icon

Čo s takýmto psom?

22. aug 2023

Prosim Vas psickarky( nie tie prehnane starostlive). Pani 80r ma psika,krasny len narocnejsia povaha.Rada by ho darovala,my aj chceme.Lenze neviem ci je to dobry napad prave psa uz 1,5rocneho s navykmi ake ma,vraj im utiekol do susednej dediny.Asi 7km. Moja situacia mam zahradu,3deti a chceme psa k detom .Len na zabradu,ziaden pristup dnu.Tento aj je vonkajssi vo voliere.Lenze co si myslite da sa 1,5r psik preucit,naucit nov moresom?Bala by soms a toho ze by nam utekal napriklad z prechadzok a tak.Prikladam foto psa je to takato rasa.

Strana
z8
autor
27. aug 2023

@bessie👍

zuzanaam
27. aug 2023

@anonymanonym @cicikmicik na merle gén sa viaže veľké množstvo zdravotných problémov, a keď sú merle alely dve, tak sa často rodia ťažko postihnuté jedince. A je jedno, či s PP, alebo bez.

anonymanonym
27. aug 2023

@zuzanaam ano, double merle je urcite obrovsky problem, pri PP je to aj vyslovene zakazane

mandarinka555
27. aug 2023

To by si toho nešťastníka nechala v zime pri mínus 15 stupňoch mrznúť vonku? A ešte ma napadla otázka, načo si 80 ročná babka zaobstarala ročného psa?

hladamematku
28. aug 2023

tak mam s teba pocit autorka prispevku ze si cisty psychopat, pozdvihla si si ego ako nas tu mas vsetkych na haku, ako ti je jedno nas nazor, ty si spravis ako TY CHCES ty toho psa NEMUSIS milovat je to LEN pes, ty ked budes chciet bude mat mlade bez ohladu na NAZORY ODBORNIKOV. Dokonca ohrozujes svoju dceru ze jej odopieras lekarsky zakrok, lebo si myslis v svojej fanzazi ze jej narkoza ubliz!
Ty si vzorovy pripad sialenej osoby ktora si honi ego na slabsich (zvierata deti), ja co mi pamat siaha som slabich ochranovala, uz od skoly, ci ludi ci zvierata, starych deti, stojim za nimi-pride mi to prirodzene, a taketo nuly a kreatury AKO TY u ktorych naozaj neviem preco im bolo dopriate sa narodit, nepochopim nikdy.
Tak si nam tu vstkym ukazala aka si majsterka sveta lebo ty ROZHODNES o osude tejto feny, ty SPRAVIS S NOU len co ty budes chciet a just ju nekastrujes lebo my sme vsetkci blbi, len ty si lietadlo....FYZICKY MA S TEBA NAPINA...PRAJEM Ti do zivota aby si dostala spat to co davas....

autor
28. aug 2023

@hladamematku Za 1-pisala si ze uz nebudes reagovat.
Za 2- neotravuj ma uz s tvojim svetonazorom a konspiraciami.

autor
28. aug 2023

@mandarinka555 Ona ho mala od stenata a je spokojna a kludna ze uz ju doma nema.Doevcata pes sa ma u nas ako v bavlnke a samozrejme v -15C aj kvalitna budka.Ja nemaˇ predsa doma anglickeho buldoceka,yorksira ci ine napodobneniny psov.Ale psa! A pes nebol domestikovany aby sa doma valal na gauci.Ale aby strazil.A ja mam osa ktory nema problem byt v zime vonku,ved je to pes preboha nie rybka
v akvariu.

bessie12
28. aug 2023

male plemena nie su ziadne napodobeniny psov !!! Aj male plemeno je pes, len v mensom "vydani". Toto velmi predpotopny nazor, ze len velky pes, je pes.

autor
28. aug 2023

@bessie12 moze byt predpotopny,lenze j printych mini psov uvazujem ze na co sa to podoba,na macku,ci potkana?Ako naozaj ludia vedia byt strasne zli,ked dokazu nieco take ako napr ten angl buldocek vyslachtit.
Nemusime sa tu vzajomne urazat,alw je to vec vkusu aj ,no nie kazdy ma aj dobry vkus🙂

autor
28. aug 2023

@hladamematku A este tebe adresujem posledny odstavec
Chces robit charitu,je ti luto nad tcormy,citis so slabsimi?Tak prosim Ta chod robit charitu do adriky,ci indie ,ci ukrajiny kde realne ludia potrebuju pomoc.A nie tu sa rozplyvas rozmazanostou ludi,pritom ich os sa maju milion krat lepsie ako miliardy ludi na svete!Vobec mi nie je luto ze pes chudacik v zime bude lezkat v zateplenej bude pri 0 C.Alebo ze chudacik nahodou bude mat razbza zicot stenata.
Sa uvedom kdw tvoj ubohy sucit smerujes.Naozaj chod za pravym utrpenim,nehladaj ho zbytocne na MK.Mozno aj v romskych osadach cakaju deti(nie psy) na tvoju bezuhonni pomoc.Tak tu nespamuj a pomahaj!

bessie12
28. aug 2023

mala som nemeckych ovciakov, mala som jazvecika, aj yorkiho a teraz mame najducha civavu. Kazde jedno plemeno ci uz male, stredne alebo velke je PES a nie macka ci potkan. Ci sa ti to paci alebo nie.

autor
28. aug 2023

@bessie12 bessie ,vykasli sa uz na mna,moj nazor poznas,ja tvoj,v niecom s tebou suhlasim,v niecom nie.Psa mame doma a uz vlastne ani nepotrebujem ziadne rady,kedze vycvixit osa si musime sami.
A ano je to pes ci yorko,ci najduch ci civava,ja len pisem aki su ludia sebecki,ked kvoli svojim potrebam dokazu vyslachtit nieco,co ledva dokaze dychat.Len pre to aby mali nieco pri sebe na gauci,aby neboli sami atd.Hlavne ze mozno svojich rodicov suonu do starobincov ale doma sa venuju svojmu psikovi nepretrzite.
To uz bolo posledne,nebavi ma tato vymena nazorov.

cicikmicik
28. aug 2023

Veľmi si vypatlana , veľmi ľutujem tvoje 3 deti a toho psa...

stevvvka
28. aug 2023

Ja ti rozumiem v tom, že niektorí ľudia si zo psa spravili hračku, dávajú mu oblecko.. Ale ty si v podstate taka istá. Tiež si chceš zo psa spraviť hračku.

Chápem, že pes u teba nie je na prvom mieste, a ani by nemal byt pred detmi, to je ok. Ale dávať ho na posledné miesto tiež nie je ok. Nechoď z extrému do extrému. To, že psovi nestačí dat žrať a 1tyzdenne ho vyvenčiť, neznamená starať sa oňho celý deň, je predsa toľko ciest a spôsobov, ako naplniť jeho potreby a nežiada si to ani len hodinu denne niekedy

autor
28. aug 2023

@stevvvka Dakujem za nazor a to ze si tu vecne a bez rypaciek prispela.Vazim si tvoj nazor.Pes ma nasu pozornost cely den,myslim si ze naozaj mu u nas "zatial"nic nechyba.Zmeni sa to nastupom do skolky a skoly,cize bude to narocnejsie.Dokonca ma aj pristup dnu(co som zasadne proti).Ale tiez nie som tak brutalna ako sa obcas mozem prezentovat.

mandarinka555
29. aug 2023

Veľmi pochybujem o tom, že toho nešťastníka niekedy vôbec pohladíš 👎

Strana
z8