Čo sa to deje s poštovnými pravidlami?
Idem sa podeliť o svoju skúsenosť. Posielala som dva dni po sebe zásielku cez Poštu,všetko som zabalila, odvážila, vypočítala poštovné podľa cenníka Pošty ako zvyknem, a tam ma zrušili,že mi zásielky nepošlú ako obyčajný list,ale len doporučene alebo ako balík. Že ako list môžu poslať len zásielky tenšie ako 3 cm. Chápem,tak to majú písané aj na stránke,len hrúbku doteraz neriešili a obyčajne mi poslali kabát a podobne…v prvom prípade som teraz posielala dve obliečky,ok,mohlo to mať asi 10 cm na hrúbku,ale teraz som posielala na inej pošte babe JEDNO! detské bodicko a legíny a tvrdila,že jej to vrátia a teda ak to chcem poslať,musím si vypísať podací lístok. Miesto poštovného 2 eurá som platila 3,50! Posielali ste prosím niekto niečo po Novom roku? Aké máte skúsenosti?
@mandarinka1984 mala som dovolenku štvrtok piatok len som isla po kluce a ukazala mi kolegyňa predpis 😇 pozriem sa na to zajtra kedze som veduca ale.co.som pozrela.pred.koncom roka novy cennik co.dosiel tak do 100g za mi zda ze zrusili ze je cena do.50g do. 500g ak sa nemylim ale poriadne sa nato pozriem az v utorok kedze je posta na tom dost zle.takzs robim veci od pozicie veducej az po doručovanie 🤦♀️takze rieism veci vzdy ked si aktuálne 😁😁inac.nestiham ale.kludne napis spravu co potrebuješ
@jaja20 určite to nebolo pár balíčkov, keďže pristúpili k tomuto kroku.
@nominativ znizili sa zakaznici prisla.konkurencia zisky nie su ako kedysi znizuju zamestnancov a pridavaju tak som pisala vysse som veduca na poste (v dedine).zevraj tu boli kedysi 4 dorucovatelia teraz som ja ako vedúca a jedna dorucovatelka je menej listov ale.ako ja nestiham ist.niekedy aj ja wc rano rychlo robit veci prichystat veci dorucovatelke potom sebe ist rychlo skladat postu ja doručovanie otvoriť postu obsluhovať zakaznikov potom rychlo dorucovat celu dedinu opat.otvorit postu atd ;) nie raz pridem domov on16hod vystavena 🙂 ale zas ma to baví vrátila som.sa po 7r opat na postu takzee ja na svojej pobocke spokojna celkom kedze pred materskou som pracovala vo velkom.meste na velkych postach takze dedina je ok.....ale k veci preco je "malou zamestnancov podla.klientov ze malo okienok otvorených po prve nie su klienti ako kedysi nie su zamestnanci raz prepúšťajú a potom chcu prijat ale pzas mladi nebudu robit za tie peniaze...ale.zas.musim povedať teraz su lepšie platy kedze minimalka isla hore ja ked si spomeniem ked som zacinala 2011.nala 320eur🤦♀️upratovačka mala.viac co nam umyvala prevadzku🤣🤣 ale.to clovek musi mat vztah k.tomu a to som.o poste nic nevedela.....
Začni používať Packetu. Ušetríš si nervy aj čas. 🙂
@biba_18 covid ich dosť preriedil, naučili sa používať IB/mobil
tiež som tomu nechápal ísť vybrať peniaze z bankomatu a odniesť ich na poštu, postaviť sa do radu a čakať, čakanie si skracovať na sociálnych sieťach, zaplatiť poplatok za platbu šekom a odniesť si ústrižky domov
keď sa to dá vyriešiť tým mobilom bez chodenia niekam a bez poplatku 🙂
@nominativ Bolo viac zamestnancov a tým pádom aj rajonov. Teraz, keď sa nejaký rajon zruší,musia si tie ulice rozdeliť zvyšné doručovateľky, tým pádom majú viac roboty. Zrušili sa poštoví kuriéri, takže ženy musia od júla roznášať aj balíky, čo je niekedy až absurdné,keď si niekto objedná napríklad 4 pneumatiky a tá poštárka má na starosti peší rajon.
Opäť opakujem - nehádžte dokopy veľké mestá a malé obce/dediny, to je ako miešať hrušky s jablkami.
Je kvantum miest,kde sú ľudia na poštu odkázaní. Keby mali účty,tak logicky si peniaze dávajú poslať tam,ale napríklad naši "spoluobčania" a stovky dôchodcov u nás ich nemajú a čudovali by ste sa,ale je veľa ľudí, ktorí účet aj majú,ale prídavky, invalidné dôchodky, rôzne preplatky a podobné veci si radšej nechajú vyplatiť cash. Takisto šeky a SIPÁ sa stále vo veľkej miere platia normálne,nie cez IB. Veľa ľudí má QR kód,ale aj tak to zaplatia na pošte.
Plus pribudli iné povinnosti - výpisy z registra trestov, katastra, konverzie,robenie poistení, roznáša sa tlač a vedie sa agenda časopisov a novín, poistené zásielky atď.
Kto nezažil, nepochopí.
@biba_18 tak ano, aj moja znama 54 rocna cely zivot chodi na postu platit seky. A pritom ma aj ucet v banke, aj kartu, ale je “pohodlna” si stiahnut internetbanking do mobilu a nastavit trvaly prikaz. Neraz jej aj deti chceli pomoct, ale zo zasady proste nechce, tak sa tam spotena trepe cez cele mesto peso 🤷🏻♀️ keby ale nemala na vyber, tak si ten trvaly prikaz nastavi, lenze je zvyknuta cely zivot tam chodit a nikto s nou nepohne.
@jaja20 chces povedat, ze dedinska postarka hodi na plece 4 pneumatiky a ide ich zaniest na adresu? Mne teda ani za cias postovych kurierov v 10-tisicovom meste nikdy nedorucili domov ani polkilovy balik, nie este pneumatiky. Postarka hodila zlty papier do schranky a odisla, ani nezazvonila.
Teraz byvame na dedine a tu postarka chodi na aute, stoji takmer pred kazdym domom a zvoni. Nuz ale co, ked my sme v praci. Zase len po praci vytiahnut zlty papier zo schranky a cakat, ze posta bude v stredu otvorena 😁
@veronicka1901 Pozri, je zbytočné o tom diskutovať, takže pre všetky, ktoré kritizujú zvýšenie cien a zmenu rozmerov je úplne jednoduché riešenie - nech si nájdu iný spôsob, ako posielať balíčky, keď im to cez SP nevyhovuje.
Ja sa popravde čudujem všetkým, ktorí ešte podporujú posielaním “listov” Slovenskú poštu. Vyhýbam sa jej ako sa len dá, radšej si 50 centov priplatím ako toto. Služby a zákaznícky servis katastrofálne, spoľahlivosť 0 bodov, pomer cena/kvalita mínusový, poplatky extrémne a pobočky nespoľahlivé … a že väčší list nehodí do schránky a musí niesť naspäť … tak to je vtip, keď doručovateľka ma taký list čo nevojde, ešte na poste si výpise lístok a berie iba ten …
@hankab Smeješ sa, ale je to tak. Klasické poštárky od júla nahradili kuriérov. Kľudne sa opýtaj u vás na pošte,ak si to za ten polrok ešte nepostrehla.
Každé ráno volajú zákazníkom na tel.čislo, ktoré je uvedené na balíku, či to bude mať u nich doma kto prebrať alebo im balík nechajú na pošte.
Väčšina ľudí je normálnych a pochopia, že im to nemá ako doniesť a prídu si to po práci zobrať sami. Tým, ktorí trvajú na doručení hneď doobeda domov,to musia potom zaviezť iné jej kolegyne, ktoré majú k dispozícii služobné auto.
A to,ze tebe nikdy nedoručili balík domov,je viac ako zvláštne. Vždy aj kuriéri posielali sms alebo volali, aby sa dohodli s klientom,či bude doma. Teda samozrejme,ak bolo na zásielke uvedené číslo.
@jaja20 kurierov nezrusili dorucovatelky nenosia baliky je nejaký pilotny projekt ale len dorucovatelka ktora ma služobné auto ta moze rozviesť baliky ale moja dorucovatelka nedorucuje baliky zatial sme nedostali prikaz a ma sluzobne auto
Stale kuriéri dorucuju len nepatria uz pod postu aj ked je poštový dorucovatel su to externí zamestnanci ;)
@zuzkaa1991 U nás kuriéra zrušili a balíky nosia poštárky. Aj tie z peších rajonov. Sme jedna z tých "skúšobných" pobočiek.
@jaja20 fakt??bruuutal🤦♀️ lutujem pani
@hankab ano, po dedinach je to takto. Z technickych pricin byva vacsinou zatvorene vtedy, ked napr. veduca potrebuje dovolenku, lekara a nemaju koho poslat na zaskok. Jaja20 nechce vidiet realitu. Z prace sluzobne chodim kazdy den na postu a rozpravam sa s veducou. Situacia sa velmi zhorsila po covide. Prepustaju zamestnancov po postach, gro ktorych by potrebovali a na riaditelstve zostavaju. Posledne obdobie zhruba kazdy treti tyzden chodila na skolenie. Jej plat, ked mi povedala je na zaplakanie. V bb a po okoli bb hladaju v niekolkych dedinach veduce posty. Za ten plat im kazdy serie to robit. A ze teraz zmenili hrubku obycajnej obalky. To nie je velkostou hadzat do schranky, im je uplne v prdeli ako chodia postarky ovesane. Potrebuju zarobit, ale pride este k vacsiemu odlivu zakaznikov. A to, ze statne spolocnosti, ktore tam podavaju postu, ze ju zachrania sa ani neda hovorit. A este, uzasny manazment sa to snazi zachranit tym, ze okrem zodpovednosti a vela roboty, co maju veduce musia este predavat knizky, hracky, prachy, avivaze atd. Na poste sa citi clovek ako v obchode.
@jaja20
@zuzkaa1991 pevné nervy vám prajem! Akosi sa mi zdá, že to pomaly v každom odvetví ide dole vodou, pretože argumenty sťažujúcich sa zamestnancov v mojom okolí sú opodstatnené.
@nominativ vsetko statne ide v tomto state do s*aciek 🙈
minule som bola svedkom že pani si chcela zmeniť trvalý príkaz (Poštová banka) a mala za to zaplatiť 10 Eur!!! keď už toto ľudí nepresvedčí aby prešli na IB tak už neviem čo... moja 78-ročná mama má účet a roky rokúce na poštu nechodí, lebo jej všetko ide na účet/z účtu, len čo občas pošle pohľadnicu čiže sú to len výhovorky ľudí, že to musia riešiť cez poštu, keď vymrie táto generácia, čo odmieta účty a IB tak budú pošty prázdne
ja chodím na poštu cca raz týždenne (z práce musím) a teda mám pocit, že je tam dosť málo ľudí, jedine pred sviatkami a cez prázdniny (upravené otváracie hodiny) bolo viac... keby sme neposielali zásielky mimo európskej únie tak by sme na poštu ani nemuseli chodiť, tu ešte zatiaľ nemajú cenovú konkurenciu
@zuzkaa1991 ďakujem

A ako to robili poštárky v minulosti, keď vlastne nič iné neexistovalo, len tá pošta? Dokonca aj telefonovať sa šlo na poštu. Drvivá väčšina dávok ide cez bankové účty, kedysi nič také nebolo. Všetko sa chodilo vyberať, ale aj platiť na poštu pekne v hotovosti... A to ešte v nedávnej minulosti. Ja neviem, bolo o 400% viac zamestnancov v tej dobe alebo čím jednoduchšia doba, tým menej práce ľudia zvládajú?
Reálne ma to zaujima, nevidím do toho.