Čo sa to deje s ľuďmi?
Veľmi nepríjemná skúsenosť dnes. S mužom sme boli na prechádzke v parku, oproti nám skupina 5-6 ľudí, ktorí išli vedľa seba. Vôbec neuhli, tak ani ja. Narazili sme do seba. Začali agresívne nadávať, kričať. Jeden z nich už išiel do bitky.
Čo sa to deje s ľuďmi? Ja to už nechápem.
Z toho si nič nerobte,ako povedal jeden múdry človek,v každej spoločnosti je určité percento debilov a vy ste mali akurát tu smolu,že ste v danom momente narazili na ich koncentrovanu skupinu.
@annm81 Myslím, že gay na Slovensku má oprávnenejšie obavy o svoje zdravie ako Kanaďan o to, či ho zastrelí 15 ročný fagan toto co si napisala myslis vazne?
@silvia2013 Samozrejme, že áno. Streľba 15 ročného decka v Kanade je v prepočte na obyvateľov omnoho zriedkavejšia ako fyzické napadnutie gaya na Slovensku.
No čiastočne sa to stalo aj mne. Isla som po parku a po celej šírke chodníka išli ženy cca 50tnicky. Rozprávali sa a cely chodník ich. Ja tehotná s dcérou 5 ročnou sme sa im mali vyhnúť aby sme im nahodou nenarusili seansu. Vyhli sme sa. Ale ked sme prešli tak som to dcere nahlas okomentovala, že tetky nevedia ako sa chodí po chodníku a že takto sa to ozaj nerobí. 😠.
Ani ja to už nechápem. Ľudia už úplne stratili súdnosť a ľudskosť. Smutné.
Mala si uhnut ty a hotovo. Snáď nečakas, že každý je vychovaný k slušnosti. Nikdy nevieš koho stretneš, možno agresívca s nožíkom vo vačku.
V prvom rade treba vždy začať od seba...trošku ma zaráža ,že upozorňujete na to,že sa niekto neuhol a pritom ste sama spravila to isté 🤔Čo tak ísť príkladom...?
Ja to aj celkom chápem. Išla si po svojej strane. To ten chlapec do teba narazil, to on sa mal uhnúť. Kde si sa mala akože uhnúť ty? Na cestu? Kebyže ho obchadzas, môžeš povedať “s dovolením?”, keď sa oproti tebe rúti, nevidí ta, máš povedať “s dovolením, uhnete sa, aby ste do mna nenarazili?”. Možno by som len zastala, povedala mierne pozor! a pockala, kým ma obíde.
To, že donekonečna sa uhýbať bolo myslené skôr všeobecne, na všetkých nevychovaných, arogantných neslušných ľudí, občas ma človek horší deň, na toho dosť, tak reaguje takto.
Nejaké nevhodne správanie sa da ignorovať, premlcat, dotyčnému sa uhnúť alebo sa proti nemu postaviť, nesúhlasiť s ním, klásť odpor. Robme to prvé, možno budeme za chvíľu ako v tom Irsku, robme druhé, možno ako v Kanade. Tu vychováva aj spoločnosť, nikto si nechce robiť nepríjemnosti, lenže keby každý druhí niečo takýmto ľudom povedal, stal si na svojej strane… viacerí by sa snáď uvedomili a správali slušnejšie. Takto sa len utvrdzujú v tom, že si môžu dovoľovat co chcú.
@stanulienkat že šoroš - po maďarsky pivový🤣
@maciatkolulu ale no,nikde som nenapísala že NIKDY sa neuhnem, jasné že keď pôjdu oproti opití vyrostkovia tak sa do nich nebudem tlačiť, nikdy som sa s nikým nezrazila, ani nezačala bitku.... A takisto nepotrebujem zakladať tému... Takisto nemusím pridať fotku koláča a pod... A neviem neviem ale tuším ty si pridala viac príspevkov k tejto diskusii, nie ja. Za mňa strata času. Svoje som povedala. Tak an tebe pekný deň nezabudni, že ľudia nie sú len zlí a len dobrí, že zato ze poviem jedno to ešte nemusí znamenať, že idem furt len takto... Vyjadrila som sa na margo žien, ktoré zase obhajujú za každú cenu, nikde nebolo spomenuté že provokovali, len boli rozťahaní a tým pádom ignoranti, koniec. Bodka. Pekný deň! 😉
@andula77 Ja cumim ako niektore zeny urazaju a osocuju a skaltulkuju ta na zaklade jedneho zazitku... Uplne ta chapem, mne tak nedavno "nakladali" tiez pri jednej otazke.... Na MK nema zmysel sa vyjadrovat, tak ako na vacsine mainstream strankach a forach.... Drz sa a u mna mas pochopenie 🙂
@annm81 🙈🙈😅
@milluska aha a autorka na základe svojho zážitku môže urážať a skatulkovat všetkých a aj spoločnosť?
Mne sa tiež stalo podobne až na to že išli deti. Rozťahané po celom chodníku. Neuhla som lebo nebudem kvôli ním skákať do blata za obrubnikom. Jeden z nich narazil do mojej kabelky. Co už keď ani rodičia ich nevychovali…
@silvia2013 tak si to povedzme inak. Boja sa homosexuáli na Slovensku verejne sa prejavovať a prečo? Tvrdia, že áno a tvrdia to preto, že len za posledný mesiac, keď sa to stalo témou, bolo zverejnených hneď niekoľko útokov smerom k tejto komunite. Koľko teenagerov útočilo za ten mesiac v Kanade? Nenašla som komplexné štatistiky, len vraždy páchateľov do 30. rokov veku za rok 1999, čo je dosť neaktuálne. Ale aj tam je na tom Kanada o niečo lepšie ako Slovensko.
Bojíš sa ty chodiť po uliciach, lebo nikdy nevieš, kto na teba vytiahne zbraň? Asi nie, že? Alebo áno a prečo? Ak sa nebojíš na Slovensku, nebudeš sa báť ani v Kanade. Prečo?
Lebo v prepočte na obyvateľov má Kanada nižší počet vrážd ako Slovensko. Lebo Global Peace Index pre Slovensko je 1,5 (20. najbezpečnejšia krajina sveta), ale v Kanade je 1,39 (7. najbezpečnejšia krajina). Zato Gay Travel Index tvrdí, že pre LGBT je najbezpečnejšou krajinou sveta Kanada, Slovensko je až 51.
@annm81 najprv si skontroluj pravopis , potom sa môžeme baviť o náročnejších veciach. Pekný deň.
@silvia2013 Takže argumenty k veci nemáš, nemáš dokonca ani len osobné skúsenosti, ale zato máš silnú potrebu komentovať to, o čom veľa nevieš. Chápem... Pekný deň aj tebe.
@annm81 minimalne 1 teeneger v canade utocil a zastrelil 2 osoby (nepozerala som ci je clanok najaktualnejsi, 1 bol na mieste mrvy a druhy v nemocnici) to sa teda vyrovnava slovensku... so statistikami nezacinaj, zivot je rovnako drahy hocikde na zemi a nevies kedy stretnes debila..uz iba cakam kedy zacnes porovnavat pocet obyvatelov a prepocitavat to na pocet vrazd aby to sedelo. Mne je jedno ci niekde bola 1 vrazda a inde 5000 ale ide mi o to, ze ty si kto aby si niekomu hovorila jak velmi je v bezpeci a ze sa nema nicoho bat?
@zoeeoz Takže čo OBJEKTÍVNEJŠIE ako štatistiky máme? Po prvé, porovnávať dokonané vraždy daných parametrov nie je úplne ideálne, lebo ide o extrémne zriedkavý jav zaťažený obrovskou štatistickou chybou. Preto som hovorila o počte vrážd v rámci celej populácie, alebo o počte napadnutí. Keď sa pristavím len pri tvojom tvrdení, že na základe týchto dvoch parametrov je to "vyrovnané", zabúdaš na to, že Kanada má 40 000 000 obyvateľov, takže o takomto vyrovnaní nemôže byť reči.
@annm81 teraz som si vsimla predoslu reakciu na mna tak este dodatocne 😅.. ja osobne sa nebojim prechadzat nikde (zatial sa mi to nestalo, mozno to pride niekedy), ja som narazala na to tvoje porovnanie, kto ma kde vecie pravo sa bat a nebat 🙂 ja osobne nepremyslam nad tym ci ma niekde zastrelia/zrazi auto atd.. ale ked sa ja nebojim, nebudem hovorit niekomu ze ani on sa nema bat alebo ze nema opravnenie sa bat.. strach je subjektivny..a prave zivot cloveka uci, ze niekedy sa stavaju prave tie veci, ktore najmenej cakas.. niekoho zabije aj ta tlakova dozicka na slahacku (neviem ako sa to vola 🤣)
@annm81 presne suhlasim, ze tie statistiky vrazd su zatazko, vrazdy su jedinecne, castokrat nedoriesene, s roznym zamer atd..mne naozaj islo skor len o tu prvu reakciu, ze nema dovod sa bat, lebo je nieco skor nemozne ako mozne
Ale rovnako ma rozculuje, ako sa hrame na bezpecne slovensko a cele slovensko rozhadze az cielena vrazda gayov..pritom to nase slovensko je zhnite jak jablko uz davno a nevies co od koho cakat
Inak zaujimave, ze niekto povie, ze je to vychovou, a dnesna mladez/mladi.. ja napr. tento tyzden som iba tie starsie rocniky obchadzala v obchodoch, babky drze ako plostice a este nervozne ak sa nebodaj maju uhnut :D Postavi to kosik do stredu ulicky, k tomu obsadia na 5minut cely regal, lebo... neviem co. Cize ani zobrat tovar, ani obist... par krat som sa otocila a obisla to uz vedlajsou ulickou dookola, ale koho to bavi stale?
A haklive na vsetko, napr. teraz mame incident zo skoly, kde caka starsia generacia poklonkovanie, ale to uz sa u mladych proste nenosi, nie je to ani tym ze neucime dieta dakujem prosim.. ucime, ale tieto generacie si uz nedaju skakat po hlave, aj ked su ticho a neodpapuluju, aj tak je zle, lebo su "drze", mali by sa klanat a ospravedlnovat dookola.
A rovnao je to toto obchadzanie na chodnikoch, ja byvam na ceste kade chodia cyklisti, po riadnej obecnej ceste,bezne sa natrepu po celej sirke cesty vedla seba a auto sa taha 10tkou za nimi... drzost totalna. A este ak ide partia, nedaj boze ze sa niekto ozve.
Nie je to o vychove, je to o egu, egoistickosti, drzosti ludi. Bezohladnost totalna.
@annm81 tak chodime aj do velkomesta a uplne v pohode jediny problem je tam ze bezdomovci maju domceky hnet v centre v podjazde 5 hnet vedla ritzu., ale aj oni su neskodni ( bolo ich dost aj v Ba v lete v centre) najviac mà pobavil koment ze za 15sekund Niekto vy googli o strelbe 15r v kanade a je hnet expert a vie o krajine a probleme viac ako clovek co tam zije. Strelba celkovo v kanade nie je vobec bezna vec raz za cas sa stane. Nie ako v usa kde je strelba na dennom poriadku. ( je ale poctom obyvatelou skor ako cela europa) v kanade je dost bezpecne kolko x som zabudla zamknut dvere a nic sa nestalo raz sme dosli a boli dokoran otvorene mm sa nebal ze je tam zlodej ale jelen. ( to bolo Este kym sme mali dvere na kluc uz mame na kod tak nezabudam zamknut)Neviem ci by mohol mat na Svk business ako tu zahradne centrum bez oplotenia .Tovar vonku kvety stromy a dole za tym kamion traktor atd. Security je len senzor ze ked tam Niekto vkroci alarm sa zapne unho v mobile a kamerovy system. Je vacsia sanca ze alarm spusti nejake zviera nez clovek .
@simca06022011 Presne tak. Stačí si porovnať, ako sa správajú predavačky 40+ a mladé baby. To isté s úradníkmi. Arogantný dobytok na cestách tiež nie sú dnešné deti. Jednoducho si staršie generácie vysvetľujú ako slušnosť to, že niekto práve im bude vždy za každú cenu po vôli, lebo oni sú tí starší a (vraj) múdrejší, že dieťa im nikdy nebude oponovať, lebo to je predsa drzosť, aby si dovolil nejaký sopliak mať pravdu.
@simca06022011 na Svk su starsie generacie dost agresivne hlavne v mhd . Babka trieskala palicou soferovi do skla Lebo neskoro stlacila cudlik na zastavku na znamenie hnet kusok bola druha zastavka. A nadavala ako namornik. Dalsia babka to iste ze neotvoril dvere zadne nadavala hoci tam bol napis ze su pokazene. Chudaci ti šoferi Akoby nemali dost stres zodpovednost za zivoty druhych pocas jazdy su este atakovani .

@tiika naprosty suhlas 👍