icon

Čo sa to deje s poštovnými pravidlami?

moizetta
5. jan 2025

Idem sa podeliť o svoju skúsenosť. Posielala som dva dni po sebe zásielku cez Poštu,všetko som zabalila, odvážila, vypočítala poštovné podľa cenníka Pošty ako zvyknem, a tam ma zrušili,že mi zásielky nepošlú ako obyčajný list,ale len doporučene alebo ako balík. Že ako list môžu poslať len zásielky tenšie ako 3 cm. Chápem,tak to majú písané aj na stránke,len hrúbku doteraz neriešili a obyčajne mi poslali kabát a podobne…v prvom prípade som teraz posielala dve obliečky,ok,mohlo to mať asi 10 cm na hrúbku,ale teraz som posielala na inej pošte babe JEDNO! detské bodicko a legíny a tvrdila,že jej to vrátia a teda ak to chcem poslať,musím si vypísať podací lístok. Miesto poštovného 2 eurá som platila 3,50! Posielali ste prosím niekto niečo po Novom roku? Aké máte skúsenosti?

slaviivals
5. jan 2025

@jaja20 nemam na co argumentovat… svet napreduje, slovenska posta nie 🤷🏼‍♀️

lenkakravcova
5. jan 2025

@jaja20 ehm, to úplne nesedí.. totižto na danej pošte je vždy jedna pani poštárka. Tak bola aj roky dozadu keď jej nechali 8 hod pracovnú smenu. Dnes má tu pár hodinovú.
Ale je tam stále len 1 osoba a 1 okienko. 🫠 Poštové služby zvyšujú ceny, a znižujú úroveň..

jaja20
5. jan 2025

@slaviivals Hm, tak keď ti to tak strašne vadí, choď do ulíc, možno niečo zmeníš 😄

veronicka1901
5. jan 2025

@jaja20 nepochopila si ma. Tým som chcela povedať, že pošta pod sebou kope jamu. Jediné, čo ich zachráni sú štátne zásielky (ktoré financujeme my z daní a budú drahšie) a malé pošty. Začarovaný kruh. Skús trošku viac pochopiť, čo ľudia píšu a nemusíš hneď na každého útočiť.

jaja20
5. jan 2025

@lenkakravcova Kôli niečomu sa to zmeniť muselo. Keď nevieš presný dôvod,darmo tu vypisuješ. Som zvedavá, čo budeš písať, ak ju náhodou zrušia úplne a bude "vymaľované". Možno tebe to až tak vadiť nebude, ale iných ľudí sa to dotkne.

hankab
5. jan 2025

@jaja20 lebo vyuzivali tu jedinu sluzbu, co mala posta lacnejsiu ako ostatne spolocnostni. Tymto sa uz nadobro pochovali. Postupne upadnu, lebo nejdu s dobou.

jaja20
5. jan 2025

@veronicka1901 A ty skús pochopiť to, čo som napísala hneď na začiatku. Že tých pár balíčkov od žien z koníka poštu nespasilo doteraz,tak jej nebude chýbať ani teraz. Gro príjmov je totiž z iných ďalších služieb, ktoré poskytuje.

simca06022011
5. jan 2025

tak ono je to pochopitelne, s hrubsimi zasielkami, ktore nevojdu do schranky maju viac prace a okrem toho to skutocne nie je list, bola otazka casu, kedy to zrusia. List = ma vojst do schranky. V momente ako nevojde, ma s tym postar robotu = musi zvonit, zhanat, vypisovat zlte listky, musi sa s tym vratit.. plus ako nam davnejsie vykrikovali na poste (a verim ze to tak aj je,a le podmienky take nemali doteraz, tak sme sa mohli dohadovat), ta postarka nie je tazny kon... aby nosila obycajne listy tazke + velke.

lenkakravcova
5. jan 2025

@jaja20 určite ju "náhodou" nezrušia. Už to plánujú asi rok. Takže ju určite zrušia. A najbližšia pošta bude 11km. A čo potom? No nič.. lebo už 90% zásielok berieme do Packety alebo SPS.
Nadávať budú môcť len dôchodkyne a dôchodcov, ktorých tento štát zrušením pošty zvysoka ototo..🙄

slaviivals
5. jan 2025

@jaja20 nevadi, ja mam alternativu 🤷🏼‍♀️ ty budes mat vacsi problem 😅

jaja20
5. jan 2025

@slaviivals Si si istá? 😄

simca06022011
5. jan 2025

V dnesnej elektronickej dobe sa stazovat na nejaky nedostatok post, je usmevne... naozaj. Mozno by mala posta popracovat skor na dorucovateloch, ale tiez nevidim dovod aby kazda dedinka mala postu.

slaviivals
5. jan 2025

@jaja20 u seba ano, u teba mi to je jedno 😁

hankab
5. jan 2025

@jaja20 preco by mala ist do ulic? Posta (jej komunisticke vedenie) si to predsa robi sama, a sama si moze za to ze upada. My sme na vine tomu, ze ich uradnicky maju platy ake maju? Ze maju pobocky skoro v kazdej dedine a otvaracia doba 4hod denne? Ved nech ich zatvoria ked im to nefunguje, tak ako sukromnici zatvaraju obchody ked nezarabaju. Vsetci su na to raz budu musiet zvyknut a kedze sa niektore sluzby, ktore oni ponukaju zatial nedaju nahradit, tak konkurencia velmi ochotne najde sposob ako to urobit za nich a zarobit na tom.
My mame v 2-tisicovej dedine postu otvorenu nasledovne:
Po-pia: 8:00 -13:00, obednajsia prestavka 13:00-14:00 a o 15 zatvaraju 🤯 v stredu ako jediny den otvorene do 17, ale kazdy tyzden 1-2 dni zatvorene z technickych pricin. Tento tyzden bolo otvorene v pondelok a potom vo stvrtok, v piatok zase zatvorene z tech.pricin. Ten, kto pracuje na rannu zmenu a dochadza nema sancu sa tam dostat mimo stredy. 2 stredy po sebe bolo zatvorene kvoli sviatkom a zvysne dni do 15:00, ak nemali necakane zavrete bohvie kvoli comu. Mam tam balik od 30.12. a nemam si ho kedy prebrat, az v stredu 8.1. Ak naaahodou zase nezavru a balik sa vrati predavajucej. Moja chyba, ze som si to neustriehla a nevsimla si, ze predavajuca z bazaru nezvolila packetu.

svetlonos
5. jan 2025

@moizetta
kokos, ved to je riadna debilina poslať obliečky ako list 🙈. Ja sa skôr čudujem, že taká blbost toľko prechádzala v pohode.

snowflakenel
5. jan 2025

Mne ani neoznamili, ze mi,dorucia balik v dany den
Keby nemam jednu znamu na poste, ami by sme nevedeli , ze uz tam,tyzden bol......

hankab
5. jan 2025

Btw, ja napriklad uz roky nechapem, naco ma posta prenajate priestory o velkosti 150m2, ked realne 6 oknicok je zavretych a pri zvysnych 2 sedia “strasne ochotne” pracovnicky, co po kazdom stekaju. Radsej nech sa prestahuju do priestoru 50m2, zaplatia za najom menej ako polovicu, za energie tiez a pridaju na plate tym nevrlym tetam, ktore neznasaju svoju praxu za par drobnych, lebo ju robia 40 rokov a vadia im ludia. Lenze tam vo vedeni zjavne nikto nepremysla.
Napobocke v rodnom meste nainstalovali poradovnik kde sa tlacia listky. Za nim stoji aj tak rad 50 ludi az daleko vonku za vchodovymi dverami, 2 oknicka otvorene, ludia nervozni lebo tam potom nabehnu v zimnych bundach a vnutri vykurene na 26 stupnov. Poradovnik 26 z 30 dni aj tak nefunguje kvoli technickej poruche. Ale hlavne ze maju kazdy volny cm zapratany vitrinkami s omalovankami a detskymi hrackami, co su tam nahadzane na kopu tak, ze ani svaty nevidi ci je v nich. Kto tam vymysla pravidla fungovania zaspal dobu.

jaja20
5. jan 2025

@hankab Ale veď predsa presne toto robia. Začali sa správať ako súkromníci, o ktorých píšeš. Zatvárajú nerentabilné pobočky a zvyšujú ceny, tak ako aj iné spoločnosti. Packeta a spol. nie sú lacnejšie. Táto diskusia sa začala kôli tomu, že pani bola nespokojná s cenou za zaslanie, čiže podľa všetkých vašich príspevkov sa s tým buď bude musieť zmieriť alebo si nájde iný spôsob odosielania balíčkov .
To je celé. Bodka.

jaja20
5. jan 2025

@slaviivals Neboj, BA to istí 😄

hankab
5. jan 2025

@jaja20 ved to sa ti tu snazime vsetky napisat, ze tak by to aj malo byt, lebo ludia nie su spokojni s ich sluzbami. Prave ty si pisala, ze maju ist do ulic 😅 no nemaju, staci ze posta bude do aleluja zvysovat len ceny pre ludi a naklady neznizia, ani neposkytnu ziadne vyhody oproti inym dorucovatelom, a vsetci sa na nich aj na tie zvysene ceny zvysoka vyprdnu.

slaviivals
5. jan 2025

@jaja20 nebojim sa 😁 vidim, ze si omrkla moj profil 🤣 aj ja tvoj a pochopila som

jaja20
5. jan 2025

@hankab Vôbec som nepísala, že všetci ľudia majú ísť do ulíc,iba slaviivals, keď jej vadí, že svet napreduje,ale slovenská pošta nie.
Náklady znižuje tým prepúšťaním, rušením pobočiek a znižovaním úväzkov, odpredáva prebytočný majetok. Máš ešte iný nápad ako ich znížiť? Ceny všetkého sa stále zvyšujú, či je to elektrina, voda, potraviny, DPH,tak je jasné , že poštovné nepôjde dole 🙂

jaja20
5. jan 2025

@slaviivals Vieš, že ani nebolo treba pozrieť tvoj profil? Už z tvojich arogantných príspevkov bolo jasné, že si z "pupku sveta" 😄

slaviivals
5. jan 2025
saxana000
5. jan 2025

@jaja20 tak sa prejdu na jednu hlavnu postu nakolko sa budu pobocky zlucovat udrzat tie dedinske kamrliky bude nemozne.a tam si potom vystoja pekne hodinku v rade..

jaja20
5. jan 2025
jaja20
5. jan 2025

@saxana000 To sa už deje.

mandarinka1984
5. jan 2025

@zuzkaa1991 ahoj môžeš mi prosim napísať ako to teda je po novom? Posielala som často obyčajne zásielky do 500g.

hankab
5. jan 2025

@jaja20 ved som pisala, naco su im priestory o velkosti 150m2, ked realne nevyuzivaju ani polovicu z nich? Naco tam vykuruju na 26 stupnov, ked vsetci ludia pridu zvonku a su tam akurat dopoteni? A tety maju furt otvorene okna na vetracky za priehradkami, lebo im je tepli tiez. Nech zacnu optimalizovat, ponukat viac sluzieb, ktore nie su zavisle na tetach za oknickami. Bravo, ze boli schopni aspon tych par boxov postavit na dorucovanie. Staci este pridat tu moznost posielat aj cez ne, packeta uz tuto sluzbu ponuka. A potom prisposobit otvaraciu dobu pracujucim ludom, nie dochodcom ktori su doma. Naco maju otvorene rano/doobeda 6 hodin a poobede o 15 zatvoria, ked prave najviac ludi ide z prace? Ten ich zisk totiz zavisi aj od ich dostupnosti pre ludi, lenze my co sa tam nemame sancu dostat si proste najdeme iny sposob a tym posta pridemo zisk. To je to ich zastarale zmyslanie. Ze skratia otvaraciu dobu z 8-16 na 8-14 a medzitym si drbnu hodinovu orestavku na obed im fakt pomoze akurat tak zabit posledny klincek do rakvy.

saxana000
5. jan 2025

Generacia elekteonicky negramotnych dochodcov pomaly vymiera. davky a dochodok sa da prehodit na ucet.PN ky preplatky davky mi nikdy swkom nechodili.sekom nic neplatim existuju trvale prikazy a prevody baliky zasadne kurierom alebo do boxu pohladnice k voanociqm nahradili sms spravy massenger whats up.. a uradne zasielky?staci jeden postomat kde sa bude dat napriklad k uradnej zasielke pridelit kod pod ktorym si ju z boxu vyberiem kludne aj rodne cislo a poslat mi len sms zastavim sa tam kedy chcem neviazana otvaracimi hodinami.. posta je katastrofalna instituacia ktora zaspala dobu.a predajom vloziek ani pracich praskov sa jej uroven nezvysila.. nenavidim tam chodit ofucane neochotne ksichty.