icon

Čo s takýmto psom?

22. aug 2023

Prosim Vas psickarky( nie tie prehnane starostlive). Pani 80r ma psika,krasny len narocnejsia povaha.Rada by ho darovala,my aj chceme.Lenze neviem ci je to dobry napad prave psa uz 1,5rocneho s navykmi ake ma,vraj im utiekol do susednej dediny.Asi 7km. Moja situacia mam zahradu,3deti a chceme psa k detom .Len na zabradu,ziaden pristup dnu.Tento aj je vonkajssi vo voliere.Lenze co si myslite da sa 1,5r psik preucit,naucit nov moresom?Bala by soms a toho ze by nam utekal napriklad z prechadzok a tak.Prikladam foto psa je to takato rasa.

cicikmicik
26. aug 2023

Inak veľmi ma nadvihuje z tvojej témy a z tvojich slov ..toto je strašné, niečo také napisat a mať názory ako moja stará mama pred 60rokmi naozaj ..mám tiež deti na prvom mieste , ale vyhlasit ze pes nie je člen rodiny? Ja mám 4 (slovom štyroch) psov , a každý jeden je člen rodiny , každý má svoju osobnosť , iné maniere aj zlozvyky ale každý jeden je člen rodiny ..u teba sa pes ako v raji mať nebude ani náhodou ,ani náhodou ..to by si musela mať iné názory a iné zmýšľanie,aby sa mal pes u teba dobre ..

anonymanonym
26. aug 2023

@cicikmicik u PP borderiek je merle normalne akceptovatelne 🤷‍♀️

cicikmicik
26. aug 2023

Ak bude pes chorý ,čo spravíš? Vieš koľko stojí taká zložitejšia operácia ? Alebo ochorenie? Moja mala rakovinu, bolo to veľmi veľa peňazí ,ďalšia zožrala kameň , to boli 100vky eur čo sme museli zaplatiť aby ju zachránili, pôjdeš na dovolenku, kam so psom? Hotel ? Platíme za týždeň 500e za dvoch ..asi ťažko to dáš na niekoho ,čo pre teba nie je člen rodiny..kvalitné zradlo, nie granule propesko, pedigree, ale naozaj granule..ratas s tým?

cicikmicik
26. aug 2023

@anonymanonym ďakujem , za info ,kamarátke nechceli merle uznať ..

anonymanonym
26. aug 2023

@cicikmicik neprevyšovala u toho psa biela farba?

cicikmicik
26. aug 2023

@anonymanonym neviem , viem len že má merle gen , a že nechceli jej uznať ,

cicikmicik
26. aug 2023

@anonymanonym nie sú oni nejaký náchylnejší na ochorenia? Lebo aj u nášho.plemena sa každý za merle ide zabiť , ja by som to množit nechcela..

anonymanonym
26. aug 2023

@cicikmicik ci su PP boc merle psi nachylnejsi na choroby ako PP boc ineho sfarbenia sa priznam, ze neviem 🙂 Len na 100% viem, ze u BOC je toto sfarbenie povolene a ze velky zdravotny problem robi double merle (preto je u PP psov zakazane krizenie dvoch merle jedincov a aj sa dava na merle gen celkovo v liniach pozor)

jankaovecka
26. aug 2023

Ale baby, ved ona ma cistokrvneho a basta!
Nepotrebuje papiere🤣🤣😂

autor
27. aug 2023

@cicikmicik prijmi aj iny nazor ako tvoj.Pes je pes ,nie clen rodiny to neznamena ze sa mi nebudem venovat,chapes.Ani ja nie sim clenom svorky i iebyze mam 40psov,lebo stale sa budem spravat ako clovek,nie ako pes.A ked ta nadvihuje,tvoja vec so svojim nazorom si chod obtazovat ineho,nie mna.

autor
27. aug 2023

@cicikmicik ked bude chory taka k zverilekarovi nie?Hadam ho nebudem doma liecit s bylinkami.Ja viem co stoji veterinar.

autor
27. aug 2023

@anonymanonym Maju problemy s ocami a sluchom.Merle znamena oslabeny gen ktory sposobuje to sfarbenie,normalne je to mutacia -nie prospesna pre osa.Ale ludia z toho urobili doplnok ako napr yorksir a ine podivne tvory.

autor
27. aug 2023

tak never no.
@jankaovecka Babke kupil psa sN,generalny riaditel inak.Darivala nam ho aj s vrecom kvalitnych granul.Inak babka sama na urovni,cistotna skratka predo by nemohla mat po osa,?Co si myslis ze vsetci starsi ludia zmyslju ako??Nechaoem preco mas potrebu niekoho,koho nepoznas takto zaskatulkovat.A mne je jedno ci po alebo bez ja skor chcem krizenca pretoze si krajsi,individualnejsi .
A tato je naozaj dobre zivena,dobre stavana dobry chrup ktasna srt,jemnuck ako paperie,nie tvrda ako droty.

autor
27. aug 2023

@sinusoida Dakujem ti za slusny nazor.Pohybu ma az,az,inak velmi chapavy pes,len potrebuje sa naucit socializovat s inymi psami,lebo na vsetko steka.

evaachesa
27. aug 2023

Známa ma fenku a tá im stále dokáže zdrhnúť aj keď všetko zabezpečia a každú chvíľu sa vráti z potuliek kotná...tak aj toto zváž aby ste sa potom nemuseli starať aj o šteniatka a zháňať niekoho kto si ich vezme.

cicikmicik
27. aug 2023

🤦😂🙈

bessie12
27. aug 2023

Yorkshirsky teriér ci ine plemeno je podla teba podivný tvor ?? Jediný kto je tu podivný si len ty sama 🤦‍♀️

cicikmicik
27. aug 2023

Ja rešpektujem aj názor iných ľudí, s tým problém nemám 😂 ale tvoj je tak primitívny,že to sa rešpektovať ani nedá ..veľmi musíš byť pozadu v zmýšľani..🙄

autor
27. aug 2023

@cicikmicik No nezda sa mi ,ze si "nad vecou"

autor
27. aug 2023

@bessie12 Prosim Ta,ty sa radsej staraj o svojho dedusk a radaej sa snaz s nim si zalozit rodinu,lebo sa zda ze hormony ti poriadne tlcia do hlavy.

autor
27. aug 2023

@evaachesa No moze byt,ale ja poznam aj nekastrovane feny,ktore maju uz oar rokov a nikdy nemali stenata.Tak ak ma dersvy olot,moze sa podhrabat,my mame aj podhrabove dosky na plote.

bessie12
27. aug 2023

😂😂😂😂😂 pobavila si neskutočne ty podivin 😂😂😂 50 r. je deduško?? Tebe pekne hrabe

autor
27. aug 2023

@bessie12 No jasne,hl pri 27 rocnej .Narob si deti,aspon zo 3 a potom nebudes mat energiu pro dedkovi,Takze sup, suo planuj si radsej rodicovstvo s tvojim deduskom.Potom pri nom a detoch nebudes mat energiu na rozdavanie neuzitocnych rad.

bessie12
27. aug 2023

uz davno nemam 27 rokov to je za prve. Za druhe dedusko este nie je, pretoze nema vnucata. Za tretie radsej si nastuduj nieco o psoch a nestaraj sa o moj zivot, pretoze vies o nom velke H, tak isto ako aj o psoch.. Tak sup sup do kniznice pre nejake knihy nielen o danom plemene co chces mat. Uz teraz toho psa lutujem.

autor
27. aug 2023

@bessie12 v jeho veku uz moze mat davno 10r vnucata🙂 Takze ty zas do kniznice po knizky ako sa starat o seniora a nezabudni na prevenciu pri nim uz.Cukrovka,a ine civilizacne choroby a nezabudni na prostatu,v jeho veku by uz mal byt pravidelne vysetrovany.
A uz ma neoznacuj,pretoze ako ty na mna,ja na teba. neboj sa pes uz ke davno pri 3 detoch vyvenceny 2,5h

bessie12
27. aug 2023

vnucata moze, ale nemusi mat. A nic z toho nema co si napisala. Ma ovela viac energie
ako ktorykolvek ovela mladsi clovek. Ked budes mat 50tku na krku, tak potom sa ozvi a napisem ti, ze si stara ... babicka, ktora potrebuje plienky, lebo uz neudrzi moc.
Vyvenceny .. To je vsetko malo. Chovala som niekolko psov narozdiel od teba, takze viem velmi dobre co obnasa chov psa a nielen maleho plemena v byte ..

autor
27. aug 2023

@bessie12 https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2...

Roro si pozri,ty milocnicka zvierat.Takto trpia zvierata .A potom pis nezmysly.

bessie12
27. aug 2023

nepopieram, ze niektore zvierata vyzeraju, tak ako vyzeraju kvoli slachteniu, cize vinou cloveka. A k tomu patria aj urcite vady / choroby. V tom mas pravdu. Napriklad v NL zakazali predaj myslim, ze francuzskych buldockov prave kvoli zdravotnym problemom, ktore maju v dosledku slachtenia. A ano som milovnicka zvierat. Jedneho najducha mame doma a robi nam radost uz vela rokov. Keby som opat nasla nejakeho psika ci macicku vyhodenu na ulici, tak by som si ich vzala domov a poskytla im potrebnu starostlivost a lasku.

cicikmicik
27. aug 2023

Chudák pes

cicikmicik
27. aug 2023

@bessie12 načo jej to vysvetľujes ? S ňou sa nedá 😂 toto vidíš aj pri tých reakciách ..to je veľká strata času , a aj ona sa s tými názormi stratila v čase ..