Čo sa to stalo so ženami na Modrom koníku?

10. jan 2024

Na MK som prišla len prednedávnom, a našla som tu diskusie a skupiny. Začítala som sa do mnohých a je mi veľmi smutno priznám sa. Neviem, čo sa to s nami ženami porobilo, alebo sme naozaj boli takéto? Že neprajeme, že vŕtame, že dávame rady, o ktoré nás zadávateľ otázky ani nežiada. Osočujeme navzájom seba, jedna druhú, vidím tu závisť, nadradenosť, panovačnosť, nepochopenie. Minule sa ma priateľ pýtal, či si uvedomujem, aký hrozný by bol svet, keby boli na svete iba ženy. Veď by sme sa navzájom zožrali zaživa. Ja som si vždy rozumela viac s mužmi, bola som v mužskom kolektíve, mala som mužov najlepších kamarátov. Preto na takéto správanie nie som zvyknutá a popravde si ani nechcem zvyknúť. Je mi z MK smutno...

skatloka
10. jan 2024

Suhlasim s tvojim nazorom a rovnako som radsej v muzskom kolektive. To nielen tu, na MK, ale mam pocit, ze celkovo zo zenskej rasy sa stava nieco nepochopitelne. Najlepsie sa ani k nicomu nevyjadrovat, ocakavam aj tu krasne komentare 😏

sono2
10. jan 2024

Jasne, ženy sú také.
Je to normálne, prirodzené.

beata_k
10. jan 2024

Nie, tvoj priatel sa myli. Nezozrali. Len jedna polovica zemegule by sa nerozpravala s druhou polovicou. 😃

jj298
10. jan 2024

Prvy post o tom ake sme tu svetky otrasne v roku 2024. A to az v druhom tyzdni.

vroni
10. jan 2024

Mne sa nožík vo vrecku otvára, keď čítam, aké sú "ženy" závistlive, skriepne, neviem aké a aká je práve autorka príspevku iná a ako si strašne rozumie s mužmi. Nuž milé ženy, tento svet niekoľko tisíc rokov viedli muži a povedzme si pravdu, teda nič moc. Aj muži sú jesitní, urazlivi, agresívni, skriepni, ale teda fnukanie, že by takí boli všetci a lepšie si rozumejú so ženami som od nich nejako nezachytila.

liusa82
10. jan 2024

@jj298 tu sú pravidelne dve témy na pretrase ako si tak všímam.Politika a táto🙂

hederamonstera
10. jan 2024

Tak ono ked clovek si nema kde inde vybit frustraciu alebo pohonit ego, tak ide sem

miskakyska
10. jan 2024

@jj298 pred tým ešte dva x vynadala ženam v statusoch, následne zrejme od jedu zrušila profil a prišla anonymne čistiť žalúdky... také ani nie nápadné...

thoughtfulweirdo
10. jan 2024

Ja si pamätám, ako som sa niekedy v začiatkoch puberty veľmi tešila do sveta dospelých, kde nebude výsmech, šikana, vyvyšovanie sa, trucovanie a pod, lebo všetci už budú mať zrelý mozog... No, zistenie, že minimálne polovici dospelých ten mozog fakt nedozrel, bolo zdrvujúce 🤭🤣

number19
10. jan 2024

@thoughtfulweirdo A tvoj mozog dozrel? Ako vies?
A ako vies, ze niekoho iny mozog nedozrel?
😂

valeria_h
10. jan 2024

Ale nie, nie všetky ženy sú také. Len tu na Mk to viac vidieť, sú tu príšerné ženské, ale sem tam sa nájde aj normálna.

thoughtfulweirdo
10. jan 2024

@number19 Ako dozretý vnímam mozog, ktorý je schopný priamej a efektívnej komunikácie. Za nedozretý vnímam ten, ktorý slušnú a efektívnu komunikáciu nezvláda a namiesto nej využíva vyššie spomínané detské metódy 🙂 čo sa týka môjho, je to skvelá otázka, zatiaľ je dostatočne dozretý minimálne na to, aby sa nikto nemusel báť, že sa mu budem posmievať alebo riešiť čokoľvek poza jeho chrbát, či už online alebo offline 😁 verím ale, že to nie je môj vrchol, mám ešte ambície 💪

wolf_
10. jan 2024

Už si si niekedy otvorila komentáre na facebooku k nejakému článku napríklad? Lebo ak by áno, tak by si zistila, že to vôbec nie je o tom čo má kto medzi nohami.

martinkatinka
10. jan 2024

A kto ti vstúpil na otlak? Ci to ma byt sebareflexia?

andrea_82
10. jan 2024

Tiez si nemyslim, ze chlapi by boli medzi sebou neviem ako skveli. Tiez vedia byt riadne hnusni, podrazaci, aj ked mozno inym sposobom.

domak2
10. jan 2024

Zase jedna zo sekcie "som iná ako ostatné dievčatá?" 😅 Lebo muži uz sú len vyrovnané silné osobnosti teda. 😬

drahomirrra
10. jan 2024

Internalizovana mizogynia.
Tak sa vola to, co si tu vypotila, mila autorka.

diewcatqoo
10. jan 2024

A co ak sa za polovicou tychto zenskych nickov ukryvaju chlapi? Ako si mozes byt taka ista, ze vsetko su to realne zenske a nie nejaki ulisni chlapi? Je to totiz anonymne forum, moze tu napisat ktokolvek a cokolvek. 🙂

marianarem
10. jan 2024

Ja nemam rada zovseobecnovanie. Na zaklade prispevkov od mnohych zien tu by som tiez mohla napisat vselico aj na adresu chlapov - nasilnici, manipulatori, lenivci, ignoranti, zaujem o deti konci u nich splodenim...Ale samozrejme to tak vo vseobecnosti nie je.
Ja keby som niekde videla len samu zakernost, utoky, ohovaranie, zavist atd., tak by som skor rozmyslala, ci ja nemam nejaky skresleny pohlad a neupriamujem pozornost iba na zle. Moj dojem z MK je iny ako tvoj, a sice, ze sem chodia uplne vsetky typy zien. Aj agresivne, aj priatelske, aj ufrflane, aj mile a zabavne, aj necitlive, aj empaticke, aj nie velmi inteligetne, aj velmi inteligentne a vzdelane atd.

zooeynka
10. jan 2024

Ale treba anonymne, lebo pod svojim nickom by som nezvladla ako mi nalozia cudzie zeny....mila autorka, v realite by si zeny tak primitivne nenakladali ako to dokazu pod ruskom anonymity, a ty si velmi podobna tym, ktore odsudzujes - tiez sa stazujes anonymne a uplne zbytocne. Ja tu na mk evidujem mile, slusne a zaujimave zeny, tie ktore sa mi zdaju primitivne nejak automaticky odfiltrujem a neriesim s nimi vobec nic. Myslim ze vacsina zien je tu uplne normalnych.

veronicka1901
10. jan 2024

Sú tu aj milé mamičky, ktoré rady a dobre poradia.

number19
10. jan 2024

@thoughtfulweirdo Este raz, kopirujem mojich par prvych velmi jednoduchych otazok:
"A tvoj mozog dozrel? Ako vies?
A ako vies, ze niekoho iny mozog nedozrel?"
Vies na to normalne odpovedat? A nikoho nezaujima tvoje trapne pozerstvo, ty pseudo-intelektualka. 😀

tiika
10. jan 2024

Na začiatku, keď som tu začala citat diskusie, mala som podobný pocit, bola som nemilo prekvapená. Už som si asi zvykla, nejako extra to neriesim. Najde sa tu i kopec milých, dobrých, správnych žien.
A podľa mna je to skôr problém anonymity, soc.sieti a nie pohlavia, či MK. Inde je to rovnaké, lenže keď na to nie je niekto zvyknutý, je to popravde prvotný šok.

thoughtfulweirdo
10. jan 2024

@number19 Tak skúsim stručnejšie. Pozná sa to podľa správania. Podľa svojho správania poznám ten svoj, podľa správania ostatných zase tie ich mozgy.
Akurát teda intelektuál nie som ani spoza rohu 😜

mikadooo
10. jan 2024

Nie, ja nemám v realite okolo seba také ženy. Aj v robote aj v rodine sme normálne, priateľské, snažíme sa navzájom pomôcť si a podporiť sa. Z mojich skúseností - ženy ktoré sú také, ako píšeš vyššie, sa skôr spriatelia so "sebe podobnými", poohovárajú spolu, popovyšujú sa spolu, atď. V mojej bublinke by sa jednoducho k takýmto názorom a rečiam nikto nejak extra nepridá...🤷. A potom tá dotyčná moc nemá o čom točiť... Čiže sa prispôsobí témami nám - väčšine - "neohováračom, nepovyšovačom" 😁. A riešime vlastné problémy a skôr si vymieňame skúsenosti a tak. Nikdy to netreba vzdávať so slušnosťou - ovplyvňuje to okolie, aj diskusie na mk. Kdesi som dokonca čítala výskum, že ak prvých neviem koľko komentárov je slušných a k veci, tak je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že následná diskusia bude prebiehať aj naďalej v slušnom a neútočnom duchu. (Týkalo sa to síce tuším fb diskusií, ale myslím si, že to platí všade)

reanda
10. jan 2024

ja by som hodne spozornela pri partnerovom nazore, aky by bol svet hrozny, keby tu zili len zeny

odjakziva sa pohybujem v takmer vylucne zenskych kolektivoch a nikdy som so zenami nemala problem

babulkomale
10. jan 2024

Suhlasim, je tu vyber tych naj.
Na druhej strane, ja si vzdy predstavujem, ze by bolo lepsie bez muzov, kvoli testosteronu a vojnam.
Na rypanie pre financnu negramotnost sa neumiera.

reanda
10. jan 2024

@number19 pozna sa to uplne jednoducho - pozries sa a vidis.. napriklad tvoj je vidno, ze este nedozrel

xsuzannex
10. jan 2024

Keby boli na svete len zeny, neboli by vojny. Krajiny by sa medzi sebou len nerozpravali 😄

x_mery_x
10. jan 2024

Tiez som sa vzdy len s chalanmi bavila, zeny neznasam :D