icon

Čo s použitým olejom?

cakambabatko
13. okt 2022

Ahojte, použitý olej odovzdávate na zberné miesta alebo čo s ním robíte? 😊

mandymoore123
•
13. okt 2022

@cakambabatko ahoj,napr v Kauflande majú zberné kontajnery na olej . My odovzdávame tam

oli18
•
13. okt 2022

@cakambabatko ano. U nas ma zber zriadeny Kaufland, beru pri vyvoze komunalneho odpadu, alebo na niektorych benzinkach.

pinkgirl
•
13. okt 2022

Pozri web čerpacích staníc Slovnaft - na vybraných čp mali zber na olej z domácností.

sissy27
•
13. okt 2022

@cakambabatko samozrejme, že odovzdávam na odberné miesta. Slovnaft, Kaufland a pred pár dňami pribudla aj na sídlisku nádoba na zber použitého kuchynského oleja.

buberova
•
14. okt 2022

Asi 2x som ho presne niesla na odberné miesto do Kauflandu.. ale prišlo mi to strašne otravné celý ten proces tak sa teraz snažím nerobiť jedlá z ktorých mi ostane veľa oleja ako sú hranolky, langoše, šišky a spol...

cakambabatko
autor
•
14. okt 2022

My odnášame tiež na odberné miesto v Kauflande,..keď počujem, že niekto vylieva olej do odtoku alebo do prírody, tak sa mi vlasy dupkom stavajú..😬

bennn
•
14. okt 2022

však a kam dávajú olej ostatní ľudia? Kaufland a Slovnaft je snad v každej dedine, či každý beží niekam na zberný dvor otvorený raz za týžden alebo prave keď je človek v práci? ... Určite nie. ...

Mohol by sa niekto ďalší vyjadriť. Však vyprážané jedlá sa jedia vo velkom.

cakambabatko
autor
•
15. okt 2022

@bennn Ano presne, na to som sa pýtala, či by to náhodou nemalo ešte nejaké využitie alebo tak 🙂