Čo sa stane po neúspešnej samovražde?
Nie som trol, normálne sa pýtam. Ak sa niekto pokúsi spáchať samovraždu a sa mu to nepodarí, že to prežije, čo nasleduje? Vážne ho proti jeho vôli umiestnia na psychiatriu? Nasilu?
Ja by som možno vyskúšala užívať magnézium alebo so teda naštudovať nejaké podobné doplnky stravy....medovkovy čaj je na upokojenie a pokiaľ hľadáš terapeuta skús pozrieť aj hedepy.sk alebo mojra.sk. Sú to však spoplatnené služby....ale je to online psychologické poradenstvo....neviem presne či odpovedajú hneď ale myslím, že fungujú na báze nejakých služieb...že vždy by sa mal niekto ozvať ale istá si nie som...treba pozrieť stránky 🙂
pozri,keby si mala zlomenú ruku ,tak ako dlho nejdeš k lekárovi,no ideš hned,pokiaľ dokážeš v domácnodti fungovať,tak to môže stačiť na ambulantnu liečbu,nepozeraj na to v akom meste nájdeš psychiatra ,aby ťa nepoznal,hlavne čo najskôr,aby sa problém neprehlboval,ja osobne som tiež mala liečbu a v auguste bude osem rokou,ako som prestala užívať lieky,mala som ich dva a pol roka,čim skôr tým lepšie,ved život je tak krásny,aj ked prídu starosti,to patrí k tomu,zrob všetko pre zdravého syna,čo by som ja dala za to,aby som mala zdravé dieťa,mám dcéru DMO-autizmus a fungujem,nakopni sa a pôjde to ,neľutuj sa,dokažeš to,musiš si veriť
@zdenula223 magnézium a medovkovy čaj užívam každý deň a vôbec nezaberá. Keby som už mala fakt navštíviť nejakého psychiatra, tak chcela by som takého, kde sa neplatí, keďže som na rodičovskom. Písala som viacerým mimo môj okres, ale nijaký má nechce zobrať. No ale ďakujem za tip, skúsim sa na to pozrieť. A možno aj to mojra alebo hedepy vyskúšam.
@0martina0 vieš, ale je rozdiel ísť na traumatológii so zlomenou rukou a ku psychiatrovi. Do iného mesta som chcela ísť preto, aby ma niekto z mojich známych nestretol, a nevidel, že idem ku takému doktorovi. Neviem čo by si o mne pomysleli. Bola by to pre mňa hanba do konca života.
Namiesto hanby to môžeš brať tak, že chceš aby ti bolo lepšie a robíš kroky k tomu, aby si mala kvalitnejší a radostnejší život.
@unicornlady to určite by som chcela, ale nemusia sa všetci moji známi dozvedieť že chodím k psychiatrovi
Chápem, prečo to tak vnímaš.
Vždy to závisí od ľudí.
Sú ľudia, ktorí to budú vnímať ako tvoju silu a odvahu, že si sa na to dala a hľadáš riešenia.
A samozrejme sú aj ľudia, ktorí to nebudú chápať a možno by mali pohoršujúce reči.
@unicornlady vieš,ja mám len takých známych, ktorí ma radi nemajú, takže vieš si to predstaviť čo by si o mne pomysleli
Ja tomu rozumiem, tiež takých mám. Preto to viem pochopiť.
A preto som spomínala aj ten "Klub Nezábudka", kam môžeš ísť medzi ľudí a súdiť ťa nebude nikto. A je tam psychologička a PEER konzultantka (niekto, kto má osobnú skúsenosť s psych.ochorením a absolvoval rôzne školenia atd...), a potom kto chce.
Ale to nie je vyslovene terapia (ale môžeš zdieľať, aj keby chceš niečo povedať), skôr ide to to spoločenstvo, aby človek nebol sám a odstrčený (ak človek nemá podporu doma).
Na osobnú terapiu je teda terapeut alebo psychiater.
Ty maj hlboko v paži, čo si o tebe pomyslia ľudia, ešte zvlášť takí, ktorí Ťa nemajú radi- na tom Ti záleží?? Tebe nech záleží na vlastnom dieťati a na samej sebe! A že sa hanbíš ísť ku psychiatrovi?? Tak vedz, že k nemu chodia aj napr. ľudia s "banálnym"problémom so spánkom- tam nemusíš stretnúť len nejakú psychicky chorú osobu, keď už....
v rodine asi 8 rokov dozadu si podrezal žily, demonštratívne, zašili a poslali hneď domov v ten večer. Rodinu skoro vystrelo.
Ahoj, brat mal teraz na CT pád z 5 poschodia - prežila - následky - zlomenina všetkých kosti panvy, stehnove kosti, ruky komplet trieštivé zlomeniny, nedošlo k narušeniu vnútorných orgánov, lebka - nebolo výrazne krvácanie do mozgu, ale to dievca sa uz nikdy bez bolesti nenaje, devastacne poranenia kosti tvare, žiadna kosť na tvári nemala svoje miesto. Čakajú ju roky roky rehabilitaciii a život v chronickej bolesti.
Poznám človeka, ktorý sa opil a zobral lieky, odišiel z domu v zime, odpadol a našli o až o pár hodín - následky amputácia všetkých 4 končatín.
Takto môžeš kľudne dopadnúť aj pri vlaku.

@gribka1 skúsim, ďakujem