icon

Čo sa stane po neúspešnej samovražde?

7. jún 2024

Nie som trol, normálne sa pýtam. Ak sa niekto pokúsi spáchať samovraždu a sa mu to nepodarí, že to prežije, čo nasleduje? Vážne ho proti jeho vôli umiestnia na psychiatriu? Nasilu?

freepalestine
11. jún 2024

To s tym, ze ta tvoje dieta nema rado si namyslas, autorka. Male deti robia “naprieky”. Pockaj tak rok-dva ked zacne rozpravat a az ti srdce pukat bude ked ti povie “lubim ta, mami”..
a o ten rok-dva, budes vdacna, ze si neurobila ziadnu hlupost. 🙂
Co by si teraz potrebovala od zien tu na MK? Je nejaka konkretna vec, co by ti pomohla? Vela z nas je ti pripravenych pomoct.

liv1
11. jún 2024

A v ktorom meste alebo v akych mestach chces ist k psychiatrovi?

liv1
11. jún 2024

V prvom rade treba pomoct tebe. To co pises co robis alebo nerobis je presne dosledkom tvojej diagnozy. Nie som psychiater, ale myslim si, ze mas depresiu ako brno. Da sa to riesit aj liekmi. Maly ta ma urcite velmi rad a keby si zacala brat lieky a pracovala trocha na sebe, bude ta milovat. Ak sa ty skludnis aj on sa skludni. Si pre neho najdolezitejsi clovek v zivote. Pamataj si to. Ak potrebujes pomoct s nim, aby ho vzal niekto na prechadzku alebo len sa a nim zahral a odbremenil ta trochu, tak napis. Pridem ti pomoct ak nebudes az tak velmi daleko.

adriena85
11. jún 2024

Autorka, prečo sa nechceš dat hospitalizovať ? Veď to je najrýchlejší sposob ako tá nastaviť na liečbu a lieky, keďže nájsť si psychiatra je v tvojom prípade, ako tvrdis náročné

rami300892
11. jún 2024

Ahoj to je také obdobie imu detí mój syn to tiež robil teraz ma 3,5 roka a každú chvíľu mi vraví ze ma ľúbi neurob to tvoj syn potrebuje ťa si jeho mama a obvolavaj až dovtedy kým sa nenájde alebo choj osobne mám takú skúsenosť že mi nedvíhali išla som osobne a mala som také šťastie že akurát sa im odvolali a zobrali ma urob to kvôli malému aj sebe

autor
12. jún 2024

@freepalestine prečo potom také veci robí? Ťahá za vlasy, kuse,škrabe, a ja som z toho nervózna a vrieskam po ňom. Vďaka Bohu, že ešte susedia na mňa nezavolali sociálku. Robia to všetky deti? Či len to moje je také?

autor
12. jún 2024

@freepalestine sama neviem čo by som potrebovala. Mne sa pomôcť nedá.

freepalestine
12. jún 2024

Nemyslim si, ze na neho vrieskas lebo ta skrabe. Ty si nervozna a v depkach z ineho a tvoj syn - lebo je s tebou v kuse a je v submisivnej pozicii oproti tebe - je ten, na kom si vybijas tieto negativne emocie ked urobi nieco zle.
Ked sme v depke myslime si, ze nas nic nema rad, ze su vsetci proti nam. Vies ale racionalne, ze to tak neni. Takisto vies, ze potrebujes pomoc aj ked nevies aku. Su odbornici co toto riesia denne. Zeny ti tu ponukali pomoc najst takeho odbornika, kedze ty si hladala zatial neuspesne.
Nechaj si poradit, pomoct.. napis im privatne spravy.
Vies v kutiku duse, ze sa zabit nechces. Laicky ti vravim, ze mas oneskorenu poporodnu depresiu a hormony ta klamu a vytvaraju nespravne pocity. Je to relativne lahko a rychlo liecitelne ale musis s tym k odbornikovi.
Predstav si samu seba o rok - je leto, tvoj syncek je cerstvo odplienkovany, boli ste v nakupnom centre kupit “velkacke” boxerky a na ceste domov ste sa zastavili na zmrzku. Syncek ti povie: mami, lubim ta! A ty - ako sa na neho usmievas, dakujes Bohu, ze si si pred rokom nechala pomoct, ze si zabila depresiu a nechala seba zit..

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
freepalestine
12. jún 2024

@karolinakr nesuhlasim, ze si musi pomoct sama. Mozno ak by len smutna bola, alebo nahnevana, toto je ale stav pri ktorom potrebuje externu pomoc.
Autorke by som nenadavala do nezcitanych bludarok. Skor naopak. Pride mi z pisomneho prejavu ako inteligentna zena. Tie bludy - skreslene videnie reality - je kvoli hormonalnemu gulasu a depresii.
Suhlasim, ze Boh je najvatsia pomoc (aj ked nezdielame nabozenstvo), no autorka je ateistka, a pre nu je to tvoje “nabozenske blabla” vatsi blud ako to, ze ju jej dieta nema rado.

lujza_
12. jún 2024

Ja len napíšem chudák synček 🙏♥️ celý deň zanedbávaný, ani sa s ním nerozprávala , nič ho neučíš , nehráš sa s ním iba na neho vreštíš ....najlepšie by si spravila keby toto všetko povieš svojmu mužovi a poprípade synčeka nech si vezme on keď sa rozídete pretože toto môže mať následky až do dospelosti na neho ....a teraz neútočím len podotýkam , lebo autorke tu píšete ako je skvelá matka , no ale nieje ani náhodou ... chlapček, tohto reálne môže mať poruchy osobnosti a môže sa to s ním vliecť....
A autorka ty sa zjavne liečiť nechceš , tak aspoň toho maličkého zachráň a kvôli nemu toto povedz jeho otcovi , možno keby ty ideš do práce a je s ním on doma , alebo keď sa rozídete nech si ho vezme on keby nemá záujem tak niekto z rodiny🙏

freepalestine
12. jún 2024

@lujza_ ty si asi v depresii nikdy nebola ked takto pises. Suhlasim, ze autorka by mala pomoc vyhladat a idealne sa s manzelom otvorene porizpravat, ale pisat jej, ze “ani nahodou nie je skvela matka” a “mala by sa syna vzdat” je uplne zcestne.
Autorka je dobra mama, ale momentalne nevie ako idealna mama fungovat. Prechadza si krizou a ked vyhlada pomoc cim skor, tym rychlejsie sa moze synovi riadne venovat.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
liv1
12. jún 2024

@freepalestine ignoruje rady, odmieta pomoc, riesenia. Ja si zacinam mysliet, ze tema je vymyslena

autor
12. jún 2024

@karolinakr skade si nabrala že mám halucinácie? S mojím mužom sa rozprávať o takom nedá. On vidí že mám problémy, povie mi že celý deň sa ani neusmejem, ani nič a tým to končí. Nikdy mi nepovedal, že by som mala navštíviť psychiatra. A tie moje stavy trvajú od kedy som porodila.

gribka1
12. jún 2024

Prečo vlastne nechceš byť hospitalizovaná? Veď najprv sa aspoň skús dať do poriadku.

autor
12. jún 2024

@lujza_ samozrejme že nie je zanedbávaný, bože. Je napapany, čistý, v suchej plienke a hlavne ho ľúbim, aj mu to dávam najavo. Zase nemyslí si, že celý deň sa ku nemu neozvem, to tak nie je. Chodíme na prechádzky, ukazujeme mu zvieratká, boli sme minule v ZOO. Čítame si knizky. Takto sa mu venujem. Len nie celý deň. A jeho otec by trval na tom, aby ostal so mnou ako ho poznám, a popravde, ani by som sa ho len tak nevzdala, šak je to moje dieťa. A ľúbim ho.

autor
12. jún 2024

@freepalestine ďakujem, asi ty jediná má tu chápeš

autor
12. jún 2024

@liv1 nie je vymyslená

freepalestine
12. jún 2024

Napis mi privatne ak chces

autor
12. jún 2024

@gribka1 nechcem byť z dvoch dôvodov. Mám dvojročné dieťa. Kto by sa o neho 3 mesiace, či koľko by som tam bola staral? Jeho otec len teraz nedávno začal pracovať v novej práci , nemohol by si dovoliť byť tak dlho doma a naši rodičia pracujú. A ten druhý je to, že by som nechcela byť na tých ich skupinových terapiach, kde všetci pacienti sedia v kruhu a rozprávajú o svojich problémoch. A to si ani nechcem predstaviť, že sa niekto z mojich známych dozvie, že som umiestnená niekde v Plešivci. Hanba do konca života

gribka1
12. jún 2024

Tak v sebe nájdi silu, dieťatko ľúbiš, nechceš ho vidieť vyrastať? Neviem postup, ako sa dostať k pomoci, ale snáď sa tu niekto nájde kto vie.

autor
12. jún 2024

@gribka1 väčšina mi tu radi ipcko, čo nie je nič pre mňa, potom nejakú nezabudku a psychiatra. A ja to chcem vyriešiť len volnopredajnymi liekmi

gribka1
12. jún 2024

Si odvážna. A zisťovala si niekde či nieco také existuje? Podarilo sa to niekomu? Neexistuje niekto online na pomoc? Nemyslím šarlatánov.

autor
12. jún 2024

@gribka1
@gribka1 ja som skúšala už Depress, aj sedatif pc, ale nezaberá. Psychiatrom som sa chcela vyhnúť, bojím sa zlej skúsenosti s nimi

gribka1
12. jún 2024

Tie sú slabé, to len taký stres ak niekto stresuje. To sa nečudujem, že nezaberajú. Niečo z konope si neskúšala?

autor
12. jún 2024

@gribka1 z konope? Nie

gribka1
12. jún 2024

Skús pozrieť niečo z cbd.