Čo sa deje s nepredanými sendvičmi v Starbuckse?
Máte skúsenosť ako zamestnanci Starbucks čo sa robi so sendvičmi a kolacmi ak sa nepredali? To sa na konci steny vyhadzuje, zamrazí alebo si to môžete zobrat a zjest?😉
my sme boli teraz v starbucks v zajranici a tam ich rozdavali zadarmo ludom aj neprevzte napoje
@zeldia nemyslím, že zákusky majú trvanlivosť len jeden deň, predajú sa na druhý deň. Ak si otázku myslela tak, že tam pôjdeš robiť a po každej službe budeš niesť domov krabicu zákuskov si podľa mňa na omyle, vždy je cieľom všetko predať, hoci aj s pomocou toho že sa precení. Samozrejme môže sa stať že nejaké dni budú extrémne slabé-klasicky sú tak napríklad dni po Vianociach-začiatok roka ked ľudia sa vyhádžu z peňazí a môže ostať viac ak bude málo zákazníkov, ale myslím že väčšinu dní neostane skoro nič.
@zeldia nemyslím, že zákusky majú trvanlivosť len jeden deň, predajú sa na druhý deň. Ak si otázku myslela tak, že tam pôjdeš robiť a po každej službe budeš niesť domov krabicu zákuskov si podľa mňa na omyle, vždy je cieľom všetko predať, hoci aj s pomocou toho že sa precení. Samozrejme môže sa stať že nejaké dni budú extrémne slabé-klasicky sú tak napríklad dni po Vianociach-začiatok roka ked ľudia sa vyhádžu z peňazí a môže ostať viac ak bude málo zákazníkov, ale myslím že väčšinu dní neostane skoro nič.
@domkakvet nevidela som žeby napr po 20:00 precenili pečivo Starbucks v auparku.
@marsmykkok kolace sa môžu predávať tri dni, ale taký plnený sendvič alebo croisant na druhy den ja si to neviem predstaviť či sa dá zamraziť.
Pokiaľ viem, Starbucks je na Munchi. Takže ak sa nepredá, dá sa kúpiť cez appku lacnejšie a vtedy sa zväčša predá.
V zahraničí viem, že sa niekde dávalo do útulkov, rozdávalo ľuďom.
Na SVK bol s tým problém (podobne ako v jedálňach), že nesmeli si zobrať alebo dať niekomu, muselo sa to vyhodiť (bol to tuším nejaký zákon, dúfam, že už dávno zrušený). Museli mať dohodu s nejakým družstvom alebo takou inštitúciou, kde to šlo zvieratám.
Pokiaľ viem, Starbucks je na Munchi. Takže ak sa nepredá, dá sa kúpiť cez appku lacnejšie a vtedy sa zväčša predá.
V zahraničí viem, že sa niekde dávalo do útulkov, rozdávalo ľuďom.
Na SVK bol s tým problém (podobne ako v jedálňach), že nesmeli si zobrať alebo dať niekomu, muselo sa to vyhodiť (bol to tuším nejaký zákon, dúfam, že už dávno zrušený). Museli mať dohodu s nejakým družstvom alebo takou inštitúciou, kde to šlo zvieratám.
@vkatush ešte to platí, je to odpad, nesmie sa používať na kŕmenie zvierat a môže to zobrať len poverená firma s ktorou má jedáleň zmluvu a samozrejme za odvoz a likvidáciu odpadu zaplatiť
@zeldia Podla mna to maju podobne ako ine fastfood restauracie. Pravidlo je ze sa to musi vyhodit, ani zamestnanci si nemozu zobrat, ale toto pravidlo sa nedodrziava striktne a kazda lokalita si robi po svojom.
Moj brat robil v McDonalde a nepredane sendvice sa vyhadzovali, a to aj priebezne pocas zmeny, ak uplynula urcita casova lehota. Kolace, si mohli zobrat domov. Mali presné lehoty, kolko dlho moze byt rozmrazene resp. pripravene jedlo ponukane zakaznikovi.

Steny-zmeny