vždy na voditku , ale tiež im môžu deti zobrať zradlo z papule , potiahnuť ich nechtiac za chlpy alebo nechtiac stupit na chvoste. Bohužiaľ lovia takže sliepky a zajace nechránim . Ale keď mali sliepku v papuli a prišla som k nim ,stačil im môj pohľad na to aby mi sliepku doniesli k nohám a pustili ju . Psa treba vychovať a nie utratiť. Ja si môžem nechať tanier s jedlom na zemi a ísť na wc a nezozeru ho . Ale behame , chodíme na dogtrekking, venčiť normálne ako keby sme mali byt a nie dom s veľkou záhradou. Na záhrade su tiež ale tam väčšinou len spia na trávniku. Pohyb a tréning je vždy mimo domu.

nelca84
6. máj 2023

Tak tento asi potreboval viac pozornosti a nezvladli to. Kde je zaruka, ze dalsieho vychovaju spravne? Zas ho budu chciet utratit? Pises, ze mate psika, tak sama vies kolko starostlivosti to vyzaduje. Nestaci psika len "mat".

autor
6. máj 2023

@nelca84 áno viem a píšem že sa nestotoznujem z ich názorom. A ďalšieho teda ale už nechcú.. Skúsia to vyriešiť cez ten útulok

cicikmicik
6. máj 2023

@elmivelmi och panebože , tebe ani tie sliepky

daniela2202
6. máj 2023

Pes je ako dieťa, treba mu ukázať lásku a pohladenie, a hlavne trpezlivosť 👉

lorin29
6. máj 2023

Dajte ho radšej cvičítelovi na 2 mesiace... Viem ze v Košiciach je dobrý len si nespomínam na meno 🤔
A ak to začal robiť až teraz treba ho dat vyšetriť ci mu niečo nie je nahodou a nemá bolesti

77daniela77
6. máj 2023

.

lalenka33
6. máj 2023

@elmivelmi lotéria je akýkoľvek pes pre človeka, ktorý sa mu nechce venovať a len ho vyhodí na dvor a da mu nažrať. Pokiaľ si nekupuješ psa z CHS, tak nevieš, aké gény, povahu majú rodičia. Tuto autorka jasne píše, že pes v minulosti dostal bitku, že ho nevychovali. Tu nieje problém to, že pes je z útulku, ale majitelia, ktorí sa psovi nevenujú. Psi z útulku odchádzajú socializovaní. Čo z toho psa ďalej bude je v rukách nového majitela. A nikdy nepochopím, načo si niekto zaobstará akékoľvek zviera, keď sa mu nechce venovať.

elmivelmi
6. máj 2023

@nelca84 🙂 mali sme psov doma,a mne je z teba na grcanie ked ti pride normalne zabijanie sliepok
@lalenka33 aj my sme dali psovi na cumak a nebol agrsivny voci nam nikdy za 14 rokov.Takze tam bude skor problem psova minolost a to ze v utulku nevedeli predpokladat co za pes to je.Preto ked niekto odradza ludi od kupy bazarovych paov a nuti kupovat z utulku -nema pravdu,Radsej z bazara akoz utulku

nelca84
6. máj 2023

@elmivelmi ty si dobre mimo dievca, nic take som predsa nepovedala. Hovorim, ze psika treba vychovat, nie utratit.
A z toho co pises dalej je na grcanie zase mne.

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
zelenakobyla123
7. máj 2023

@elmivelmi nemaj prosím žiadne zviera už nikdy, dúfam, že aj deti vychovávaš tým že im dáš na nos🙃 a podporovať ešte množiteľov, je mi z teba fakt zle…🤦‍♀️

elmivelmi
7. máj 2023

@zelenakobyla123 neboj sa kobylu nebudem chovat;)

freedoom23
7. máj 2023

Zabiť nevinný život kvôli evidentne zanedbanej výchove to je také Slovenské ;) evidentne je problém u vás a vašej "sestry" vhodnejšie by bolo utratiť asi vás. Jednoducho otras ..prosím kontaktujte Česko Slovenský kastracny program alebo nejaký útulok kde sa venujú problémovým psom a už sa radšej k žiadnemu nepriblizujte pre vaše a aj to zvieracie dobro. Pretože zviera sa agresívne nerodí agresívnym ste ho urobili vy vaše deti a skúsenosti vo vašej rodine

autor
7. máj 2023

@freedoom23 nepíš tu v množnom čísle. My mame staforda, ktorý je vychovaný a spáva s nami v posteli, je ako naše ďalšie dieťa.

freedoom23
7. máj 2023

Pes nieje dieťa je to pes. Každopádne nech sa prosím Vás poradí s ČSK programom nájde ich na fb alebo s trénerom problémových psov. Pretože opustených a zničených zvierat nachádzajúcich sa v osadách na SK je až až

havama
7. feb 2024

Ahojte, myslíte že sa ukľudní agresia u nášho psa? Ide o to že si včera otvoril neviem akým spôsobom bránku od záhrady a utiekol nám na ulicu kde ho chytil na ceste kamión. Našťastie podľa veterinára obišiel len so zlomenou zadnou labou ale musí s ňou ísť aj na operáciu. Lenže po vyšetreniach kde ho museli kvôli sonu a rtg uspat keď sa neskôr prebral tak ostal na všetkých agresívny, len priateľ k nemu môže teraz ísť. A mám strach že aj po tej operácii ostane takýto agresívny že nebude nikto z rodiny sa k nemu môcť priblížiť.

mandymoore123
7. feb 2024

@havama je normálne že je takýto. Sesternicin psík keď mal boreliozu alebo také niečo a všetko ho bolelo tiež na každého vrcal a inak je to super Mily psík. Treba mu dať čas ,na za sebou veľa. Keď ho prejde bolesť aj on bude kludnejsi a milší . Ľudí keď boli hlava alebo hocičo iné tak tiež nie sme milí k okoliu

mariska1989
7. feb 2024

Vrátiť nazad do útulku v tomto prípade . Útulok by mal kontrolovať psov komu ich zverili .na to sa podpisuje adopčna zmluva

janakedrova
7. feb 2024

Utratiť alebo darovať na stráženie

katik22
1. sep 2024

@cicikmicik dobrý deň, môžem vám napísať správu ?

Strana
z2