Čo sa oplatí kúpiť v Rakúsku?

denike
28. jún 2016

Poraďte prosím veci znalé maminy z Bratislavy a okolia, ktoré tovary sa oplatí kúpiť v Rakúsku, prípadne do ktorých obchodov by ste mi odporučili ísť? Počula som, že sú dobré napríklad rakúske pracie prostriedky (aj rovnakej značky ako u nás).. ako je to s inou kozmetikou, plienkami, detským tovarom, čímkoľvek? Jednoducho, čo by ste si kúpili, kebyže sa dostanete do AT iba raz za 100 rokov ako ja? :D Dakujem za všetky rady a tipy!

dominika6
28. jún 2016

@denike
ja chodím každé leto do pandorfu v lete majú výpredaje na letné veci,ktoré sa naozaj opaltí kúpiť,nie ako tu že dajú 50% a len umelo zdvihnú ceny a dajú zľavy...

nyusika
28. jún 2016

zachodove dosky 😀 😀

sorry, ale na taketo otazky odpoviem vzdy toto.
definuj, co myslis pod pojmom "co sa oplati"

ak myslis, ci su pracie prostriedky kvalitnejsie - ano, su. mam to otestovane.
ak si myslis, ze su lacnejsie - niekedy su, malokedy.

V rakusku predavaju to, co aj na Slovensku, vacsina veci je kvalitnejsia, ale ci aj lacnejsia, tazko povedat.

mawka
28. jún 2016

achhh, sak ked tam pojdes, tak pozries ceny a sama sa rozhodnes, co kupis, co potrebujes. ci uz handry, potraviny, drogeriu, kozmetiku. ano, je tam kvalitnejsie, ale lacnejsie nie vzdy. sa oplati tym, co maju na skok, ze maju aj k dispozicii letaky s akciami. zase netreba sa namotavat, ze v rakusku je vsetko lacne.
teraz som spravila napriklad nakup v nemecku, za 35 e nesiem dvojo kuracich prs, mlete hovadzie, kilo steakov, ryby a bravcove kare jeden a pol kila, 10 jogurtov, dve brunch natierky, pol kila slaniny, pol kila schwarzwaldskej, nejake salamy, syry. vcera som nakupila suche potraviny a smotanu a 4 masla za 20 e. cize za 55 e mam velmo kvalitny nakup na dost dlho. u nas kupim len pecivo, mlieko, ovocie, zeleninu. ale nie som si ista, ci je rakusko take lacne ako nemecko.

nyusika
28. jún 2016

@mawka dobry nakup 🙂

mawka
28. jún 2016

@nyusika preto chodim ako dedo mraz ovesana z roboty, lebo maslo za 70 centov, no nekup to a dobre maslo, obycajne, ziadny margarin. smotana na slahanie 35 centov, mlete hovadzie 2,50 eur, jogurty dobre, kvalitne za 19 centov a tak dalej. takze si vies predstavit mmoju batozinu vo stvrtok 😀 a tu objemnu prenosnu chladnicku. este ze chodim sukromne autom 😀

nyusika
28. jún 2016

@mawka ja som nedavno v Metre len za ryby nechala viac, nez ty za nakup :(

mawka
28. jún 2016

@nyusika no ved toto. ked porovnam nakupy u nas a tu... milion a jedna. tie palky su neskutocne. fakt mame dost drahe potraviny. na to, kolko sa zaraba u nas a ake su ceny a ake tu. nebe a dudy. tiez mam z domu nedaleko do rakuska, ale nenakupujem tam, bo ked si zratam cestu tam, nazad, niekolkokrat, sa mi neoplati.

miriam11
28. jún 2016

@denike ahoj, my tam chodime dost casto nakupovat. A kupujeme syry, mliecne vyrobky, maslo, sunky, bio ovocie /lenze ak si zdaleka, asi ti to po ceste domov nevydrzi/, rybacie konzervy, cestoviny, drogeriu a kozmetiku akukolvek /oni to tam fakt maju lepsie, zial bohu, aj ked je to rovnaka znacka, ono aj sprchovy gel rovnakej znacky u nas je proste iny/, oblecenie, topanky. Lacnejsie to vsak nieje, ale chutnejsie ano, tricka sa nevytahaju, nesperu. Preto tam nakupujeme, maju kvalitnejsie vyrobky.

mawka
29. jún 2016

@miriam11 suhlasim. neni sampon ako sampon. ten isty kupeny v at alebo v de sa neda porovnat s tym istym kupenym u nas. bohuzial, je to vazne tak. aj s praskami, dokonca aj s jarou, som si vsimla.

nyusika
29. jún 2016

@mawka
ja som tomu nechcela verit...az kym so nekupila rovnaky praci gel v AT a u nas...uz konzistenica a vona boli ine. ten z AT bol hustejsi, jasne, ze aj vona intenzivnejsia (hoci nie kazdy si a vonu potrpi) - veci sa krajsie oprali...
ja zijem v dostrele do Rakuska, preto mi nerobi problem vybehnut si na bezne nakupy do AT...

nie je ziadne tajomstvo, ze kvalita tovaru pre trh Rakusko-Nemecko je ina, ako pre vychodoeuropsky trh, SVK sa sem radi.

tanamiska
29. jún 2016

ja tam nakupujem sirupy bez konzervantov ,džemy v penny markete ,syry ,aviváž ,prací gel v hofferi ,na sadkosti chodíme do Kitse do čokoládovne .Drogeriu väčšinou v Bipe ,no aj ked kúpiš v inom obchode najlacnejší gel vždy je kvalitnejší ako ten u nás

mawka
29. jún 2016

@nyusika presne tak, aj avivaze. a sampony, tak z toho som bola tiez dost vedla. uplne ten isty, u nas este drahsi kupeny a vona menej intenzivna, riedky bol.. pisem konkretne o pantene samponoch a maskach a naposledy ma takto dostal Ultime od Schwarzkopfu, co je na nom claudia schiffer. tu si ho kupujem za 2,50 e, u nas ho pod 5 e nekupim. ten u nas mi robi vybuch na hlave, doslova krepovite vlasy, tento nemecky robi to, co robit ma, repariruje vlasy. skusala som, ci to neni aj vodou, ale prd. je to rozdielnou kvalitou.

denike
autor
29. jún 2016

Dakujem za viacere dobre tipy.. Zaujima ma hlavne kvalita, keby islo o cenu, skor by som sa smerovala na Polsko 🙂 Skusim teda pracie gely, sampony a nejake trvacne potraviny, budem len prechadzat a nebudem mat vela casu, preto som chcela vediet co a ako od Vas skusenejsich, vdaka ;)

littleslovak
30. jún 2016

Byvam v pohranici a spociatku som mala tendenciu nakupovat cast tam cast tam, najma ze vsak na slovensku za gastrace. Ale vies co? Je to blbost. Dnes, po niekolkych rokoch, uz nic nekupujem v Bratislave. Netankujem v Bratislave. Dokonca namiesto Bazosu pouzivam rakusku stranku - portal podobneho typu.
Zalezi co by si chcela a kam presne ides ale pozri si stranky Penny marketu, Merkur marketu, Lidl (.at), Hofer ci Spar. Vzdy maju filialky napisane kde su. Na drogeriu BIPA alebo DM, v tej kupis ale aj zdravu stravu a pre decka od vyzivy az po oblecko vsetko. Tiez pozri ich weby. Co viem tak baby v okoli nakupuju detske veci iba v Rakusku, od vlhcenych utierok cez plienky fakt az po to oblecenie (cenovo sa DM a BIPA velmi nelisia, toto som si minule presne pozerala co kde stoji).
Na oblecenie Parndorf ak mas cestu aj tade, ked su zlavy je to fajn.
V Bruck an der Leitha je nakupne centrum, je tam aj Tschibo aj Takko (celkom odporucam) dokonca aj Moebelix 😀 ale aj znackovejsie obchody.
A ak sa nebodaj chystas az do Viedne tak nevynechaj Dunkin' Donuts ak si na sladke 😉
Pottrzeno secteno, oplati sa v Rakusku nakupovat. Nie vsetko je lacnejsie ako na Slovensku ale kvalita je neporovnatelna a niekedy ta cena ani nie je vyssia. Pri akciach ani nehovorim.
Uzi si pekny den v Rakusku 😉

denike
autor
1. júl 2016

@littleslovak dakujem ti za super prispevok, si velmi zlata, ze si mi takto poradila, popozeram a urobim si plan, este raz velka vdaka ;)

nyusika
1. júl 2016

ja este doplnim, ze v rakuskych DM platia aj slovenske DM karty 🙂

littleslovak
1. júl 2016

@denike rado sa stalo. je to ine ked tam zijem, ale ako som sa snazila vysvetlit v prvom prispevku tiez mi chvilku trvalo nez som na nejake veci prisla 😉

denike
autor
1. júl 2016

@nyusika ano? To je potom dobra sprava. Takze mozem potom vyuzit aj zlavy za body?

denike
autor
1. júl 2016

@littleslovak verim, ked tam zijes, beries veci uz automaticky

nyusika
1. júl 2016

@denike
tak tie zlavy otestovane nemam...skus a aj vediet potom 🙂

autumn11
2. júl 2016

ja nakupujem v AT raz za dva týždne. Urobím vždy veľký nákup potravín a drogérie. Oplatia sa mliečne výrobky - syry, maslo, tvaroh, čokolády, ovocie a zelenina Kupujem aj iné potraviny aj keď nie sú lacnejšie, ale chuťovo sú vynikajúce. Z drogérie nakupujem hlavne pracie prášky, plienky a kozmetiku pre malého aj pre nás. Je o dosť lacnejšia. Oblečenie nakupujem niečo v K1 centre a hlavne v Parndorfe.

gastanka32
2. júl 2016

my chodime hlavne na zlavy na oblecko 🙂 aj ked nikdy nevynechame obrovsky nakup potravin. Ale to je vedlajsie 🙂 mam znameho co neda dopustit na pracie prasky, avivaz a tak 🙂

jana8867
10. aug 2016

Ja nakupujem najmä potraviny, potrpím si na kvalitu výrobkov, mám rada bio výrobky, ale je pravda, že veľa potravín kupujem i v DM drogérii u nás na Slovensku. Chodím i do drogérie, kde kupujem pracie prostriedky a čistiace prostriedky. Viedeň je skvelá na nákupy oblečenia a doplnkov,ale okrem pár obchodov, ktoré na SK nemáme, nevidím veľký rozdiel medzi tovarom a cenou.

melynda
10. aug 2016

Teraz sa nechystáte do Rakúska? čo sa tam teraz oplatí???

jana8867
10. aug 2016

Pozrite si vekové stránky jednotlivých reťazcov, poprípade ak ide niekto známy, poproste ho o leták. Zájdite si do reťazcov, akcie sú na hocičo, ale nečekajte nižšie ceny, min. nie o veľa, skôr je to o tom priplatiť si za kvalitu napr. práškov, orechov, jogurtov, mlieka. Neodporúčam kupovať v Rakúsku chlieb, ten nie je vôbec chutný.

maffi
11. okt 2016

@mawka ahoj. mozem sa ta prosim opytat ci nvies kolko tam stoji kilo orechov? dakujem za pomoc

mawka
11. okt 2016

@maffi to ani len netusim.

maffi
11. okt 2016
zuzana2205
27. aug 2018

Ahoj chcem sa opýtať oplatí sa kupovať v Rakúsko elektronika? Myslíte, že bude to lepšie kvalita ako na Svk? Ďakujem

sasheek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz