Čo s mojím mužom - tvrdohlavcom? Nechce sa presťahovať.

3. dec 2019

Dajte nejaké nápady ako presvečiť muža aby sme si našli svoje bývanie. Bývame v dome o ktorý sa súdia jeho otec a jeho strýko, spor nemá konca kraja. Bývanie je to katastrofálne - máme zimu lebo nám to krb riadne nevykúri, kúpeľňa v hroznom stave, všetko treba prerábať ale zas je to bývanie takmer za darmo (svokrovi platíme 50e mesačne). Ja odtiaľ chcem odísť no muž nechce o tom ani počuť. Podľa neho to raz bude super bývanie (chce to prerobiť ana poschodie pod nás dať nájomníkov). Odomna chce aby som si s ním vzala hypotéku. To odmietam lebo ten dom mu otec prepíše darom (ak ho vôbec po súde dostane). Najradšej by som bola keby odtiaľ vypadnem do bytu ale mužov otec vždy muža presvedčí že nie. Svokor je totiž na dom upnutý a chce aby tam muž žil. Chce mu ho silou mocou darovať. Muž si vraví, že je to super lebo dostane dom zadarmo. Ale zadarmo to isto nebude. Budeme musieť brať hypotéku min 80 000 aby sa toto veľké domisko kompletne prerobilo. Treba robiť všetko. Nová kanalizácia, kúrenie, elektrika, voda. Prerobiť všetky 3 poschodia.. Ja neviem ako presvedčiť muža aby sme si našli svoje bývanie. Stále sa kvôli tomu hádame. (to že ja odídem od muža riešenie nieje)

marsmykkok
3. dec 2019

nedala by som ani cent do niecoho co by bolo len muzove, radsej by som si zobrala hypo na nieco svoje aj mensie a to prenajimala a vedela ze neskoncim s holym zadkom.

nnnuuunnn
3. dec 2019

nemyslim si, ze existuje moznost ho presvedcit

majka99999
3. dec 2019

Preco nie je eiesenie, ze sa rozvediete? To teraz chces 10 rokov byvat v tom dome?

autor
3. dec 2019

@majka99999 máme malé dieťa. Keby sa po dvoch rokoch každý pre takéto veci rozvádza tak by to teda vyzeralo.

ivkazba
3. dec 2019

Kompromis... buď hypotéku na prerábku tohto domu, ale až keď otec na neho dom prepíše a muž potom pridá ako spoluvlastníka teba, alebo hypo na nový dom. Ak chce bývať jedine v tomto dome ale za podmienky, že dom bude iba jeho ale hypotéka spoločná... s tým by som nesúhlasila. Ale hlavne by to znamenalo, že on nie je ochotný riešiť veci kompromisom a to je vo vzťahu veľmi významný problém. A ešte ma napadá, ak by ste išli do prerábky, súhlasila by som iba za podmienky, že sa na všetko zoberie firma, ktorá to všetko naraz spraví. Aby sa nestalo, že budeš bývať roky na stavenisku.

viera
3. dec 2019

Presne ako pise @ivkazba ...Ja ked som s exkom kupovala byt...Tak chcel aby som dala do bytu peniaze...Hovorim ok dam ale za podmienky, ze budem spoluvlastnikom....Suhlasil...Sme rozvedení, keby som na tom netrvala uf no neviem ako by som skoncila.....Takze presne ako pise @ivkazba , inak by som do takeho rizika, ze cely dom bude len jeho a spolocna hypo urcite neisla...A na zaklade takychto veci zistis s kym pasieš.....

majka99999
3. dec 2019

Tak preco ste mali dieta, ked zijete v zime v nefuncnom dome?

autor
3. dec 2019

@viera presne toto chcem aj ja, ale svokor nesúhlasí že budem aj ja v liste vlastníctva.

lennaa
3. dec 2019

Preco s tym nesuhlasi? To nechapem, co potom chce? Co caka, ze tebe to takto akoze bude vyhovovat?

autor
3. dec 2019

@majka99999 no lebo sme mali dieťa. Žili sme v podnájme. Podmienky sa zmenili žijeme teraz tu.

autor
3. dec 2019

@lennaa tiež to nechápem 🤷‍♂️. Boji sa že v prípade rozvodu čosi dostanem. Svokor je trošku iná kapitola.

stela01
3. dec 2019

Určite by som si nevzala hypo na svoje meno na nehnuteľnosť ktorá moja nebude a v prípade sa budem ja baliť do igelitky
Nebuď hlúpa prosím tá

ivkazba
3. dec 2019

Okej, svokor nesúhlasí, aby bol dom aj tvoj. Podstatné ale asi je, ako sa k tomu stavia tvoj muž. Súhlasí s takýmto riešením alebo tiež nie? Ak nie, potom jeho požiadavka aby si sa podielala na hypotéke aj ty, nie je z jeho strany opodstatnená.

majka99999
3. dec 2019

No neviem, ako pisu baby, ja by som si hypo nebrala na nejaky dom, ktory mozno ani nevyuzijete, to je pekne, ze podnajomnici... U mna je pointa domu v tom, ze v mojom dome nikto iny nebyva.

gladys_07
3. dec 2019

no oni su obaja aki chrumkavi. Mas brat hypoteku, ostat byvat, ale nikto nic na teba neplanuje prepisat. Nerob to. Bud tvrdohlava aj ty. Hlavne ked dom este nie je ani len svokrov, toboz muzov alebo tvoj...

ivkazba
3. dec 2019

@majka99999 toto je tiež pravda, tiež si neviem predstaviť, že bývam v jednom dome s podnájomníkmi. Ako síce by mali samostatnú bytovú jednotku, ale na dvore asi žiadne súkromie. A o to predsa v dome ide, že mám súkromie. Ak by aj podnájomníci nemali na dvor vstup, videli a počuli by všetko a teda výhoda domu oproti bytu sa úplne vytráca.

acer11
3. dec 2019

Neboj sa,na cudzí dom hypotéku nedostaneš 😉

katarinka89
3. dec 2019

Hmmm....ťažko ti radiť, každá sme iná, inak by to to riešilo 1000 žien.co ti vraví tvoje vnútro? Odísť sama bez muža do bytu alebo zostať a čakať? Správne riešenie pre tvoju situáciu je v tebe samej