Čo sa stane, keď nevyzdvihnem zásielku z Bonprixu?
Ahojte dievčatá neviete mi povedať ako to je ak si nevyzdvihnem zásielku z bonprixu do stanoveného termínu? Viem že tu zásieku vrátia odosielatelovi ale zaujíma ma, či dostanem nejakú pokutu?
V tejto diskusii sa ukazuje, aký ľudia naozaj sú.Presne vďaka všetkým takým, ako ste tie, čo píšete,že nemusí prebrať lebo si to objednala od firmy a nie od mamičky predávajúcej súkromne kopec firiem prestalo posielat tovar na dobierku.Aj tie firmy platia poštovné, platia zamestnancov, priestory, elektriku..majú aj náklady nielen zisk.Ich živobytie je ich firmaZamestnanec musí tú objednávku spracovať, zabaliť, odovzdať kurierovi.Ten sa zbytočne trepe niekde na adresu.Si myslíte, že tie firmy svojim majitelom len tak spadli z neba?Som zvedavá ci by sa vám ako majitelom nejakej firmy páčilo, keby sa takto k vam spravali zakaznici.Je rozdiel,keď sa stane niečo neočakávané,že si človek ten balík fakt nevie vyzdvihnúť a rozdiel len tak si zmyslieť,že to nechcem a neprebrať.Autorka ani raz na otazku prečo to nechce prebrať neodpovedala,takže asi bude z tých, ktoré si to rozmysleli. Ja sa držím jedného nerobím iným to, čo nechcem aby oni robili mne.A je jedno ci ide o sukromnú osobu alebo firmu. Vždy to je o človeku a o tom, aký je.
@90909 mne to nemusis vysvetlovat, ja viem ako sa daju presmerovat zasielky. Napisala som to ako moznost, ja osobne som vzdy vyetko prebrala. Chcela som len poukazat, ze nikdy nevieme aky moze byt problem na druhej strane... Ale vzdy je dolezite hlavne spravat sa k sebe slusne a slusne komunikovat, nie hned utocit.
@poopsie Ty mávaš krámy??? Krámy su na povale!!! Hlavne ze sa pozastavujes nad mojim slovnikom.
Nic sa nestane. Ja som raz chcela zrusit objednavku, povedali, ze to sa u nich neda, mam ju neprevziat a hotovo. Argument, ze zbytocne budu mat naklady za dopravu - ze to im nevadi. Takze pohoda. Vrati sa im to je to.
@nikyball sam Bonprix ti da instrukcie zasielku neprevziat. Volala som tam raz.. a dovody preco si niekto objedna a nakoniec si to rozmysli,su rozne. Nepredvidatelne. U nich napr. Nejde zrusit objednavku . Ked im to tak vyhovuje, ok.
Teraz ziram,aka diskusia tu je,kvoli jednej zasielke.. typicky konik🤣🤦♀️
@monka105 asi teda neobjednavas veľa z bonprixu niekedy to aj dlhšie trvá...moja bývalá kolegyňa často objednáva a stáva sa jej, že niečo pošlú - časť objednávky a druhú časť pošlú aj o dva týždne - keď majú skladom...
A porovnávať to s nejakým eshopom jednej ženy 🤦♀️takú veľkú firmu... Mali by ste zniesť zo sveta About you... Nechápem ako môžu existovať, keď vlastne poštu majú zadarmo 🤦♀️a firma pošte platí.. Žeby preto, že majú niekoľko násobný zisk na oblečení?! 🤦♀️
Jaj.... Je mi smiešne, ked to tak čítam...
Co by sa vsetko nemalo, a ludia to robia, pravdepodobne aj kazda jedna spisovateľka ktroa tu prednáška prednášky o morálke.....
Nemalo by sa navazat do druhých,.. a dievcata, preco to robíte??? Prečo na niekoho vypustitr take oplzle slova, výsmech ? A mate trufalost tu prednášať o morálke, slušnosti,....
Tak vam prajem ten neomylny život, pekny večer všetkým.
Ps:verim, ze autorka sa po takej obsirnej diskusii sama rozhodla...
@alexandra1990 nikto sa nikam zbytocne netrepe - si myslis, ze chodia s jednym/dvoma balikmi na postu? 😂
firma Bonprix mala v r. 2016 obrat 1,432 miliardy eur…
nejaky neprebraty/vrateny balicek anonmnej zenskej osoby na MK im fakt skodu nespravi…
ako som pisala vyssie - bezna prax objednavania z bonprixu = viac velkosti rovn. oblecenia, co nesadne = sa odosle spat
@poopsie about you je veru este lepsi priklad - postovne uplne zadarmo… a kazdy den vidim na nasej poste ist nejakych ludi s balikom domov alebo naopak na postu vratit tovar, kedze je to vsetko v tych ich obalkach s obrovskym napisom😁
@zuzuliennka1 aboutyou prepláca dokonca aj poštovné za vrátenie tovaru, to už naozaj nepochopím tie, ktoré majú problém taký balík prevziať.
@zuzuliennka1 aj čítaš s porozumením čo píšem?Píšem niekde, že sa bonprix trepe s 1-2 balíkmi na poštu?A k tej tvojej vyššie písanej bežnej praxi nato aby si si mohla vybrať z rôznych veľkostí,ktorá ti sadne musíš ten balík logicky prebrať a co ti nesadne vrátiš späť ,ten balík si ale prebrala a zaplatila takže je to niečo úplne iné ako balík neprebrať a je mi osobne úplne jedno, aký má bonprix ročný obrat, je to ich šikovnosť...a obrat firmy nema nič spoločné s charakterom ľudí, čo si niečo objednajú a potom to nepreberú.Objednávam si kozmetiku z 1 MLM firmy a tam keď raz nepreberieš dobierku viac ti na ňu nepošlú, už len platba vopred a tak by to malo byť všade.Keď pozrieš na facebooku v skupinách koľko je nepreberačiek dobierok, tak mám pocit, že je to slovenský národný šport niečo si objednať a neprebrať a tieto nepreberačky nerozlisujú ci objednávajú od firmy alebo mamičky cez bazár
@monka105 aky princíp preboha? Ide o biznis a o marketing... 🤦♀️Ak by si to prebrala a oni na začiatku od nej nebrali poplatok za poštovné, lebo nedávno mali zadarmo poštovné - 10%..nemajú byť na tom ako ziskový... Ľahká matematika prvý stupeň ZŠ mam dopravu 0 a sveter 10 dobirka=10.... Ak si to preberie a vráti.. BP dostal 10 a vráti jej 10 🤣🤣🤣🤣🤣🤣len ona dá 1. 10 za poslanie naspäť... 10-10=0 zisk.... Dúfam že som ti to dostatočne vysvetlila, aby si to pochopila
Nič sa nestane, keď to nepreberies a kto podniká musí s tým počítať že budú aj takéto prípady a zvýšené náklady, keby sa im to neoplatilo tak podnikať nebudú je to každého voľba
@alexandra1990 presne, normalny ,rozumny nazor.. ja som toho isteho nazoru a jedna sa tu do mna pustila, ze a co ved to je velka firma a bla bla...tu ide presne o nieco ine..
@monka105 nechcela som sa zapajat, je mi to v podstate jedno, ale neda mi poznámka. V bonprixe sa objednávka zrušiť neda. Ani hned po objednani, ked ju ani nezacali balit. Zeny zdielali na fb skúsenosti, ked volali priamo na infolinku bonprixu, ze chcu stornovat a bolo im priamo povedane, ze jednoducho nech objednaju este raz a tu prvu objednavku nech nepreberu. Radia to zamestnanci bonprixu 😃
@poopsie Takýmto spôsobom môžeš komunikovať so svojou rodinou,a nie so mnou. Len to vypovedá o tvojej "inteligencii"... Takto sa správaš k svojim zákazníkom? Paráda,len čo je pravda... 😖
Btw. Obrat nič neznamená, dôležitý je zisk,ale keby každý robil tak,ako ty radíš,tak by boli ešte aj v mínuse.
Ďakujem vám dievčatá , aj tak som si predsa len zavolala do Bonprixu a mali ste pravdu že nič sa nestane ak si nevyzdvihnem zásielku.
Len este taky mali dotaz...
Pred 2 týždňami cca som obdrzala zasielku, kde chýbala jedna položka (nadrozmerna)
Volala som do bonprixu, dnes mi prišiel mail, ze mi položku dodatočne posielaju(na ich náklady)
Takže ak by bol naozaj prestrasny problém s postovnym, tak by mi bonprix maximálne vrátil peniaze za položku, ktora samozrejme bola zaplatená....a nic neposielal na vlastné náklady 🙂
Ako by povedal Forrest Gump...
Pre hlupáka každý hlúpy🤦♀️

@0silvia0 ja som pocas karanteny presunula baliky k svokrovcom, co byvaju nedaleko, pripadne maju kuriérske spolocnosti možnosť to odlozit v parcell shopoch, ci ako sa to vola, kde je určitá lehota na vyzdvihnutie. Takéto veci sa dajú normálne odkomunikovať.